anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Evet kapasitem kadarıyla anlamam gerekeni anladım.

Siz kastettiğimiz canlı kavramını tam olarak anlayamamışsınız sanırım.

Bilim beyin ölümü gerçekleşmiş ama kalbi ve diğer organları çalışan insanı da canlı olarak kabul etmiyor. Çünkü kalp tek başına yaşam belirtisi değil.
Bilim sadece büyüyen bir yapıyı, yaşama hakkı olan canlı sınıfına sokmuyor. Bir insan öldükten sonra, bir süre hücreleri çoğalmaya devam eder. Beyin ölümü gerçekleşen insanın da hücreleri çoğalır. Bir miktar büyür. Doku kültürü de büyür. Ona bakarsanız mikroorganizmalar da büyür, çoğalır ve canlıdır.
Bitkiler de büyür(hem de sürekli) ve canlıdır. Ne dersiniz bitkileri katletmeyelim(?) bundan sonra? Ama bakın acı algısı olan hayvanların öldürülmemesi gerektiğini savunan, bunu yaşam felsefesi haline getiren insanlar var.
Bizim canlıdan kastımız; kalbi atan, büyüyebilen varlık değil. Sinir sistemi gelişmiş, acı algısı, ölüm korkusu, hayata bağı olan, öldürülmesi halinde toplumda problemlere sebep olan varlık.

Neyse, herşeyi geçtim ve size soruyorum; yetişkin, aklı fikri, acı algısı olan, hayata manevi bağı olan bir insan ile henüz sinir sistemi oluşmamış, yaşamı annesinin elinde olan bir canlının öldürülmesi bir midir? Bir embriyonun öldürülmesi, bir bireyin öldürülmesi kadar yara açar mı toplumda?

İkisi de cinayet olarak değerlendirilebilir mi?

Ya da şöyle sorayım; komşunuzun karnındaki çocuğu aldırması mı sizi etkiler, yoksa yürüyen, koşan, gülen, anne diyebilen çocuğunun ölmesi mi?
Etkilenmeyi geçtim birini ruhunuz bile duymazken öbürünü duymamanız imkansızdır.

Veya şu açıdan bakın; bir tarafta sinir sistemi gelişmiş, psikolojisi olan bir kadın, diğer tarafta tecavüz sonucu doğacak olan embriyo.
Hangisinin yaşam hakkını elinden alalım? Hangisine felç olmuş bir yaşam sunalım?
Bir tarafta yaşamı sonlandırılmış, herşeyden habersiz bir embriyo; diğer tarafta 'ben niye doğdum' diye isyan eden ve ömür boyu acısını yaşayacak olan iki hayat!

Ha tecavüzü küçümseyenler var aramızda;
Bir kadının bile tecavüze uğrayıp hamile kalması ve onu doğurması toplumu derinden sarsarken; bunu kimsenin ruhunun bile duymayacağı, günahını/acısını yapan kişinin çekeceği kürtajla kıyaslamak ne kadar doğru?

Başkasının yaptırdığı kürtaj niçin sizleri bu kadar rahatsız ediyor? Sizi çatala yatırıp zorla mı kürtaj ediyorlar?

"Türk kadınlar kürtajı tartışıyor

El Cezire KATAR
Kürtaj yasağı Türkiye’yi kutuplaştıran en son konu. 74 yaşında rahim kanseri tedavisi gören ev kadını Zehra Özer “Tecavüz için istisna olmaz. Dikkat etsinler. Biz niye tecavüze uğramıyoruz?” dedi. Türbanlı öğrenci Afra Akay “Kürtaj benim dini inançlarıma uymuyor. Ama kürtaj olmak isteyen kadınlar bu yasaktan kötü etkilenecek” yorum yaptı. Hükümetin 2004 yılında zinayı suç sayma girişimi kamuoyu ve AB’nin tepkisi sonucunda engellenmişti."

Dünya basınında Türkiye ile ilgili haberlere bakınca bu çarptı gözüme. Ve okuduğum diğer haberler de ülkedeki değişimi anlatır nitelikteydi...

Tacize, tecavüze uğramayı hak olarak gören zihniyetten ne bekleyebilirsin ki...

Ha tabi bu uygulamayı demokrasi olarak görenler de var, onlara diyecek söz bulamıyorum...

ilk birkaç sayfadan fazlasını okumadan yorum yapıyorum
öncelikle kadın olarak diye olayı kitleselleştirmemeliyiz (evet kadına yapılan bir uygulama fakat özünde kişisel bir mevzu) uyuşturucuda bir anlık keyıf kişinin kendi bedenine uyguladıgı birşey ama diyebilirmiyizki serbest olsun? kişi diyebilirmiki benim bedenim sizene sokaklarda serbestce içerim çekerim diye ?? yada desinmi
mevzu iki ucu b...klu değnek
yasaklansa ortaokullarda genç kızlar tuvaletlerde bebek düşürme oranları,sağlıksız gizli kürtajlar vs çoğalacak
yasaklanmazsa da zaten mahvolan toplum ahlakı dahada beter olacak,ziyan olan günahsız bebeklerin yok oluşu yine vs lerle dolu sebepler

karar ne olursa olsun yasa ne çıkarsa çıksın 2 yıldır bebeği olmayan, kürtaja benzeyen nice üzücü tedavilerle uğraşan biri olarak (ki bebeğim doğal şekilde olsaydıda aynını düşünürdüm) o bebegi veren Rabbimi biliyorum onun ömrünü, yazgısını en başta ruhunu verdiği gibi rızkını, kısmetını, yaşam koşullarını, geleceğinide o bebeğe vereceğini biliyorum.

Tacize tecavüze uğramayı hak gören zihniyeti Müslüman adı altında dillendirmeyi korkunç buluyorum.
İslamı Müslümanlığı bilip te böyle söylemlerin dile gelmesi ne acı.
Dini karalamaya çalışan insanlar yüzünden geldiğimiz duruma bakın.
Müslüman bir insan için kadın değerlidir. Pembe ya da mavi metrobüsün içinde olması önemli değildir.

Daha önceden yazdığım mesajı tekrar paylaşmak istiyorum...

Bebeğimin kalp atışlarını doktor duyamadığı için 8 haftalık bebeğimi kürtajla aldılar.

Benim gibi bir durumu yaşayan anne adayları benim gibi kürtaja karşıdırlar diye düşünüyorum.

Korunma yöntemlerini az-çok bütün kadınlar biliyor.Heleki günümüzde imkanlar dahada kolaylaştı.Erkek korunmuyorsa kadın korunabilir.Anlık zevkler için korunmamayı tercih edip sonucuna katlanamayıp bebeğini aldıran insanları anlamıyorum,anlamayacağım.

İşin siyasi boyutu beni ilgilendirmiyor.Ben kalbimden geçenleri bilir,hissederim.

Günahının büyüklüğünüde bilirim kendi adıma.

''Benim bedenim,benim kararım''cümlesinide anlamakta güçlük çekiyorum.Kendi bedenim diye muhtaç,korunmasız ve daha 6 haftalıkken kalbi pıtır pıtır atan bir canlının yaşam hakkına son veremezdim.

Herkesin kendi tercihi tabiki..Özel durumlar hariç yasaklansın istiyorum.

Not:Tecavüz mağdurlarını bu konudan tamamen ayrı tutuyorum.Onların istemeyerek,zorla düştüğü durumlarda en azından bu konuda söz hakkı olmasını istiyorum.

sen istediğin için olmadı o , rabbim ol dediği için oldu
bu nasıl bir bencilllik heyhat

sizin inancınız başka kimseyi ilgilendirmez. ve kimsenin kararı da sizi ilgilendirmez. siz istediğini dine inanın, istediğinizi düşünün bize ne. ama başkalarının hayatına, kararlarına müdahelede bulunamazsınız...

ne alakası var ya... kürtaj yaptıranlardan dolayı insanlar bebek sahibi olamamayı mı hak ediyor yani? bu nasıl bir düşünce, nasıl bir kindir...

Bahsettiğimiz şeyin dinle bir alakası yok. Onu paylaşan lakeoftears nickli arkadaş da müslüman zaten, öyle olduğu halde dini karalayacak değil ya.

neden inançla bağdaştırmayalımkı ayrıca benim şahsi fikrim bu yönde kimse böyle düşünmek zorunda deıl ben fikrimi söyledım. bebek için ugraşan biri olarak baktıgımda hadi iancıda köşeye koydugumda zaten tasvip etmiyorum.
inançsız biride aksini düşünebilir banane burası fikirlerin yargılandıgı değil paylaşıldıgı bir platform!!

buna ne denilebilir 74 yasına gelmis biz niye tecavuze ugrasmıyoruz diyor tabi gecti ondan ya rahat gerci yaslılara ve cocuklara dahi tecavuz eden pislikler var bu dunyada teyzem cok buyuk konusmus ve bir okadarda sacma yarın oburgun basına gelse eehh dikkat etmedinde oldu derlerse hic uzulmem boylelerine

Zaten artık günlük gazetelerde çıkanlar Zaytung'u bastırıyor.Zaytungçular artık zorlanıyorlardır yeni komik haber bulmaya.

Her gün hemen hemen bütün gazetelerin internet sitelerindeki haberlere gözatarım. İnanın artık "Acaba bugün yine daha ne kadar ileri gittiler" diye okuyorum her şeyi. Korkuyorum, ya sanki rejim değişti.

Burası da sözün bittiği yer. Ben de okurken diğer bütün yorumların ardından sıra buna gelince neye uğradığımı şaşırmıştım. Ya tamam, şeriata bayılıyor olabilirsin de, önce insan, sonra kadın olarak bunu nasıl düşünür, nasıl dile getirirsin, aklım almıyor. İnsanlar "insan" olduklarının "birey" olduklarının farkında bile değiller, kaz sürüsü gibi güdülmeye alışmışlar, onlara dokunmuyor bu gelişmeler. Biz tepki verdikçe de oradan bakıp bize böyle nanik yapıyorlar. Cehalet hakikaten mutlulukmuş.

Bahsettiğimiz şeyin dinle bir alakası yok. Onu paylaşan lakeoftears nickli arkadaş da müslüman zaten, öyle olduğu halde dini karalayacak değil ya.

nasıl din le alakası yok.
Din herşeydir.
Her andır.
Müslüman insan tecavüz etmez, kimseye kötü gözle bakmaz, kimseyi aşağılamaz, yalan söylemez vb. bi ton şey yazabilirim size

Doğru söylüyorsun fakat bak bir İlahiyat Fakültesi Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker tecavüz için ne demiş:

"Sorunun odağında kim var? Kadın var. Kardeşim sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmayacaktır. Tahrik ettikten sonra sonucundan şikâyet etmen makul değildir. Bu konuda suçu işleyenleri savunduğum anlaşılmasın. Elbette işlenen suç son derece iğrençtir. Lakin bu suçun işlenmesinde dekolte ve tahrik edici kıyafetler giyinen kadının da etkisi küçümsenmeyecek kadar büyüktür. Bu konuda tabii ki erkek suçludur, ama kadının da suçu göz ardı edilirse meseleyi çözümde yanlış adım atmış oluruz. Bu olayda her iki taraf da suçludur.”

nasıl din le alakası yok.
Din herşeydir.
Her andır.
Müslüman insan tecavüz etmez, kimseye kötü gözle bakmaz, kimseyi aşağılamaz, yalan söylemez vb. bi ton şey yazabilirim size

Ben de insanları dinlerine/inançlarına/felsefelerine göre değil de yaptıkları eylemlere göre değerlendirmemiz konusunda bir ton şey söyleyebilirim.
'İnançlılar mükemmel iyi insan, inançsızlar kötü insan' bu tema artık sadece sırlar dünyası, 5.boyut tipinde dizilerde işleniyor.

Biraz konun özünden uzaklaşıyor muyuz ne?
Kürtaja karşı olanlar neden karşı olduğunu anlatıyor.
Anlatıyor da unuttukları bir şey var, burada kürtajı savunan, süper bir şey olduğunu söyleyen kadın yok ki.
Konu tamamen yasak kavramıyla ilgili aslında.
Bazı şeyleri yasakla önlemeye çalışmak ki bu tarih boyunca başarılı olmuş bir yöntem değil.
Diyoruz ki yasaklayınca kürtaj ortadan kalkmayacak, aksine ciddi sağlık sorunlarına yol açacak yöntemler uygulanacak.
Şayet kalkmayacaksa uzman ellerden alınmasının mantığı yoktur değil mi?
Kürtaj yaptırmayı dinen, vicdanen, ahlaken vs. uygun bulmuyor olabilirsiniz ancak ben böyle düşünüyorum öyleyse yasaklanmalı demek ne kadar doğrudur?
Yasaklar engellemez, üstünü örter.
Pisliği halının altına süpürmekle eş değerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…