• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneyle anlasamama...

Kizim evdeyken bambaska zaten, anneanneye gidince bambaska.. Yani sanki ortama ayak uyduruyor..
Misal arabaya biniyoruz , annecim Musik acarmisin diyor...
Sonra anneanneye geliyoruz diyelim bi yere gidicez arabaya biniyoruz anne sakin musik acma diyor anneannenin yaninda.. Neden? Çünkü anneanne yanimizda ve anneanne Musik piss günah diyor.. Anladinizmi, anneannenin yanina onun etkisinde...veya anneanne senin evin neresi dediginde burasi yani anneannemi evi diyor.. Ama evimize gelince burasi benim evim diyor.
Anneannesinden çocuğu uzaklaştırmaya başladıkça normale dönüp sizin kurallarınızı benimser zamanla. İşin uzmanı değilim fakat bu verdiğiniz örnek bile üzücü geldi. Kızınız hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu bile bilmiyor. Durumu idare etmeyi öğrenmiş yalnızca..

Sen malesef hicnirsey yapamazsın bu duygusallikla ne annene cevap verirsin nede abone böyle yuvarlanır yaşarsınız
Sadece buraya yazdiklarin kalır
Ben böyle annelere anne bile demek istiyorum anneniz bence çok iyi bir anne değil
Çocuğunuzu size karşı kışkırtan yönlendiren anane nekadar iyi ve doğru bir dusunun

Sen malesef hicnirsey yapamazsın bu duygusallikla ne annene cevap verirsin nede abone böyle yuvarlanır yaşarsınız
Sadece buraya yazdiklarin kalır
Ben böyle annelere anne bile demek istiyorum anneniz bence çok iyi bir anne değil
Çocuğunuzu size karşı kışkırtan yönlendiren anane nekadar iyi ve doğru bir dusunun

Bakin cevap veriyorum tabiiki anında tepki koyuyorum yapma yanlış diye yeri gelince örnekler veriyorum anlasin diye ya bazen bana evettt anneanne yapabilir, izin verir diye bagirir veya niyeymis der... Ben annesiyim öyle istiyorum dedigimde ya iyi nehalin varsa gör veya bizim dediklerimiz hep yanlış veya biz bisey diyemicegiz oluyor... Düşmansin bize olur.

Açıkçası anneanne torun ilişkisinde ne dogrudur nekadari fazladir tartmaya calisiyorum.
Baska insanları gözlemliyorum yanlarinda torun olduğunda veya anne-torun-nine üçlüsünü.

Annem çünkü ben varken herseyile ilgileniyor. Yani ben getir, götürcü, yemek yapan isitan önüne koyan... Annem yerinden komando veren... Yani disari ciksakda ayni cocuk onun yanından veya kucaginda, ayrilmaz o tutar elinden, o oturur yanina, oyun parkinda o oynar, o yedirir, o öğlen uykusuna yatirir kalkinca hemen kosar gelir ben yanindayken, hemen üstünü degistirir terledigi icin.. Yani okadar sık gördüğü halde bu hep böyleydi.. Ben tek evimizde olduğunuzda annelik görevini yapabiliyorum.

Simdilerde bazen isi oldugunda o an annen yapsin veya annenle git tuvalete diyor ama kizim busefer hayir senle diyor.

Ben anneme cok dedim ben varken benim kararlarim gecerli, ben olmam ozaman senin kararlarin gecerlidir iki kişi karar veremez... Veya kizimla o gün geldiysek ben gitmem lazim bu evdem sonra almaya gelicem diger türlüsü olmuyor dedim bisey demedi.

Benim düşüncem kizim anneanneyi herkeseden üstün sevmeli anne gibi düşüncede.. Yani anneanneyi sevsin sonra digerlerini.kendine bagimli yapmak istiyor ayni bizler gibi.

Diyelim Anneniz size geldi.. Aksam oldu çocuğun uyku vakti geldi kim yatirmali anneannemi annemi yoksa (hep rutiniz aslinda baba yatiriyor) babami... Bizde anneanne yatirir evdeyse... Bikere esim karisti hayir ben yatircam zaten ben yatiriyorum diyerek..annem bozuldu hemen baban gelsin cagir diyip babam gelene kadar konusmadan gitti!

Bakin cevap veriyorum tabiiki anında tepki koyuyorum yapma yanlış diye yeri gelince örnekler veriyorum anlasin diye ya bazen bana evettt anneanne yapabilir, izin verir diye bagirir veya niyeymis der... Ben annesiyim öyle istiyorum dedigimde ya iyi nehalin varsa gör veya bizim dediklerimiz hep yanlış veya biz bisey diyemicegiz oluyor... Düşmansin bize olur.

Açıkçası anneanne torun ilişkisinde ne dogrudur nekadari fazladir tartmaya calisiyorum.
Baska insanları gözlemliyorum yanlarinda torun olduğunda veya anne-torun-nine üçlüsünü.

Annem çünkü ben varken herseyile ilgileniyor. Yani ben getir, götürcü, yemek yapan isitan önüne koyan... Annem yerinden komando veren... Yani disari ciksakda ayni cocuk onun yanından veya kucaginda, ayrilmaz o tutar elinden, o oturur yanina, oyun parkinda o oynar, o yedirir, o öğlen uykusuna yatirir kalkinca hemen kosar gelir ben yanindayken, hemen üstünü degistirir terledigi icin.. Yani okadar sık gördüğü halde bu hep böyleydi.. Ben tek evimizde olduğunuzda annelik görevini yapabiliyorum.

Simdilerde bazen isi oldugunda o an annen yapsin veya annenle git tuvalete diyor ama kizim busefer hayir senle diyor.

Ben anneme cok dedim ben varken benim kararlarim gecerli, ben olmam ozaman senin kararlarin gecerlidir iki kişi karar veremez... Veya kizimla o gün geldiysek ben gitmem lazim bu evdem sonra almaya gelicem diger türlüsü olmuyor dedim bisey demedi.

Benim düşüncem kizim anneanneyi herkeseden üstün sevmeli anne gibi düşüncede.. Yani anneanneyi sevsin sonra digerlerini.kendine bagimli yapmak istiyor ayni bizler gibi.

Size söylenenle sizin verdiğiniz cevap o kadar alakasız ki. Evet siz hiç bir şey yapamazsınız. Anca burda anlatır durursunuz. Kadın size ne demiş siz ne diyorsunuz.
Siz büyümeden, olgunlaşmadan anne olmuşsunuz. Annenizle sağlıklı bir ayrılma yaşamamışsınız. Hala anne değil evlatsınız. Ayrı bir birey değilsiniz. Bir genç kızın uf annemde hiç bir şeye izin vermiyor mızırdanması gibi dert anlatıyorsunuz ama size söylenenleri dinlemiyor uygulamıyorsunuz.

Size söylenenle sizin verdiğiniz cevap o kadar alakasız ki. Evet siz hiç bir şey yapamazsınız. Anca burda anlatır durursunuz. Kadın size ne demiş siz ne diyorsunuz.
Siz büyümeden, olgunlaşmadan anne olmuşsunuz. Annenizle sağlıklı bir ayrılma yaşamamışsınız. Hala anne değil evlatsınız. Ayrı bir birey değilsiniz. Bir genç kızın uf annemde hiç bir şeye izin vermiyor mızırdanması gibi dert anlatıyorsunuz ama size söylenenleri dinlemiyor uygulamıyorsunuz.
Suan bi baglantimiz yok zaten, ne görüşüyoruz ne gidiyorum yanlarina...baska ne yapabilirim bundan gayri?

Merhaba Arkadaslar,

acaba benmi alinganim veya yanlış düşünüyorum.Lutfen fikir akil verin bana.

Simdi 3 yasinda bir kizim var. Sık sık annemlere giderim yani haftada 3 kere.
Annemin kizima tarsi tutumu beni rahatsiz ediyor. Allah razi olsun ayirmaz etmez sağolsun, ilk torun haliyle asiri seviliyor, ama benim sıkıntım beni Annesi olarak saydirmiyor veya benim yerime yani Anne yerine geciyor..nasil adlandirsam bilmiyorum veya anlatsam... Misallar vereyim en güzeli...

Kizim 2 isimli annem illa istedigi icin koyduk tamam amena. Biz kendi istediğimiz isimle hitap edince kiziyor, hayir senin adin o degil diyor kizima....Sen yedirme sen giydirme, sen tutma, sen verme anneannesi yapar eder...
Kizimda kapti tabiii hayir sen degil anneanne yapsin diyor orda, öptürmeyi birak ellettirmiyo bile bana kendini orda... neyse onuda gectim öğlen uykusuna annem yatirir ordayken ben yatirmak isterim cekil ordan olur ... sonra kötü kelime konuşmayin derim hayir anneanne izin veriyor diyebilirmis... benim "hayir" dediklerime hepsi anneanne izin verir diyor... düşer kosarken kucaklarim, kucagimdan alir.... bisey yüzünden aglar alir elimden.... Annen demez adimla hitap eder... Anneni Babani döverim ben der...sonra kizim Anneyi Babayi dövücem diyor veya Anneanne Anneyi döver. Ben halbuki hic döverim ederim bu yasa kadar demedim ama sizden öğrendi bunu dedigimde hayir kac kere görüyoruzki biz cocuguda öğreticezmis... eve dönmek isterim hep bi zorluk... geliriz tekrar, annen seni kacirdimi annende demez adimla hitap ederek seni kacirdimi der... sen kimin cocugusun, kimin yavrususun sordurur.... Anneanne demesi yetmiyor "Canim Anneannem" demesi lazim kizimin....en sinir olduğum konu evin senin burasi Annen gitsin Kocasinin yanina der...kizimda burasi benim evim degil Anneanne benim evim diyor 😪ileride ne olacagina simdiden söyler öğretir ..yani daha neler neler anlatsam bitmez... sonra sen soguksun hic konusmuyorsun oluyor... konuşuncada kavga cikiyor sen cocugu bizden kıskanıyorsun oluyor...kiskansam sık sık gelmem...Anne olarak bi hicim burda.. şaştım kaldim lütfen iyisiyle kötüsüyle bu tutum sizce nasil? .. tüm anneanne babaanneler böylemi?
ilk cocugum ve ilerde bas edemicem kizimla diye korkuyorum...hergün anneanneye gidelim der.. Anneme gün asiri gidiyoruz gitmedigimiz gün videolu kamara acmasak niye acmadim olur 😪

Yani kusura bakmayın ama bu kadar rahatsız olsam ne derlerse desin gitmezdim ben. Yaptıkları çocuğun eğitimi ve ruh hali için pek uygun görmedim ben.

Arkadaşım, evlendikten sonra zırt pırt ananızın evinde ne işiniz var? Sizin artık kendinize ait bir aileniz var. Bunu anlamak bukadar zor mu? Anlattıklarınızın hepsi ama hepsi bundan kaynaklı gerisi boş canım.

Annen kesinlikle normal değil. İstemediği bi evlilik yaptığınız için ben evladımla sınandım sen de sınan diyor bence. O yüzden size saygısız bi çocuk yetiştiriyor. Ya da kıskanıyor bilemedim ama kesinlikle normal değil. Sevgiden de değil torununu belki seviyordur ama bu gösteriş inattan. Hoş ben sevgdiğine de inanmadım. torununu seven insan ona zarar verecek şeyler yapmaz. Zıpla hopla da düşsün diye akıl dışı yöntem söylemez. Kardeşin ve annenin eşin hakkında hakaretleri yenilir yutulur değil. Hem eşini ezdiriyorsun hem çocuğunu etkilemelerine izin veriyosun. Silkelen kendine gel. Burda eşin senin gibi pasif olsa ağzımıza geleni sayardık eşine nasıl izin verir diye. Az sesin çıksın. Anne olduysan o çocuğu yeri geldiğinde annenden hatta kendi babasından bile korumasını bileceksin.

Suan bi baglantimiz yok zaten, ne görüşüyoruz ne gidiyorum yanlarina...baska ne yapabilirim bundan gayri?
Evladını kendini düşün bu saatten sonra ve koru evladini ailenden çünkü adeta sana düşman buyutuyorlar ve şunu da ekliyim uzman degilim @derinsularda çok daha iyi anlaticaktir ama kişilik bozuklugu olabilir çocuğunda çünkü anne baba idol olur çocuk için çoğu zaman sen kendin hayir diyemiyorsun ki çocuğundan bekleme ilerde zaptedilemez çok şımarık bir kizin olursa suçu kendinde ara belki kizarsin bu yazdiklarima ama annesi sensin ailenle çok ama çok nadir görüşmelisin ne demek kalicak yok getir götür seni saymiyo bile kadin cok tehlikeli yaşlarda kizin herseyi görüyor haberin olsun yanlış yoldasın derin sularda derin sularda

Size birşey soracağım. Lütfen dürüst olun eşinizin bazı hataları mı oldu? Yani geçmişte falan ailenizin şahit olduğu bazı olumsuzluklar mı yaşattı?

Inan şaşırdım. Herkes kv den sikayet eder sen anneden. Ama annenizin yaptığı hic hos degil. Bence bir süre yani cocuk duzene oturana kadar, aglasa da patlasa da götürmeyin m kamera da açmayın. Zaten küçük çocuk inanın simdi ele almazsanız ileride işiniz daha da zor. Allah yardımcınız olsun. Kreşe vs mi gönderseniz ki hem anneanneye gitmeme bahaneniz olur

Size birşey soracağım. Lütfen dürüst olun eşinizin bazı hataları mı oldu? Yani geçmişte falan ailenizin şahit olduğu bazı olumsuzluklar mı yaşattı?
Diger açtığım konulara bakabilirsiniz ama benim gözümde öyle adlandirilcak hatalari olmadi.. Sunu diyebilirim tek kacarak evlendim eşimle ve ic güvey olmak istemedi esim

Inan şaşırdım. Herkes kv den sikayet eder sen anneden. Ama annenizin yaptığı hic hos degil. Bence bir süre yani cocuk duzene oturana kadar, aglasa da patlasa da götürmeyin m kamera da açmayın. Zaten küçük çocuk inanın simdi ele almazsanız ileride işiniz daha da zor. Allah yardımcınız olsun. Kreşe vs mi gönderseniz ki hem anneanneye gitmeme bahaneniz olur
Kizim anneanneye gidicem diye aglamiyor ordan dönerken aglar tek.. Kreşe giriyor 3 yasindan beri.... Sirf anneanne yanindayken bagliligi ona

Evladını kendini düşün bu saatten sonra ve koru evladini ailenden çünkü adeta sana düşman buyutuyorlar ve şunu da ekliyim uzman degilim @derinsularda çok daha iyi anlaticaktir ama kişilik bozuklugu olabilir çocuğunda çünkü anne baba idol olur çocuk için çoğu zaman sen kendin hayir diyemiyorsun ki çocuğundan bekleme ilerde zaptedilemez çok şımarık bir kizin olursa suçu kendinde ara belki kizarsin bu yazdiklarima ama annesi sensin ailenle çok ama çok nadir görüşmelisin ne demek kalicak yok getir götür seni saymiyo bile kadin cok tehlikeli yaşlarda kizin herseyi görüyor haberin olsun yanlış yoldasın derin sularda derin sularda
Annen kesinlikle normal değil. İstemediği bi evlilik yaptığınız için ben evladımla sınandım sen de sınan diyor bence. O yüzden size saygısız bi çocuk yetiştiriyor. Ya da kıskanıyor bilemedim ama kesinlikle normal değil. Sevgiden de değil torununu belki seviyordur ama bu gösteriş inattan. Hoş ben sevgdiğine de inanmadım. torununu seven insan ona zarar verecek şeyler yapmaz. Zıpla hopla da düşsün diye akıl dışı yöntem söylemez. Kardeşin ve annenin eşin hakkında hakaretleri yenilir yutulur değil. Hem eşini ezdiriyorsun hem çocuğunu etkilemelerine izin veriyosun. Silkelen kendine gel. Burda eşin senin gibi pasif olsa ağzımıza geleni sayardık eşine nasıl izin verir diye. Az sesin çıksın. Anne olduysan o çocuğu yeri geldiğinde annenden hatta kendi babasından bile korumasını bileceksin.

Artık öyle yapicam,fazla onemsemicem dediklerini... Ararlarsada tutumlari degismedikce gelmicemi... Cocugu görmek isteyen buyursun gelsin ben gelmicem dicem.

Eşim hergun soruyor aradilarmi diye.. Onlar sendem adim bekliyorlar yine, sen onlar yapamazsin saniyorlar diyor.. Busefer sende ses çıkarma yoksa hatalarini anlamazlar zafer kazandik bak biz hakliyizki geldi yine sanarlar diyor, katiliyorum

Kuzum bu konuya ilk açıldığında üç-dört ayrı yorum yaptım.
Eşofmanlı Şevket Hoca moduna geçip, konu sahibine,nasıl hareket etmesi gerektiğini ayrıntılı bir şekilde anlattım.
Bence hem anneannede, hem konu sahibinde ciddi psikolojik sıkıntılar var.
Anneannenin durumu daha vahim tabii.

Artık öyle yapicam,fazla onemsemicem dediklerini... Ararlarsada tutumlari degismedikce gelmicemi... Cocugu görmek isteyen buyursun gelsin ben gelmicem dicem.

Eşim hergun soruyor aradilarmi diye.. Onlar sendem adim bekliyorlar yine, sen onlar yapamazsin saniyorlar diyor.. Busefer sende ses çıkarma yoksa hatalarini anlamazlar zafer kazandik bak biz hakliyizki geldi yine sanarlar diyor, katiliyorum
Arayıp çağırsalar da mesafeli ol. Git ama her gün gitme. Haftada bir git 15 günde bir git özleyince git canın isterse git. Dayattıkları için değil. Okduduklarıma inanamadım. Seni böyle manipüle etmelerine nasıl izin verdin, bundan sonra verme bari. Eşin hakkında da konuşmalarına müsade etme. Kardeşin hangi hakla eşine küfür edebilir. Ben iyi niyet göremedim. Bazen cahillikten ananeler babaneler yanlış yapqbiliyor ama senin anneninki öyle değil. Bile isteye bi amaca yönelik olarak yapıyor. İzin verme.

evet hepsinin farkındayim ama nasil ne sekil uygulamaliyim bilmiyorum.. ne desem hep ters tepiyor.. ne yapsam yanlis hayirsiz evlat
Ben istemezmiyim Anneanneyle büyüsün cocugum... baska Anneanneleri görüyorum ve imreniyorum... ben Anneme cocugu kisa birakip 1 2 saat sonra almak ha, hic birakma al cocugunu der... veya cocuk ordayken geliyoruz almaya hazirla hemen gelip cikicaz bile demem yanlis.. Annemin cevabi : o ne demek? diyor... ama kendisi emri vaki yapmasini biliyor eve gelip hadi gidiyoruz.. veya ordayken bugün beraber uyucaz halbuki öyle bi sözleşmedik...
hep birilerini öne sürüyor onda öyle bunda söyle... onlarda cocugu heryere. götürüyorlar biz nereye gidebildik öğlen geliyor sabah aliyorsun oluyor... hangi ese dosta cocugukla gitmisler gezmeye falan... napim zamani iyi degerlendirin ozaman diyorum yine yanlis...
Kizima annen onu bunu yapıyormu diye kizima soruyor, sorguya cekiyor yani.. ilerde ben sizin evde ne olup biteni cocuktan alirim haberini diyor.

giydirdigim elbiseye bile karisiyor bu ne böyle para verseler giydirmem, anneanne sana güzelini alir falan demeler

Öpmek isterim öpme cekil olur... yanagindan öpme sarkar surdan öp diye bana emir verir... Baban sakin yanagindan öpmesin kizartiyor diyor... yani hepsine laf yetisdirmekden yoruldum... gitmek istemiyorum sonra vicdan yapıyorum Annedir bugün var yarin yok doysub toruna diyorum ama o hep orda kalsin istiyor adeta😣
Son paragrafı okuyana kadar farklı düşünüyordum ama sizin de durumdan pek şikayetiniz yok. İstemem yan cebime koy olayına dönmüş sanki. Kızınız mi önemli anneniz mi? Anneniz ise götürün çocuğu ilerde önünü alamayacağınız bir çocuk yetişsin. Kızınız önemli ise de git-me-yin. Ya da kreşe falan verin.

Sağlıklı anne kız ilişkisinde sizin dedikleriniz olmaz.
Rahatsız olduğunuz yerede haftada 3 gün gidilmez.
Gidip gidip arkadan laf söyleyip kötü düşünenlerden nefret ediyorum:bicak:

Back
X