Anneyken Çalışmak bu kadar zormu

Cunku engellenmiş hissediyorum calışmak istesemde çalışamıyorum bu sekil yıllar geldi gecti evde hapis olmaktan farkı yok anneliğin malesef
Hiç ama hiç katılmıyorum!
Alın çocukları, çıkın gezin.
Denize gidin beraber. Başka çocuklu arkadaşlarınızla buluşun.
Çocuklarınız size ayak bağı mı?

Gerekirse evet kreşe bakıcıya çalışıp kamusal hayatta varolmaya devam edeceksiniz. Çalışmak sadece para demek değildir bağımsızlık özgüven de getirir.
Artı emeklilik sağlar.
Artı kişisel doyum yani kendini gerçekleştirme sağlar.
Çalışmaya sadece para kazanmak olarak bakmıyorum ben de.

Calisan annelerin cogunun cocuklarina annane babanne bakiyor ya da en azindan acil durumlarda destek oluyorlar.
Benim gibi yasadigi sehirde hic yakini olmayanlar icin ise calismak buyuk bir kaos, cocuk ilkokula gidiyor, okul saatleriyle calisma saatlerini denk getirmek imkansiz gibi bir sey, cocuk ozel okula gidiyor, 16:30 dan sonra 1 saat de etute kaliyor mecburen...
Asil problem ara tatiller, yaz tatilleri ve hastalik donemleri.
O gün cok onemli bir toplantiniz/sunumunuz var sabah hoop cocuk ateslendi.
Yaz tatilinde zaten eziyet, 3 ay tatil, yaz okullari karmakarışık, zaten butun yil okula gitmis cocuk bikmis okuldan, gitmek istemiyor. Eve 3 ayligina guvenilir birini bulmak imkansiz, cocugu gönder anneye arada 11 saat mesafe her haftasonu git gel (her gidis gelis en az 500 tl) cocuk ozledim diye aglar, sen oylece birakir donersin.
Yariyil tatilinde birini bul, simdi arada da birer haftalik tatil cikti, onu napicaz belli degil.
Yani ozetle, mecbur degilseniz, yardimciniz yoksa, kazandiginiz para bakiciya yetmeyecekse calismayin,.

Benim 3 çocuğunda da doğum izni hariç mesleğe ara vermeyen öğretmen arkadaşım da var 4 çocuğu olup çocuk doktorluğuna devam eden arkadaşım da.
Bu biraz hayata bakış açınızla biraz da ekonomik durumla ilgili.
Her ikisinin evinde de en küçük çocuk anaokuluna gidene kadar yatılı,
daha sonra gündüzleri yardımcı hanım vardı.
Ben oğlum 3 yaşına gelene kadar çalışmaya ara verdim.
3-4 yaş arasında part-time çalıştım.
İkinci bir üç yıllık arayı göze alamadığım için biz tek çocukla kaldık.
Karı-koca bakıcı seçeneğini tercih etmedik.
Eşimin ailesi ile aynı şehirde olsaydık mutlaka ikinci bir çocuğu düşünürdük.
4 çocukla çalışan arkadaşınızı takdir ettim.
Ama bunlar istisna.
Çünkü ciddi maddiyatın olmalı ki eve yatılı bakıcı alabilesin..
Haliyle bunu hem 4 çocuk büyütüp ayrıca yatılı bakıcı tutabilen kadın ciddi para kazanıyordur.(15 bin +..)
Benim çevremdekiler bıraktı.Bankacı bir tanıdığım var 2 çocuktan sonra bıraktı.Şimdi 3 çocuğu var.
Dediğiniz gibi ekonomik durum etkili ama ben buna sabır eşiği ve tahammül durumunu da ekliyorum.
O tanıdığım hem banka stresi hem 2 çocuk yönetemedi.( Çok hak veriyorum).
Konu sahibi doğru düşünmüş.Sizde doğru yapmışsınız.
0-3 yaş kritik dönemdir.Kişiliğimiz bu yaşta oluşur.

Bakım veren anne olursa iyi olur.

Gerçekten bu sitenin dert dinleyip, insanlara anlayış göstermekle alakası yok. Yahu hanımlar, kadıncağız “hayat böyle mi gidiyor ilkokuldalar ama ben evde bekliyorum” hala demiş. Bunun sizin çocuğunuzla geçirdiğiniz vakitle ne ilgisi var?

Konu sahibi, çocuklarınız okula gidiş geliş saatleri ne durumda? Siz evlenmeden ya da çocuk sahibi olmadan önce çalışmış mıydınız? Hangi alanda nasıl bir iş yapmayı istersiniz?

Eve çocuklarınız ve eşiniz de olsa başkalarının hayatları için bağlı kalmak psikolojik olarak zor olmalı. Para temel sebep değilse, ne yaparken mutlu olduğunuzu düşünün, bize anlatın. Fikirler üretilir bol bol.

Çok üretken ve güzel bir döneminizdesiniz hayatın. 3 çocuk büyütmüşsünüz, o size çok büyük pratiklik kazandırmıştır. Her alanda kullanabilirsiniz. Moral bozmayın. :)
+100000
Ve ek olarak herkes mükemmel anne olmak zorunda değil ,herkes çok değerli vakit geçirmek zorunda da değil .ne yani öyle hissediyor diye çocuk sahibi mi olmayacak ?yazılan yorumları dehşetle okuyorum

Ne kadar yüksek maaşlı da olsa 3 çocuk sahibi olup çalışan görmedim.
En fazla gördüğüm miktar 2 çocuk.
Onlarında araları fazlaydı (12 yaş)
Bence çocuk sayısı ile alakalı.
Tek çocukla meslek hayatını bırakana pek rastlamadım.
Daha çok 2 veya 3 çocuktan sonra meslek hayatı bırakılıyor.

Not: Bunlar kişisel bilgi değil.Çocuğum olmadığı için çevremdeki çocuklu kadınları baz alarak konuştum.

genel olarak katılıyorum .. çalışma şartlarına göre de değişir.

@Darkesttt sevgili konu sahibi, 3 çocuğunuzla doya doya, vicdanınız rahat, ne yediklerini gün boyu nelere maruz kaldıklarını görüyorsunuz, bunu hapis hayatı olarak nitelendirmeyin, tadını çıkarın.
bende. 2.çocuğu çok düşünüyorsam şu an çalıştığım, ve iş hayatıma sekte vurmak istemediğim için..
İlerde pişman olurum kaygısı da var..

Kusura bakmayın ama 3 çocuğu arkanızda bırakıp bütün enerjinizi, zihninizi iş hayatına vermek de fazlasıyla fedakarlık gerektirir. kolay değil. Şimdi buraya 'çocuk da yaptım kariyerde' diyenler gelecekse ...o_O

@Darkesttt çocukların olduğu için mi çalışamıyorsun yoksa adam gibi maaşı zamanında veren, entrika sahnesi olmayan bir iş bulamadigin için mi?Ben eski konularından senin ara ara çalıştığını,3 çocuğunun başında iyi/kötü duran bir annenin olduğunu hatirliyorum

Konu sahibi, 3 çocuğuyla eşinden uzun süredir ayrı yaşayan bir anne, eşide farklı bir şehirde bildiğim kadarıyla.

2 küçük çocuğu olup eşimden her açıdan destek görmeme rağmen, dönem dönem bunalan bir kadın olarak, konu sahibinin engellenmiş hissetmesini çok görmüyorum. 3 çocukla tek başına yaşamaya çalışmak hiçte kolay değildir.

Şuan bakıcıya gitse bile maaşınız, ileriyi, emekliliği düşündüğünüz de bile çalışmanız yararınıza olacaktır.

Çocuklarınız ilkokul çağında, annenizin de yanınızda olduğunu hatırlıyorum önceki konulardan, onunda desteğiyle biraz daha kolaylaşır çalışma durumunuz.

Konu sahibi, 3 çocuğuyla eşinden uzun süredir ayrı yaşayan bir anne, eşide farklı bir şehirde bildiğim kadarıyla.

2 küçük çocuğu olup eşimden her açıdan destek görmeme rağmen, dönem dönem bunalan bir kadın olarak, konu sahibinin engellenmiş hissetmesini çok görmüyorum. 3 çocukla tek başına yaşamaya çalışmak hiçte kolay değildir.

Şuan bakıcıya gitse bile maaşınız, ileriyi, emekliliği düşündüğünüz de bile çalışmanız yararınıza olacaktır.

Çocuklarınız ilkokul çağında, annenizin de yanınızda olduğunu hatırlıyorum önceki konulardan, onunda desteğiyle biraz daha kolaylaşır çalışma durumunuz.
Annem yanımda evet ama bakmak istemiyo zoraki yaptıgı her halden belli ki ayrılana kadar esimle baska sehirdeydik hic destegi olmamıstı zaten annemin su anda da fark yok
Evet ara ara calıstım cıktım hic calısmadım degil ama asgariden biraz fazla alıp bakıcıya tum parayı verdikten sonra calısmak eziyet eline kalan para yoksa ki bana kalan bisey olmuyo
Ustelik ben calısırken annemin dırdırı bitmedi
Is yerim uzaktı eve gunde 4 saat otobuslerde kar kıs surundum ustune 9 saat iş etti 13 saat
Evden 6 da cıkardım aksam 7 de anca evdeydim
Cıkmadan cocukların beslenmesini bile ben hazırlardım annem tek okula goturup getiriyodu birde okuldan alınca 1 kap yemek koyardı onlerine
Ne banyo yaptırmak ne odeve yardım etmek hicbisey yoktu
6 gun boyle calısmak eve gelip evde anne dırdırı cekmek o da ayrı mesele
Cocuklar beni dinlemiyo ugrasamıyorum dedi durdu el kadar cocuklarla onu dedi bunu yaptı diye ugrasıtı durdu

Son düzenleyen: Moderatör:
Cunku engellenmiş hissediyorum calışmak istesemde çalışamıyorum bu sekil yıllar geldi gecti evde hapis olmaktan farkı yok anneliğin malesef
Ben de öyleym. Yapaçak birşey yok. Ev hanımları çocuklarıyla daha güzel vakit geçiriyor. Nerede çalışan anne gördüysem çocukları bakımsız tarzan.
Örnek vereyım görümcem çalışıyor kızı hergun sokaklarda geziyor. İlgilenemiyor sürekli çalışıyor.

Ev hanımlığı daha güzel bence. Maddi durum iyi değilse tabiki kötü bir durum malesef

1 iznim pazardı onda bile sbh erken kalkıp cocukları doyuran bendim ne bi gun fazladan uyumak dinlenmek yoktu annem yatar 10 a kadar sbh 7de kalkan ben pazar bile
Ogunde cocukların odasını temizle evi temizle komple banyo yap sacını fonle kisisel agda vs. 3 cocugun banyosu 4 umuzuun kıyafetleri yıka ütüle tatil günü bitti
Herkesin annesimi boyle

Annesi bakmak istemiyormuş. Ama şöyle olabilir , kreşli bir fabrika işi bulabilirsen olablr. Bakıcı parası vermemiş olursun

O sizin yaşam tarzınızla alakali bence, ben oğlum doğduktan sonra, belki de hiç gezmedigim kadar gezdim, ha tabi çoğunlukla çocuga yönelik şeyler oluyor ama illa ki geziliyor.
Hapislik değil tam tersi özgürlük olarak yaşadım ben.
Hatta otobüste karşılaştığım bir bayan, bir keresinde bana ise mi gidiyorsunuz, sizi hep görüyorum demisti.
Hayır geziyoruz oğlumla demiştim 😁
Sabah gidip akşam döndüğümüz için mesai saati gibi, öyle görünmus karşıdan.

O sizin yaşam tarzınızla alakali bence, ben oğlum doğduktan sonra, belki de hiç gezmedigim kadar gezdim, ha tabi çoğunlukla çocuga yönelik şeyler oluyor ama illa ki geziliyor.
Hapislik değil tam tersi özgürlük olarak yaşadım ben.
Hatta otobüste karşılaştığım bir bayan, bir keresinde bana ise mi gidiyorsunuz, sizi hep görüyorum demisti.
Hayır geziyoruz oğlumla demiştim 😁
Sabah gidip akşam döndüğümüz için mesai saati gibi, öyle görünmus karşıdan.
Sende 1 tane bende 3 aynı sey degil
1 cocukla dısarı cıkmakla 3 cocukla dısarı surekli cıkmak
3 cocugun olsun sonra kendinle beni kıyasla

Böyle düşünüyordunuz madem keşke çalışsaydınız. Aldığınız maaş bakıcıya gitse bile en azından sigortanız yatardı ve daha mutlu olurdunuz. Umarım bir gün çocuklarınızı sorumlu tutmazsınız

1 iznim pazardı onda bile sbh erken kalkıp cocukları doyuran bendim ne bi gun fazladan uyumak dinlenmek yoktu annem yatar 10 a kadar sbh 7de kalkan ben pazar bile
Ogunde cocukların odasını temizle evi temizle komple banyo yap sacını fonle kisisel agda vs. 3 cocugun banyosu 4 umuzuun kıyafetleri yıka ütüle tatil günü bitti
Herkesin annesimi boyle
Çünkü o çocukların annesi sizsiniz anneniz değil.
3 tane yaparken ona sormadiginiz gibi şimdi onu hareketlerinden dolayı hor goremezsiniz.
İster bakar ister bakmaz..
Pazar tatilinizde de bi zahmet cocuklariniza kahvalti hazirlayin utulerini yapın vs vs işlerini yapın.

Back
X