• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneye süt hakkı

• Konu Sahibi Konu Sahibi alex76
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evlat ayırır erkek kardeşime daha düşkündür asla anaç biri değil babam onun için tüm dünyaya eşdeğer kısaca durum bu
O zmn annenizi direkt bozun bu konuda. Sütün satılık mıydı kac paraysa ben vereyim deyin susturun. Hani herseyi 4 4 luktur de boyle bazi sacma geleneklere takilmissa idare edin derdim ama gayet bilincli belli ki alacak hususunda

Adet fln da yok sanırım okumamışsın yazdıklarımı böyle bir şey olmadığını bunu bir anda annemden duyduğumu zaten yazdım ! Büyük ihtimal sosyal medya olabilir konu komşu bir yerde duydu

yani direkt uyduruyor.
madem sırf 3-5 bişey alayım diye bu kadar uydurup bahane ediyor siz neden "onu nerden çıkardın, ne münasebet! sütünü mü satıyorsun, duymamış olayım" diyemiyorsunuz? neden bu kadar kıvranıyorsunuz?

Yakın zamanda evleneceğim ve annem bugün bana bana süt hakkı verecekler onlara söyle dedi çok utanıyorum bunu söylemek istemiyorum sizce haksız mıyım
Abovvvvv.
Bunu erkek anası deseydi tüm kulüp üyeleri kılıcımızı kuşanmıştık.

Sevgili konu sahibi; ailede mantıklı düşünen birileri varsa arkanıza alıp bu duruma itiraz edin. Çok sert çıkmayın. Anneniz bu konuda ciddi ise,sert çıktığınızda inada bindirip olay çıkarabilir.

yani direkt uyduruyor.
madem sırf 3-5 bişey alayım diye bu kadar uydurup bahane ediyor siz neden "onu nerden çıkardın, ne münasebet! sütünü mü satıyorsun, duymamış olayım" diyemiyorsunuz? neden bu kadar kıvranıyorsunuz?
Okumuyor musunuz ? Söyledim başladı bu normal bir şey onlar adamsa zaten alır fln demeye napıyım kalkıp kavga mı çıkarıyım bir de ben diyeceğimi dedim

Yakın zamanda evleneceğim ve annem bugün bana bana süt hakkı verecekler onlara söyle dedi çok utanıyorum bunu söylemek istemiyorum sizce haksız mıyım
Evlenceğiniz beyfendiye sakın annem süt hakkı istiyor demeyin, karşı tarafa ters tepebilir. Annenizi bir şekilde ikna etseniz ya da bir aile büyüğünüzü devreye girse ve kendisi annenizle konuşsa. Yanlış anlamayın ama kız annelerin istekleri beni şaşırtıyor. Kaldı ki ben evli değilim ancak evlenceğim adamdan bu tür beklentiye girmem gerekirse annemi de uyarırım.

Chatcpt bile var dedi. Ananız sayesinde bugün bir şey daha öğrenmiş oldum 🤣🤣 Ne yapacaksam bu bilgiyi 🤦🏼

Hangi bölgelerde görülür?
“Süt hakkı” ifadesi ve uygulaması özellikle:
Doğu Anadolu
Güneydoğu Anadolu
İç Anadolu’nun bazı kırsal kesimleri
Karadeniz’in bazı yöreleri
iç Anadolu da yaşadım evlenene kadar bizlerde yoktu fakat doğudan gelen aileler çok gelinimiz ağrılı onun annesi de bu muhabbetlere girmişti

Varmış annemden öğrendim ben de
Anneni ikna et, seni utandıracak şeyler yapmasin. Eskiden insanlar kızlarını satar gibi evlendirip bir daha dönüp bakmıyorlarmis kızım ne yaşıyor diye. Şimdi öylemi? Yarın eşin sana kötü davransa, ailen hesap sorduğunda demezmi parasını ödeyip aldım, nasıl istersem öyle davranırım diye.

Trabzon'luyum bizim burada da vardı gelenek olarak ama kimse "şu kadar altın isterim, şu kadar para" demez. Durumu olan yapar, kimisi altın yapar, kimisi içerisinde annenin kullanableceği hediyeler olan bohça, yapmayan da kınanır mı bilgim yok.

Tabiki söylemeyin. Aileler kız çocuklarını o kadar yük görüyorki emzirdigi sütün bile parasını istiyor. Pes diyorum .
Evet ülkemizde belli bölgelerde miras hakkı da yok mesela hiç miras vermiyorlarmış arkadaşım bahsetti oradan biliyorum babası abilerine vermiş tüm mirasını

Doğu taraflarında böyle bir adet var evet ama bunu dile getirmeye ve istemeye utanır insan. İçlerinden geliyorsa kendileri imkanları cercevesinde yapar. Açıkçası ben evlenirken de annem böyle bir şey istememişti. İstemesine de müsade edeceğimi sanmıyorum. Günümüzde zaten ekonomik koşullar ortada, yuva kurmaya çalışan insanların yanında olunması gerekir.
Ancak konudan bağımsız farklı bir tavsiye de vermek isterim. Annenizin daha evlenmeden böyle istekleri ve sizi arada bırakma durumu devam ederse evliliginizde sorun yasarsiniz.

Annenizin önüne bir liste koyun

Süt hakkı : 1 bilezik
Banyo yaptırma hakkı :1 tam
Okula gonderme hakkı : 2 çeyrek
Yemek hazırlama hakkı :3 gram
Giydirme hakkı : 3 gram
Yürümeyi öğretme hakkı : 1 tam
Konuşmayı öğretme hakkı : 2 çeyrek

"Unuttuğum bir şey varsa, belki sen beni büyütürken not almissindir, tüm haklarımla devir teslim yapıyoruz ya, sonuçta hakkın geçmesin?" Dersiniz.

Ardindan diğer listeyi ekleyin

Sana ilk anne dediğimde seni sevindirme hakkım :1 tam
Birkaç sefer evini silmiştim : 2 gram
Benimle komşulara ovunmustun : 2 gram
Beni kursa, özel okula göndermedim : 1 bilezik
Sayende kız annesi oldun :1 bilezik
Sayemde damadın olacak : 1 tam
Birkaç sefer bulaşigini yikamistim:3 çeyrek

Gel şu alacak verecek işini halledelim dersiniz.

Hatta seni istemeye gelecekleri gün, alnına kağıt asın "tüm hakları saklıdır" diye. Bence karşı taraf mesajı alır.

Benim annem beni emzirememiş,sütü yokmuş.Benim annemin hakkı yok mu o zaman?Çok yanlış bir düşünce.

kac ay emzirdiyse o kadar gram olmasi lazim. bir de iki sahit lazim o kadar ay emzirdigine dair. yengeler teyzeler sahit olabilir.
insallah uc yasina kadar emmişsindir

tamamen attım :)
Konu nasıl benim içtiğim süte geldi bacım? Çok merak ettiysen söyleyeyim 3 aylıkken bırakmışım anne sütünü sonrada sütün s sini ağzıma sürmemişim. Hala daha süt içmem bulaşığına bile dokunamam. Sanırım o yüzden benim için süt hakkı istemedi bizimkiler 😂😂😂 yorumumu baştan oku benimle alakalı bir durum yok. Hatta genel yaptığım yorumları oku benim ailemin beni nasıl evlendirdiğini görürsün. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Esenlikler diliyorum 🦋🌷

Annenize sorun verdiği sütün fiyatı ne kadarmış,anneliğine biçtiği değer neymiş???Alın bir bilezik verin eline beni emzirdin benim sana borcum var al bu bileziği ödeşelim deyin, insanda utanma olur ya , anneniz bunu isterken hiç mi utanmamış????

Konu nasıl benim içtiğim süte geldi bacım? Çok merak ettiysen söyleyeyim 3 aylıkken bırakmışım anne sütünü sonrada sütün s sini ağzıma sürmemişim. Hala daha süt içmem bulaşığına bile dokunamam. Sanırım o yüzden benim için süt hakkı istemedi bizimkiler 😂😂😂 yorumumu baştan oku benimle alakalı bir durum yok. Hatta genel yaptığım yorumları oku benim ailemin beni nasıl evlendirdiğini görürsün. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Esenlikler diliyorum 🦋🌷
mesajini soyle okudum😮😮
kkda bazi insanlar ironiden anlamiyor diye mesajin sonunda spoiler acip saka yaptigimi yazdim hala anlamiyorlar. cidden siteden soguyorum
su mesajimdan sizin ailenize laf söylediğimi anladiysaniz ne diyeyim ki, iyi forumlar

Back
X