• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneyle anlasamama...

Kuzum bu konuya ilk açıldığında üç-dört ayrı yorum yaptım.
Eşofmanlı Şevket Hoca moduna geçip, konu sahibine,nasıl hareket etmesi gerektiğini ayrıntılı bir şekilde anlattım.
Bence hem anneannede, hem konu sahibinde ciddi psikolojik sıkıntılar var.
Anneannenin durumu daha vahim tabii.
Çok haklisin çok sevgili derin sularda derin sularda konu sahibi çözüm aramiyor bence de ama evlat bu hani bu olmadi bi dahakine diyemeyez ki öyle bir lüksümüz yok bir evlat yetiştirmek kolay değil eee annem böyle yapiyor benim aklim zihnim almadi evlat benimse kimse söz sahibi olamaz olmamali ne demek hele hele ki babayı kötülemek bu çok yanlış 0 6 yaş çok önemli bir cocuk için ama dedigin gibi ne desek anlami yok sanirim.

Eşiniz ne iş yapıyor? Tayin alıp şehir değiştirme imkanınız var mı?
Mantıklı ve kesin çözüm gibi görünse de,
bu sefer de anneannenin uzun süreli-yatılı misafirliğe gelme ihtimali çok tehlikeli.
Veya duygu sömürüsüyle konu sahibini ve çocuğunu, aylarca misâfir etmek isteyebilir.

1 hafta gecti görüşmedigimiz 0 iletisim aileden kimseyle.. 1 hafta Annemden aileden arinma.. Ve az önce bastan beri cevaben yazdiklarimi okudum ve kendim simdi şoktayım... Iyiki yazmisim yoka cogunu unuturdum silerdim hafizamdan, yok öyle bisey olmadi gibi kendimce iterdim zihnimden... Asil simdi idrak ediyorum Annemin gercekten dediğiniz gibi kötülüğün hassini yaptigini 😭😭😭😭 Babaanneligi anlarim ama öz kizina söylenenler yapilanlar bunlar.. Saygisi hic birzaman yoktu bana karsi zaten kizimla daha vahim oldu..üzgünüm, kirginim, hayretler icindeyim en cokta kendime niye bukadarina izin verdigime 😭😭😭😭 ilk defa bukadar araya kirginlik girdi.. Sogukluk zaten girmisti bana sanirim onarılması zor yola girdik iliskimizin...kızımada artik otorite kimde ve kim daha önemli söylüyorum ve kendimi arka plana atmıyorum... Tskler tüm yazan arkadaşlara, minnettarim

Siz bu annenin yaptıklarını iyi okudunuz mu?
Çocuğa babasını kötülüyor. Konu sahibinin eski konularına bakarsınız, anneanneyi herkesten çok sev babanneni sevme diyen bir kadın. Anneni döverim diyen bit kadın. Laftan anlamıyor yani. Çocuğa kötü duygular, sevgi arası kıyaslar öğretiyor. Kadın ağzını açınca da gelmem gitmem diyor. Dinlemiyor yani anneyi. Bu anne öyle sözden anlayacak bir kadın değil. Normal psikolojide bir kadın değil yani. Normal olmayan bir insanı sırf anneniz diye yanınızda tutmak mantıklı mı?
Kayınvalideniz senin anan böyle ananeni sevme dese yine böyle makul bir tepki verir miydiniz?
mesafe koymak tepki vermek varken silip atma lafını hiçbir zaman kabul etmiyorum, zaten bayanın kendine ait bir yaşam alanı olmalı sürekli annesine gitmesi de çok doğru değil annesi süper mantıklı, olgun bir anne dahi olsa sürekli annesine gün aşırı gitmesi işleri zorlaştırıyor. herkesin kendi yuvası kendi hayatı var kendine ait yapacak birşeyleri olmalı,bağımsız alanları olmalı. bayan bence bağımsız alan bırakmamış kendine o yüzden bu kadar değişik tavırlara girme hakkını bulmuş anne. anannnenin tavırları tabi ki hoş değil ama biz çocuklarına küfür öğretip hadi oğlum küfret amcalara diyen bir toplumun çocuklarıyız. eskilerin hangisinin psikolojisi normal ki. onları silmektense normalleştirmeye çalıştırmayı denerim tabi ki bu süreçte çocuğu uzak tutarak mesafe koyarak

mesafe koymak tepki vermek varken silip atma lafını hiçbir zaman kabul etmiyorum, zaten bayanın kendine ait bir yaşam alanı olmalı sürekli annesine gitmesi de çok doğru değil annesi süper mantıklı, olgun bir anne dahi olsa sürekli annesine gün aşırı gitmesi işleri zorlaştırıyor. herkesin kendi yuvası kendi hayatı var kendine ait yapacak birşeyleri olmalı,bağımsız alanları olmalı. bayan bence bağımsız alan bırakmamış kendine o yüzden bu kadar değişik tavırlara girme hakkını bulmuş anne. anannnenin tavırları tabi ki hoş değil ama biz çocuklarına küfür öğretip hadi oğlum küfret amcalara diyen bir toplumun çocuklarıyız. eskilerin hangisinin psikolojisi normal ki. onları silmektense normalleştirmeye çalıştırmayı denerim tabi ki bu süreçte çocuğu uzak tutarak mesafe koyarak
"kendine bagiksiz alan birakmamis" yazmissiniz ya... O alan birakilmadi malesef... 40a kadar annemlerdeydim sonra evime gectim,hergun ama hergun abim beni evden alirdi sabahin 7sinde esim evden cikardi abim damlardi.. Yarin isim var gelme lüksün yoktu çünkü yerdin lafi.. Öyle bi zihniyet yok zaten ailemde kendi ailesi 4 duvari var, cocuguyla vakit gecirmek ister diye... Yok yani... Ben annem icin varim çünkü o yanliz evde bütün gün.. Benim ne isim olabilirmisli.. Arkadas cevresi neye gerek ailen varya veya çocuğu yoldanmi cikarican deniliyor.. Anlatabiliyormuyum... Diyelim dün gittim, yarin niye gelmedin diyorlar

Mantıklı ve kesin çözüm gibi görünse de,
bu sefer de anneannenin uzun süreli-yatılı misafirliğe gelme ihtimali çok tehlikeli.
Veya duygu sömürüsüyle konu sahibini ve çocuğunu, aylarca misâfir etmek isteyebilir.

Sizin yorumlarınızı beğenerek okuyorum ve aynı şekilde düşünüyorum ama soru sahibinin annesine bir türlü tepki verememesinden ve eşinin biraz daha net olmasından dolayı bu fikri sunmuştum.

Zaten genelde dikkat ederim ama bu sefer yazdıktan sonra fark ettim geçmiş bir konu olduğunu.

"kendine bagiksiz alan birakmamis" yazmissiniz ya... O alan birakilmadi malesef... 40a kadar annemlerdeydim sonra evime gectim,hergun ama hergun abim beni evden alirdi sabahin 7sinde esim evden cikardi abim damlardi.. Yarin isim var gelme lüksün yoktu çünkü yerdin lafi.. Öyle bi zihniyet yok zaten ailemde kendi ailesi 4 duvari var, cocuguyla vakit gecirmek ister diye... Yok yani... Ben annem icin varim çünkü o yanliz evde bütün gün.. Benim ne isim olabilirmisli.. Arkadas cevresi neye gerek ailen varya veya çocuğu yoldanmi cikarican deniliyor.. Anlatabiliyormuyum... Diyelim dün gittim, yarin niye gelmedin diyorlar
Ama çoğu kişinin eşi bile kabul etmez bu durumu iyi dayanmışsınız

Ama çoğu kişinin eşi bile kabul etmez bu durumu iyi dayanmışsınız
Biliyorum,ama eşim yinede sevilmez yani annem günahım kadar sevmiyorum ölüsü ciksin der. Dedim ya hastanede bile çocuğumuzu kucağıma alamadim yarim saat bile eşimle basbasa bebekle kalamadik resmimiz bile yok 3ümüz adina, kalmak için disari cikardik dolasmaya sohbet etmek icin bebeksiz, annemde kalirdi onun tarafinda olurdu beşik.
40im cikana kadar orda kaldim. Bana 1 sene cocuga biz bakalim kendine gelene kadar sen bakamazsin, sen kendine zor bakıyorsun, baskalari buna şükür eder dediler.. Sen sabah gelir aksam gidersin evine dediler.. Ben karsi ciktikdan sonra 3 aya düşürdüler...eşim bunlardan bi haber.. Sonrasi malum hergun ordayiz abim alir aksam esim isden sonra alirdi ordan... Bi 6aydan fazla böyle yapildi sonra kocanda insanlik yokmu o niye getirmiyor dediler.. Busefer esim getirip götürmeye basladi sabahin 6 bucugunda bi kac aylik bebekle.. Kizimda ocak dogumlu yani kişin burda tam oldugu zamanlar.. Hergun olmamiza ragmen birde haftasonu kalmasini istiyorlardi.. Cumartesi gecesi bırakıp pazar aksami aliyorduk bunu tam 10 ay yaptim.. Ondan sonra bicak gibi kestim haftasonu kalma olayink çünkü esim istemiyordu artik orda kalmasını... Sonrasi arabada alındı bana kendim gelim gidim diye böyle basladik haftada 3 kere gitmeye.. Sabah uyanir uyanmaz niye gelmiyorsunuz oldu busefer, 11lerde giderim çünkü...yani benim kadar memnun etmeyi calisani zor bulurlar veya böyle seyler yapan baka birini.. Ama bak gel gelelim yaptıkca fazlasi istendi ve geri cekince en kötüsü sen oluyorsun.... Simdide kendi trip atip kesti görüşmeyi, bu böyle olmaz dedigimiz icin...

Benim derdim çocuğu bakılacak biri var diye degil veya baba evinden cikamama olayi hic degil.. Benim tek sorunum vicdanendi.. Annem yanliz diye kendini kapatti 4 duvara kimseyle görüşmüyor cani sıkıldığından torunla oyalansin, gercektende can geliyordu bel fitikli kadina.. Kendisi zaten vicdan yaptiriyordu hep" sen düşünmüyorsun tum gun evde napiyor diye sende insanlık yok,allah eline düşürmesin, abin senden daha iyi" gibi laflardan dolayi..hepsi bu

Son düzenleme:
Biliyorum,ama eşim yinede sevilmez yani annem günahım kadar sevmiyorum ölüsü ciksin der. Dedim ya hastanede bile çocuğumuzu kucağıma alamadim yarim saat bile eşimle basbasa bebekle kalamadik resmimiz bile yok 3ümüz adina, kalmak için disari cikardik dolasmaya sohbet etmek icin bebeksiz, annemde kalirdi onun tarafinda olurdu beşik.
40im cikana kadar orda kaldim. Bana 1 sene cocuga biz bakalim kendine gelene kadar sen bakamazsin, sen kendine zor bakıyorsun, baskalari buna şükür eder dediler.. Sen sabah gelir aksam gidersin evine dediler.. Ben karsi ciktikdan sonra 3 aya düşürdüler...eşim bunlardan bi haber.. Sonrasi malum hergun ordayiz abim alir aksam esim isden sonra alirdi ordan... Bi 6aydan fazla böyle yapildi sonra kocanda insanlik yokmu o niye getirmiyor dediler.. Busefer esim getirip götürmeye basladi sabahin 6 bucugunda bi kac aylik bebekle.. Kizimda ocak dogumlu yani kişin burda tam oldugu zamanlar.. Hergun olmamiza ragmen birde haftasonu kalmasini istiyorlardi.. Cumartesi gecesi bırakıp pazar aksami aliyorduk bunu tam 10 ay yaptim.. Ondan sonra bicak gibi kestim haftasonu kalma olayink çünkü esim istemiyordu artik orda kalmasını... Sonrasi arabada alındı bana kendim gelim gidim diye böyle basladik haftada 3 kere gitmeye.. Sabah uyanir uyanmaz niye gelmiyorsunuz oldu busefer, 11lerde giderim çünkü...yani benim kadar memnun etmeyi calisani zor bulurlar veya böyle seyler yapan baka birini.. Ama bak gel gelelim yaptıkca fazlasi istendi ve geri cekince en kötüsü sen oluyorsun.... Simdide kendi trip atip kesti görüşmeyi, bu böyle olmaz dedigimiz icin...

Benim derdim çocuğu bakılacak biri var diye degil veya baba evinden cikamama olayi hic degil.. Benim tek sorunum vicdanendi.. Annem yanliz diye kendini kapatti 4 duvara kimseyle görüşmüyor cani sıkıldığından torunla oyalansin, gercektende can geliyordu bel fitikli kadina.. Kendisi zaten vicdan yaptiriyordu hep" sen düşünmüyorsun tum gun evde napiyor diye sende insanlık yok,allah eline düşürmesin, abin senden daha iyi" gibi laflardan dolayi..hepsi bu
Herkesin annesine karşı merhameti var ama bu kadarı çok fazla, hayatınızı ipotek altına almışlar, evlat olarak üstüne düşeni yaparsın ama üstüne düşenler bunlar değil, senin de bir hayatın var bir yuva kurdun çocuğun var, ailenin çok sağlıklı düşünmediği ortada ,neden bakamayasın sen aciz misin de çocuğuna bir yıl onlar baksın, kendine niye zor bakıyormuşsun,anne olmuşsan evlenip yuva kurmuşsan bunları yapacak kapasiten varmış demek ki, sen evlenmişsin ama yuvadan uçamamışsın,kanatlarını kırmışlar. İnşallah dengeli ve sağlıklı bir ilişki kurarsın zamanla,şu an küsüp darılabilirler ama rahatsızlıklarını belirt

Herkesin annesine karşı merhameti var ama bu kadarı çok fazla, hayatınızı ipotek altına almışlar, evlat olarak üstüne düşeni yaparsın ama üstüne düşenler bunlar değil, senin de bir hayatın var bir yuva kurdun çocuğun var, ailenin çok sağlıklı düşünmediği ortada ,neden bakamayasın sen aciz misin de çocuğuna bir yıl onlar baksın, kendine niye zor bakıyormuşsun,anne olmuşsan evlenip yuva kurmuşsan bunları yapacak kapasiten varmış demek ki, sen evlenmişsin ama yuvadan uçamamışsın,kanatlarını kırmışlar. İnşallah dengeli ve sağlıklı bir ilişki kurarsın zamanla,şu an küsüp darılabilirler ama rahatsızlıklarını belirt
Aynen dediginiz gibi.. Kendin olmayi, aile olmami hic imkan vermediler ama biz esimle yinede düzenimizi otutturduk.. Karisma bana dedigimde "neyine karisiyorum, yemek yap evi temizlemi, para ver banami diyorum" diyor...ama gel gelelim 7 senedir basimim etini yiyor ailesi söyle yapti böyle yapti, kocan olacak adam şöyle yapti bunu dedi her Allahin gunu beni doldurudu.. Sakin cocuk yapma tembihleriyle, bosanmami bekliyor hep baska damatlari veya baska etrafdaki bekarlari anlatiyordu bana.. Neyse derinsuyarin dedigi gibi degisim gostermicene göre, kendi bildigini yapcaksin bu saaten sonra

4 hafta olucak bu hafta anneme ne gittim ne aradim ne sordum çünkü kendisi heryerden silmisti.. Haftasonu acmis yine blokeyi gördüm...Abim bugün sesli mesajda vermis veristirmis "sen insanmissin", "köpek", afedersiniz "ya**hastasiymissin sen","anneme bisey olursa yasayacak delik arayin"...
Annemde kendi demis görüşmeyelim getirmeyin dedim.. Sen gelseydin yine diyor... Ben hep zaten geliyordum 2 güne kizginligim geciyordu gidiyordim ben hakliyken yarim gün annemin gönlünü almaya ugrasiyordum... Gelsen çocuğu göstersen ölürmüşmüyum... Bu laflardan sonra insanin gidesimi kalir zaten oraya gidince ayni laflari sayacak bana yine

Merhaba Arkadaslar,

acaba benmi alinganim veya yanlış düşünüyorum.Lutfen fikir akil verin bana.

Simdi 3 yasinda bir kizim var. Sık sık annemlere giderim yani haftada 3 kere.
Annemin kizima tarsi tutumu beni rahatsiz ediyor. Allah razi olsun ayirmaz etmez sağolsun, ilk torun haliyle asiri seviliyor, ama benim sıkıntım beni Annesi olarak saydirmiyor veya benim yerime yani Anne yerine geciyor..nasil adlandirsam bilmiyorum veya anlatsam... Misallar vereyim en güzeli...

Kizim 2 isimli annem illa istedigi icin koyduk tamam amena. Biz kendi istediğimiz isimle hitap edince kiziyor, hayir senin adin o degil diyor kizima....Sen yedirme sen giydirme, sen tutma, sen verme anneannesi yapar eder...
Kizimda kapti tabiii hayir sen degil anneanne yapsin diyor orda, öptürmeyi birak ellettirmiyo bile bana kendini orda... neyse onuda gectim öğlen uykusuna annem yatirir ordayken ben yatirmak isterim cekil ordan olur ... sonra kötü kelime konuşmayin derim hayir anneanne izin veriyor diyebilirmis... benim "hayir" dediklerime hepsi anneanne izin verir diyor... düşer kosarken kucaklarim, kucagimdan alir.... bisey yüzünden aglar alir elimden.... Annen demez adimla hitap eder... Anneni Babani döverim ben der...sonra kizim Anneyi Babayi dövücem diyor veya Anneanne Anneyi döver. Ben halbuki hic döverim ederim bu yasa kadar demedim ama sizden öğrendi bunu dedigimde hayir kac kere görüyoruzki biz cocuguda öğreticezmis... eve dönmek isterim hep bi zorluk... geliriz tekrar, annen seni kacirdimi annende demez adimla hitap ederek seni kacirdimi der... sen kimin cocugusun, kimin yavrususun sordurur.... Anneanne demesi yetmiyor "Canim Anneannem" demesi lazim kizimin....en sinir olduğum konu evin senin burasi Annen gitsin Kocasinin yanina der...kizimda burasi benim evim degil Anneanne benim evim diyor 😪ileride ne olacagina simdiden söyler öğretir ..yani daha neler neler anlatsam bitmez... sonra sen soguksun hic konusmuyorsun oluyor... konuşuncada kavga cikiyor sen cocugu bizden kıskanıyorsun oluyor...kiskansam sık sık gelmem...Anne olarak bi hicim burda.. şaştım kaldim lütfen iyisiyle kötüsüyle bu tutum sizce nasil? .. tüm anneanne babaanneler böylemi?
ilk cocugum ve ilerde bas edemicem kizimla diye korkuyorum...hergün anneanneye gidelim der.. Anneme gün asiri gidiyoruz gitmedigimiz gün videolu kamara acmasak niye acmadim olur 😪
Bu sartlarda nicin haftada 3 gün oradasiniz?
Gelmiyorsunuz demesi cok mu onemli?
Kv yapsaydi coktan her türlü ilişkiyi kesmistiniz.
Objektif olalim böyle yapardik.

4 hafta olucak bu hafta anneme ne gittim ne aradim ne sordum çünkü kendisi heryerden silmisti.. Haftasonu acmis yine blokeyi gördüm...Abim bugün sesli mesajda vermis veristirmis "sen insanmissin", "köpek", afedersiniz "ya**hastasiymissin sen","anneme bisey olursa yasayacak delik arayin"...
Annemde kendi demis görüşmeyelim getirmeyin dedim.. Sen gelseydin yine diyor... Ben hep zaten geliyordum 2 güne kizginligim geciyordu gidiyordim ben hakliyken yarim gün annemin gönlünü almaya ugrasiyordum... Gelsen çocuğu göstersen ölürmüşmüyum... Bu laflardan sonra insanin gidesimi kalir zaten oraya gidince ayni laflari sayacak bana yine
Ölçüyü tutturamamissiniz,iliskiler yemek yapmak gibidir,ocagi bazen kısıp bazen açacaksin ki yemek yanmasin...

o da var sanirim, zaten aklimdan ciksa hep hatirlatir sagolsun hic atlamaz her gittimizde.. konu dönüp dolasir ya esime ya ailesine gelir... mezara kadar anar yani...
Desemde al basina cal kocasiz kaldin ne koca delisiymisin haberimiz yok lafi geri geliyor cevaben.
Hatta migde rahatsizligindan oruc tutamiyor dinine kadar sorguluyor, onu gectim migdesinden bulsun demeler.. yani agza alinmicak seyler...
Esimle ilk evlilik yillarimiz hep ailem yüzünden çıkardı... ozamanlarida rahat. yoktu.. hatta istemedi yillarca cocuk yapilmaz bu adamdan hayırsız vs. vs.. bayada yapmadim,istemedim, korktum. belkide olacak olanlari farkindaydim... hamileligimi bile korkarak söyledim hatta istemiyorum aldircam demistim annemin tepksini ölçmek icin.. bana tiyolar verdi hatta zipla agir kaldir gibisi.. yapmadim tabii...sonra Alllah verdi bi alimden bi zalim olur bakarsin dedi.. sonra laf acildi bikeresinde.. bana diyorki.. bu cocuk benim sayemde oldu yoksa sen onu aldircaktin 🙄

Dogumdan sonra 11 gün hastanede kaldim, annem refakatci kaldo sagolsun 1 kere bebegimi almadim kucagima, hep annemin yatagindaydi veya besikde, ameliyatli degilim yani normal dogum... lohusayim 40im cikana kadar annemde kaldim, 1 kere bebegimle uyumadim koyin koyuna.. cocuk annemle uyudu onun kokusunu aldi..emziremedimde hic süt gelmedi.. gece aglar cocuk, niye kalkıyorsun bakamiyormu sandin beni,git yat.. böyle yani..ben basta iyi niyetli olarak bakiyordum kiyamiyor kizina falan ama anlıyorumki durum sandigim gibi degil ben iyi bakiyorum
Normal dogumla 11 gün hastane neden gerekmişti?

O abin olucak saygisiz hadsizle görüşme birde bu beylik laflarina karnim tok artik de bak evladina yazik olucak sana yazık etmişler zaten bari evladini koru ailenden çünkü sana zarar veriyorlar asla saygiliari yok.
En üzüldüğüm sinirlendiğim konulardan birisi bu konu aklim.almiyor ailen sağlıklı değil bu saatten sonra imkanin varsa taşın fazla iletişim kurma derim

O abin olucak saygisiz hadsizle görüşme birde bu beylik laflarina karnim tok artik de bak evladina yazik olucak sana yazık etmişler zaten bari evladini koru ailenden çünkü sana zarar veriyorlar asla saygiliari yok.
En üzüldüğüm sinirlendiğim konulardan birisi bu konu aklim.almiyor ailen sağlıklı değil bu saatten sonra imkanin varsa taşın fazla iletişim kurma derim
Evet bende görüşmicem zaten, annler görüşmek isteseler bile eve gelmem siz gelin dicem .. Kardeşinim senden küçüğüm diye bana bu laflari, terbiyesizlik yapamazsin kendine gel, yeter.artik dedim.. . Cevap olarak iyi sen haklisin biz haksıziz bizi düşman görüyorsun(ayni annemin laflari) gelme tamam ne halim varsa gör demis.. Yazmadimda bida... Kaldiramiyorum artik...

Bakin okadar baskiyla büyütülmüş biri olarak gikiniz cikmaz oluyor ciksa saygisiz olunuyor.
Sen yanlissin, biz dogruyuz.. ise yaramaz becereiksiz diye bilin altiniza yerlestirilmis bikere pasif yani.. bu birden atilmiyor... eskiye nazaran cok degistim artik sesim cikar cevap veriyorum ama yinede yeterli degil.. esimde tam tersim kimseye eyvallahi yok ve bu anneme hic uygun degil ondan kesinlikle anlasamaz. esim beni kimse yonetemez diyor sende o evin kizi degilsin artik.. hakli elbette... yillarin verdigi piskolojik baski asilmiyor veya asamiyorum.. bisey desem yanlışmi yaptim ilerde pisman olurmuyum gercekten durumi var
Neye pişman olacaksiniz?
İnsanlık onurunuzu korudugunuza mi?
Esinizle annenizin anlasmasi gerekmiyor,siz anlasin,aralarinda asgari ama duzgun iletisim olsun yeter.
Dusunun ki kv sizi sevmiyor,istemiyor,siz onu severmisiniz?
Esiniz iyi bile sabretmiş.

Back
X