- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #2.141
Bu metinden çıkarttığınız tek sonuç yine yazılım hatasımı demekki hiç birini anlayamamışsınız.ben bu kısmı anlamadım tecavuz derken kurtajımı kasdetdiniz acaba
bu konuya ilk defa yazıyorum...200 sayfanın özetini siz çıkardığınız için size teşekkür ediyor ve sizin özetinizi alıntı yaparak cevap vermek istiyorum...
kürtaja karşı olmama rağmen tecavüze uğrayan kadının doğurmasını pek kabul edemiyorum...doğursun diye açıklama yapan kişiler erkek zaten..bir bebeği karnında büyütmenin zorluğunu ve ondan sonrasının zorluğunu bilmezler..ayrıca tecavüz cezalarınıda az buluyorum...buraya kadar hem fikiriz...
bilimsel olarak anne karnındaki bebek 6 haftaya kadar canlı sayılmaz yazmışsınız..o zaman bilim bize açıklasın..canlı olmayan şey neden büyüyor....gerçi ben herşeyi bilime bağlayan bir kişi değilim..çünkü bilim bir zamanlar dünyanın tepsi gibi düz insanlarında eskiden maymun olduğunu söylüyordu...
dinen bakarsan fetva vermek haddime değil..ancak bir özürden dolayı bazı alimler izin vermiştir bazıları ise karşı çıkmıştır..(alimler hadis_i şeriflere göre yorum yaparlardı)
kürtaj serbest olduğu halde yetimhanelerin boş olduğunu mu zannediyorsunuz?yada oradakilerin hepsinin yetim olduğunu...bu vicdan ile alakalı bence..
gerçekten insanların istenmeyen gebelikler hakkında hiçbirşey bilmediğini mi düşünüyorsunuz?
teknoloji çağındayız insanlar internetten her haltı yemesini biliyorda bunlarımı bilmiyor...herkes internet kullanmıyor demeyin neredeyse facesi olmayan yok..ayrıca canlı bilgi almak isteyen bir zahmet sağlık ocaklarına gitsin...alsınlar istedikleri bilgiyi...evlere yatalak hasta bakmak için hemşire doktor yolluyo devlet..birde doğum kontrol yöntemlerini evlerinize getirip bugün ilacını aldın mı demesini mi bekliyorsunuz?
kürtaj yasasına karşı olanlarada ayrıca saygı gösteriyorum...herkesin manevi değerleri kültürleri farklıdır...
Bu arada kadın bedenine sanki ilk defa el atılıyor...yıllarca bu ülkede başörtüsü sorunu var bilmem farkında mısınız? başörtülülerin nelerden mahrum kaldığının...
Bu metinden çıkarttığınız tek sonuç yine yazılım hatasımı demekki hiç birini anlayamamışsınız.
yahu cevap veremediğiniz bir şeyle durumu kurtarmak adına dalga geçmek güzel cevap mı ?
en son çocukken yapardık bunu
ısrarla sorulan sorulara yanıt verilmiyor, bir de biz daha önce yazdık deniyor hayır yazmadınız tüm sayfaları okudum
yönetime dört defa mesaj attım üyelik iptali için, sadece bu konuyla ilgili değil hesabıma sanırım başka biri de giriyor bu yüzden. ama hala üyeliğim iptal edilmedi
bir an önce iptal edilse iyi olacak yoksa gerçekten dilimden bir kaza çıkacak hiç hoş olmayacak
yazım hatası dediginiz o yerden anlam farkı cıkıyorda o yuzden yanlısmı yoksa o sekildemi yazmak istediniz diye belirttim! ona gore yorum yapıcaktım ama emin olmadan yazmak istemedim ama ne gerek varmıs dimi..
Evet gerçekten anlamı kalmadı Ama bu sitede olduğumuz sürece yine kesişir yollar keşke daha kaliteli ciddi alışverişlerimiz olabilseydi.Saygımızı saygınlığımızı tüketmeseydik.Üye olduğum için çok mutluyum Bilgi paylaştıkça çoğalır. karışık bir site olması yani bayan bayana olmamız da tercih nedenlerimden biri. Ama sataşmalar alaylar psikolojik savaş konudan uzaklaştırıyor, etki tepki seviye düşmeye başladı. Yöneticilerden rica ediyorum lütfen konulara bir göz atsınlar.Sevgiler.
Evet gerçekten anlamı kalmadı Ama bu sitede olduğumuz sürece yine kesişir yollar keşke daha kaliteli ciddi alışverişlerimiz olabilseydi.Saygımızı saygınlığımızı tüketmeseydik.Üye olduğum için çok mutluyum Bilgi paylaştıkça çoğalır. karışık bir site olmaması yani bayan bayana olmamız tercih nedenlerimden biri. Ama sataşmalar alaylar psikolojik savaş konudan uzaklaştırıyor, etki tepki seviye düşmeye başladı. Yöneticilerden rica ediyorum lütfen konulara bir göz atsınlar.Sevgiler.
kadınla kadın ne zaman anlaşmış kikadınları çok yakından ilgilendiren bir konuda bile
kadınların anlaşamadıklarını görmüş olduk
aynen canım aynı frekanstan oldugum arkadasları gormek guzeldı..yazılarını okurken takdır ettıgım örnek Türk kadınlarını gormek hoşuma gıdıyor çogunun nickine de aşina oldum,baska topıklerde denk gelırsek yorumlarını daha dıkkate alacagım.mantıklı ınsanlar...Aksine çok verimli bir tartışma ortamı olduğunu düşünüyorum.
Seviyenin alt üst olduğu bir durum yaşanmadı.
Rahatsız olduğum üsluplar oldu, onlara da "peki" deyip kenara çekildim zaten.
Ancak farklı düşünsek de aynı frekansta tartıştığım arkadaşları tanımaktan mutluyum.
sana tek diyebileceğim oğlum bak git
ablacım bekar olmanı, yalnız yaşıyor olmanı ya da içkiyle aranda problem olmasını kendine bu kadr problem etme
kimse sana bunlarla ilgili bir şey demiyor ki kendi kendine gocunup duruyorsun
lütfen artık kendi aşağılık komplekslerin yüzünden saldırıp durma
YETER ARTIK sabır sınırlarını zorluyorsun. seni eleştiren yok umursayan da yok sana bir şey diyen yok
ben sana bir şey yazmasam da zorla beni zıvanadan çıkarıyorsun
tam BIID' den bahsedecektim yani
Body integrity identity disorder' dan ( insanın bedeni hakkındaki tasarrufuna bir devlet müdahalesi olduğu için )
ama yazıp vazgeçtim ve sildim çünkü gerek yok burada tartışma yok ki
yanlış insanlarla yanlış yerde tartışıyorum
buraya bir şeyi tartışmaya değil siyaset yapmaya gelmişler. defalarca hiç bir partiyi desteklemediğimi özgür düşündüğümü söylesemde
maalesef demek herkes için bu kadar kolay değil özgür düşünmek.
gerçekten kendimi çok ama çok şanslı hissettim.
Herhalde şu konuda hem alıntı yapılarak hem de nickim mesajların içine yazılarak en çok bana sataşılmıştır.Her zamanki alışkanlıklarla bir taraftan mağdur edebiyatı yapılırken bir taraftan da belaltı vuruldu .Ha ne kadar önemsiyorum o ayrı konu.
Sabah burada bir konuya cevap veremeyince çamura yatma muhabbeti yapılıyordu di mi?Öğleden sonra ne oldu peki?
Bilmem dikkat ettiniz mi ama bu tip mesajlara cevap vermedim hiç.Şimdi cevap vermeyerek mi aşağılamış oluyoruz yani.Lütfen şu mağdur edebiyatını bırakın.
Benim istediğim konu kapanmasın,bu yüzden ikili tartışmalara girmem ,oyuna gelmem.
İyi geceler herkese.
Valla ben o arkadaşın alıntıladığı yazının, amacını, ne anlatmaya çalıştığını ve neden bu kadar nefret dolu olduğunu anlamadım. Bir ihtimal yazı, birbirinden kopuk paragrafları birleştirip araya bir kaç süslü Arapça kelime, birkaç anlamı bile bilinmeden kullanılmış bilimsel tanım sıkıştırılmış anlamsız bir metin olduğundan olabilir, bir diğer ihtimal benim algılamamda bir problem olabilir, siz oldukça açıklayıcı bulduğunuza göre bana da özet geçersiniz umarım.
Kürtaj konusuyla ilgili güncel bir gelişme var. Sağlık Bakanımız "Bütün milletimiz şundan emin olsun ki hem vicdanları hem kadınların seçim hakkını hem de anne rahmindeki bebeğin yaşam hakkını koruyacak bir orta yol bulacağız." demiş. Haberin linki şu: Kürtaj tartışmasında orta yol arayışı CNNTurk.com
Dikkatimi çeken nokta, sayın bakan konuşmasının bir yerinde "Türkiye'de kürtajın serbest hâle gelmesine imkân veren 'Nüfus Planlaması Kanunu'nun adı bile çağdışıdır, biz bunu "üreme sağlığı" olarak ele alıyoruz demiş. Ben mi cidden deliriyorum, yoksa bunun alt metni "aile planlaması falan sizin neyinize, üreyin dedik mi üreyeceksiniz" cümlesi midir, bilemiyorum. Umarım deliriyorumdur, yoksa fena.
Hatta bununla ilgili komik bir şey anlatayım da gülelim -ağlanacak hâlimize-
Geçenlerde internette oradan oraya geziniyorum, interaktif sözlük sitelerimizden birinde kürtaj düzenlemeleri ile ilgili bir yazının altındaki linke tıkladım okuyorum. Diyor ki, kürtaj yaptıran anneye üç tane kimsesiz çocuğun sorumluluğu verilecek. O kadın çocuklar evlenene kadar onların bakımını üstlenmek durumunda kalacak, falan filan, aklımda kalan kadarı bu. Artık o kadar normal geldi ki, şaşırmadım bile, bir süre salak salak "hadi yaa" diye düşündüm, çeşitli sosyo-kültürel gruplara âit kadınları üç çocuğa daha bakarken hayal ettim.
Yahu meğer o site Zaytung formatında bir siteymiş. Yani insanların eğlencesine güncel gelişmelerden yola çıkıp kafalarından haber uydurdukları, çeşitli ve yer yer çok başarılı gönderme yaptıkları sitenin bir benzeriymiş.
Çok güldüm kendime ama ürktüm de, düşünsenize, böyle bir saçmalık okuyorsunuz ve "yok canım, bu kadarını da yapmamışlardır artık!" diyemiyorsunuz.
ben de sağlık bakanının ' tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar'' sözünü ilk öğrendiğimde zaytung haberi sanmıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?