anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
öncelikle rabbim kimseyi kürtaj olmak zorunda bırakmasın diyorum.
benim bir evladım var, onu gerçekten çok zor şartlar altında büyütmeye çalışıyorum.
bakacak kimsem yok kreşe verdim 9 aydan beri orda büyüyor. 2. bebek düşünmüyorum. ve çok dikkat ediyoruz. bir çocuk daha yaparak onuda kreşe vermek istemiyorum ki bunu maddi durumum el vermez.
ama sağlık sorunu ile yada tecavüz sonucu hamile kalan kadının çocuğunu aldırması yasaklanmamalı.
sen doğur devlet bakar gibi bir düşünce çok bencilce. o doğacak çocuklardan nasıl sağlıklı ve mutlu bir nesil yetişir oda ayrı bir konu.
ama sırf zevk için tedbir almadan hamile kalıp sonrada kürtaj olmak isteyen bayanlara da haklıdır diyemeyeceğim.
burda bahsettiğim evlilik dışı ilişkiler.
ancak her kadın kendi kararını kendi verebilmeli. tamam kürtaj olmak günahtır bir cana kıymammak gerekir. fakat bunu hesabını verecek olan yine kendisidir.
bunu karışmak kimseye düşmez.

bosna savaşında sırplar tarafından tecavüze uğrayıp hamile kalan o kadar çok bosnalı kadın vardıki islam alimleri toplanıp bir karara vardılar ve tecavüz sonrası olan gebeliklere son verilebileceği fetvasını verdiler. diğerleri dine göre yasak, bütün dinlerde kürtaj yasaktır israilde mesela kürtaj yasak amerikada dini inancından ötürü kürtajı cinayet gören doktorlar kürtaj yapmaktan muaf tutulmuşlardır, tıbbın babası olan hipokrat kesici aletlerle yapılan ve bebeği parça parça edip alan kürtaj şeklini bizzat yasaklamıştır. bu günkü dr.lar hipokrat yemini ediyorlar ama bu kısmı es geçiyorlar herhalde.

Gerçekten kendisine saygısı olmayan kadınları anlayamıyorum.Normalde ne halleri varsa görsünlerdiyecem ,tecavüz edilseler bile önemli olanın karınlarındaki çocuk olduğunu düşünenler için artık bişey yapmaya gerek yok.Ama bu konu durup dururken ortaya çıkmadı,bu yasalaşacak.Siz tanıdıklarınızı eğer kürtajın yapılmaması gereken birşey olduğunu düşünüyorsanız anlatın kararlarından vazgeçirmeye çalışın.Ama bu olay yasalaşacak bunu aklınızdan çıkarmayın.Ve bu yasayı yapacaklar asıl amaçlarının tecavüz durumunda bile bebeğin doğurtulması olduğunu açık açık söylediler.Eğer siz de bu durumda bile doğurmak gerektiğini düşünüyorsanız zaten sizinle aynı ülkede değil aynı dünyada yaşadığım için bile utanırım.

arkadaşım bedenin senindir çok haklısın istediğin kararı verebilirsin fakat bedeninde bir bebek varsa onun yaşama hakkı ile ilgili kararları verirken biraz vicdan muhasebesi yapmak lazım diye düşünüyorum kürtaj sadece annenin yaşamsal fonksiyonları tehlikedeyse uygundur bunun dışında kimse anne dahi olsa doğurup doğurmamak kendi elimde benim bileceğim iş diye düşünmemeli. çünkü biz nasıl bu dünyanın nimetlerinden faydalanıyorsak o bebeklerinde buna hakkı var
karnınızdaki sizden bağımsız bir candır ve yaşamaya hakkı vardır. o bebeğin ileride nasıl bir insan olacağını kim bile bilirki belki bu vatana annesine babasına çok hayırlı bir insan olacak tekrar söylüyorum beden size aittir her istediğiniz kararı verebilirsiniz ama içinizdeki can sizden bağımsızdır ve yaşam gibi en temel hakkını elinden almaya kimsenin hakkı yoktur..

inşallah bu yasa çıkar. özellikle anne olduktan sonra bu kürtaj olayı daha da çok midemi bulandırır olmuştu. ama tecavüze uğramış kadınlara ve 17 yaş altı hamileliklere kürtaj hakkı tanınmalı bence.

Bu basit örnek benim içinde sadece soyut basit bir örnekti..
Bu yazdıklarımı sizi baz alarak yazmadım. Genel itibariyle bu şekilde bakan kişilerin düşünceleri için yazdım.
Düşüncemi dile getirdim.

Bebeğinizin olduğunu ve bu durumu yaşadığınızı bile bilmiyordum..
Konunuzu okumadım.Geçmiş olsun.

Yazık demeyin bana hemen, niyetim sizi kırmak değildi.

nasıl bu kadar empati yoksunusunuz anlamak mümkün değil.Ülkemizde her tecavüze uğrayan kadın koşa koşa tecavüze uğradım bebeğimi aldırın diyemiyor.Ayrıca tecavüz bile bu kadar berbat bir durumken karnındaki çocuğun tecavüz sonucu olduğunu kim nasıl ispatlayacak.

Ayrıca öyle bir ülkeyiz ki engelli ,tecavüze uğrayan hamile kalıp hamile kaldığını bilmeyen bir kıza hamile olduğu anlaşılınca doktor muayenesinde kızlık zarının tam olarak yırtılmadığı görülmüş ve kızın ailesinin bebeğin ,'kızlık zarı bozulmasın' diye sezeryanle alınmasını istediğini hatırlatayım.Yazarken bile midem bulandı.Maalesef güllük gülistanlık bir ülke değiliz.her kürtaj yaptıranın korunmayıp hamile kalarak ya da sizin gibilerin deyimiyle onla bunla oynaşırken hamile kaldığı için yaptırdığını düşünemezsiniz.

nasıl bu kadar empati yoksunusunuz anlamak mümkün değil.Ülkemizde her tecavüze uğrayan kadın koşa koşa tecavüze uğradım bebeğimi aldırın diyemiyor.Ayrıca tecavüz bile bu kadar berbat bir durumken karnındaki çocuğun tecavüz sonucu olduğunu kim nasıl ispatlayacak.

Ayrıca öyle bir ülkeyiz ki engelli ,tecavüze uğrayan hamile kalıp hamile kaldığını bilmeyen bir kıza hamile olduğu anlaşılınca doktor muayenesinde kızlık zarının tam olarak yırtılmadığı görülmüş ve kızın ailesinin bebeğin ,'kızlık zarı bozulmasın' diye sezeryanle alınmasını istediğini hatırlatayım.Yazarken bile midem bulandı.Maalesef güllük gülistanlık bir ülke değiliz.her kürtaj yaptıranın korunmayıp hamile kalarak ya da sizin gibilerin deyimiyle onla bunla oynaşırken hamile kaldığı için yaptırdığını düşünemezsiniz.

Bir candan bahsediyorsak kişilerin kendi kararı felan olamaz. İyi o zaman intihar edene ya da ötenazi isteyene de karışmayalım. Adam öldürsün kendini. Can onun canı bize ne? Kullanım hakkı ona ait bize ne geberirse gebersin. Öyle şey mi olur yaaa??? Bir candan bir hayattan bahsediyoruz burada.

Tecavüze ugrayip hamile kalan kadinlar ve cocuk yastaki kizlar haric, bu anlattiklarinizin hepsi bahane baska birsey degil.
Bunu aslinda sizde bildiginiz icin bu konuyu actiniz.

İslam'da kürtaj vardır. Belli bir zaman dilimine kadar aldırılabilinir. Mezheplere göre bunun süresi değişiyor ama esas olan tıbbi olarak fetüse can verdildiği zamandır bu tarih. Yani tıbbi olarak embriyonun canlı kabul edildiği zaman dilimine kadar istenmeyen gebelikler sonlandırılabilinir. Ama artık canlı bir bebeği öldürmek de vicdansızlıktır, acımasızlıktır. Zorunlu durumlar hariç. Annenin sağlığı tehlikedeyse, yahut tecavüz gibi iğrenç sebeblerle olmuşsa iş değişir. Ama sırf ay bakamıycam, ay ona ne yedircem, ne giydircem diye de bir bebeği katletmeyi savunmayın şurada ne olur

Kusura bakmayın o halde. Herkesin düşüncesine saygı duyarım ancak çikolata yorumundan yola çıkarak söyledikleriniz beni çok üzdü. Anneyim ve ben asla kıyamam .

tekrar yazıcam ,iyi de böyle bir yasa çıkartılacak hepten yasaklanacak diyorum,tecavüz olup olmadığını kim nasıl ispatlayacak.Çok kolay geçiştiriveriyorsunuz tecavüz hariç diye.O mahkemeler davalar sürerken kadının yaşadığı olayın tecavüz olup olmadığı anlaşılıncaya kadar.İslama göre bazı hadislerde 40 bazılarında 120 günlük süre çoktan aşılacağı gibi bir çok durumda çocuk bile dünyaya gelir.Bunu da düşünüyor musunuz?

o embriyo yu bile isteye,maddi ve manevi hazır olduğum,geleceğini planladığım an kendi isteğimle dünyaya getirdim :)

Herkesin inancina, tercihine, secimine saygiliyim.
Ben müslümansam ve inandigim Kuran- i Kerimde " gecim derdi icin evlatlarinizin canina kiymayiniz" diyorsa, ve ben inanmis, iman etmissem, Rabbimden dilemeden, Rabbim bana bir bebek vermisse ve o bebek saglikliysa. Aldirmam.
Nerden bilecegim ben yarinin bana ne getirecegini. Türkiye nin bir gecede % 200 fakirledigini biliyoruz. Simdi bu gece öncesinde, maddi durumu iyi olan, tamam bebege hazirim diyen ve hamile olan bir anne " anammm bir gecede % 200 fakirledik, kriz geldi, bunu beklemiyoduk" diye gidip bebegini aldirsinmi?
Hea herseyi kendi ayarladigini düsünen, Yüce bir yaraticiya, agacin dalinda ki yapragin bile kipirdanmasi bilgisi ve ilimi dahilinde olan kudrete inanmayan insana sözüm yok.
Aldirana da neden aldiriyorsun demem.
Ama bilincsiz cinsel yasama ve keyfi kürtaja yani sirf korunmadigi icin yada 16-17 yasinda iliskiye girmeyi bilip, korunmayi bilmedigi icin kürtaj olan insanlara icin icin kizarim.
Tecavüz sonucu olan gebeligi sonlandirmayin diyen insanin karsisinda dururum.

Son düzenleme:
herseyi gectim tamam kurtaj yasak oldu herkes istemedigi halde bakamayacagını bildigi halde bebeklerini dunyaya getirdi peki daha sonrası:26: bakamıyor maddi olarak zor durumda kim yardım edicek veya kadın manevi olarak iyi durumda hissetmiyor kendini cocuk iyi bir ortamda yetismeyecek dogsa bile ee nolucak o cocugun durumu bunlara kimse cevap vermiyor..istemedigini bile bile dogurmasını sagladıktan sonra o insanada kızamazsın

Son düzenleme:

lakeoftears hanımefendiciğim ben burda kimseyi germek için yazmıyorum yanlış anlaşılmasın. Hepimiz burada bir çözüm üretmek üzere toplanıyoruz. Yeni kürtaj yasasının içeriği henüz belli değil ben mi birşey kaçırıyorum acaba? Tamamen yasak olacak diye nerede geçiyor?
Eğer sizin dediğiniz gibi tamamen gerekçe kabul etmeksizin yasaklayacaklarsa bunu tartışalım ama lütfen ne yedirip ne içircem bakamayacağım çocuğu neden doğurayım gibi paylaşımlara sert çıktığım için beni yargılamayın. Ayrıca mezheplerin hepsi ayrı bir süre vermiş ama olması gereken tıbbi olarak kanıtlanan bebeğin canlı sayıldığı zamana kadar serbesttir. Bu parti zorunlu sebepleri ve yasal süreleri görmezden gelerek tamamen yasaklayan bir yasa çıkartırsa haykıralım, bağıralım ancak şu an yasa içeriği belli değil. 1 ay içinde belli olacak. Benim demek istediğimle sizin anladıklarınız çok farklı şeyler.

pardon islamda nerde kürtaj var alınabilir diye birşey gördünüz acaba he karnında ölür o başka ? hakikaten ben görmedimde ...

süpersin arkadaşım ya daha ne diyim noktayı koymuşsun !!!

öncelikle biz mükemmel bir ülkeyiz "biz öyle bir ülkeyizki bizde her türlü rezillik olur" tarzındaki cümlelerine katılmıyorum. kendimizi aşağılamanın anlamı yok.böyle menfi olaylar istisnadır ve her ülkede olan şeylerdir. ayrıca bu konuda empati kuramıyorum kusura bakma çünkü asla kabul edemeyeceğim ve haklı bulamayacağım birşey bu, yani benim için hiçbir olur tarafı yok. nasılki gidip masum bir insanı öldüren birisini anlayamıyorsam ve katilin yerine kendimi koyamıyorsam kürtaj yaptıran bayanların yerine de kendimi koyamıyorum. benim ağzımdan onunla bununla oynaşanlar gibi bir laf çıkmadı ayrıca nasıl böyle yaftalayabiliyorsun insanları inanılır gibi değil. tecavüze uğrayanlarda eğer yetişkinlerse kendileri, çocuk veya akli muhakemesi yerinde değilsede yakınları sayesinde şikayetçi olacaklar, merak etme böyle zaruri durumlarda bu davaları bebek doğana kadar uzatacaklarını sanmıyorum. ayrıca böylece örtbas edilen tecavüzcülerde daha çabuk ortaya çıkacaktır sanırım. peki sırf kendi rahatı için hemde evli olduğu halde bayanın yazısında belirttiği gibi diğer çocuğum mükemmel bir hayat yaşasın diye, kendi hayat şartlarında en ufak bir azalma bile olmasın diye bebeklerinin yaşamına son verenlere ne diyorsun??onların canlarını anneleri korumuyorsa obebeklerin devlet tarafından yasalarca korunmaya hakkı yokmu?? bence var o yüzdende inşallah bu yasa çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…