• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneyle anlasamama...

Eyvah anneniz abinizide ele gecirmis coktan.
Tipki annesi gibi egoist ve sacmaliklarla dolu.
Ne acikli bi goruntu, yaptigi eseri begeniyor mu anneniz acaba?

Benim yigenimde 3 buck yasinda ve kiz.
Gecen gunler annemi uyardigim torunu bu yigenimdi. Gecen diger 4 ve 6 yasindaki yigenimden duya duya " anneciim" demeyi kapmis yigenim. Dger yigenlerim anneden bisey istedignde yada istemedigindede konuya " anneciiimm" diye girer. Duyunca bu kelimeyi 3 bucuk yasindaki yigenimden icim kaynadi sevindim guzel ornegi kapmis diye.

Sizin durum gercekten vahim ve annenizde abinizde cok cok cok yanlis dusunuyor. Uzak durun bu kisilerden.
Cocuk onlarin felan degil, onlarin olsaydi baba evinde kucagina alirdin hz.Meryem gibi o kizi.
O cocuk senin ve kocanin!
Allahimmm, kocayi opturmemek, damadi gommek, eniste aldatir dover demek. Bunlar neee.
Koca opulmezmis opturulmezmiz, ama kendisi kaciriyor galiba, sizi nasil dogurdu? Yoksa bahsettigimiz Meryem ana mi o?

Ek olarak eski konusunda eşinin ailesine karşı da çocuğu dolduruyormuş. Eşinin memleketine gidecekleri zaman babanneni sevme. Ona öptürme sevme uzak dur diyormuş. En çok anneanneler sever falan diyormuş.
Kadın kesinlikle doktorluk vaka.
Ben böyle anneye çocuğu haftada bir değil ayda bir götürmem

Ek olarak eski konusunda eşinin ailesine karşı da çocuğu dolduruyormuş. Eşinin memleketine gidecekleri zaman babanneni sevme. Ona öptürme sevme uzak dur diyormuş. En çok anneanneler sever falan diyormuş.
Kadın kesinlikle doktorluk vaka.
Ben böyle anneye çocuğu haftada bir değil ayda bir götürmem

Sacmaliga bak ya.
Benim annem eskiden " benimi daha cok seviyosun babaanneyi mi?" Gibi bi sacma soru sorardi. Bizde kizardik haliyle.
Simdi 6 yasinda olan yigenim, 3 yasindayken felan noktayi koydu.
' ikinizide seviyorum tabi ki, biri olmaz ki anneannee, tabiki ikiside sevilir, ikiside ayni" dedi ve biz goool dedik.
Guzel dediniz, doktorluk vaka tamda.

Üşenmedim eski konularınıza baktım.
Tamamı annenizle ilgili.
Yabanelma nın yorumuna hak verdim, sürekli şikayet etmişsiniz ama değişen hiçbir şey yok.
Haftada 3 kere gitmek nedir bir kere evinizde ne zaman duruyorsunuz? Eşinizin ailesi yok mu ? Bir de onlara gidiyorsanız zaten evde çocuğunuza otorite kurmak gibi bir şansınız hiç kalmıyor.
Annenize durumu izah edemiyorsanız ( ki belli ki etmiyorsunuz ) görüşmeyi azaltacaksınız. Haftada değil on günde bir gideceksiniz.
Anneniz evladınızı da zehirliyor, ilerde o da aynı sizin gibi pasif bir karakter olacak üzgünüm.

Üşenmedim eski konularınıza baktım.
Tamamı annenizle ilgili.
Yabanelma nın yorumuna hak verdim, sürekli şikayet etmişsiniz ama değişen hiçbir şey yok.
Haftada 3 kere gitmek nedir bir kere evinizde ne zaman duruyorsunuz? Eşinizin ailesi yok mu ? Bir de onlara gidiyorsanız zaten evde çocuğunuza otorite kurmak gibi bir şansınız hiç kalmıyor.
Annenize durumu izah edemiyorsanız ( ki belli ki etmiyorsunuz ) görüşmeyi azaltacaksınız. Haftada değil on günde bir gideceksiniz.
Anneniz evladınızı da zehirliyor, ilerde o da aynı sizin gibi pasif bir karakter olacak üzgünüm.

Guzel bi noktaya degindiniz.
Hafta 3 gun anneanneye gidilirse, en az 2 gunde babaanneye gidilirse o zmn geriye 2 gunluk bi zaman kaliyor kendi istedginiz egitiminizi asilamak icin.
Biz tatile gittik gecen sene babaanne, dede, 2 hala, 1 amca, anne, baba ve yigenim olaraktan. Yigenimin dengeleri bozuldu arsiz bi kiz oldu ne kadar dikkat etsekte. Annesi izin vermeyince babaya giderdi, baba izin vermeyince bize gelirdi. En sonunda oyuncak magazalarinin onunden gecerken dikkatini diger tarafa dagitirdik, dukkana bakis acisini kapatmak icin hop hop hoplardik.

Merhaba Arkadaslar,

acaba benmi alinganim veya yanlış düşünüyorum.Lutfen fikir akil verin bana.

Simdi 3 yasinda bir kizim var. Sık sık annemlere giderim yani haftada 3 kere.
Annemin kizima tarsi tutumu beni rahatsiz ediyor. Allah razi olsun ayirmaz etmez sağolsun, ilk torun haliyle asiri seviliyor, ama benim sıkıntım beni Annesi olarak saydirmiyor veya benim yerime yani Anne yerine geciyor..nasil adlandirsam bilmiyorum veya anlatsam... Misallar vereyim en güzeli...

Kizim 2 isimli annem illa istedigi icin koyduk tamam amena. Biz kendi istediğimiz isimle hitap edince kiziyor, hayir senin adin o degil diyor kizima....Sen yedirme sen giydirme, sen tutma, sen verme anneannesi yapar eder...
Kizimda kapti tabiii hayir sen degil anneanne yapsin diyor orda, öptürmeyi birak ellettirmiyo bile bana kendini orda... neyse onuda gectim öğlen uykusuna annem yatirir ordayken ben yatirmak isterim cekil ordan olur ... sonra kötü kelime konuşmayin derim hayir anneanne izin veriyor diyebilirmis... benim "hayir" dediklerime hepsi anneanne izin verir diyor... düşer kosarken kucaklarim, kucagimdan alir.... bisey yüzünden aglar alir elimden.... Annen demez adimla hitap eder... Anneni Babani döverim ben der...sonra kizim Anneyi Babayi dövücem diyor veya Anneanne Anneyi döver. Ben halbuki hic döverim ederim bu yasa kadar demedim ama sizden öğrendi bunu dedigimde hayir kac kere görüyoruzki biz cocuguda öğreticezmis... eve dönmek isterim hep bi zorluk... geliriz tekrar, annen seni kacirdimi annende demez adimla hitap ederek seni kacirdimi der... sen kimin cocugusun, kimin yavrususun sordurur.... Anneanne demesi yetmiyor "Canim Anneannem" demesi lazim kizimin....en sinir olduğum konu evin senin burasi Annen gitsin Kocasinin yanina der...kizimda burasi benim evim degil Anneanne benim evim diyor 😪ileride ne olacagina simdiden söyler öğretir ..yani daha neler neler anlatsam bitmez... sonra sen soguksun hic konusmuyorsun oluyor... konuşuncada kavga cikiyor sen cocugu bizden kıskanıyorsun oluyor...kiskansam sık sık gelmem...Anne olarak bi hicim burda.. şaştım kaldim lütfen iyisiyle kötüsüyle bu tutum sizce nasil? .. tüm anneanne babaanneler böylemi?
ilk cocugum ve ilerde bas edemicem kizimla diye korkuyorum...hergün anneanneye gidelim der.. Anneme gün asiri gidiyoruz gitmedigimiz gün videolu kamara acmasak niye acmadim olur 😪
Sende hergun gitme gelme canım ne gerek var isim var de fazla arama musait degilim de

Eski konularda bakmamistim
Yazdiklarinixdan nasıl bir karakter olduğunuzu hemen anladım.
Annenize mut musunuz maddi açıdan size biselsermi sundu.mecbursaniz susup bu hayatı cekeceksiniz .yok evlaim için yakarım herşeyi dersen bir dk bile geç kalma çocuğun elden gidiyor

Acilen annenize dur diyeceksiniz
Ama şunu iyi biliyorum siz asla yapacak bir tip degilsiniz.cocugunuzu kaybedeceksin iz anneniz onu bozuyor.bu iş böyle gitmez
Dur diyin diyorsunuzda, ben daha nasil dur diyecegimi anlamadim.. Anlatıyorum dogru olmadigini,deme, yapma, yeter diyorum ama yine bildini okuyor yeri geldimi.Durmadan ikaz ediyorum.

Dur diyin diyorsunuzda, ben daha nasil dur diyecegimi anlamadim.. Anlatıyorum dogru olmadigini,deme, yapma, yeter diyorum ama yine bildini okuyor yeri geldimi.Durmadan ikaz ediyorum.
Annenize rest çekeceksinizne münasebet annem.beni Cocugumun yanında bozacak
Asla müsade etmem Co ugumu alır çıkarım yüzüne bakmam bir süre görüşmem
Bende bir anneyim annem ne münasebet bana evladimla laf sokar beni küçük düşürür beni o çocuk dinlermi öyle yaparsa.siz biraz anneye karşı eziksiniz belli bu iş böyle gitmez

Eski konularda bakmamistim
Yazdiklarinixdan nasıl bir karakter olduğunuzu hemen anladım.
Annenize mut musunuz maddi açıdan size biselsermi sundu.mecbursaniz susup bu hayatı cekeceksiniz .yok evlaim için yakarım herşeyi dersen bir dk bile geç kalma çocuğun elden gidiyor
Maddi bi bagimiz yok.. Piskolojik alt yapidan yillarca cocukluktan beri size sen nankörsun, abin sende iyi ve insanlikli, sen bize bakmazsin, dogur besle gözün oysun, seni alan napsin 3 gün geri getirir laflari bekarken(oylelikle zorla evlendirme olaylari)... Cocuk dogduguda sen kendine bakamiyorsun çocuğu nasil bakicaksin. Esimle kacarak evlendim, eşimele bana 3 ay mühlet saydilar fazla sürmez evliliğini diye.
Hep bi baski hissettim hissediyorum üstümde.. Sonra abimin bugün varlar yarin yoklar ileride cok pisman olucaksin, ama is isden gecicek ana baban olmicak.. Yani kim olsa etkilenir.

Resti çekmediğiniz sürece bu böyle sürüp gidecek

Annenize rest çekeceksinizne münasebet annem.beni Cocugumun yanında bozacak
Asla müsade etmem Co ugumu alır çıkarım yüzüne bakmam bir süre görüşmem
Bende bir anneyim annem ne münasebet bana evladimla laf sokar beni küçük düşürür beni o çocuk dinlermi öyle yaparsa.siz biraz anneye karşı eziksiniz belli bu iş böyle gitmez

Bende kiziyorum ne diyorsun ne yapiyorsun diye..ama çocuğumu alıp cikamiyorum çünkü kizim gelmiyor benle.. Gel dedimmi anneanneye yapisiyor.. Cocugu alip zorla aglasa zirlasa cikmasini bilirim ama piskoloji bozulmasin diye yapmadim hic

Bu konuyu nasıl dur diyeceğinizi öğrenmek için açmadınız mı? Kaç sayfa yorum yazılmış. Çoğu da aynı doğrultuda.

Siz nasıl dur diyeceğinizi düşünürken olan kızınıza oluyor yazık.

Maddi bi bagimiz yok.. Piskolojik alt yapidan yillarca cocukluktan beri size sen nankörsun, abin sende iyi ve insanlikli, sen bize bakmazsin, dogur besle gözün oysun, seni alan napsin 3 gün geri getirir laflari bekarken(oylelikle zorla evlendirme olaylari)... Cocuk dogduguda sen kendine bakamiyorsun çocuğu nasil bakicaksin. Esimle kacarak evlendim, eşimele bana 3 ay mühlet saydilar fazla sürmez evliliğini diye.
Hep bi baski hissettim hissediyorum üstümde.. Sonra abimin bugün varlar yarin yoklar ileride cok pisman olucaksin, ama is isden gecicek ana baban olmicak.. Yani kim olsa etkilenir.
Abinede annemede resti cek
Silkelen kalk ayağa bu ney yaaa
Seni ezmisler
Hayatta herşey abi anne değilsende artık bir annesin seni neden uzuyorlar peki bir dusun
Hayata biraz geniş bak cesaretli ol

Bende kiziyorum ne diyorsun ne yapiyorsun diye..ama çocuğumu alıp cikamiyorum çünkü kizim gelmiyor benle.. Gel dedimmi anneanneye yapisiyor.. Cocugu alip zorla aglasa zirlasa cikmasini bilirim ama piskoloji bozulmasin diye yapmadim hic

Anneannesine götürmezseniz, getirmek için de kızınızı ağlatmamış olursunuz.

Abinede annemede resti cek
Silkelen kalk ayağa bu ney yaaa
Seni ezmisler
Hayatta herşey abi anne değilsende artık bir annesin seni neden uzuyorlar peki bir dusun
Hayata biraz geniş bak cesaretli ol
Biz senin iyiligini düşündüğünüzden diyorlar, veya dönüp gelicen yer yine ailen.
Baskasindan hayir yok.

Bana kalsa esim taşınalım dediginde tasinmakti ama iste aileni düşünüyorsun tek kiz evladisin, vari yogu senin icin yapmışlar, ileride yaslilik var, ilk torunlari, abimden goremediler daha mesela doysunlar gün yüzü görmediler onlarda çalışmaktan düşünüyorsun.. Diger taraftan sevgileri aslinda itaat ettigin sürece... Annem hep bana yaptiklarin ileride kizinda cikicak hepsi diyor mesela hep.. Tamam yemediler yedirdiler el üstünde tutullar ama okadarda ezdiler laflariyla encokta annem.

En doğrusu. Kızınız arınmaya başlamıştır. Değişiklik fark ettiniz mi?

Kizim evdeyken bambaska zaten, anneanneye gidince bambaska.. Yani sanki ortama ayak uyduruyor..
Misal arabaya biniyoruz , annecim Musik acarmisin diyor...
Sonra anneanneye geliyoruz diyelim bi yere gidicez arabaya biniyoruz anne sakin musik acma diyor anneannenin yaninda.. Neden? Çünkü anneanne yanimizda ve anneanne Musik piss günah diyor.. Anladinizmi, anneannenin yanina onun etkisinde...veya anneanne senin evin neresi dediginde burasi yani anneannemi evi diyor.. Ama evimize gelince burasi benim evim diyor.

Biz senin iyiligini düşündüğünüzden diyorlar, veya dönüp gelicen yer yine ailen.
Baskasindan hayir yok.

Bana kalsa esim taşınalım dediginde tasinmakti ama iste aileni düşünüyorsun tek kiz evladisin, vari yogu senin icin yapmışlar, ileride yaslilik var, ilk torunlari, abimden goremediler daha mesela doysunlar gün yüzü görmediler onlarda çalışmaktan düşünüyorsun.. Diger taraftan sevgileri aslinda itaat ettigin sürece... Annem hep bana yaptiklarin ileride kizinda cikicak hepsi diyor mesela hep.. Tamam yemediler yedirdiler el üstünde tutullar ama okadarda ezdiler laflariyla encokta annem.
Yaaa bırak bu vicdan yapmayı biraz cesaretli ol sen biraz zayıf karakterlisn yahu sen bir annesin çocuğun mu önemli annenmi önce çocuk kusura bakma benim dünyamda çocuk sonra anne gelir.senin bir evladin var onu kaybedersen geri nasıl toplarsın çocuk bozuluyor yapı olarak.sen daha ne abisi ne annesinden bahsediyorsun .evladın elden gidiyor diyoz huyu kendine gel kadin

Back
X