Anneye yardım

kahvetelvesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2011
14.354
En iyi cevaplar
1
30.411
798
Bursa
Ufak tefek şeylere dertleniyorum.

Okuldan annemlere geçtim çocuğu almaya.
Çok mızmız bugün dedi, zaten beni görür görmez dudak bükmeler başladı, uykusu da gelmiş.
Neredeyse doğumundan beri süregelen uyku problemi var, yaşına girdiğinden beri en azından gündüz uykusu biraz iyi diyebilirim ama evdeysek.
Eve götüreyim uyutmaya, çaya geliriz akşam dedim(misafir gelecek).
Yemeğe gelin mantı yapacağım dedi.
Hop paaaa... (smiley çıktı, o yüzden ayrı yazdım)
Kalayım yardım edeyim diyemedim, gideyim diyemedim, mırıl mırıl bir şey geveledim.

Kalsam çocuk yarım saat uyuyacak anca, uykusunu alamayınca günün geri kalanı ağlaya ağlaya geçecek.
Eve gelsem ki geldim, zaten çocukla yorulmuş bir de mantı yapacak, kendi rahatımı düşünüp yardımdan kaçtım.
Kendi rahatımı da düşündüm evet, tek dinlenebildiğim süre oğlumun gündüz uykusu zamanı, geceleri dinlenmeyi bırak daha çok yoruluyorum.

Bi eviniz ayrı, tamam yardım etsen iyi ama edemeyebilirsin her zaman diyorum, bi kadın nasıl yorulacak kim bilir diyorum.

Bu tür şeyler kafamı çok meşgul ediyor benim.
Sadece bu değil, benzer şeylerde gerekli gereksiz vicdan yapıp duruyorum, kendimi yoruyorum.

Moralim bozuldu.
Kös kös oturuyorum işte.

Mecburen zorunlu hissediyorsun eve gitsem düşünmekten dinlenemem ya yardım etmeyeyim diye kaçtığımı düşünürse diye bende bu gibi durumlarda hep kalıyordum hatta hiç bir şey olmasa dahi gidince evini süpürüp silip öyle eve gidiyordum şimdi çocuk okula gidiyor okuldan alıp yardıma gitmişliğim var ama yorgunluğum had safhada her yere yetişmeye çalışmaktan

Annenize para veriyomusun cocuga baktigi icin? Vermiyosan ver bu kadar zorunluluk hissetmezsin o zaman.

Bu durumda cocugunu dusunmussun sen gariplik yok aslinda..diger turlu cocuk sefil olurdu..

Bendede olur cocuklardan dolayi yardim edememe istedigim halde ama yapacakbirsey yok

Kendinizi zorunlu hissediyorsunuz mecburen
Yani ben kesin kalıyorum bu durumlarda .
Kalsam çocuk kucağımda, çocuk dediğim 15 aylık.
Yine pek bir şey yapamazdım muhtemelen ama az biraz yapardım işte ne bileyim ya.

Ama ama ama...
O kadar haklısın ki...
Bence anneciğine söyle,yapmasın öyle uğraştırıcı,zor yemekler.
Canı çok çekmişse ev yapımı mantı alıp haşlayıverin.
Misafir dediğim ablamlar geliyor haftasonu için, anne yüreği bir şeyler yapmak istiyor illa ki.
Bugün tavuk at fırına, yarın yapalım mantıyı dedim, niyetine girdim yaparım dedi.
Düşünüp duruyorum.

Mecburen zorunlu hissediyorsun eve gitsem düşünmekten dinlenemem ya yardım etmeyeyim diye kaçtığımı düşünürse diye bende bu gibi durumlarda hep kalıyordum hatta hiç bir şey olmasa dahi gidince evini süpürüp silip öyle eve gidiyordum şimdi çocuk okula gidiyor okuldan alıp yardıma gitmişliğim var ama yorgunluğum had safhada her yere yetişmeye çalışmaktan
Annem de baştan beraber yaparız gibi düşündü sanki veya ben taktığım için öyle hissettim, ben kararsiz kalınca gönderdi beni.
O kadar yorgunum ki kalsam hem çocuğa hem bana eziyet olacaktı, şimdi anneme eziyet oluyor.

Annenize para veriyomusun cocuga baktigi icin? Vermiyosan ver bu kadar zorunluluk hissetmezsin o zaman.

Bu durumda cocugunu dusunmussun sen gariplik yok aslinda..diger turlu cocuk sefil olurdu..

Bendede olur cocuklardan dolayi yardim edememe istedigim halde ama yapacakbirsey yok
Parayı teklif bile edemem, hakaret sayar.
Karşılamas bule farklı şekilde bir şeyler yapıyorum.
Ben çocuktan önce de böyleydim ya yardım edemeyince felaket vicdan yapardım, şimdi bir de tüm gün çocukla yoruldu diye yapıyorum.

Tamam canım ablalara da hazır ev yapımı mantı çıkabilir bence.
Ah şu eski nesil illa kendilerini yorunca kıymet verdiklerini düşünüyorlar karşıya.
İnşallah bizler öyle olmayacağız...

Ev mantisi satin alip onu yapin bence. Siz de insansiniz. Dinlenmek de bir ihtiyacimiz. Hayati kolaylastirmaya bakmak lazim.

Annem buyuk buyuk ucgen seklinde yapardi mantiyi, iyi ki de oyle yapiyormus hani minik minik ugrasmazdi. Caninin kiymetini de bilmek lazim ;)

Tamam canım ablalara da hazır ev yapımı mantı çıkabilir bence.
Ah şu eski nesil illa kendilerini yorunca kıymet verdiklerini düşünüyorlar karşıya.
İnşallah bizler öyle olmayacağız...

Ev mantisi satin alip onu yapin bence. Siz de insansiniz. Dinlenmek de bir ihtiyacimiz. Hayati kolaylastirmaya bakmak lazim.
Bence de olur da gel de geleneksel annelere anlat bunu.
Annem onu önce fırında kızartacak, sonra tepsiyi ocağa koyup döndüre döndüre haşlayacak.
İyice zahmetli yapıyor bir de yaptığını.

Aile büyüklerine üzülüyorum ben. Tam rahat edecekleri zaman hoopp herşey başa dönüyor. Keşke kalsaydınız. Sizde yorgunsunuz ama yaş faktörünüde unutmamak lazım. Siz gençsiniz o yaşlı.

Bence de olur da gel de geleneksel annelere anlat bunu.
Annem onu önce fırında kızartacak, sonra tepsiyi ocağa koyup döndüre döndüre haşlayacak.
İyice zahmetli yapıyor bir de yaptığını.
oyyyy bir de... Yavas yavas alistirmaya calisin bence. Ben bu yasimda her seyin kolayina kaciyorum. Bir icli kofte yapiyorum kalin kalin ama nefsimiz koreliyor mu koreliyor =D

Kalsam çocuk kucağımda, çocuk dediğim 15 aylık.
Yine pek bir şey yapamazdım muhtemelen ama az biraz yapardım işte ne bileyim ya.

Misafir dediğim ablamlar geliyor haftasonu için, anne yüreği bir şeyler yapmak istiyor illa ki.
Bugün tavuk at fırına, yarın yapalım mantıyı dedim, niyetine girdim yaparım dedi.
Düşünüp duruyorum.

Annem de baştan beraber yaparız gibi düşündü sanki veya ben taktığım için öyle hissettim, ben kararsiz kalınca gönderdi beni.
O kadar yorgunum ki kalsam hem çocuğa hem bana eziyet olacaktı, şimdi anneme eziyet oluyor.

Parayı teklif bile edemem, hakaret sayar.
Karşılamas bule farklı şekilde bir şeyler yapıyorum.
Ben çocuktan önce de böyleydim ya yardım edemeyince felaket vicdan yapardım, şimdi bir de tüm gün çocukla yoruldu diye yapıyorum.
Para teklif etmiyceksin zaten.. arada bir vereceksin eline... para icin bakmiyodur torununa ama gonlu hos olur kadinin harclik eder kendine bence..

Allah bebisi olan tum annelere cokca kolaylik versin.
Hazir manti alip yapabilirsiniz , markete gidip su hazir trilece ya da pastalardan alin 5 dk da cirpin giderken de elinizde goturun sevinir hem hem de misafire koyarsiniz

Bazıları çocuğa bakıyor yardım etmen gerekebilir diyebilir ama benim önceliğim her zaman çocuğumun huzurlu uykusu olur. Doğduğundan bu yana eve kim gelirse gelsin bebek sevecekler diye çocuğumu rezil etmedim. Uyuyacaksa uyuyacak dedim aldım.

Çünkü gerçekten etkili uyumazsa bize o saatleri dar ediyor mızır mızır her şeye ağlayarak..
Çocuk yokken annen mantı işinin altından kalkar sen merak etme. Önemli olan eteklerine dolanmayan bir bebek :)

Aile büyüklerine üzülüyorum ben. Tam rahat edecekleri zaman hoopp herşey başa dönüyor. Keşke kalsaydınız. Sizde yorgunsunuz ama yaş faktörünüde unutmamak lazım. Siz gençsiniz o yaşlı.
Kıvırmayayım kendi rahatımı düşündüm evet ama çocuk da var.
Kendi yatağında bu sessizlikte bile 10 dakikada bir uyanıyor şu an.
Kalsaydım tekrar uykuya dalamazdı orda.

oyyyy bir de... Yavas yavas alistirmaya calisin bence. Ben bu yasimda her seyin kolayina kaciyorum. Bir icli kofte yapiyorum kalin kalin ama nefsimiz koreliyor mu koreliyor =D
Başta kendim olmak üzere canının kıymetini bilen kadınlara saygım sonsuz :)
Ama annemi değiştiremiyorum, değiştiremedikçe de geriliyorum sinirleniyorum.
Bu da ayrı bir konu.

Para teklif etmiyceksin zaten.. arada bir vereceksin eline... para icin bakmiyodur torununa ama gonlu hos olur kadinin harclik eder kendine bence..
Hı o başka.
Evet arada yapmak lazım böyle de.

Allah bebisi olan tum annelere cokca kolaylik versin.
Hazir manti alip yapabilirsiniz , markete gidip su hazir trilece ya da pastalardan alin 5 dk da cirpin giderken de elinizde goturun sevinir hem hem de misafire koyarsiniz
Hiç o kadar da vaktim ve enerjim yok inanır mısınız, 1 saattir 3 molayla yemek yiyebildim anca.

Bazıları çocuğa bakıyor yardım etmen gerekebilir diyebilir ama benim önceliğim her zaman çocuğumun huzurlu uykusu olur. Doğduğundan bu yana eve kim gelirse gelsin bebek sevecekler diye çocuğumu rezil etmedim. Uyuyacaksa uyuyacak dedim aldım.

Çünkü gerçekten etkili uyumazsa bize o saatleri dar ediyor mızır mızır her şeye ağlayarak..
Çocuk yokken annen mantı işinin altından kalkar sen merak etme. Önemli olan eteklerine dolanmayan bir bebek :)
Böyle rahatlatıyorum zaten kendimi :)
Yorulsa bile kafası rahattır, car car bağıran bir şey yok ortada :)
Kalsam erken dönmem gerekecekti bir de, erken uyumak isteyecekti.

Böyle rahatlatıyorum zaten kendimi :)
Yorulsa bile kafası rahattır, car car bağıran bir şey yok ortada :)
Kalsam erken dönmem gerekecekti bir de, erken uyumak isteyecekti.

Gerçek bu zaten. Evde hareketli bir çocuk oldu mu hep onun peşindesin..

Benim oğlum 15 aylık. Atlıyor, tırmanıyor diye onun peşinde dolaşmaktan iş yapamıyoruz evde. Her şey yarım yamalak.
Annen kaç senelik aşçı o altından kalkar boşver rahat ol. Akşam sofra kurma kaldırma, bulaşık yerleştirme işine yardım edersin..

Back
X