- 20 Temmuz 2009
- 1.573
- 734
- 323
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Ben de tam bunu yazacaktım.Evde eviyle ve çocuklarıyla ilgilenmeyi neden tıkılıp kalmak olarak görüyorsunuz?
Cunku engellenmiş hissediyorum calışmak istesemde çalışamıyorum bu sekil yıllar geldi gecti evde hapis olmaktan farkı yok anneliğin malesefEvde eviyle ve çocuklarıyla ilgilenmeyi neden tıkılıp kalmak olarak görüyorsunuz?
Ben çocuklarımla çok iyi vakit geçiyorum. Onlarla ilgilenmek buyudukleri her ana şahitlik etmek her önemli anı kaçırmamak çok güzel bir his. Anneliği böyle görmenize çok üzüldüm. Bırakın madem çocukları kreşe yada başka biryere çalışmaya başlayın bu kadar sıkıldıysanız. Zorla yapılan annelikte ne kadar mutlu ederki yani çocukları bilemedimCunku engellenmiş hissediyorum calışmak istesemde çalışamıyorum bu sekil yıllar geldi gecti evde hapis olmaktan farkı yok anneliğin malesef
madem hapis olmaktan farkı yoktu doğurmasaydınız madem. bir tane yetmemiş 3 tane yapmışsınız.Cunku engellenmiş hissediyorum calışmak istesemde çalışamıyorum bu sekil yıllar geldi gecti evde hapis olmaktan farkı yok anneliğin malesef
Adınıza üzüldüm eğer eşinizin geliri aile olarak size yeterliyse bunu hapis olmaktan çıkarmak sizin elinizde ha eşinizin geliri yetmez ve çalışma zorunluluğunuz vardır o zaman sonuna kadar haklısınız. Şahsen eşimin geliri ile idare olabilecek olsak ki ödemelerimiz yüzünden olamıyoruz çocuklarımı okul çağına getirmekten mutluluk duyardım eylülde okullar açılacak ve işimin başına döneceğim bebeğime annem bakacak olmasına rağmen içim buruk. Öğretmen olmamdan ötürü onun ilk okula başladığı günde, okul etkinliklerinde, karne günlerinde yanında olamama ihtimali bile çok üzüyor. Sorununuz maddiyatsa evden çalışabileceğiniz alanlara yönelin bildiğiniz bir el işi varsa ya da sosyal medya satışları ticaret... sorununuz sosyalleşmekse çocuklarınız okuldayken siz ya da okul sonraları onlarla beraber sosyal sorumluluk projelerine dahil olabilirsiniz. Ama onlara annelik yapmayı hapis hayatı gibi görmeyin ki onlar da bunu hissetmesin bir çocuk için anne yanında büyümek kadar güzeli var mı her anına şahit olmak hayatlarının en önemli döneminde beraber olmak bunu görev olarak değil içinizden gelerek hissederek yapmak tabii..Cunku engellenmiş hissediyorum calışmak istesemde çalışamıyorum bu sekil yıllar geldi gecti evde hapis olmaktan farkı yok anneliğin malesef
Ne kadar yüksek maaşlı da olsa 3 çocuk sahibi olup çalışan görmedim.Anne olduğumdan beri çalışamıyorum
Seneler geçti 3 cocuklarımda ilkokul çağlarında
Onlara bakan olmadıgı icin calısamadım hep
Her annenin hayatı boylemi oluyo
Bakan olmayınca her anne eve mi tıkılıyo
Kreş bakıcı demeyin asgari ucret alıp asgariye yakını bakıcıya veremezdim
Bakıcıya calısacaksam
Ozaman çalısmanın anlamı ne
Benim 3 çocuğunda da doğum izni hariç mesleğe ara vermeyen öğretmen arkadaşım da var 4 çocuğu olup çocuk doktorluğuna devam eden arkadaşım da.Ne kadar yüksek maaşlı da olsa 3 çocuk sahibi olup çalışan görmedim.
En fazla gördüğüm miktar 2 çocuk.
Onlarında araları fazlaydı (12 yaş)
Bence çocuk sayısı ile alakalı.
Tek çocukla meslek hayatını bırakana pek rastlamadım.
Daha çok 2 veya 3 çocuktan sonra meslek hayatı bırakılıyor.
Not: Bunlar kişisel bilgi değil.Çocuğum olmadığı için çevremdeki çocuklu kadınları baz alarak konuştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?