Annesizlik

Bütün dualarım kızım kocaman bir kadın olana kadar olmemek üzerine. Yapmayin lütfen.

Annem öldü benim.yillar önce. Eğer intihar etmiş olsaydı. Üvey anne eline , insanların insafına bıraktığı için çok kırgın olurdum ona.benim annem de o kadar hastalık çekti. Sabahlara kadar ağrılarından aglardi. Ama hiç ölmek istemedi.bizim için. ..yapmayin..statü, maddiyat ne ki fiziksel acının yanında. Çocuğunuz bunu yapmayın

Ne mutlu ki anneniz eceliyle ölmüş

Sizi bencilce terketmemiş

Başınız sağ olsun, Allah mekanını cennet etsin

Bencilce değil mi gerçekten

Biliyorum cok sacma ve komik geliyor. Yani ben kendimi yok ederken cocuğumu farkında olmadan bir boslugun icine atacağım.

:)

Alayına isyan modunu gectim ben dostum :)

Düşünüyorum, gercekten.

Evet major depresyon, bipolar bozukluk :)

Ama gecmiyor.

Olağan bakışında devam ediyorum hayatıma. Ama gecmiyor

Şurada 2-3 gündür bipolar konularından gına geldi.
Bak ne kadar samimisin, ne kadar gerçeksin bilmiyorum ama; insanlar bu halleri aşabilecek güçte varlıklar.
Depresyonun en dibindeysen, çıkışın sadece yukarı yöndedir, maninin en tepesindeysen, inişin sadece aşağıdır.
İnsanlar hayatta gidilesi çok yön arasında kaldıkları zaman kararsızlıkları ile kendilerini yer bitirir çoğu kez,
Ancak sizin ise hangi yönlere gideceğiniz apaçık.

İntihar çözüm değil, bir çözüm olsaydı doktorların ilk tavsiyesi olurdu: "Kendinizi öldürün, başka yolu yok" derlerdi.
Hangi ilaçları hangi dozlarda alıyorsun anlatıyorsun doktoruna ve 1-2 gün daha geçirmeden gidiyorsun direkt hastaneye. Bu hislerin var ise, anlatıyorsun ve çözümüne bakıyorsunuz birlikte.

:)

Alayına isyan modunu gectim ben dostum :)

Düşünüyorum, gercekten.
Bakın benim her fikre saygım var ama bu konuda inanamıyorum nasıl bir anne böyle düşünebilir
Bu çok bencilce, düşüncesizce, sorumsuzca
Uygular mısınız bilmem ama düşünülme ihtimaline bile saygı duyamıyorum

Sen benim annem olsan ve uygulasan mezarına bile gelmezdim
Bilerek, isteyerek, beni 2 yaşında bir ana kuzusuyken terk ettiğini anlarım bilirim duyarım çünkü
Ve sana olan nefretim bir ömür beni etkiler
Arkadaşlarımın, eşimin, dostumun her anne deyişinde bir kez daha kanar içim
Hep senin yüzünden der mezarına ne bir çiçek ne bir dua için GELMEM

Ne mutlu ki anneniz eceliyle ölmüş

Sizi bencilce terketmemiş

Başınız sağ olsun, Allah mekanını cennet etsin
bu bile çok ağırken, beni bu dünyada bırakıp gitmeyi tercih eden bi anneyi affetmezdim... Sağolun teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için.

Teşekkürler.

Yazdıklarımda samimiyim.

Ergen hastalığı diye anılırdı eskiden depresyon.

korkunç bir şey.hayatta en büyük duamdır yavrumun yanında olmak.yaşama nedenim o benim onun için gelmişim bu hayata

aklınızdan ne geciyorsa sakın yapmayın.

Bu cok doğru.

Ama geride bıraktıklarım benden daha kuvvetli.

Annem daha cok seviyor sanki. Off bilemiyorum, sacmalarsam affedin.
.

Bir arkadaşımın annesi intihar etti. Üstelik kızı görmen lazım, müthiş zeki, iyi yerlere geleceği garanti insanlardan.

Ama annesinin intihar ettiğini çok sonraları kendisi anlattı. Sevgiyle anmadığını çok net söyleyebilirim. Bir de aynı kaderi yaşamaktan korkuyordu.

Gerçekten ona ne olur diye bir endişen olmayacak mı? Ya da ömrünün her evresini görmek istemez misin?

Sorunlarınıza çözüm üretmeye çalışın. Ölüm bir uyku hali değil.

Sulu göz değilim ama şu an ağlıyorum
Senin evladın için
Benimde kızım 1,5 yaşında, düşününce işteyim ama göz yaşlarıma hakim olamadım
İtibara tüküreyim..
Biliyorum ağlamazsın normalde sen. Kim olduğumu da biliyorsun aslında. Bitti cek. Sondayım artık.

bakın hiç tanımadığınız bir insanı bile üzdünüz diye özür dileyebilen ince bir insansınız, kendi öz evladınıza nasıl bunu yaparsınız, mümkün değil.

korkunç bir şey.hayatta en büyük duamdır yavrumun yanında olmak.yaşama nedenim o benim onun için gelmişim bu hayata

aklınızdan ne geciyorsa sakın yapmayın.

Kötü bir insan değilim. Hicbir zaman da olmadım. Hep baskalarını düşündüm su hayatta. Hatta o kadar cok düsündüm ki girdiğim cukurun farkında varamadım.

Sonra dönüp baktım elimde hicbirsey yok. Bencilce dünyaya getirdiğim evladım var. Yıllarca herkesin yerine düşünen orantısız evladını düşünmekten aciz. Ne veriyorum ki ona ben. İyi bir hayat sunamıyorum. İyi bir anne. Sadece öğrettiğim sarkılar var. Belki nasıl öldüğümü söylemezlerse o da beni hatırlamaz.

İyi insanlar olmalı hayatımızda sadece. Bizi yücelten.

Ben de bir sürü sıkıntı yaşadım, gerek kendi ailemle bekarken hatta evlendikten sonra, gerek eşimle, ve hatta çoğu sorunun esas sebebi olan eşimin ailesiyle... Haziranda yaşına girecek bi oğlum var Rabbim bana bağışlasın... Asla ölmeyi ya da kendime zarar vermeyi düşünmedim... Kaldı ki olaylar ve kişiler beni öleyim de kurtulayım artık durumuna getirseler de... Asla asla düşünmedim bebeğim bensiz ne yapar??? Ben doğumda bile ya bana bişey olursa ya evladım bensiz kalırsa diye ağla ağla mahfoldum...
Peki bebeğin sensiz ne yapar? Bunları düşünüp vazgeçiyosan intihardan, buraya konu açıp aklını bulandırmanın amacı ne?
Sen bence bazı şeyler için destek istiyosun da yanlış yerdesin...
Profesyonel yardım al acilen...

Son düzenleme:
Yani merak ediyorum.

Diyelim ki anne bi buhran geciriyor, intihar eğiliminde. Bu cocuğu ne yönde etkiler
kesinlikle yarım kalır
hele ki intihar etmişse gelen geçen yanlış yamalak şeylerle çocuğun kafasını karıştırır.
ve neden bunu yaptığını bilmediği için havada bi hayat yaşar

bak şimdi ben de aynı yoldan geçtim.
bak o olayın üstünden 9 yıl geçmiş . düşüncede idi benim de.
ama psikiyatrik yardım aldım.
geçmez sandım . inan geçti.
bu düşünceden vazgeç .

Teşekkürler.

Yazdıklarımda samimiyim.

Ergen hastalığı diye anılırdı eskiden depresyon.

Zaten hala ergen hastalığıdır depresyon, bu benim şahsi fikrim.
Bir yanı hep çocuk kalmış insanlardır hüzünlerini uçlarda yaşayanlar.
Biraz barışmaya ihtiyacınız var kendinizle ve hayat ile, şartlar şu an böyle hissettiriyor size.
Daha geniş bakın, daha ileriye doğru...
Çocuğunuzla birlikte yeniden bir hayatı yaşamak varken, her şeyi terk edip gidecek misiniz yani?

Niye, sarılıp kokunu hissettirmiyor musun? Herkesin anne diye hitap ettiği biri varken, bu da benim annem demiyor mu evladın?

40 ıma gelicem, hala annemin kokusuna ihtiyaç duyuyorum.

insanların ağzı torba değil . söylerler
aynı şeyleri yaşadım.
hamileliğimde çok zorlandım
doğum yaptım.
çocuğum 5 aylık olana kadar dayanılmaz oldu durumum .
aynı şeyleri ben de düşündüm.
kurtuluş sandığın şey kurtuluş değil .
yaşadım biliyorum

Biliyorum ağlamazsın normalde sen. Kim olduğumu da biliyorsun aslında. Bitti cek. Sondayım artık.
Beni tanıyıp tanımaman önemli değil
Sende önemli değilsin hatta
2 yaşındaki evladın kadar

Yapabileceğim birşey varsa ben şuyum de gel özele
Onun dışında korkaklar gibi kaçacaksan, yürü git
Sen anneliği zaten hak etmiyorsundur derim

arkadaşım dibe vurmuşsan mutlaka bi doktora gidiyorsun hemen.
ben de gitmek istemedim. sürüklenerek gittim inan.
çarem yok sanıyordum .
kurtuluşum yok sanıyordum.
inan bildiğin gibi değil .
şu an şükrediyorum.
o zamanlar her gece sabaha çıkmak nasip olmasın diye uyurdum.
ben yapamadım sen yap Allah ım diye yatardım .
sabah yine uyanırdım . ağlardım.
niye ölmedim diye.
hastalık seninki de.
sağlıklı insan buunrları düşünmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…