- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
1sen hn ben çikolata alamadığım için bebeğimin canına mı kıydım. Bu çok basit bir örnek. Kaldı ki yazdıklarımı okusaydınız ne anlatmak istediğimi anlardınız!!! Her seferinde eğitim verilsin korunsun insanlar diye belirttim. Yazık sadece insanlar istediklerini çekip yorumluyorlar.
inşallah bu yasa çıkar. özellikle anne olduktan sonra bu kürtaj olayı daha da çok midemi bulandırır olmuştu. ama tecavüze uğramış kadınlara ve 17 yaş altı hamileliklere kürtaj hakkı tanınmalı bence.
inşallah bu yasa çıkar. özellikle anne olduktan sonra bu kürtaj olayı daha da çok midemi bulandırır olmuştu. ama tecavüze uğramış kadınlara ve 17 yaş altı hamileliklere kürtaj hakkı tanınmalı bence.
Bu basit örnek benim içinde sadece soyut basit bir örnekti..
Bu yazdıklarımı sizi baz alarak yazmadım. Genel itibariyle bu şekilde bakan kişilerin düşünceleri için yazdım.
Düşüncemi dile getirdim.
Bebeğinizin olduğunu ve bu durumu yaşadığınızı bile bilmiyordum..
Konunuzu okumadım.Geçmiş olsun.
Yazık demeyin bana hemen, niyetim sizi kırmak değildi.
İslam'da kürtaj vardır. Belli bir zaman dilimine kadar aldırılabilinir. Mezheplere göre bunun süresi değişiyor ama esas olan tıbbi olarak fetüse can verdildiği zamandır bu tarih. Yani tıbbi olarak embriyonun canlı kabul edildiği zaman dilimine kadar istenmeyen gebelikler sonlandırılabilinir. Ama artık canlı bir bebeği öldürmek de vicdansızlıktır, acımasızlıktır. Zorunlu durumlar hariç. Annenin sağlığı tehlikedeyse, yahut tecavüz gibi iğrenç sebeblerle olmuşsa iş değişir. Ama sırf ay bakamıycam, ay ona ne yedircem, ne giydircem diye de bir bebeği katletmeyi savunmayın şurada ne olur
o embriyo yu bile isteye,maddi ve manevi hazır olduğum,geleceğini planladığım an kendi isteğimle dünyaya getirdim :)
tekrar yazıcam ,iyi de böyle bir yasa çıkartılacak hepten yasaklanacak diyorum,tecavüz olup olmadığını kim nasıl ispatlayacak.Çok kolay geçiştiriveriyorsunuz tecavüz hariç diye.O mahkemeler davalar sürerken kadının yaşadığı olayın tecavüz olup olmadığı anlaşılıncaya kadar.İslama göre bazı hadislerde 40 bazılarında 120 günlük süre çoktan aşılacağı gibi bir çok durumda çocuk bile dünyaya gelir.Bunu da düşünüyor musunuz?
İslam'da kürtaj vardır. Belli bir zaman dilimine kadar aldırılabilinir. Mezheplere göre bunun süresi değişiyor ama esas olan tıbbi olarak fetüse can verdildiği zamandır bu tarih. Yani tıbbi olarak embriyonun canlı kabul edildiği zaman dilimine kadar istenmeyen gebelikler sonlandırılabilinir. Ama artık canlı bir bebeği öldürmek de vicdansızlıktır, acımasızlıktır. Zorunlu durumlar hariç. Annenin sağlığı tehlikedeyse, yahut tecavüz gibi iğrenç sebeblerle olmuşsa iş değişir. Ama sırf ay bakamıycam, ay ona ne yedircem, ne giydircem diye de bir bebeği katletmeyi savunmayın şurada ne olur
Herkesin inancina, tercihine, secimine saygiliyim.
Ben müslüman oldugum ve inandigim Kuran- i Kerimde " gecim derdi icin evlatlarinizin canina kiymayiniz" diyorsa, ve ben inanmis, iman etmissem, Rabbimden dilemeden, Rabbim bana bir bebek vermisse ve o bebek saglikliysa. Aldirmam.
Nerden bilecegim ben yarinin bana ne getirecegini. Türkiye nin bir gecede % 200 fakirledigini biliyoruz. Simdi bu gece öncesinde, maddi durumu iyi olan, tamam bebege hazirim diyen ve hamile olan bir anne " anammm bir gecede % 200 fakirledik, kriz geldi, bunu beklemiyoduk" diye gidip bebegini aldirsinmi?
Hea herseyi kendi ayarladigini düsünen, Yüce bir yaraticiya, agacin dalinda ki yapragin bile kipirdanmasi bilgisi ve ilimi dahilinde olan kudrete inanmayan insana sözüm yok.
Aldirana da neden aldiriyorsun demem.
Ama bilincsiz cinsel yasama ve keyfi kürtaja yani sirf korunmadigi icin yada 16-17 yasinda iliskiye girmeyi bilip, korunmayi bilmedigi icin kürtaj olan insanlara icin icin kizarim.
Tecavüz sonucu olan gebeligi sonlandirmayin diyen insanin karsisinda dururum.
nasıl bu kadar empati yoksunusunuz anlamak mümkün değil.Ülkemizde her tecavüze uğrayan kadın koşa koşa tecavüze uğradım bebeğimi aldırın diyemiyor.Ayrıca tecavüz bile bu kadar berbat bir durumken karnındaki çocuğun tecavüz sonucu olduğunu kim nasıl ispatlayacak.
Ayrıca öyle bir ülkeyiz ki engelli ,tecavüze uğrayan hamile kalıp hamile kaldığını bilmeyen bir kıza hamile olduğu anlaşılınca doktor muayenesinde kızlık zarının tam olarak yırtılmadığı görülmüş ve kızın ailesinin bebeğin ,'kızlık zarı bozulmasın' diye sezeryanle alınmasını istediğini hatırlatayım.Yazarken bile midem bulandı.Maalesef güllük gülistanlık bir ülke değiliz.her kürtaj yaptıranın korunmayıp hamile kalarak ya da sizin gibilerin deyimiyle onla bunla oynaşırken hamile kaldığı için yaptırdığını düşünemezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?