Bizim okul zamanı ev arkadasımız vardı yemek yapmayı bilmezdi bende bilmiyordum ama ortaya güzel birsey cıkarıyordum. Bir kere corba yapmıs ama corba demeye bin sahit lazım ne bulmussa koymus baharatın her cesidi bide sarımsak koymus corbadan cok, taze fasulyenin suyu gibi görünüyordu. Bide yeyin diye ısrar ediyordu yemedim tabiki benim reflülü mide o corbayı icersem ne hale gelirdi bilmiyorum..
beni de garipsiyorlar.
birde erkekler çok yer bilirsiniz 3erkek ve sevgilimin annesi hepsi en az 2-3 tabak yemek yerken ben yarım tabak yeyince daha da garipsiyorlar.
umarım bana alınmadan kırılmadan zamanla az yememe alısırlar sizde oldugu gibi.
ben şehrin havasını bahane ettim.ay buraya ne zaman gelsem böööle bi tuhaf oluyom.iştahım kapanıyo tansyonum filan düşüyo.sizlere hayret ediyom ya nası yiyonuz siz?dedim ve her yıl da aynı mazereti kullanırım.sonra da gece süpermarketten alıp çantama zulaladığım müsli cips bisküvileri yerim .ama kardeşim bi yemek yapıyo bildiin odun mubarek.geviş mi getiriyon yemek mi yiyon annamıyon.
evlenince aynı şehirdemi yaşayacaksınız
biz farklı şehirdeyiz benim bahanem çok oluyor o yzden sordum
gidip gelmeler daha seyrek tatillerde falan ancak
sizinki aynı şehirse işin biraz zor:2:
geçen sabah kahvaltıya gittik. tavada yine kasık kasık yağın içinde çok az pişmiş böyle jöle kıvamında yumurta yemek zorunda kaldım. tv de duymus birde çörekotu her derde devaymış üzerine de bi yemek kasıgı çörekotu döktü. tabakta görünce zaten iştah falan kalmadı. yarısını ekmekle zar zor yedim yarısını yiyemedim. sonra biz giderken siz de gelin beraber gezelim dediğimizde dilek teyze sağolsun laf soktu "işim var wenars ın yarım bıraktıgı yumurtayı yıkayacağım" diye. üzüldüm ama bişey demedim.
Ay bende yaglı seyler yiyemiyorum..
Bak midem hassas falan diyebilirsin bende reflü var kesinlikle cok yemem yasak..
Yaglı, baharatlı, acı seyler mesela.
evet aslında bunu annesine değil de sevgilime söyleyebilirim. en azından laf sokmayı keser belki. tamam şakayla karısık kırmayacak biçimde söylüyor ama her yemekte "bunu annem yapmadı neden az yedin" gibi iğneleyici sözleri oluyor. belki bu onu vazgeçirir.
Evet olabilir az yedin dedikleri zaman mide problemim varmıs iyikide az yiyormusum dersin canım.
ahh canım zaten bir keresinde hastanelik oldum orada yediğim bişey yüzünden.ama söylemedim annesine başka bahane buldum kırılmasın diye.
valla neyden oldu anlamadım ama orada akşam yemeği yediğimiz ( yemeye çalıştığım) bir aksam hastaneye kaldırdılar beni besin zehirlenmesi dedi doktor. bir arada yenilmeyecek birkaç besin karıstırılıp yenmiş dedi. bende anlamadım neyden oldugunu ama. o gün baska da bişey yememiştim.
Anladım canımm.
Baska kimseye birsey olmadı dimi.
Senin miden de bana hassasmıs gibi geldi.
Ya ne var bunda,yemek istemiyorsan yeme canım.
Kendini zorlamana gerek yok ki.Ben aşırı seçiciyimdir.
Kırmızı et yemem,peynir yemem,o anlattığın gibi beyazı pişmemiş yumurta yemem vs vs..
Çevremde de herkesi alıştırdım .Ne yani zorla yiyip,midemi mi bozayım.Bak işte rahatsızlanmışsın.
Anlıyorum kibarlığından ve sevginden,saygından kendini zorluyorsun ama baştan belli et bence.
Müsait bir anında kadının yemek konusunu aç ve ben evde de seçiciyimdir,alıştığım tarzdan farklı şeyleri pek yiyemiyorum falan de.
Sen onlar için üzülene kadar onlar senin için üzülsün canım.Dert etme kibar kibar söyle.
Hayır ailecek bu kadar kafaya niye takıyorlar anlamış değilim.
Yemez yemez,normalde çok güzel bir ilişkiniz varmış anne ile yemek konusunu pek ala es geçebilir.
Siz kendinizi yerin..! yani ayy ben çok huysuzum yemek konusunda evde de böyleyim annem de sizin gibi alınıyor falan diyin.sanki sorun sizdeymiş gibi..
bir süre sonra üstünüze gelmekten vazgeçerler.
ama sevgilinin tavrı hoş değil,demek ki siz annesinin yaptığı herşeyi onaylamak beğenme zorundasınız.
yarın ters düşecek olsanız vay halinize,ömür boyu anne kırılmasın alınmasın incinmesin diye yaşayamazsınız.
bence hem yöreden dolayi hemde yemek tarzi senin damak tadina farkli geliyordur
bende antepe gezmeye gittigimde yemekler bana agir ve cok aci gelmisti (aci ile aram yoktur)ama yedim herseyden tattimhatta zaman ile bile alisirdim kimbilir
birde bazi kadinlar gercekten mutfakda iyi degildir yada yaslari gectikce yemek yapma becerileri eskisi gibi olmayabiliyor ama yinede her annenin pisirdigi yemek ayri lezzetlidir cocugu icine sevgilinin öle davranmasi dogal cünkü begenilmek ister hep belki alisirsin zamanla üzme kendini alisir zamanla keyifden yemek ayirt etmiyorsun ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?