Anneyle anlasamama...

Yollamak istemiyorum eşim diyor kalsin diye onadan hayir istemiyorum dedim
Hala karnınız zayıf. İnkar etseniz de burdan bile belli.
Anneniz iki tansiyon numarası yapsa, abiniz ölüyordu dese koşar gidersiniz çocukla. Ki Allahtan Avrupadasınız da pek hastane numarası ambulans çağırma fln işlerine giremiyor. Yoksa yapardı. Tam öyle bir anneniz var.
Siz de hala anane dede dayı görmesin mi? Aman dünya hali görelim kafasındasını yani.

Hala karnınız zayıf. İnkar etseniz de burdan bile belli.
Anneniz iki tansiyon numarası yapsa, abiniz ölüyordu dese koşar gidersiniz çocukla. Ki Allahtan Avrupadasınız da pek hastane numarası ambulans çağırma fln işlerine giremiyor. Yoksa yapardı. Tam öyle bir anneniz var.
Siz de hala anane dede dayı görmesin mi? Aman dünya hali görelim kafasındasını yani.
Evet dogru diyorsunuz, ben nasil kurtulcam bundan 😩

Pipet Pipet

Aynen öyle,valla beni kasinti tuttu burada,ayaklari uzerinde olmayabilir bir insan,fakat yeri ve zamani gelince ayaga kalkar.
Vallahi cocuklarim sozkonusuysa dunyaya karsi dururum,söv say demiyoruz ki,biraz insanlik haklarini koru yeter.
Pipet Pipet gel su arkadasa korkularindan siyrilmanin ,ayaga dimdik kalkmanin dersini ver,sen ki sana saygisizca laflar eden,onurunu ezen kocani salya sümük yalvarttin,en taze ornek sensin,el at kurban oldugum:KK200:

Anlamadım ki anneden dert yanmış konu kocasına mı bağlandı şimdi.

Evet dogru diyorsunuz, ben nasil kurtulcam bundan 😩
Önceliği çocuğunuza vererek.
Siz o çocuğu dünyaya getirdiyseniz sorumluluklarınızı getirmelisiniz.
O çocuk annenizin yanında resmen istismar ediliyor. Yaptıkları şeyler ileri boyutta şeyler. Hafifsenecek şeyler değil.
Çocuğun ana babayla arası zayıflatılıyorsa, korkutuluyorsa sürekli bu istismardır.
Yani ya anneniz için çocuğunuza yapılanlara susacaksınız yada artık büyüyecek sorumluluklarınızı yerine getireceksiniz.
Yazık çocuk harcanıp gittikten sonra neye yarar sizin anneliğiniz?

Cidden anlamıyorum ya...
Görmesin arkadaş anane dayı. Herkesin mi ananesi dayısı var. Benim oğlumun dayısı başka şehirde yılda bir gelir bir ay toplasan beş kere görür. Teyzesini desen haftada bir görür. Ananesiyle dip dibeyiz bazen bir hafta görmediği de oluyor.
Tek çocuklar ne yapsın? Yada hiç annesi falan olmayan. Kar zarar yapacaksınız! Zarar veriyorsa hiç görmeyeceksiniz gerekirse.
Hala illa görsünler derdindesiniz de görmemeşeri daha hayırlı
Evet ya,bence cocuktan biraz sogumalilar,konu sahibi ille de bayilmalilar diyorsa o baska.
Zaten onlar sogusalar da anca gerekli hararet derecesine duserler,o da duserlerse,ay mideme biseyler oluyor bu konuya bakinca:olamaz:Bakmadan da olmuyor,el uzatmak istiyorum dayanmiyor icim:KK51:
Vallah 1 aydir okadar rahatimki anlatamam, ses seda yok... ne stresse sokan var nede diken üstündeyim..
Eşimde diyor benim kendi annem, kardesim yilda 2 kere anca görüyor ve videolu görüşme nadir yapariz... Kendi annem napsin diyor, hakli!!

Sizin dediklerinizde dedim anneme başkalari napsin örnekler verdim... Onlar bizim gibi cocuga deger vermiyorlardir, onlar ne halleri varsa görsün umursamaz tiplerdendir diyor.. teyzemden örnek vermistim oguluyla arasi 3km ama cok nadir görüşürlermis torunlariyla onu dediğimde insanliksiz o diyor ..ben öyle yapamiyorum hata bende diyor, farkinda bile degil ne yaptiginin🙉
Yaaaa....
Neyse.
Bak guzelim,aaannneneeeee birseeeeey anlatmaya calisma.
Şu gereksiz izahlari da anlamiyorum ya,gerekirse put gibi ifadesiz dur,saatin gelince al cocugu cik!!
Anlasinki susarsam gelir,susmazsam gelmez!!
Bana da şu ünlemleri kullandirdin ya:işsiz:

Anlamadım ki anneden dert yanmış konu kocasına mı bağlandı şimdi.
Yok canim,kocanin versiyonu anne:işsiz:

Asagiliyor,kiriyor,eziyor,kizini sahipleniyor,kendi dogurdu saniyor,

ama kizimiz hala biseyler izah ediyor"Anne,ama anne,dur bi dakka anne,o benim kizim ama anne,iyi anne,bikacgun kalsin anne"

Anne halaaaa eziyor,esini kotuluyor,kari oldunya guya,bizi napican tabi,kocan yeter sana diye igneliyor,ayyh:silah:

Yok canim,kocanin versiyonu anne:işsiz:

Asagiliyor,kiriyor,eziyor,kizini sahipleniyor,kendi dogurdu saniyor,

ama kizimiz hala biseyler izah ediyor"Anne,ama anne,dur bi dakka anne,o benim kizim ama anne,iyi anne,bikacgun kalsin anne"

Anne halaaaa eziyor,esini kotuluyor,kari oldunya guya,bizi napican tabi,kocan yeter sana diye igneliyor,ayyh:silah:

Çok sinir bozucu gerçekten.
Konu sahibi eşin ne yapıyor bu durumda. Bu kadar olup biten şeyleri görüp bi yerde dur demesi ipleri eline alması, ben babayı demesi lazım bu durumda. Siz de eşinizi öne sürün biraz. Ve üzülmeyin sizin yumuşak karnınızı görmüşler iyi duygu sömürüsü yapıyorlar. O hakaretleri eden abinin de yüzüne bakmam bir daha. İlişkileriniz çok saygısız bir hal almış.

Konu sahibi eşin ne yapıyor bu durumda. Bu kadar olup biten şeyleri görüp bi yerde dur demesi ipleri eline alması, ben babayı demesi lazım bu durumda. Siz de eşinizi öne sürün biraz. Ve üzülmeyin sizin yumuşak karnınızı görmüşler iyi duygu sömürüsü yapıyorlar. O hakaretleri eden abinin de yüzüne bakmam bir daha. İlişkileriniz çok saygısız bir hal almış.
Eş kendini düşünüyor,onlardan hazzetmedigi icin "amaaan onlar gelirlerse kalkmazlar simdi(evet,cocugu yatirip öyle dönüyorlarmış,ana babasi yok gibi) iyisi mi gitsin kalsin cocuk ta yakamdan düşsünler"modunda.
Cocugu onceden birkac gun birakiyorlarmis ustelik.sanki gonul alma malzemesi cocuk:işsiz:

Eş kendini düşünüyor,onlardan hazzetmedigi icin "amaaan onlar gelirlerse kalkmazlar simdi(evet,cocugu yatirip öyle dönüyorlarmış,ana babasi yok gibi) iyisi mi gitsin kalsin cocuk ta yakamdan düşsünler"modunda.
Cocugu onceden birkac gun birakiyorlarmis ustelik.sanki gonul alma malzemesi cocuk:işsiz:

Gerçekten anne-baba-anneanne-dede-dayı topu çok tuhaf. Hepsi birbirinden beter. Belli bir yaşa kadar çocukların anne babasından ayrı kalması önerilmez diye biliyorum ben. Yaşı kadar gün kalabiliyor. Ki benim çocuğum 3 yaşında istemiyor bunu. Bazen teklif ediyorum, hayır diyor. Bu bile evini, ailesini benimsediğini gösteriyor bana, evinde huzurlu diye seviniyorum. Ufak çocuk öyle saçma gerekçelerle zırtpırt ayrı kalmamalı. Sağlık, iş gibi durumlar olsa neyse de her hafta git kal kızım demeleri de uzun vadede kendilerne çocuklarına zarar

Gerçekten anne-baba-anneanne-dede-dayı topu çok tuhaf. Hepsi birbirinden beter. Belli bir yaşa kadar çocukların anne babasından ayrı kalması önerilmez diye biliyorum ben. Yaşı kadar gün kalabiliyor. Ki benim çocuğum 3 yaşında istemiyor bunu. Bazen teklif ediyorum, hayır diyor. Bu bile evini, ailesini benimsediğini gösteriyor bana, evinde huzurlu diye seviniyorum. Ufak çocuk öyle saçma gerekçelerle zırtpırt ayrı kalmamalı. Sağlık, iş gibi durumlar olsa neyse de her hafta git kal kızım demeleri de uzun vadede kendilerne çocuklarına zarar
Cocuklarimin birinin okulu aileme yakin.
Orada kalabilirdi ve cok rahat okula gidip gelebilirdi.
Ailem oyle cocuk dolduran insanlar da degil.İyi bakacaklarina da guvenim tam.Fakat sirf torun musamahasi yüzünden yillarca emek verdigim karakterlerinin bozulmasini istemedim.

Biz yaslarina gore sorumluluklar veririz,orada oyle olmaz,bunu unutsunlar istemem,kendi kalmak istedi,olmaz dedim.
Simdi ogluma izah ediyorum neden oyle dedigimi,beni anliyor ve hak veriyor.
Arti benim de kardesim beni haksizca elestirecek oldu,bakin konu sahibinin abisinin binde biri bile degil.
Hoop dedim,orada duracaksin.
Bunlari bana birdaha soylemeyeceksin,isler degisir.
Yine dese yine soyletmem,bin kere olsa bin kere karsi cikarim.
Herkes kendi cocugunu istedigi gibi büyütsün,cocuklarimi incitmedigim surece kimseye laf düşmez...

Benim birde sanırım hep su sorunum vardi anneme bak ben becerebiliyorum yapabiliyorum..onun icin mesela ben kizimi hep destekliyorum basarabilirsin dene birdaha basarmak için bi kac kere denemen lazim, aferin basardi benim kizim diyorum.. Annemde o yoktu anca baskalarin yaninda pohpohlardi ama ben bilirdim gercek düşüncesi o degil...Hani hep derdi ya sen bizsiz bi hicsin yapamazsin, sen kendine bakamazsin, senden bi halt olmaz... Ona hep göstermek istiyordum bak yapiyorum yaptim ama annemden hep yikici yorum gelirdi bu böylemi yapilir bu ne gibi.. Babamda hep bizim yaptimizi siz simdi asla yapamazsınız...babam bizim evlilige 3 ay bicmisti..ve o 3 ay geçtiğinde nekadar kendimce sevinmistim bak dedigin cikmadi diye.. Veya cocugu 1 sene biz bakalim sen hasta edersin dediklerinde kizim 1 yasinda cabuk girsin hasta olmadan diye dua etmem ve hasta olmayan bi bebeklik gecirdi.. Yani nasil desem hep onlarin dediklerinin etkisinde kaldim, tedirginligindeydim
Özür dilerim,fakat gercekten de onlarsiz bir hiçmissin gibi davraniyorsun.Anneni icten ice onayliyorsun yani=/

Sen bu degilsin,olmamalisin.

Bak,kullanici adin orkide,orkide degerli bir cicektir.Sen de oylesin.
Korkma,ben varim de,size ragmen de,yani hareketlerinle goster bunu...

Baban oyle dese ne olur,o herseyin iyisini mi biliyor sence.
Bazi insanlar, yucelince ona ulasamayacagini,hukmedemeyecegini dusundukleri insanlari asagi ceker.

Onlarin ki sadece birer yargi,mutlak dogru degil,lütfen anla...

Gerçekten okurken içim şişti. Bi 10 sayfa kadar dayanabildim ve yeni yazdıklarınızı okudum. Siz hiç akıllanmamışsınız kusura bakmayın. Annenizin suçu 1 ise sizinki 5. Çocuk sizin mi annenizin mi? Sizinse çocuğunuza sahip çıkın. Hala abiniz size yarın çocuğu getir diye mesaj atacak durumdaysa bu yüzü siz verdiğiniz için. Görüşmeyin çok mu zor? Ortalığı ayağa kaldırıyormuş kaldırsın. Akıl sağlığınız için siz de kendi annenizle görüşmeyin. Çocuk anneanne dede dayı bilmeyiversin. Öyle büyüyen bir dünya çocuk var. Hala eşim yatılı kalsın hayır diyemiyorum kafasındasınız diyceksiniz ne demek hayır diyemiyorum.
Çocuğu komple götürün annenize verin en makul çözüm bu. Zaten annesi olarak üzerinde etkiniz yok. Hem kendi annenizle kavga etmemiş olursunuz tam istediğiniz gibi kavga gürültü olmaz, hem çocuk her istediğinin yapıldığı evde yaşar, anneniz torunuyla mutlu mesut yaşar gider.

Anneniz

anneniz size geldiğinde tavrı nasıl? Eşinizin rahatsız olmasının sebebi nedir tam olarak? Laf mı sokuyor, çok uzun mu kalıyor?
Önceki konularima bakabilirsin canim.. Daha iyi anlarsin dedigimi

Annem geldiginde cocukla ilginenir annesi gibi, ona bi zarari yok aslinda tek uzun kalir cocugu aksam yatirana kadar mesela... Cocukla odasindan cikmadigida olur esim isden gelince...adini hep rumeysa diyor hic Özlem demez begenmiyormus(annemin ısrarla istedigi isim ve 2.isim olarak koydugumuz) bunada esim tahammül edemiyor. Saygidan insan der buraya geldiginde der. Yanlizken ne diyorsa desinder.

Cocuk olmadan önce geldiklerinde hep tartismaya dönerdi, dönüp dolanip politika dine dönerdi.. Bizimkiler hep altdan alir gözükür, nabiz ölçerlerdi esimin düşünce yapisini bilmek icin... sonra eve gidince bana patlardi bak söyle dedi ,bu bilmem ne,adam olmaz...
Annem evimize geldiğinde zaten burasi beni boguyor bizim orasi daha ferah,buda nefes alinmaz yasanmaz... cocuk ondan sevmiyor burasini der.. cok soguk veya cok sicak olur ev..

E
2 ki

Önceki konularima bakabilirsin canim.. Daha iyi anlarsin dedigimi

Annem geldiginde cocukla ilginenir annesi gibi, ona bi zarari yok aslinda tek uzun kalir cocugu aksam yatirana kadar mesela... Cocukla odasindan cikmadigida olur esim isden gelince...adini hep rumeysa diyor hic Özlem demez begenmiyormus(annemin ısrarla istedigi isim ve 2.isim olarak koydugumuz) bunada esim tahammül edemiyor. Saygidan insan der buraya geldiginde der. Yanlizken ne diyorsa desinder.

Cocuk olmadan önce geldiklerinde hep tartismaya dönerdi, dönüp dolanip politika dine dönerdi.. Bizimkiler hep altdan alir gözükür, nabiz ölçerlerdi esimin düşünce yapisini bilmek icin... sonra eve gidince bana patlardi bak söyle dedi ,bu bilmem ne,adam olmaz...
Annem evimize geldiğinde zaten burasi beni boguyor bizim orasi daha ferah,buda nefes alinmaz yasanmaz... cocuk ondan sevmiyor burasini der.. cok soguk veya cok sicak olur ev..

Beğenmiyorsan gelme anne diyemiyorsunuz, yada eşinizle ilgili olumsuz yorumlarına kızıp susturamıyor musunuz?

Beğenmiyorsan gelme anne diyemiyorsunuz, yada eşinizle ilgili olumsuz yorumlarına kızıp susturamıyor musunuz?
Bizim icin iyi diyorum... Ne koltuğu begenir ne yattigimig yatagi.. Birkere evini guzel olmuş veya çocuğun odasi demedi,takmiyorum onlara zaten desin demesin ama farkina variyorum tek.

Sanirim hatam zaten simdiye kadar hic bisey demememdi...küfürlü konuşurlardi hakkinda bitti bideli o kelimelerin ne anlama geldiginin farkindamisin dedigimde anneme, bilmiyorlar bile veya lafin nereye gittini yani aci olanda o öylesine sarf ediyorlar..
Kardesinin kocasina Pe*** ne demek? yani esim beni satiyormu?? Yani bunlari söylüyorum fazla yumusak geliyor onlarki tinlamiyorlar bile

Bizim icin iyi diyorum... Ne koltuğu begenir ne yattigimig yatagi.. Birkere evini guzel olmuş veya çocuğun odasi demedi,takmiyorum onlara zaten desin demesin ama farkina variyorum tek.

Sanirim hatam zaten simdiye kadar hic bisey demememdi...küfürlü konuşurlardi hakkinda bitti bideli o kelimelerin ne anlama geldiginin farkindamisin dedigimde anneme, bilmiyorlar bile veya lafin nereye gittini yani aci olanda o öylesine sarf ediyorlar..
Kardesinin kocasina Pe*** ne demek? yani esim beni satiyormu?? Yani bunlari söylüyorum fazla yumusak geliyor onlarki tinlamiyorlar bile
Tinlamayana dikenli telli duvar olurum duvar!!!
Esime oyle diyecek kardesim ha,vallahi kardesim demem adam olup adam gibi davranana kadar sacimin telini goremez asla.
Bir kere bu sözü birak,esimi begenmedigini ima etmesi bile bana saygisizliktir,degersizsin,kendin gibi birini bulmussun demektir.

Back
X