Anneyken Çalışmak bu kadar zormu

3 çocuğu olan biri bakicisiz şekilde calisamaz bu kadar basit 1 tane degil ki yaşlı anneniz nasıl baksın size ağır geliyorsa ona nasıl gelmesin??
Bana ağır geliyo demedim elbet bakacam onlar benim yavrularım
Konuyu acma sebebim cocukların bakımı ağır zoruma gidiyo annem bakmıyo değildi dikkat edin konuyu acma sebebim anneliğin beni bir nevi evde hapis etmesi senelerdir çalışmanın bile bir luks haline gelmiş olması

Annem yaşlı değil 50 yaşında
Genç sayılır ya daha yaşlılık başlangıcı 85 falan zaten
Lütfen objektif olun ben çok gencim ben bile bazen 1 çocuk bağırdığında katlanamiyorum.
3 çocukla 50 yaşında kadın nasıl bas etsin.
Sizi dogurup bakmış daha napsin

Enseyi karartmiyoruz. Çocuklar zaten büyümüş. Is beğenmeme yapmıyoruz. Hemen bir yerlerde çalışmaya baslıyoruz. Böylece çevremiz oluyor, az çok biz sosyallesiyoruz. Orası başlangıç noktamız sonrası Allah kerim.

Asgari ücretli çalışıp geleceğinizi güvence altına alacaktıniz. O çocuklar bir gün büyüyecek ve bakıcıya ihtiyaçları kalmayacak.
Ayrıca bırakın bakiciyi büyüyüp size bile iktifa karı kalmayacak.
İşte o ileriki yıllarda her şeyin bizlere mahsus olduğunu düşünüp en azından emekli maasiniz için çalışmalısıniz.

Anne olduğumdan beri çalışamıyorum
Seneler geçti 3 cocuklarımda ilkokul çağlarında
Onlara bakan olmadıgı icin calısamadım hep
Her annenin hayatı boylemi oluyo
Bakan olmayınca her anne eve mi tıkılıyo
Kreş bakıcı demeyin asgari ucret alıp asgariye yakını bakıcıya veremezdim
Bakıcıya calısacaksam
Ozaman çalısmanın anlamı ne
valla çözüm basit 3 çocuk yapmayacaktınız... bir tane yapacaktınız maksimum 3 yaşa gelince kreşe gönderecektiniz.. gerçi şu da var ilkokul çağındaki çocuklar evde yalnız kalabilir 3-4 sınıftan sonrasında ve siz bir işe girebilirsiniz isterseniz..

çalışmak istiyorsun 3 tane çocuk yapmışsın. neyse olan olmuş Allah uzun ömür versin. çocuklarının olmadığını düşün hadi çalış daha mı mutlu olursun. bak bu tavrını mutsuzluğunu çocuklara yansıtma. huzurlu ev ister çocuklar. senden önce çocukların huzuru önemli. büyüt iyice ondan sonra çalış. inşaallah dördüncüye dikkat edersin

Sende 1 tane bende 3 aynı sey degil
1 cocukla dısarı cıkmakla 3 cocukla dısarı surekli cıkmak
3 cocugun olsun sonra kendinle beni kıyasla

3 çocukla burada denilenlerin çoğunu açıkçası yapamazsınız
İnsanların daha çocuğu yok gelmiş burada gezsene etsene diyor.
ben de derim neden gitmiyorsun denize vs
bir gidersiniz iki gidersiniz anca o da.
ama sizdeki hata hem 2 çocukla tecrübe etmişsiniz bir 3. neden?

Çalışmak bize sadece para kazandırmaz ki.
Sosyal haklar kazandırır, bir çevre kazandırır.
Kendinizi o kadar sıkışmış hissediyorsanız para ikinci planda kalabilir.
Çocukların bir gün bakıcıya ihtiyacı kalmayacak sonuçta, birkaç yıl az kazanırsınız ama bi dışarı çıkmış olursunuz, sigortanız devam eder.

Annem yanımda evet ama bakmak istemiyo zoraki yaptıgı her halden belli ki ayrılana kadar esimle baska sehirdeydik hic destegi olmamıstı zaten annemin su anda da fark yok
Evet ara ara calıstım cıktım hic calısmadım degil ama asgariden biraz fazla alıp bakıcıya tum parayı verdikten sonra calısmak eziyet eline kalan para yoksa ki bana kalan bisey olmuyo
Ustelik ben calısırken annemin dırdırı bitmedi
Is yerim uzaktı eve gunde 4 saat otobuslerde kar kıs surundum ustune 9 saat iş etti 13 saat
Evden 6 da cıkardım aksam 7 de anca evdeydim
Cıkmadan cocukların beslenmesini bile ben hazırlardım annem tek okula goturup getiriyodu birde okuldan alınca 1 kap yemek koyardı onlerine
Ne banyo yaptırmak ne odeve yardım etmek hicbisey yoktu
6 gun boyle calısmak eve gelip evde anne dırdırı cekmek o da ayrı mesele
Cocuklar beni dinlemiyo ugrasamıyorum dedi durdu el kadar cocuklarla onu dedi bunu yaptı diye ugrasıtı durdu

yani anneniz de bir gıdım destek olabilir artık bu kadar da
tamam siz çalışırken tüm zaman full time onlara bakamaz, bu fedarkarlığı da kimseden bekleyemezsiniz de
insan bi pazar günü allah rızası için gelir yani :110:
neyse ama yine de olayın kahramanı sizsiniz, annene gel bunlara bakacaksın deme lüksünüz de yok.
3 çocuk yaparken de onun iznini almamışsınızdır diye düşünüyorum.
o nedenle anneye yüklenmek hiçbir şey ifade etmeyecek.
Çocukların biraz daha büyümesini bekleyin.

Ben de öyleym. Yapaçak birşey yok. Ev hanımları çocuklarıyla daha güzel vakit geçiriyor. Nerede çalışan anne gördüysem çocukları bakımsız tarzan.
Örnek vereyım görümcem çalışıyor kızı hergun sokaklarda geziyor. İlgilenemiyor sürekli çalışıyor.

Ev hanımlığı daha güzel bence. Maddi durum iyi değilse tabiki kötü bir durum malesef

sonra da kocası aldatınca ayrılamıyor, hkocası dövüyor ses çıkartamıyor. hiç çalışmadım ki ben ne yapıcam diyor kadınlar.
ayrıyetten çalışan annelerin çocuklarını da hiç bakımsız görmedim açıkçası.
çok daha modern giyiniyorlar hatta.
genelde de daha kültürlü oluyorlar.

Ben de öyleym. Yapaçak birşey yok. Ev hanımları çocuklarıyla daha güzel vakit geçiriyor. Nerede çalışan anne gördüysem çocukları bakımsız tarzan.
Örnek vereyım görümcem çalışıyor kızı hergun sokaklarda geziyor. İlgilenemiyor sürekli çalışıyor.

Ev hanımlığı daha güzel bence. Maddi durum iyi değilse tabiki kötü bir durum malesef
Bu forumda çalışan anneler de var. Çocuklar üzerinden incitici genellemeler yapmayalim bence

Anne olduğumdan beri çalışamıyorum
Seneler geçti 3 cocuklarımda ilkokul çağlarında
Onlara bakan olmadıgı icin calısamadım hep
Her annenin hayatı boylemi oluyo
Bakan olmayınca her anne eve mi tıkılıyo
Kreş bakıcı demeyin asgari ucret alıp asgariye yakını bakıcıya veremezdim
Bakıcıya calısacaksam
Ozaman çalısmanın anlamı ne

Çoğu kadın bu dönemde para için değil, iş hayatından kopmamak için çalışıyor ve su akıp yolunu buluyor. çocuklar büyüyor ve kadın aktif olarak iş hayatında devam ediyor. Ama çocuklar büyüsün diyenlerden işe dönebilene ben rastlamadım

sonra da kocası aldatınca ayrılamıyor, hkocası dövüyor ses çıkartamıyor. hiç çalışmadım ki ben ne yapıcam diyor kadınlar.
ayrıyetten çalışan annelerin çocuklarını da hiç bakımsız görmedim açıkçası.
çok daha modern giyiniyorlar hatta.
genelde de daha kültürlü oluyorlar.

Çalışmayan anneler alınmasın tabiki genelleme yapamam, benim annemde çalışmıyordu sonuçta yanlış anlaşılmak istemiyorum ama annesi çalışan arkadaşlarım ileri yaşlarında ellerinden her iş gelen, ayakları yere daha sağlam basan bireyler oldular, benim annem ise bizim yerimize herşeyi yapıyordu zaten. Odamızı toparlamak, çamaşırımızı katlamak vs. gibi. Başka şehire Üniversiteye gittiğimde 1 yıl girdiğim depresyonun sebebidir bu durum. He çalışan annenin çocuğu bakımsızdır kısmınada katılmıyorum o arkadaş evde de otursa durum değişmez bence insan çocuğuna herşekilde bakar çünkü

2 ele 3 cocuk olmuyor.
Zamaninda bu karari vermişsiniz. Geriye dönüş olmadığı icin positif düşünmeye çalışın.
Cocuklar kac yaşında?

Çalışmayan anneler alınmasın tabiki genelleme yapamam, benim annemde çalışmıyordu sonuçta yanlış anlaşılmak istemiyorum ama annesi çalışan arkadaşlarım ileri yaşlarında ellerinden her iş gelen, ayakları yere daha sağlam basan bireyler oldular, benim annem ise bizim yerimize herşeyi yapıyordu zaten. Odamızı toparlamak, çamaşırımızı katlamak vs. gibi. Başka şehire Üniversiteye gittiğimde 1 yıl girdiğim depresyonun sebebidir bu durum. He çalışan annenin çocuğu bakımsızdır kısmınada katılmıyorum o arkadaş evde de otursa durum değişmez bence insan çocuğuna herşekilde bakar çünkü

benim de annem çalışıyordu
çalıştığı dönemlerde daha becerikliydim
hatta bayram temizliğini ben yapmıştım bir bayram, annem yorulmasın diye.
sonra bir işten çıktı, iş bulamadı falan, gram elimi sürmedim, sürdürtmedi annem.
zaten tez canlıdır her şeyi o yapsın ister.
şimdi evliyim adaptasyonum 4 ayda anca oturdu.
hala daha adam gibi yemek yapamıyorum :(

Açtığın tüm konular çocuklardan şikayet uzerine,dogurmayacaktin o zaman. Ne suçu ne günahları var o yavrularin. Dünyaya gelmek için onlar mı yalvardi sana,gördüm annelikten şikayet edeni,bunalmistir dedimde seninki başka bir şey. Sen calisamamaktan,sevgili yapmamaktan sikayetcisin,bunuda cocuklardan sebep saniyorsun,asil suclu sensin bunun farkına var. Zira o cocuklari sen istedin,onlar seni değil.

Back
X