Anneyle anlasamama...

Annenizle konuşun kendine çeki düzen verene kadar gitmeyin sorun olacak çıcuk büyüdükçe babaanne yapsa herkes tefe koyar

Esime bunlari aktarmiyorum bilse gitmicemsin der.
Esim zaten istenmeyen Damat, sevmiyorlar, sonra o kötü olmasin daha diye hem kendime yönlendiriyorum.. esime ailem 40yilda görüşürler.. Bayramlarda bile Annem biz yokuz evde der gelmesin diye o derece yani.
Ama ondan olan cocuga tapıyor.
Esim istemiyor orda kalmasini... anneme söylemiştim... o kim oluyor dedi.. anlayin gerisini artık

Okey ne guzel net sekilde anlatmissiniz sikayetlerinizi
Peki buna ragmen neden haftada 3 gun ordasiniz? Otoritenizin cignenmesinden fazla sikayetci degilsiniz o zaman
niye gelmiyorsun diye beni terorize ediyorlar... sebep neymis.. o yetmez teker teker ararla niye gelmedin diye.. sonra hakaretler... iyi sen kal orda, yemedik cocugunu, kocayi buldun aileye ne gerek var, son pismanlil fayda etmez.. bunlari hepsini denedim dememedim sanmayin gitmemekle oda çözüm olmuyor.. degismiyor

Maalesef kardesim ayni durumdayiz annem cok ketum ve ilk torunu, kizim 20 aylik ama simdiden bizi kotuleme derdinde. Anneni birak, onun dediğini yapma,uyuma.... Ben sık gitmiyorum ama bu seferde psikolojime oynuyor cok yiprandim yoruldum valla bana da bi akıl

Allah sabır versin ne diyeyim. Bundan birde bende var. Birde benim annem emzirmeye çalışmış, ara sıra hala söyler, keşke sütüm olsa ben emzirsem, diye. Çünkü benim sütüm gelmedi. Sürekli oğlumun en çok kendisini sevdiğini söyler, beni anneliği yakıştırmaz. falan. He deyip geçiyorum artık, bu yaştan sonra değişmezler.

Siz ailenizin istemediği bir evlilik yaptığınız için, suçluluk duygusuyla hareket ediyor olabilir misiniz?
Açıkcası eşimi sevmediğini,istemediğini,
bu kadar net ifade eden bir ailem olsaydı,
gün aşırı çocuğumu da alıp ziyaretlerine gitmezdim.
Bu şekilde eşinizi de manevi olarak annenize ezdiriyorsunuz.
Eşiniz için 'o kim oluyor?' Dediğinde
'Benim kocam,çocuğumun da babası oluyor' diyemiyor musunuz annenize?
Anneniz sizi duygusal olarak hem istismar,
hem de manipüle ediyor.
Lütfen destek alıp bu sorunu çözün.

Gitmemek cozum. Memnun olmadiginiz yere gitmeyeceksiniz iste caresi bu

o da var sanirim, zaten aklimdan ciksa hep hatirlatir sagolsun hic atlamaz her gittimizde.. konu dönüp dolasir ya esime ya ailesine gelir... mezara kadar anar yani...
Desemde al basina cal kocasiz kaldin ne koca delisiymisin haberimiz yok lafi geri geliyor cevaben.
Hatta migde rahatsizligindan oruc tutamiyor dinine kadar sorguluyor, onu gectim migdesinden bulsun demeler.. yani agza alinmicak seyler...
Esimle ilk evlilik yillarimiz hep ailem yüzünden çıkardı... ozamanlarida rahat. yoktu.. hatta istemedi yillarca cocuk yapilmaz bu adamdan hayırsız vs. vs.. bayada yapmadim,istemedim, korktum. belkide olacak olanlari farkindaydim... hamileligimi bile korkarak söyledim hatta istemiyorum aldircam demistim annemin tepksini ölçmek icin.. bana tiyolar verdi hatta zipla agir kaldir gibisi.. yapmadim tabii...sonra Alllah verdi bi alimden bi zalim olur bakarsin dedi.. sonra laf acildi bikeresinde.. bana diyorki.. bu cocuk benim sayemde oldu yoksa sen onu aldircaktin

Dogumdan sonra 11 gün hastanede kaldim, annem refakatci kaldo sagolsun 1 kere bebegimi almadim kucagima, hep annemin yatagindaydi veya besikde, ameliyatli degilim yani normal dogum... lohusayim 40im cikana kadar annemde kaldim, 1 kere bebegimle uyumadim koyin koyuna.. cocuk annemle uyudu onun kokusunu aldi..emziremedimde hic süt gelmedi.. gece aglar cocuk, niye kalkıyorsun bakamiyormu sandin beni,git yat.. böyle yani..ben basta iyi niyetli olarak bakiyordum kiyamiyor kizina falan ama anlıyorumki durum sandigim gibi degil ben iyi bakiyorum

Anladığım kadarıyla,sizin de sağlıklı düşünme ve karar verme mekanizmalarınızın ayarları bozulmuş.
Psikolojik danışman sıfatımla üstüne basarak söylüyorum bu yaşadıklarınız kesinlikle normal değil.
Annelik değil bu.
Nasıl izin verirsiniz yeni doğmuş bebeğinizi sizden alıp,kendi koynunda yatırmasına?
Bebeği düşürmeniz için yol gösterdiğinde de
mi uyanmıyorsunuz mevzuya?
Gözünüzü seveyim artık açın gözünüzü.
Çocuk sizin ve eşinizin çocuğu.
Anneniz çok istiyorsa kendine tekrar çocuk doğursun.
Yok vazgeçtim,doğurmasın,
o masum çocuğa da yazık olur.
Anneniz mümkünse çocuklardan uzak dursun.

Vallahi şimdi bunu bir KV yapsaydı ortalık ayağa kalkardı...ortada çok büyük bir yanlış var ve bunu ancak senin tavrin çözer...annene haftanın 3 günü gitmeyeceksin...görüntülü kamera açmaya aldın...ilerde çocuk sizi kesinlikle ebeveyn yerine koymaz çünkü anneanneden onaylı olacak...KV de yapsa annemde yapsa aynı tepkiyi veririm ...torun sevgisi değil bu artık hükmetmeye dönmüş

Bir süre gitmemelisiniz. Ağaç yaşken eğilir. Annenizi kırmanızı isteyemem elbet ama ciddi bir sorun ve bu durumu konuşmanız gerek. Böyle devam ederse ileride minik yavrunuz sizi dinlememeye başlar çünkü sizin koyduğunuz tabuları anneanne yıkıyor ve malesef çocuklar kuralsızlığı sever. Anneniz ilk torununa en büyük kötülüğü yapıyor farkında değil.

Bir anne bunu bilinçli olarak nasıl yapar aklım almıyor ama en büyük kötülüğü en yakınınızdan göreceksiniz bu gidişatla. Siz çalıştığunız falan için annenizin bakması mı gerekiyor? Neden göz yumuyorsunuz bu derece?

Hiç şikayet etmeyin. Niye gidiyosunuz ki gün aşırı?
Çocuğunuzu siz yetiştiremiyorsunuz. Anneanne baksın rahat edeyim mantığıyla mı hareket ediyorsunuz sanki bana biraz öyle gibi geldi.Anneanne baksın ama sizin istediğiniz gibi baksın istiyorsunuz. Maalesef hem çocuğu iyi yetiştireyim hem ben dinleneyim sürekli bakmayayım olmuyor. Oturun evinizde kendiniz bakın çocuğunuza. Anneanne daha fazla zarar veremez heralde. Anneannesi hiç olmasın bundan iyi olur çocuğunuz için. Çocuğun çok sıkıntılı biri olmasına sebep olacaksınız.

Haftanin 3 gunu ne isin var annende ?

Valla İnan’ın sizinkinin bir benzerini ben yaşıyorum Sizinki kadar şiddetli değil ama size çok yakın Benim annemde ben neye hayır dersem evet der anne muhabbeti bizde de var sürekli orda kalalım ister biliyorum kötülükten değil ama Ramazan ayında kalamıyorum doğal olarak söyleyince haftada bir gelmeniz az , kapıdan çıkarken özlüyoruz vs vs daha neler neler eğer bişey dersem de bu sefer ben kötü nankör oluyorum ne diyim sınırları çizmeye çalışıyorum ben çok sabit fikirliyim bazı şeylerde öyle öyle aşmaya çalışıyoruz

Annene neden kiziyorsun ki? Bu duruma izin verdigin icin kendine kizmalisin. O cocuk sana ait. Egitiminden terbiyesinden sen sorumlusun. Olumsuz yonde etkilendigini fark ettigin ilk anda kim olursa olsun umursamadan arana mesafe koymaliydin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…