Annesinin yemeklerini yiyemiyorum diye surat asıyor

seni çok iyi anlıyorum,sanki bu konuyu ben açmışım vallahi...
bende kayınvalidemin yemeklerini yiyemiyorum,çünkü çok etli ve çok yağlı yapıyor,yağ dediğim de tereyağı ve bana çok ağır geliyor..hiç duydunuz mu bilmem ama düşünün kuru dutu haşlıyo,üzerine bol tereyağı döküyo,al sana yemek
ilk zamanlar k.validem çok sorun etmişti onun yemeklerini yemememi,ama artık sormuyor bile ben alıştırdım..
sen de zorlama kendini bence...

Annesi çok güzel yemekler yapıyorsa da,
ne var ne yok yemek zorunda değilsiniz.
Erkek arkadaşınız başka sıkıntısı kalmamış heralde.
Gayet doğal bir durum yemeklerin size farklı ve tuhaf geliyor olması.
Herkesin kendi ailesi içinde aldığı bir yemek kültürü ve ağız tadı vardır.
Sonuçta siz karşı tarafı küçümseyici ve ne kadar kötü yemek yapıyor,
tarzında aşağalamamışsınız.
İster yersiniz, ister beğenirsiniz, ister yemezsiniz, ister beğenmezsiniz.
Kimse kimsenin annesinin yemeklerine bayılmak zorunda değil.
Zaten bu erkeklerin anneleri herşeyi doğru ve güzel yapan melekler olduğu için,
yemeklerine de bayılmak zorunda olduğunuzu sanıyor heralde erkek arkadışınız.
Bu kadarda sizi hiç olan bir karakter sıfatına koymasın, herkesin bir zevki var heralde.
Bu kadar da yüz vermeyin şimdiden.

ya bu yemek laf edilmez gunah ama her yörenin ayrı yemeği alıskanlıgı var bende mersinliyim ve mersinde daha cok sebze fln yeriz biz salata tarzı fln et yemeğide yapılır ama çok yağlı değil benimde bir tanıdıgm lahana tursusunu haslıyor üzerine tereyagla pul biber döküyor bunu çok severiz fln diyor yiyolar ama ben yiyemiyorum mesela bildigimiz taze fasülyeden çorba yapıyor salça ve yağ dolu onuda yiyemiyorum herkesin yemek yapma sekli farklıdır bence arkadasta az tadına bak karnım toktu fln de az önce yedim az alayım ben fln de

Bende mersinliyim baska sehre gittiğim zaman orda olan yemekleri yemek bana güç geliyor
You_know'un dediği gibi akdeniz mutfagına alısmıs biri olarak öyle yaglı bol etli şeyleri tüketemeyz
sebze ağırlıklı besleniriz,aşırı yağ salça acı bizlere göre değildir...

Ayrıca nereli olursak olalım herkesın her yaptığı yemek zorunda değiliz
damak zevkimize uyan şeyleri tercih ederiz herkes gibi
baskalarıda bizim yediğimizi yiyemez mesela

Herkes heryerde yemek yiyecek diye birşey yokki.Bende yemek seçmem ama bana hijyenik gelmeyen bir yere gittiysem.Az önce yedim cok tokum deyip geçiştiriyorum.Sende bu şekilde geçiştirebilirsin.
Sevgilin de biraz alınıyor olabilir ama mide bu kabul etmeyince naapabilinirki ama değil mi

Bence sen o yörenin çocuğu ile sadece arkadaş kal yemek önemli zaten evlensen anamın yemeği daha lezzetli diye morel bozar senin pişirdiğin yemeğide yemez emeklerinda boşa gider ayrıca kim kime uyacak damak tatlarınız farklı daha kim bilir ne tür farklılık ortaya çıkacak bu zor hayat koşullardada erkeğin ne kaprisi varsada çekilmez kızım sen en iyisi kendi yörendeki çocuğa aşık ol

,

bu yöresine ait bir yemek değil bunu çok iyi biliyorum,siz de demişsiniz tanıdığınızın
yaptığı yemeği yiyemediğinizi..sizce yemeği tabağa alıp yemeyip boşa mı versem daha az mı günah???
tabi ki herkesin yemek yapma şekli değişik olabilir ama yiyeceğim yemeğin beni rahatsız edeceğini bile bile de yiyemem...

Zorla yiyip sagliginizi bozmaktansa yemeyin gitsin
Mide bu sonucta herseyi yemek zorunda degilsiniz,midem cok hassas yiyemiyorum evdede böyleyim deyip cikin isin icinden.Kirilmasinlar diye salata falan yiyin erkek arkadasinizda sorun bulamamis bunami takmis...

eyvahh durum bu kadar kötü mü yani? aslında benim yemeklerimi de seviyor ilerde sorun yaşayacağımı sanmıyorum ama korktum şimdi :26:

evet bizim pek sorunumuz yok o yüzden böyle küçük şeylere takılabiliyor. şakayla karısık laf sokar genelde sonra da "ne kadar gıcık oldugumun farkındayım" diye kendisiyle de dalga geçer
en iyisi suçu kendime ve mideme atıp kimseyi kırmamak doğru diyosun.

konu sahibi aslında çok güzel bir konu açmış
bunu aslında hepimiz azda olsa yaşamışızdır belkide
kendi adıma eşimin ailesine gitmiştim sözlendikten sonra..
o zamana kadar bilmiyordum mutfak kültürlerini
biraz bekleme moduna aldım kendimi
bana uyacak mı tadı annemin yaptığına benzeyecek mi falan gibi
he diyeceksiniz ki çok mu önemli beğenmen!
hayır değil
fakat o anda zaten çok utanıyorum ya yiyemezsem ayıp olursa diye çok düşündüm
ama çok şükür harikaydı herşey..
eşimin ailesinden çok eşime ayıp olur diye çok çekindim
hani yazık üzülmesin annemin yaptıklarını yemedi diye
üzülürüm ben ama genede güzel olmasaydı yemeyebilirdim
konu sahibinin dediği gibi makarna yağsız tuzsuz patatesler sert olmuş olsa hiç yiyemezdim
sonuçta mide bu..
en basit bir yemek en marifetli ellerle yapılır ki en şaşalı bir yemeğe değer bence
sizin kayınvalde adayınızın eli lezzetli değil açıkçası özenmiyor..
mecbur değilsiniz yemeğe..

canım anlıyorum seni anlattığın gibi ise yemekler gerçekten bende yemem ne varki yaınvaliden alınacak bence bunu sakın sorun yapma sen haklısın ben sana hak veriyorum hiç takma öle ucundan al bırak canım ya beğenmediysen tadı hoşuna gitmediyse yemiyeceksin tabi walla sevgilinin sana surat yaptığıda çok saçma herkesin damak zewki farklı canım :44:

yemek yaparken de görmedim kendisini hiç açıkçası.nasıl yapıyor özeniyor mu özenmiyor mu hiç bilmiyorum.belki de en özenmiş hali böyle oluyordur ancak.kendisinin anlattığı kadarıyla evlenmeden önce yemek yapmayı bilmezmiş.evlendikten sonra öğrenmiş ama kimden öğrendiğini gerçekten merak ediyorum :26:

canım çok sağol beni anladığın için. bu aralar rejimdeyim diyerek geçiştirmeye karar verdim. bir de beni devamlı görmek istiyorlar yemeğe çağırıyorlar gitmesem kırılırlar diye mecburen 10-15günde bir falan gitmeye çalısıyorum.gidince de tutturuyor herkes şundan da var şunu da ye falan diye. aç kalıyorum ne zaman gitsem ama yeyince de içim almıyo.

artık dediğin gibi uçlarından azıcık alırım ve bol ekmek yemeye devamm

bende evlenmeden önce yemek yapmayı bilmiyordum
evlendim iş başa düştü kimsedende yardım almadım
yapa yapa öğrendim
yemeklerim o kadar harika olurki
kayınbabam btün sülalesine beni över
damak tadı iyi olan biri yemekleride güzel yapar
kayınvaliden iyi ve kötü yemeğin farkınını bilmiyor bilse
damak tadı iyi olur damak tadını bilse
yemekleride harika olur
herkesin yemek kültürü kendine
demekki kayınvalidene yaptığı yemeklerin güzel olmadığını söyleyen olmamış
eleştrilmiş olsaydı yapa yapa düzeltirdi yemeklerini
her yaptığı yemek yenmiş ki kötümü iyimi ayırtedilememiş

temmuzz canım evet öyle. sevgilim ve ailesi her şeyi yiyebiliyorlar. mesela önlerine 3çeşit peynir koysam hengisi daha güzel desem hepsi de harika deyip bi güzel yerler

Boşver güzelim, bu öyle kafaya takılacak bir konu değil,
benim kayınvalidemde çok kötü yemek yapar, sen anlatırken
acaba benim kayınvalideyimi anlatıyor dedim bi an içimden
ama emin ol erkek arkadaşın evlenince senin yemeklerine çıldıracak,
kayınvaliden seni çok seviyor madem, evlenince sende jest olsun diye evden bişeyler yapıp götürürsün,
bu yemek işide Allahtan bir yetenek demekki :82:

onuda öyle kabul et bu yastan
sonra güzel yemek yapmasını beklemek mantıksız olur
sen pişir götür otur masaya kendi yemeğini ye

sevibadecim çok sağol bazen diyorum ki amaan dert edecek şey mi bulamadın da bunu kafaya takıyorsun diye :26: ama işte geçen gün de azıcık laf soktular bende en son dedim sizin fikrinizi alayım acaba bende mi sorun var diye. iyi ki de yazmısım valla içim rahatladı

Sen yinede annesi hakkında olumsuz şeyler söyleme sevgiline,
Belliki kadıncağızda seni seviyor, ne yapacaksın, hatır için çiğ tavuk bile yeniyor bazen :86:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…