- Emoji Skoru
- 25.298
- Puanlar
- 498
Bende kaçarım görürsün de o dilden anlar gibiValla ya aynı fikirdeyim utançtan ben yerin dibine girdim annem bunu söyleyince
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende kaçarım görürsün de o dilden anlar gibiValla ya aynı fikirdeyim utançtan ben yerin dibine girdim annem bunu söyleyince
O zmn annenizi direkt bozun bu konuda. Sütün satılık mıydı kac paraysa ben vereyim deyin susturun. Hani herseyi 4 4 luktur de boyle bazi sacma geleneklere takilmissa idare edin derdim ama gayet bilincli belli ki alacak hususundaEvlat ayırır erkek kardeşime daha düşkündür asla anaç biri değil babam onun için tüm dünyaya eşdeğer kısaca durum bu
Adet fln da yok sanırım okumamışsın yazdıklarımı böyle bir şey olmadığını bunu bir anda annemden duyduğumu zaten yazdım ! Büyük ihtimal sosyal medya olabilir konu komşu bir yerde duydu
Abovvvvv.Yakın zamanda evleneceğim ve annem bugün bana bana süt hakkı verecekler onlara söyle dedi çok utanıyorum bunu söylemek istemiyorum sizce haksız mıyım
Okumuyor musunuz ? Söyledim başladı bu normal bir şey onlar adamsa zaten alır fln demeye napıyım kalkıp kavga mı çıkarıyım bir de ben diyeceğimi dedimyani direkt uyduruyor.
madem sırf 3-5 bişey alayım diye bu kadar uydurup bahane ediyor siz neden "onu nerden çıkardın, ne münasebet! sütünü mü satıyorsun, duymamış olayım" diyemiyorsunuz? neden bu kadar kıvranıyorsunuz?
Evlenceğiniz beyfendiye sakın annem süt hakkı istiyor demeyin, karşı tarafa ters tepebilir. Annenizi bir şekilde ikna etseniz ya da bir aile büyüğünüzü devreye girse ve kendisi annenizle konuşsa. Yanlış anlamayın ama kız annelerin istekleri beni şaşırtıyor. Kaldı ki ben evli değilim ancak evlenceğim adamdan bu tür beklentiye girmem gerekirse annemi de uyarırım.Yakın zamanda evleneceğim ve annem bugün bana bana süt hakkı verecekler onlara söyle dedi çok utanıyorum bunu söylemek istemiyorum sizce haksız mıyım
iç Anadolu da yaşadım evlenene kadar bizlerde yoktu fakat doğudan gelen aileler çok gelinimiz ağrılı onun annesi de bu muhabbetlere girmiştiChatcpt bile var dedi. Ananız sayesinde bugün bir şey daha öğrenmiş oldumNe yapacaksam bu bilgiyi
Hangi bölgelerde görülür?
“Süt hakkı” ifadesi ve uygulaması özellikle:
Doğu Anadolu
Güneydoğu Anadolu
İç Anadolu’nun bazı kırsal kesimleri
Karadeniz’in bazı yöreleri
Anneni ikna et, seni utandıracak şeyler yapmasin. Eskiden insanlar kızlarını satar gibi evlendirip bir daha dönüp bakmıyorlarmis kızım ne yaşıyor diye. Şimdi öylemi? Yarın eşin sana kötü davransa, ailen hesap sorduğunda demezmi parasını ödeyip aldım, nasıl istersem öyle davranırım diye.Varmış annemden öğrendim ben de
Gerçek miYakın zamanda evleneceğim ve annem bugün bana bana süt hakkı verecekler onlara söyle dedi çok utanıyorum bunu söylemek istemiyorum sizce haksız mıyım
Evet ülkemizde belli bölgelerde miras hakkı da yok mesela hiç miras vermiyorlarmış arkadaşım bahsetti oradan biliyorum babası abilerine vermiş tüm mirasınıTabiki söylemeyin. Aileler kız çocuklarını o kadar yük görüyorki emzirdigi sütün bile parasını istiyor. Pes diyorum .
Doğu taraflarında böyle bir adet var evet ama bunu dile getirmeye ve istemeye utanır insan. İçlerinden geliyorsa kendileri imkanları cercevesinde yapar. Açıkçası ben evlenirken de annem böyle bir şey istememişti. İstemesine de müsade edeceğimi sanmıyorum. Günümüzde zaten ekonomik koşullar ortada, yuva kurmaya çalışan insanların yanında olunması gerekir.Yakın zamanda evleneceğim ve annem bugün bana bana süt hakkı verecekler onlara söyle dedi çok utanıyorum bunu söylemek istemiyorum sizce haksız mıyım
Benim annem beni emzirememiş,sütü yokmuş.Benim annemin hakkı yok mu o zaman?Çok yanlış bir düşünce.Yakın zamanda evleneceğim ve annem bugün bana bana süt hakkı verecekler onlara söyle dedi çok utanıyorum bunu söylemek istemiyorum sizce haksız mıyım
Konu nasıl benim içtiğim süte geldi bacım? Çok merak ettiysen söyleyeyim 3 aylıkken bırakmışım anne sütünü sonrada sütün s sini ağzıma sürmemişim. Hala daha süt içmem bulaşığına bile dokunamam. Sanırım o yüzden benim için süt hakkı istemedi bizimkilerkac ay emzirdiyse o kadar gram olmasi lazim. bir de iki sahit lazim o kadar ay emzirdigine dair. yengeler teyzeler sahit olabilir.
insallah uc yasina kadar emmişsindir
tamamen attım :)
mesajini soyle okudumKonu nasıl benim içtiğim süte geldi bacım? Çok merak ettiysen söyleyeyim 3 aylıkken bırakmışım anne sütünü sonrada sütün s sini ağzıma sürmemişim. Hala daha süt içmem bulaşığına bile dokunamam. Sanırım o yüzden benim için süt hakkı istemedi bizimkileryorumumu baştan oku benimle alakalı bir durum yok. Hatta genel yaptığım yorumları oku benim ailemin beni nasıl evlendirdiğini görürsün. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Esenlikler diliyorum
![]()