anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Sevgili zehra61 ,
Beni yanlış anlamayacağınızı umarak mesajınızın bu cümlesinin beni biraz rahatsız ettiğini belirtmek istiyorum.
Böyle düşünmenizi saygıyla karşılıyorum , ancak objektif bir bilginin yanlışlığını gördüğümde bunu düzeltmek için bir çaba göstermeyi dünyada yaşayan herhangi biri olarak kendime görev sayıyorum.
Anladığım kadarıyla Charles Darwin ' in Evrim Teorisi ' nden söz etmişsiniz. Merak ettiğim bir nokta var , acaba Darwin ' in Türlerin Kökeni adlı çalışmasını okumuş muydunuz ya da bu konuda tarafsız bir kaynaktan yararlanmış mıydınız ? Yoksa bu cümleyi başka birinden duyup mu benimsediniz ?
Elbette bu teoriyi kabul etmiyor , beğenmiyor olabilirsiniz. Ancak Evrim Teorisi bu demek değildir. Bu yazdığınız cümle çarpıtılmış bir yorumdan ibarettir. Eğer Evrim Teorisinin ne demek olduğunu öğrenmek isterseniz , internette pek çok kaynak bulabileceğinizden eminim. Yardımı olacaksa ben de kendi cümlelerimle kabaca açıklayabilirim.
Beni yanlış anlamadığınızı umuyorum. Tepkim bu teoriyi benimsememenize değil kesinlikle , ancak bu görüşü yanlış anlamış olabileceğinizi düşünüyorum. Yanlış anlaşılmış halini aşağılamanıza da tepkisiz kalamadım açıkçası. Eklemek isterim , bu teori hala bilim çevrelerinde kabul görmektedir.
Sizinle bilim felsefesi hakkında tartışabilirdik , gerçekten özgün düşünceleriniz var , ancak sanırım burası doğru yer olmazdı.

Bu metinden çıkarttığınız tek sonuç yine yazılım hatasımı demekki hiç birini anlayamamışsınız.

yazım hatası dediginiz o yerden anlam farkı cıkıyorda o yuzden yanlısmı yoksa o sekildemi yazmak istediniz diye belirttim! ona gore yorum yapıcaktım ama emin olmadan yazmak istemedim ama ne gerek varmıs dimi..

Son düzenleme:

Ya ferege anlayamadim seni ben gercekten, laf atip duruyorsun ama, bu sana niye dokundu onu anlayamadim???
Arkadasin neye cevap olarak verdigini de bilmiyorum büyük ihtimalle icindesin ama ben bagimsiz olarak o yaziyi begendim...
Kimsenin cevap veremedigi bir durum da yok ortada..

Bence herkes karsilikli cok güzel cevaplasiyor...

Madem yazmak istemiyorsunuz yazmayin efendim, iptal edilmesini beklerken bakmayiverin o zaman.

Satasmak icin bahane aramayin lütfen.

Benim sizinle olan konum kapanmistir, size cevaben verilen mesajlari olur da begenirsem, rica ediyorum bana satasmayin.

Baskalari icin sarf ettiginiz sifatlari da size iade ediyorum.

Saygilar...

yazım hatası dediginiz o yerden anlam farkı cıkıyorda o yuzden yanlısmı yoksa o sekildemi yazmak istediniz diye belirttim! ona gore yorum yapıcaktım ama emin olmadan yazmak istemedim ama ne gerek varmıs dimi..

Evet gerçekten anlamı kalmadı Ama bu sitede olduğumuz sürece yine kesişir yollar keşke daha kaliteli ciddi alışverişlerimiz olabilseydi.Saygımızı saygınlığımızı tüketmeseydik.Üye olduğum için çok mutluyum Bilgi paylaştıkça çoğalır. karışık bir site olmaması yani bayan bayana olmamız tercih nedenlerimden biri. Ama sataşmalar alaylar psikolojik savaş konudan uzaklaştırıyor, etki tepki seviye düşmeye başladı. Yöneticilerden rica ediyorum lütfen konulara bir göz atsınlar.Sevgiler.

Son düzenleme:

Kaçıncı söyleyişim bilmiyorum ama;
Bir problem varsa yönetime bildirmelisiniz. Yorumların sol alt köşesinde üçgen şeklinde bir buton var, ona tıklayın, problemi mesajla yazın ve yollayın. Gerçekten hakaret, saldırı, laf dalaşı gibi bir durum varsa yöneticiler müdahale edecektir.

emin olun daha hararetli tartısmaların icinde olan uyelerin daha sonra birbirleriyle anlastıklarınıda gordum olabiliyor boyle seyler o yuzden onemli olan uzatmamak burda olanın burda kalması baska konularda aynı tartısmaların yasanmaması en azından ben boyle dusunuyorum eminim bu konuya cevap yazan tum uyelerde szde dahil aynı dusunceye sahipsinizdir

Son düzenleme:
Kürtaj konusuyla ilgili güncel bir gelişme var. Sağlık Bakanımız "Bütün milletimiz şundan emin olsun ki hem vicdanları hem kadınların seçim hakkını hem de anne rahmindeki bebeğin yaşam hakkını koruyacak bir orta yol bulacağız." demiş. Haberin linki şu: Kürtaj tartışmasında orta yol arayışı CNNTurk.com

Dikkatimi çeken nokta, sayın bakan konuşmasının bir yerinde "Türkiye'de kürtajın serbest hâle gelmesine imkân veren 'Nüfus Planlaması Kanunu'nun adı bile çağdışıdır, biz bunu "üreme sağlığı" olarak ele alıyoruz demiş. Ben mi cidden deliriyorum, yoksa bunun alt metni "aile planlaması falan sizin neyinize, üreyin dedik mi üreyeceksiniz" cümlesi midir, bilemiyorum. Umarım deliriyorumdur, yoksa fena.

Hatta bununla ilgili komik bir şey anlatayım da gülelim -ağlanacak hâlimize-

Geçenlerde internette oradan oraya geziniyorum, interaktif sözlük sitelerimizden birinde kürtaj düzenlemeleri ile ilgili bir yazının altındaki linke tıkladım okuyorum. Diyor ki, kürtaj yaptıran anneye üç tane kimsesiz çocuğun sorumluluğu verilecek. O kadın çocuklar evlenene kadar onların bakımını üstlenmek durumunda kalacak, falan filan, aklımda kalan kadarı bu. Artık o kadar normal geldi ki, şaşırmadım bile, bir süre salak salak "hadi yaa" diye düşündüm, çeşitli sosyo-kültürel gruplara âit kadınları üç çocuğa daha bakarken hayal ettim.

Yahu meğer o site Zaytung formatında bir siteymiş. Yani insanların eğlencesine güncel gelişmelerden yola çıkıp kafalarından haber uydurdukları, çeşitli ve yer yer çok başarılı gönderme yaptıkları sitenin bir benzeriymiş.

Çok güldüm kendime ama ürktüm de, düşünsenize, böyle bir saçmalık okuyorsunuz ve "yok canım, bu kadarını da yapmamışlardır artık!" diyemiyorsunuz.

Son düzenleme:
Herhalde şu konuda hem alıntı yapılarak hem de nickim mesajların içine yazılarak en çok bana sataşılmıştır.Her zamanki alışkanlıklarla bir taraftan mağdur edebiyatı yapılırken bir taraftan da belaltı vuruldu .Ha ne kadar önemsiyorum o ayrı konu.

Sabah burada bir konuya cevap veremeyince çamura yatma muhabbeti yapılıyordu di mi?Öğleden sonra ne oldu peki?

Bilmem dikkat ettiniz mi ama bu tip mesajlara cevap vermedim hiç.Şimdi cevap vermeyerek mi aşağılamış oluyoruz yani.Lütfen şu mağdur edebiyatını bırakın.

Benim istediğim konu kapanmasın,bu yüzden ikili tartışmalara girmem ,oyuna gelmem.

İyi geceler herkese.

Aksine çok verimli bir tartışma ortamı olduğunu düşünüyorum.
Seviyenin alt üst olduğu bir durum yaşanmadı.
Rahatsız olduğum üsluplar oldu, onlara da "peki" deyip kenara çekildim zaten.
Ancak farklı düşünsek de aynı frekansta tartıştığım arkadaşları tanımaktan mutluyum.

aynen canım aynı frekanstan oldugum arkadasları gormek guzeldı..yazılarını okurken takdır ettıgım örnek Türk kadınlarını gormek hoşuma gıdıyor çogunun nickine de aşina oldum,baska topıklerde denk gelırsek yorumlarını daha dıkkate alacagım.mantıklı ınsanlar...

Ferege okudum okudum şok oldum yazdıklarına, bi mana da veremedim. Yaklaşık 200 sayfadır süren kürtaj tartışmasının en can alıcı noktalarını özetleyen bir yazıdan ''konuyu bulandırmak'' la ilgili cümleyi üzerine alınıyorsun. Sonra tüm bu yazıyı hiçe sayarak o cümleyi alıntılıyorsun yazının sahibini bekar(korkunç bir hakaret olmuş cidden), yalnız ve alkolik olmakla suçluyorsun. Sonra aşağılık kompleksi olduğunu ama onu eleştirmediğini ve ona laf söylemediğini idda ediyorsun. Sanırım bu yaptığının en iyi tanımı konuyu bulandırmak...

Aslında aynı şekilde ben de ikili tartışmalardan uzak kalmak istediğim için o sataşmaları yok sayıyordum ama bu mesajınızdan sonra açıklama gereği duyuyorum.

Çamura yattığı iddia edilen üye bendeniz oluyorum. Sebebi iddia sahibinin sorusuna verdiğim cevabı yetersiz bulup benim konuyu saptırdığımı düşünmesiydi. Kendisi yanılmıyorsam aramızda geçen diyaloğu teker teker alıntılayıp ifşa etmişti "bakın, cevap bile veremiyor =P" gibisinden bir şeyler ekleyerek.

Aslına bakarsanız haklıydı, çünkü o sırada aklımdan geçen şey "ama Türkçe'nin burasında böyle bir cevap yok, henüz icat edilemedi" düşüncesiydi. Zira günlerdir aramızda konuşup tartışıyoruz, fikir beyan ediyoruz, ve bu paylaşımların sayısı 2000'i geçmişken sorulan bir "o zaman tepki verdiğiniz şey nedir?" sorusu insanı dumura uğratıyor. Ben de "madem Türkçe'nin burasında böyle bir cevap yok, varsa da 2000 keredir anlaşılamadığı çok açık, ben de farklı bir yöntem deneyeyim, belki işe yarar" diye aslında ironik bile diyemeyeceğimiz bir cevap verdim: "Kürtaj yasağına karşıyım, çünkü sürekli hamile kalmak, sürekli kürtaj yaptırmak ve o hücre yığınını yemek istiyorum, bir filmde görmüştüm, kadınları çok gençleştiriyormuş. Bu hakkımı kimse elimden alamaz" dedim, ve madem anlatarak anlaşamıyoruz, birbirimizi muhatap alarak mevzuyu saptırıp durmamız hoş değil diye düşünüp zarifçe iyi geceler diledim.

Çamura yatmaksa "çamura yattım", hatta "nutkum tutuldu", hatta cevap vermeye "zekâm elvermedi", hatta kapasitemi zorladım ama "çıka çıka bu çıktı", örnekler çoğaltılabilir, isteyen istediği gibi nitelendirebilir. İnsanın "ya ben orada ironi yapmıştım" diye açıklama yapması en az kimse tarafından anlaşılamayan esprisini açıklaması kadar abuk bir durummuş. Verdiğim geçici rahatsızlık için bu mesaja maruz kalanlardan özür diliyorum, ama yazmasaydım mevzu büyüyecekti gibi hissettim. Ve bununla ilgili son mesajımdır bu.

Kanalımızı şimdi açanlar için tekrar ediyorum, çamura yatan bendim.

kuvvetle muhtemel bir diğer ihtimal

ben de sağlık bakanının ' tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar'' sözünü ilk öğrendiğimde zaytung haberi sanmıştım.

ben de sağlık bakanının ' tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar'' sözünü ilk öğrendiğimde zaytung haberi sanmıştım.

Zaten artık günlük gazetelerde çıkanlar Zaytung'u bastırıyor.Zaytungçular artık zorlanıyorlardır yeni komik haber bulmaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…