arkadaşlar benim sorunum belki sorun gibi gelmeyecek size ama sorun oluyor malesef
benim bir sevgilim var ve ailesiyle de görüşüyorum devamlı.annesini severim allah var iyi insandır.bana örgüler örer, makyaj malzemeleri falan alır,kadının kızı olmadıgı için bende gidermeye çalışır kız çocugunun eksikliğini.
ama benim sorunum şu; kadıncağızın yaptıgı yemekleri yiyemiyorum. ben Mersinliyim o Balıkesirli.Balıkesir yöresine mi ait o yemekler bilmiyorum ama hayatımda yemediğim değişik değişik yemekleri var. birde bildiğim yemekleri de çok tuhaf yapıyor. yani tatları yenecek gibi olsa yiyeceğim ama olmuyor işte ucundan azıcık alıp bırakıyorum
sevgilim bunu görüyo bana soruyo neden yemiyosun diye bende bigün "annenin yemekleri biraz farklı yani benim pek alısık olmadıgım yemekler o yüzden yabancılık çekiyorum" dedim. demek benim annemin yaptıkları hosuna gitmiyor diye alındı
ama ben en alınmayacağı şekilde söyledim. mesela yemeklerinden bir örnek vereyim; makarnayı haşlar,sonra yağda kavurur tuzsuz,salçasız bir şekilde.o makarnalar sert sert olur böyle bi de tuhaf oluyo ki tadı anlatamam.
her yemekte sevgilim benim kulagıma "şunu dısardan aldık annem yapmadı yiyebilirsin" falan gibi şeyler söylüyo. annesi de geçen gün " wenars hep tabagını bırakıyor hiç yemiyor" dedi.
sevgilim kırılıyo bu konuda ben ne yapsam ki ömür boyu böyle mi olacak? bide kadıncagız duyarsa beğenmediğimi bana küsmez mi
seni çok iyi anlıyorum,sanki bu konuyu ben açmışım vallahi...
bende kayınvalidemin yemeklerini yiyemiyorum,çünkü çok etli ve çok yağlı yapıyor,yağ dediğim de tereyağı ve bana çok ağır geliyor..hiç duydunuz mu bilmem ama düşünün kuru dutu haşlıyo,üzerine bol tereyağı döküyo,al sana yemek
ilk zamanlar k.validem çok sorun etmişti onun yemeklerini yemememi,ama artık sormuyor bile ben alıştırdım..
sen de zorlama kendini bence...
,ya bu yemek laf edilmez gunah ama her yörenin ayrı yemeği alıskanlıgı var bende mersinliyim ve mersinde daha cok sebze fln yeriz biz salata tarzı fln et yemeğide yapılır ama çok yağlı değil benimde bir tanıdıgm lahana tursusunu haslıyor üzerine tereyagla pul biber döküyor bunu çok severiz fln diyor yiyolar ama ben yiyemiyorum mesela bildigimiz taze fasülyeden çorba yapıyor salça ve yağ dolu onuda yiyemiyorum herkesin yemek yapma sekli farklıdır bence arkadasta az tadına bak karnım toktu fln de az önce yedim az alayım ben fln de
Bence sen o yörenin çocuğu ile sadece arkadaş kal yemek önemli zaten evlensen anamın yemeği daha lezzetli diye morel bozar senin pişirdiğin yemeğide yemez emeklerinda boşa gider ayrıca kim kime uyacak damak tatlarınız farklı daha kim bilir ne tür farklılık ortaya çıkacak bu zor hayat koşullardada erkeğin ne kaprisi varsada çekilmez kızım sen en iyisi kendi yörendeki çocuğa aşık ol
Zorla yiyip sagliginizi bozmaktansa yemeyin gitsin
Mide bu sonucta herseyi yemek zorunda degilsiniz,midem cok hassas yiyemiyorum evdede böyleyim deyip cikin isin icinden.Kirilmasinlar diye salata falan yiyin erkek arkadasinizda sorun bulamamis bunami takmis...
konu sahibi aslında çok güzel bir konu açmış
bunu aslında hepimiz azda olsa yaşamışızdır belkide
kendi adıma eşimin ailesine gitmiştim sözlendikten sonra..
o zamana kadar bilmiyordum mutfak kültürlerini
biraz bekleme moduna aldım kendimi
bana uyacak mı tadı annemin yaptığına benzeyecek mi falan gibi
he diyeceksiniz ki çok mu önemli beğenmen!
hayır değil
fakat o anda zaten çok utanıyorum ya yiyemezsem ayıp olursa diye çok düşündüm
ama çok şükür harikaydı herşey..
eşimin ailesinden çok eşime ayıp olur diye çok çekindim
hani yazık üzülmesin annemin yaptıklarını yemedi diye
üzülürüm ben ama genede güzel olmasaydı yemeyebilirdim
konu sahibinin dediği gibi makarna yağsız tuzsuz patatesler sert olmuş olsa hiç yiyemezdim
sonuçta mide bu..
en basit bir yemek en marifetli ellerle yapılır ki en şaşalı bir yemeğe değer bence
sizin kayınvalde adayınızın eli lezzetli değil açıkçası özenmiyor..
mecbur değilsiniz yemeğe..
canım anlıyorum seni anlattığın gibi ise yemekler gerçekten bende yemem ne varki yaınvaliden alınacak bence bunu sakın sorun yapma sen haklısın ben sana hak veriyorum hiç takma öle ucundan al bırak canım ya beğenmediysen tadı hoşuna gitmediyse yemiyeceksin tabi walla sevgilinin sana surat yaptığıda çok saçma herkesin damak zewki farklı canım :44:
bende evlenmeden önce yemek yapmayı bilmiyordum
evlendim iş başa düştü kimsedende yardım almadım
yapa yapa öğrendim
yemeklerim o kadar harika olurki
kayınbabam btün sülalesine beni över
damak tadı iyi olan biri yemekleride güzel yapar
kayınvaliden iyi ve kötü yemeğin farkınını bilmiyor bilse
damak tadı iyi olur damak tadını bilse
yemekleride harika olur
herkesin yemek kültürü kendine
demekki kayınvalidene yaptığı yemeklerin güzel olmadığını söyleyen olmamış
eleştrilmiş olsaydı yapa yapa düzeltirdi yemeklerini
her yaptığı yemek yenmiş ki kötümü iyimi ayırtedilememiş
Boşver güzelim, bu öyle kafaya takılacak bir konu değil,
benim kayınvalidemde çok kötü yemek yapar, sen anlatırken
acaba benim kayınvalideyimi anlatıyor dedim bi an içimden
ama emin ol erkek arkadaşın evlenince senin yemeklerine çıldıracak,
kayınvaliden seni çok seviyor madem, evlenince sende jest olsun diye evden bişeyler yapıp götürürsün,
bu yemek işide Allahtan bir yetenek demekki :82:
sevibadecim çok sağol bazen diyorum ki amaan dert edecek şey mi bulamadın da bunu kafaya takıyorsun diye :26: ama işte geçen gün de azıcık laf soktular bende en son dedim sizin fikrinizi alayım acaba bende mi sorun var diye. iyi ki de yazmısım valla içim rahatladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?