Anneyle anlasamama...

Ben anlıyorum sizi. Bizimki anneanne değil babaanne. Yeni doğum yaptım. Elleme kucağa alışmasın. Öpme böyle olmasın. Emziriyorum bebeğim kafasını çekiyor hadi yerine koyalım. Yemek yiyoruz bebeğim mızlanmaya başlıyor aman olsun elleme deyip iki dakika sonra kendi kucağına alması, çocuk ağlıyor tam kucağıma almaya kalkıyorum bir anda fırlaması daha neler ne ler. Lohusalığımda doğru düzgün sevemedim çocuğumu ya. Hala kinleniyorum bu konuda. Söyledim yapmasın etmesin diye kıskanç oldum. Sanki hiç ellemesin dedim. Allahım valla bszen sınırları aşıyorlar. Sırf bu muhabbet yüzünden eskisi gibi içim ısınmıyor. Benim şöyle bi avantajım var. Yaşadığımız şehirler farklı. Sizde biraz mesafe koymaya çalışın. Bir anda kesmeyin ayağınızı. Gıdım gıdım yapın. Anlamasını sağlayın

Merhaba Arkadaslar,

acaba benmi alinganim veya yanlış düşünüyorum.Lutfen fikir akil verin bana.

Simdi 3 yasinda bir kizim var. Sık sık annemlere giderim yani haftada 3 kere.
Annemin kizima tarsi tutumu beni rahatsiz ediyor. Allah razi olsun ayirmaz etmez sağolsun, ilk torun haliyle asiri seviliyor, ama benim sıkıntım beni Annesi olarak saydirmiyor veya benim yerime yani Anne yerine geciyor..nasil adlandirsam bilmiyorum veya anlatsam... Misallar vereyim en güzeli...

Kizim 2 isimli annem illa istedigi icin koyduk tamam amena. Biz kendi istediğimiz isimle hitap edince kiziyor, hayir senin adin o degil diyor kizima....Sen yedirme sen giydirme, sen tutma, sen verme anneannesi yapar eder...
Kizimda kapti tabiii hayir sen degil anneanne yapsin diyor orda, öptürmeyi birak ellettirmiyo bile bana kendini orda... neyse onuda gectim öğlen uykusuna annem yatirir ordayken ben yatirmak isterim cekil ordan olur ... sonra kötü kelime konuşmayin derim hayir anneanne izin veriyor diyebilirmis... benim "hayir" dediklerime hepsi anneanne izin verir diyor... düşer kosarken kucaklarim, kucagimdan alir.... bisey yüzünden aglar alir elimden.... Annen demez adimla hitap eder... Anneni Babani döverim ben der...sonra kizim Anneyi Babayi dövücem diyor veya Anneanne Anneyi döver. Ben halbuki hic döverim ederim bu yasa kadar demedim ama sizden öğrendi bunu dedigimde hayir kac kere görüyoruzki biz cocuguda öğreticezmis... eve dönmek isterim hep bi zorluk... geliriz tekrar, annen seni kacirdimi annende demez adimla hitap ederek seni kacirdimi der... sen kimin cocugusun, kimin yavrususun sordurur.... Anneanne demesi yetmiyor "Canim Anneannem" demesi lazim kizimin....en sinir olduğum konu evin senin burasi Annen gitsin Kocasinin yanina der...kizimda burasi benim evim degil Anneanne benim evim diyor 😪ileride ne olacagina simdiden söyler öğretir ..yani daha neler neler anlatsam bitmez... sonra sen soguksun hic konusmuyorsun oluyor... konuşuncada kavga cikiyor sen cocugu bizden kıskanıyorsun oluyor...kiskansam sık sık gelmem...Anne olarak bi hicim burda.. şaştım kaldim lütfen iyisiyle kötüsüyle bu tutum sizce nasil? .. tüm anneanne babaanneler böylemi?
ilk cocugum ve ilerde bas edemicem kizimla diye korkuyorum...hergün anneanneye gidelim der.. Anneme gün asiri gidiyoruz gitmedigimiz gün videolu kamara acmasak niye acmadim olur 😪

Siz çocuğunuzla iletişiminiz elinize alın. Anane anne yerine geçmeye başlamış. Bu hiç iyi bişey değil herkesin yeri ayrı olmalı. Sonra sneinle arası kötü olur ilerde.

Çocuklar ne olursa olsun anneyi daha çok sever sayar . Biraz daha akıllansın, oraya düşkünlüğü kalmayacaktır
Yalnız annenizin tek bir noktaya dikkat etmesi gerekir. Anneye sormadan yapamayız .Bunu yemek için annenden izin aldın mı? Gibi..
Sizin kendi çocuğunuz hakkında , tek karar mercisi olduğunuzu idrak etmesi lazım annenizin .
Benim annem de erkek çocuklarına çok düşkün, oğluma sen onu bana bırak benim oğlum olsun der hep.. ama artık bensiz yalnız gitmiyor bile. 6 yaşında.
Anne baba aile kavramlarını iyice oturtunca, sizin de sorununuz kalmaz insallah .

evet hepsinin farkındayim ama nasil ne sekil uygulamaliyim bilmiyorum.. ne desem hep ters tepiyor.. ne yapsam yanlis hayirsiz evlat
Ben istemezmiyim Anneanneyle büyüsün cocugum... baska Anneanneleri görüyorum ve imreniyorum... ben Anneme cocugu kisa birakip 1 2 saat sonra almak ha, hic birakma al cocugunu der... veya cocuk ordayken geliyoruz almaya hazirla hemen gelip cikicaz bile demem yanlis.. Annemin cevabi : o ne demek? diyor... ama kendisi emri vaki yapmasini biliyor eve gelip hadi gidiyoruz.. veya ordayken bugün beraber uyucaz halbuki öyle bi sözleşmedik...
hep birilerini öne sürüyor onda öyle bunda söyle... onlarda cocugu heryere. götürüyorlar biz nereye gidebildik öğlen geliyor sabah aliyorsun oluyor... hangi ese dosta cocugukla gitmisler gezmeye falan... napim zamani iyi degerlendirin ozaman diyorum yine yanlis...
Kizima annen onu bunu yapıyormu diye kizima soruyor, sorguya cekiyor yani.. ilerde ben sizin evde ne olup biteni cocuktan alirim haberini diyor.

giydirdigim elbiseye bile karisiyor bu ne böyle para verseler giydirmem, anneanne sana güzelini alir falan demeler

Öpmek isterim öpme cekil olur... yanagindan öpme sarkar surdan öp diye bana emir verir... Baban sakin yanagindan öpmesin kizartiyor diyor... yani hepsine laf yetisdirmekden yoruldum... gitmek istemiyorum sonra vicdan yapıyorum Annedir bugün var yarin yok doysub toruna diyorum ama o hep orda kalsin istiyor adeta😣
Kusura bakma ama bu yapilanlari kv yapsaydi burda neler soylenirdi. Annense annen. Resmen psikolojik sorunlari var gibi. Seni tamamen yok saymak nedir? Benimde kizim annemle kayinvalidemle sık görüşür. Hicte boyle seyler dediklerini duymadim. Hatta basit seylere karistiklarinda bile mudahale ederim.
Gitmeyeceksin o kadar sık. Gittiginde de kesinlikle bu tip konuşmasina davranmasina izin vermiceksin. Senin evladin herkesten herseyden cok daha onemli. Yarin birgün cocugum beni sevmiyor diye cok aglarsin burada. Annen psikologa gitmeli bence. Sende dik durup kararinin arkasinda durursun o da bu davranışlarına son verebilir. Resmen kendini çocuğun annesi sanmış. Sen neredesin ki burada?

Haftada bir git annen de olsa o kdr olur mu torun tabiki sevilecek ama anneyi ezmeden rabbim muhtac etmesin kimseeye cocugun annesi var muhtac degil sonucta. Ben kiskanirdim.bu kdr neden sahipleniyor diye cadiyim biraz cocuk konusunda iyi sabriniz belki kotu niyetli degl ama abarti geldi

Benim annem de herkesi çok eleştirir ben de dahil. Lâkin kocamı bir kere bile eleştirmesine izin vermedim. Nişanlılıktan itiberen. Değil ki şimdi müsade edeceğim. Direk hop anne orda dur bakalım kocam hakkında konuşmayacaksın nasıl ki senin hakkında onu konuşturmazsam onun hakkında da seni konuşturmam dedim ve bir iki sert çıkışın ardından bir daha girişimde bile bulunulmadı. Ki benim annem de son derece baskın ve sert bir kadındjr. Kocanıza sygı duymuyorsa sebebi sizsiniz bence. Bunu çözmekle başlayın. Çocuk konusu zaten tam bir trajedi

Benim annem de herkesi çok eleştirir ben de dahil. Lâkin kocamı bir kere bile eleştirmesine izin vermedim. Nişanlılıktan itiberen. Değil ki şimdi müsade edeceğim. Direk hop anne orda dur bakalım kocam hakkında konuşmayacaksın nasıl ki senin hakkında onu konuşturmazsam onun hakkında da seni konuşturmam dedim ve bir iki sert çıkışın ardından bir daha girişimde bile bulunulmadı. Ki benim annem de son derece baskın ve sert bir kadındjr. Kocanıza sygı duymuyorsa sebebi sizsiniz bence. Bunu çözmekle başlayın. Çocuk konusu zaten tam bir trajedi

Canim, diyorum karisma benim sorunum sana ne anne diye.. iyiligini istemekde kabahat falan diyor... gelirsem kapina anne söyle böyle diye ozaman konuşursun diyorum ...sen memnunsun yani nesini begeniyorsun bu adamin gibi laflar...hakaret laflari abimde hep senin pez** der ... Senin adam diye konuşur Annem... Kizim bebekkem baba pis diyordu.. bende orda cok kizdim dünyanin en kötü babasi olsa bile senin icin cocuga bunu diyemezsin diye,duysa bida görmezsin çocuğu, ne yapicaksin ozaman dedim.. veya snaa esim öyle dedirtse ne düşünürsün... onu demeye kesti... Ama diğer türlü yine hep bastan sariyor.. yok şöyle dedi söyle yapti, biz olmasak seni hirpalar, seni kullaniyor o...evimin işini, yemek yapmak... kullanmak oluyor yani annem için..... 2.cocuk yapmama karsi, aptalsin seni kandirir yapar diyor

2 saatline gitsem, hic gelmeseydin oluyor... aksam 7ye kadar bekletir, yok suraya gidicez cocukla yol buraya... cocuguda cekip alamıyorum basliyor aglamaya anneannede kalicam diye...
ordayken ben hizmetci gibi yemek yapipcaksa, degisen bezini at, kirlendiyse yeni elbise getir böyle yani... eve gidince kizim farkli ozaman Anne odakli ama oraya gidince cok farkli yabanci sanki..

40im ciktindan sonra eve geldim... hergün abim beni esim ise gidince almaya gelirdi sorup sormadan... gelme isim vae diyordum sabah damliyordu.. bu böyle baya 6 ay sürdü.. sonra kocan adam olsa sizi kendi getirir dedi, tüm gün napicaksiniz evde diye... sonra esim ise gitmeden sabahin köründe cocugumi uyandirirdim ayazda giderdik esim isden sonra alirdi... sonrasi araba aldilar bana sirf bu yüzden kendim gelip diye uyanir uyanmaz bende tabii öyle yapmiyordum... hic gelmeseydin, yok cocugu nezaman görüyoruz... gitmesem bana piskolojik baski ve duygu sömürüsü yapiyor..kuzenin kadar yoksun.. veya su kiz kadar yoksun,cocugu 1 hafta birakirmis hep..
dogur besle gözün oysun... senden bana hic bisey olmaz, allah dusurmesin eline.. sonra küssem bana messengerden onca roman yazar... ayagin gol basin pinar olsun, cok sevmicen bi cocugu benim icin diyor yani.. neler neler... zorla gidiyorum ayaklarim geri gidiyor resmen ama ana diyorum, vicdan yapiyorum gidiyorum 😪 halbuki hic bi beklentim muhtacligim yok... cevap versem tamam tamam kizim sen bizden uzk olmak istiyorsun, bizim dediklerimiz sana batiyor, düşman biliyorsun vs vs. laflar

Iyi biz daha iyi biliriz uzaklasmayi diyor. Bize bisey olmaz sen düşün diyor. Sonra acisi cikar sende falan filan😑
Ahaa anneanneye bak sen hem torunu hem kızı bastırmış.
Yahu bir gözünüzü açın, o 3 yaş bebesi çok uçlarda takılıyor, karakterinin mizacının oturduğu yaşlar bunlar, sizin yüzünüzden sorunlu bir çocuk oluverir otorite kim anne kim dış kapının mandalı anneanne kim bunları bilmesi lazım.
Anneanne ile konuşun anne bu böyle olmaz, beni yok sayıyorsun, böyle yaparsan çocuk da yok sayar diyeceksiniz, düşerse kucaktan almak yok, vermeyin ya anne sen biraz çekil diyin, ağlarsa sen biraz dur ben sakinleştiririm diyin, baskın karaktere bak sen.

Canim, diyorum karisma benim sorunum sana ne anne diye.. iyiligini istemekde kabahat falan diyor... gelirsem kapina anne söyle böyle diye ozaman konuşursun diyorum ...sen memnunsun yani nesini begeniyorsun bu adamin gibi laflar...hakaret laflari abimde hep senin pez** der ... Senin adam diye konuşur Annem... Kizim bebekkem baba pis diyordu.. bende orda cok kizdim dünyanin en kötü babasi olsa bile senin icin cocuga bunu diyemezsin diye,duysa bida görmezsin çocuğu, ne yapicaksin ozaman dedim.. veya snaa esim öyle dedirtse ne düşünürsün... onu demeye kesti... Ama diğer türlü yine hep bastan sariyor.. yok şöyle dedi söyle yapti, biz olmasak seni hirpalar, seni kullaniyor o...evimin işini, yemek yapmak... kullanmak oluyor yani annem için..... 2.cocuk yapmama karsi, aptalsin seni kandirir yapar diyor
Abiniz eşinize ne diyor ne diyor, ben mi yanlış gördüm

Şımarık anne baba terbiyesi almamış, dengesiz bir eğitimle yetişmiş bir çocuk büyüyor. Tehlike çanları bunlar. Yaşıtlarıyla vakit geçireceği ortamlar yaratın ve beraber onlara katılın. Hafta sonları da anneanne babaanne gezin. Onların sevgisi şımartması dozu bu kadar yeter. Fazlası zarar. Gitmeyin bu kadar kendi hayatınız yok mu. Kaldı ki beraber de yaşasanız bile bu kadar karışması çok anormal. Kendi arkadaşı meşgalesi işi gücü vs. Yok mu annenizin. Tek hayatı çoluk çocuk torun torba mı? Gerekirse ona da bir meşgale bulun.

Anladığım kadarıyla,sizin de sağlıklı düşünme ve karar verme mekanizmalarınızın ayarları bozulmuş.
Psikolojik danışman sıfatımla üstüne basarak söylüyorum bu yaşadıklarınız kesinlikle normal değil.
Annelik değil bu.
Nasıl izin verirsiniz yeni doğmuş bebeğinizi sizden alıp,kendi koynunda yatırmasına?
Bebeği düşürmeniz için yol gösterdiğinde de
mi uyanmıyorsunuz mevzuya?
Gözünüzü seveyim artık açın gözünüzü.
Çocuk sizin ve eşinizin çocuğu.
Anneniz çok istiyorsa kendine tekrar çocuk doğursun.
Yok vazgeçtim,doğurmasın,
o masum çocuğa da yazık olur.
Anneniz mümkünse çocuklardan uzak dursun.
Bakin okadar baskiyla büyütülmüş biri olarak gikiniz cikmaz oluyor ciksa saygisiz olunuyor.
Sen yanlissin, biz dogruyuz.. ise yaramaz becereiksiz diye bilin altiniza yerlestirilmis bikere pasif yani.. bu birden atilmiyor... eskiye nazaran cok degistim artik sesim cikar cevap veriyorum ama yinede yeterli degil.. esimde tam tersim kimseye eyvallahi yok ve bu anneme hic uygun degil ondan kesinlikle anlasamaz. esim beni kimse yonetemez diyor sende o evin kizi degilsin artik.. hakli elbette... yillarin verdigi piskolojik baski asilmiyor veya asamiyorum.. bisey desem yanlışmi yaptim ilerde pisman olurmuyum gercekten durumi var

Wow wowww! Buna rağmen tavır koymuyorsanız siz de epey genişsiniz. Onun kadın versiyonunu kayınvalideniz ya da görümceniz sizin için söylese ne olurdu bir düşünün. Siz dizginleri kaptırmışsınız.

Ahaa anneanneye bak sen hem torunu hem kızı bastırmış.
Yahu bir gözünüzü açın, o 3 yaş bebesi çok uçlarda takılıyor, karakterinin mizacının oturduğu yaşlar bunlar, sizin yüzünüzden sorunlu bir çocuk oluverir otorite kim anne kim dış kapının mandalı anneanne kim bunları bilmesi lazım.
Anneanne ile konuşun anne bu böyle olmaz, beni yok sayıyorsun, böyle yaparsan çocuk da yok sayar diyeceksiniz, düşerse kucaktan almak yok, vermeyin ya anne sen biraz çekil diyin, ağlarsa sen biraz dur ben sakinleştiririm diyin, baskın karaktere bak sen.

Canim hepsini yaptim, inan... hatta bilkeresinde sen ne hakla cocugu kucagimdan alıyorsun ben varken dedim düştüğünde... ben neyim burda essek basimi, bende sakinleştiririm dedim, ben varken sana düşmez dedim... aman allahim senmisin onu diyen tum ev halkıni ayaga kaldirdi.. bana karsi cephe.. sanki küfür ettim.. annem basladi acti agzini yumdu gözünü.. yani sonunda ben yanlis bisey yapmisim algisi yaratti.. onu okadar iyi beceriyorki

Canim hepsini yaptim, inan... hatta bilkeresinde sen ne hakla cocugu kucagimdan alıyorsun ben varken dedim düştüğünde... ben neyim burda essek basimi, bende sakinleştiririm dedim, ben varken sana düşmez dedim... aman allahim senmisin onu diyen tum ev halkıni ayaga kaldirdi.. bana karsi cephe.. sanki küfür ettim.. annem basladi acti agzini yumdu gözünü.. yani sonunda ben yanlis bisey yapmisim algisi yaratti.. onu okadar iyi beceriyorki
İyi işte fırsattan istifade mesafe koysaydınız. Sonra orta yolu bulur yola gelirdi uzak kalınca.

h
Wow wowww! Buna rağmen tavır koymuyorsanız siz de epey genişsiniz. Onun kadın versiyonunu kayınvalideniz ya da görümceniz sizin için söylese ne olurdu bir düşünün. Siz dizginleri kaptırmışsınız.
hic bir zaman bende degildi zaten... yasantimA karisma diyorum ne yapiyorumki ben diyor... senden parami istiyorum, gel bana bakmi istiyorum diyor, nereye gelip gittinemi karisiyorum, kocanla geziyorsun iste istedigin gibi diyor

Yahu fırsat ayağına kadar gelmiş, koy mesafeni. Anne ya böyle ya hiç diyeceksin ayrıca abin eşine öyle diyorsa sana ne diyor, ayy benim dilim varmıyor ne biçim aile ya, mesafe koy canım olma öyle, bizde sörf o laflar yüzünden kan çıkar benim abim kardeşim annem bana veya eşime böyle diyecek hepsini topa dizerim eşimi de salarım üstlerine bir hadlerini bilsinler ezik misin sen

Dayım ailedeki 9 çocuktan en küçüğü. 7 kız 2 erkekler. Büyük dayımın çocuğu olmuyor. Küçük dayımın çocuğu olduğu zaman ananem annemlere babanız ilk defa bi dede oldu demişti. Ve 20 tane falan kızlarından torunu vardı. Sonra bu dayımın oğlunu aynı sizin anneniz gibi yetiştirdiler. Ama bu yüzden kuzenim hep dislaniyordu. Ben aynı okuldaydım ama sevmedigim için korumuyordum. Aşırı terbiyesiz olmuştu. Bu ev benim diyordu dedemlerin evine. Kendi evine gitmiyordu. Annesini anne saymıyordu. Babası dedemmiş gibi davranıyordu. Çok simardigi için okulda sürekli dayak yiyordu. Ailesi kızar diye diyemiyordu. Kuzenler olarak da sevmiyorduk. Evde tum dikkati üzerine topladığı için dışarda da böyle olmasını bekliyordu ve sürekli hırpalaniyordu. Şuan 18 yaşında ama hala garip davranışları var. Hâlâ da sevmem. Okul deseniz kazanamadı dedem özel saglik lisesine gönderdi de meslek sahibi oldu. Yoksa okuyamazdı bile.

Kızınızın böyle olmasını istemiyorsanız annenize siz ambargo koyun. Kızınız zaten 3 yaşında bir bebek. Alın kucağınıza çıkın evden. Ben gözümü karartdıysam ayakkabimi bile giymem çıplak ayakla giderim eve 🤣 ben ayakkabı giyerken çocuk kaçar veya annem alırsa diye yani 😂😂🤣 ve asla göstermem. Kızıma da otoritenin ben olduğunu benim karar verdigimi anneannenin biseu yapamayacağını hem gösterir hem de anlatirim. Ve annemin de karışmasına izin vermem.

Back
X