- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #2.181
haklısınız..anlatırsınız ancak karşı taraf anlamak istediği kısmı anlamak ister..halbuki paragrafımdaki cümleler birbirini tamamlayıcıydı...
bilim 6 haftalık bebeği canlı kabul etmiyorsa nasıl büyüdüğünü açıklasın yazmıştım...açıklayamasada bu onun canlı olmadığı anlamına gelmediğini söylemek istemiştim...çünkü bilim bugün böyle der yarın şöyle der...
ama sizinde dediğiniz gibi..anlatırsınız işte...karşı tarafın anlayabildiği kadar....
sen istediğin için olmadı o , rabbim ol dediği için oldu
bu nasıl bir bencilllik heyhat
'metrobüs hattında kadınların kullanımına özel Pembe metrobüs uygulamasına geçilmesine dair düzenlenen imza kampanyasında toplanan 60 bin imza, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a posta ile gönderildi.'
buyur burdan yak.3-4 tane metrobüs geçecek ben onlara binemeyeceğim bekleyeceğim pembe metrobüs gelsin de işime gidebileyim diye.
ha diğerine binersem de buyurun beni taciz edebilirsiniz.Ben kabul ediyorum demek mi olacak bu.
Artık yapılan herşey kadını geri plana atmak için ve biz kadınlar hala göremiyoruz bunu.Bize lütuf yapılıyor falan zannediyoruz.
'Biz çocuk için uğraşıyoruz, başkaları aldırıyor' diyenleri anlamıyorum, anlayamıyorum. Ya ben fazla mantıklı yaklaşıyorum duruma, ya da böyle düşünenler fazla duygusal...
Evlenmişsiniz. Kararınızı vermişsiniz, çocuk istiyorsunuz. Çocuğun geleceği için uygun ortamı sağlamışsınız ve uğraşıyorsunuz. Yıllar sürüyor uğraşınız, bir umut vazgeçmiyorsunuz...
Bir başkası ansızın hamile kalıyor. Maddi durumu, psikolojisi, yaşadığı ortam, mahalle baskısı gibi sebepler o çocuğa iyi bir gelecek sağlayamayacağını gösteriyor ona. Aldırıyor.
Ortada çok farklı iki durum var.
Anlayamadığım; bu iki bambaşka durumu bağdaştırmaya çalışmak.
Başkalarının hamile kalıp kürtaj olması sizin hamile kalamamanızla nasıl ilişkilendiriliyor anlamıyorum. Allah kısıtlı sayıda çocuk mu veriyor, onun doğurmayıp aldırması sizin hamile kalma şansınızı kötü yönde mi etkiliyor?
Böyle bir şey yok değil mi? Elbette yok arkadaşlar, herkes kendi hayatından sorumlu. Siz hamile kalmak için uğraşıyorunuz, bu psikolojinizi etkiliyor, annelik iç güdülerinizi kabartıyor diye başkalarının kürtaj olma hakkının ellerinden alınmasını savunamazsınız. Bakın kürtajı kendi vicdanınıza göre yanlış bulabilir, yadırgayabilirsiniz. Ama başkalarının kendi hayatları, kendi ahlak değerleri çerçevesinde verdiği kararların, kendi içgüdülerinize ve vicdanınıza göre engellenmesini savunamazsınız. Empati kurun, sizin varolan hakkınızın elinizden alındığını düşünün, bu hakkınızın hayati önemi olduğunu düşünün, tepki göstermez misiniz? Açıkçası ben hakkın içeriğini kendimce doğru bulmasam bile uğrunda mücadele verip kazandığınız hakkınız olduğu için yasaklanması durumunda sizin adınıza tepki gösteririm.
Annemle bu konuyu tartışıyorduk. 'Keyfi kürtaj...' diye cümleme başlar başlamaz kesti sözümü, 'keyfi kürtaj yoktur. Hiç bir kadın 'keyfi' kürtaj yaptırmaz, kimse güle oynaya yatmaz o masaya' dedi. Gerçek anlamıyla keyfi kürtaj yaptıranların sayısının fazla olmadığını düşünüyorum. Toplum düzenine herhangi bir zararı olmadığı için de bu insanları vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum.
Not1: Kürtaja kendi vicdanımca karşı ama kürtaj hakkını savunan bir insanım. 'Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin' düşüncesini savunuyorum.
Not2: Çocuk sahibi olmak isteyenlerin isteğinin gerçekleşmesini tüm yüreğimle diliyorum, umarım yavrularına bir an önce kavuşurlar...
Ben de Allah'a inanıyorum fakat bu yasayı karşıyım....Bence Kürtaj cinayet sizce değil
Ben Allaha inanıyorum siz inanmıyorsunuz
Herkes kendi doğru bildiğini savunuyor olay bu
sen istediğin için olmadı o , rabbim ol dediği için oldu
bu nasıl bir bencilllik heyhat
kürtaj serbest ve o kadar çok cocuk israf oldu ki. evet israf. gül gibi bebelr israf edildi. alın şimdi çocuk kıtlığı var. etrafınıza bir bakın , eriniyorsaınız şu foruma bir bakın. insanlar bebek bebek diye inliyolar adeta, sonra siz kalkmış ben yaparım ben ederim benim tasarrufumda , benim bedenim diye dolaşıyorsunuz ortalıkta . ilahi adalet diye bir şey var.
Tacize tecavüze uğramayı hak gören zihniyeti Müslüman adı altında dillendirmeyi korkunç buluyorum.
İslamı Müslümanlığı bilip te böyle söylemlerin dile gelmesi ne acı.
Dini karalamaya çalışan insanlar yüzünden geldiğimiz duruma bakın.
Müslüman bir insan için kadın değerlidir. Pembe ya da mavi metrobüsün içinde olması önemli değildir.
"Türk kadınlar kürtajı tartışıyor
El Cezire KATAR
Kürtaj yasağı Türkiye’yi kutuplaştıran en son konu. 74 yaşında rahim kanseri tedavisi gören ev kadını Zehra Özer “Tecavüz için istisna olmaz. Dikkat etsinler. Biz niye tecavüze uğramıyoruz?” dedi. Türbanlı öğrenci Afra Akay “Kürtaj benim dini inançlarıma uymuyor. Ama kürtaj olmak isteyen kadınlar bu yasaktan kötü etkilenecek” yorum yaptı. Hükümetin 2004 yılında zinayı suç sayma girişimi kamuoyu ve AB’nin tepkisi sonucunda engellenmişti."
Dünya basınında Türkiye ile ilgili haberlere bakınca bu çarptı gözüme. Ve okuduğum diğer haberler de ülkedeki değişimi anlatır nitelikteydi...
Zaten artık günlük gazetelerde çıkanlar Zaytung'u bastırıyor.Zaytungçular artık zorlanıyorlardır yeni komik haber bulmaya.
"Türk kadınlar kürtajı tartışıyor
El Cezire KATAR
Kürtaj yasağı Türkiye’yi kutuplaştıran en son konu. 74 yaşında rahim kanseri tedavisi gören ev kadını Zehra Özer “Tecavüz için istisna olmaz. Dikkat etsinler. Biz niye tecavüze uğramıyoruz?” dedi. Türbanlı öğrenci Afra Akay “Kürtaj benim dini inançlarıma uymuyor. Ama kürtaj olmak isteyen kadınlar bu yasaktan kötü etkilenecek” yorum yaptı. Hükümetin 2004 yılında zinayı suç sayma girişimi kamuoyu ve AB’nin tepkisi sonucunda engellenmişti."
Dünya basınında Türkiye ile ilgili haberlere bakınca bu çarptı gözüme. Ve okuduğum diğer haberler de ülkedeki değişimi anlatır nitelikteydi...
Bahsettiğimiz şeyin dinle bir alakası yok. Onu paylaşan lakeoftears nickli arkadaş da müslüman zaten, öyle olduğu halde dini karalayacak değil ya.
Doğru söylüyorsun fakat bak bir İlahiyat Fakültesi Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker tecavüz için ne demiş:Tacize tecavüze uğramayı hak gören zihniyeti Müslüman adı altında dillendirmeyi korkunç buluyorum.
İslamı Müslümanlığı bilip te böyle söylemlerin dile gelmesi ne acı.
Dini karalamaya çalışan insanlar yüzünden geldiğimiz duruma bakın.
Müslüman bir insan için kadın değerlidir. Pembe ya da mavi metrobüsün içinde olması önemli değildir.
nasıl din le alakası yok.
Din herşeydir.
Her andır.
Müslüman insan tecavüz etmez, kimseye kötü gözle bakmaz, kimseyi aşağılamaz, yalan söylemez vb. bi ton şey yazabilirim size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?