Anneyle anlasamama...

Annenizle konuşun kendine çeki düzen verene kadar gitmeyin sorun olacak çıcuk büyüdükçe babaanne yapsa herkes tefe koyar
Vicdan yapacak bir durum yok.
Anneniz sizi hiç düşünmüyor,
siz vicdan yapıyorsunuz.
Öncelikle 'annedir,ne söylese,
ne yapsa yeridir,bize susmak ve idare etmek düşer' şeklindeki sağlıksız bakış açısından kurtulmanız lazım.
Annenizi kırmamak adına evladınızın kişiliği ile oynamak sözkonusu çünkü.
Bize fiziksel veya ruhsal olarak zarar veren kişilere,ebeveynlerimiz bile olsa sınır çizmek zorundayız.
Aksi takdirde bizim ruh sağlımız ve dengemiz bozulur.
Siz de bir kar-zarar hesabı yapmalısınız.
Anneniz burdan bakıldığında ruhsal olarak sağlıklı görünmüyor.
Önce gidip-gelme sıklığınızı azaltın.
Sonra size,çocuğunuzla ilgili işlerde-durumlarda,
emir verdiğinde,tepkinizi gösterin.

Bana sorarsanız çok geç kalmışsınız.
Başında sınır çizmediğiniz için şimdi size daha çok tepki gösterecek.
Ama ya bunu göze alacaksınız ya da
ömür boyu sıkıntı çekeceksiniz.
Ben şimdiye kadar çoktan ufak çaplı bir
cinnet geçirmiştim.

Eşiniz bu işlerin neresinde?
Hiç mi haberdar değil yaşananlardan?

Esime bunlari aktarmiyorum bilse gitmicemsin der.
Esim zaten istenmeyen Damat, sevmiyorlar, sonra o kötü olmasin daha diye hem kendime yönlendiriyorum.. esime ailem 40yilda görüşürler.. Bayramlarda bile Annem biz yokuz evde der gelmesin diye o derece yani.
Ama ondan olan cocuga tapıyor.
Esim istemiyor orda kalmasini... anneme söylemiştim... o kim oluyor dedi.. anlayin gerisini artık

Okey ne guzel net sekilde anlatmissiniz sikayetlerinizi
Peki buna ragmen neden haftada 3 gun ordasiniz? Otoritenizin cignenmesinden fazla sikayetci degilsiniz o zaman
niye gelmiyorsun diye beni terorize ediyorlar... sebep neymis.. o yetmez teker teker ararla niye gelmedin diye.. sonra hakaretler... iyi sen kal orda, yemedik cocugunu, kocayi buldun aileye ne gerek var, son pismanlil fayda etmez.. bunlari hepsini denedim dememedim sanmayin gitmemekle oda çözüm olmuyor.. degismiyor

Maalesef kardesim ayni durumdayiz annem cok ketum ve ilk torunu, kizim 20 aylik ama simdiden bizi kotuleme derdinde. Anneni birak, onun dediğini yapma,uyuma.... Ben sık gitmiyorum ama bu seferde psikolojime oynuyor cok yiprandim yoruldum valla bana da bi akıl 😳😪

Allah sabır versin ne diyeyim. Bundan birde bende var. Birde benim annem emzirmeye çalışmış, ara sıra hala söyler, keşke sütüm olsa ben emzirsem, diye. Çünkü benim sütüm gelmedi. Sürekli oğlumun en çok kendisini sevdiğini söyler, beni anneliği yakıştırmaz. falan. He deyip geçiyorum artık, bu yaştan sonra değişmezler.

Esime bunlari aktarmiyorum bilse gitmicemsin der.
Esim zaten istenmeyen Damat, sevmiyorlar, sonra o kötü olmasin daha diye hem kendime yönlendiriyorum.. esime ailem 40yilda görüşürler.. Bayramlarda bile Annem biz yokuz evde der gelmesin diye o derece yani.
Ama ondan olan cocuga tapıyor.
Esim istemiyor orda kalmasini... anneme söylemiştim... o kim oluyor dedi.. anlayin gerisini artık
Siz ailenizin istemediği bir evlilik yaptığınız için, suçluluk duygusuyla hareket ediyor olabilir misiniz?
Açıkcası eşimi sevmediğini,istemediğini,
bu kadar net ifade eden bir ailem olsaydı,
gün aşırı çocuğumu da alıp ziyaretlerine gitmezdim.
Bu şekilde eşinizi de manevi olarak annenize ezdiriyorsunuz.
Eşiniz için 'o kim oluyor?' Dediğinde
'Benim kocam,çocuğumun da babası oluyor' diyemiyor musunuz annenize?
Anneniz sizi duygusal olarak hem istismar,
hem de manipüle ediyor.
Lütfen destek alıp bu sorunu çözün.

niye gelmiyorsun diye beni terorize ediyorlar... sebep neymis.. o yetmez teker teker ararla niye gelmedin diye.. sonra hakaretler... iyi sen kal orda, yemedik cocugunu, kocayi buldun aileye ne gerek var, son pismanlil fayda etmez.. bunlari hepsini denedim dememedim sanmayin gitmemekle oda çözüm olmuyor.. degismiyor
Gitmemek cozum. Memnun olmadiginiz yere gitmeyeceksiniz iste caresi bu

Siz ailenizin istemediği bir evlilik yaptığınız için, suçluluk duygusuyla hareket ediyor olabilir misiniz?
Açıkcası eşimi sevmediğini,istemediğini,
bu kadar net ifade eden bir ailem olsaydı,
gün aşırı çocuğumu da alıp ziyaretlerine gitmezdim.
Bu şekilde eşinizi de manevi olarak annenize ezdiriyorsunuz.
Eşiniz için 'o kim oluyor?' Dediğinde
'Benim kocam,çocuğumun da babası oluyor' diyemiyor musunuz annenize?
Anneniz sizi duygusal olarak hem istismar,
hem de manipüle ediyor.
Lütfen destek alıp bu sorunu çözün.

o da var sanirim, zaten aklimdan ciksa hep hatirlatir sagolsun hic atlamaz her gittimizde.. konu dönüp dolasir ya esime ya ailesine gelir... mezara kadar anar yani...
Desemde al basina cal kocasiz kaldin ne koca delisiymisin haberimiz yok lafi geri geliyor cevaben.
Hatta migde rahatsizligindan oruc tutamiyor dinine kadar sorguluyor, onu gectim migdesinden bulsun demeler.. yani agza alinmicak seyler...
Esimle ilk evlilik yillarimiz hep ailem yüzünden çıkardı... ozamanlarida rahat. yoktu.. hatta istemedi yillarca cocuk yapilmaz bu adamdan hayırsız vs. vs.. bayada yapmadim,istemedim, korktum. belkide olacak olanlari farkindaydim... hamileligimi bile korkarak söyledim hatta istemiyorum aldircam demistim annemin tepksini ölçmek icin.. bana tiyolar verdi hatta zipla agir kaldir gibisi.. yapmadim tabii...sonra Alllah verdi bi alimden bi zalim olur bakarsin dedi.. sonra laf acildi bikeresinde.. bana diyorki.. bu cocuk benim sayemde oldu yoksa sen onu aldircaktin 🙄

Dogumdan sonra 11 gün hastanede kaldim, annem refakatci kaldo sagolsun 1 kere bebegimi almadim kucagima, hep annemin yatagindaydi veya besikde, ameliyatli degilim yani normal dogum... lohusayim 40im cikana kadar annemde kaldim, 1 kere bebegimle uyumadim koyin koyuna.. cocuk annemle uyudu onun kokusunu aldi..emziremedimde hic süt gelmedi.. gece aglar cocuk, niye kalkıyorsun bakamiyormu sandin beni,git yat.. böyle yani..ben basta iyi niyetli olarak bakiyordum kiyamiyor kizina falan ama anlıyorumki durum sandigim gibi degil ben iyi bakiyorum

o da var sanirim, zaten aklimdan ciksa hep hatirlatir sagolsun hic atlamaz her gittimizde.. konu dönüp dolasir ya esime ya ailesine gelir... mezara kadar anar yani...
Desemde al basina cal kocasiz kaldin ne koca delisiymisin haberimiz yok lafi geri geliyor cevaben.
Hatta migde rahatsizligindan oruc tutamiyor dinine kadar sorguluyor, onu gectim migdesinden bulsun demeler.. yani agza alinmicak seyler...
Esimle ilk evlilik yillarimiz hep ailem yüzünden çıkardı... ozamanlarida rahat. yoktu.. hatta istemedi yillarca cocuk yapilmaz bu adamdan hayırsız vs. vs.. bayada yapmadim,istemedim, korktum. belkide olacak olanlari farkindaydim... hamileligimi bile korkarak söyledim hatta istemiyorum aldircam demistim annemin tepksini ölçmek icin.. bana tiyolar verdi hatta zipla agir kaldir gibisi.. yapmadim tabii...sonra Alllah verdi bi alimden bi zalim olur bakarsin dedi.. sonra laf acildi bikeresinde.. bana diyorki.. bu cocuk benim sayemde oldu yoksa sen onu aldircaktin 🙄

Dogumdan sonra 11 gün hastanede kaldim, annem refakatci kaldo sagolsun 1 kere bebegimi almadim kucagima, hep annemin yatagindaydi veya besikde, ameliyatli degilim yani normal dogum... lohusayim 40im cikana kadar annemde kaldim, 1 kere bebegimle uyumadim koyin koyuna.. cocuk annemle uyudu onun kokusunu aldi..emziremedimde hic süt gelmedi.. gece aglar cocuk, niye kalkıyorsun bakamiyormu sandin beni,git yat.. böyle yani..ben basta iyi niyetli olarak bakiyordum kiyamiyor kizina falan ama anlıyorumki durum sandigim gibi degil ben iyi bakiyorum
Anladığım kadarıyla,sizin de sağlıklı düşünme ve karar verme mekanizmalarınızın ayarları bozulmuş.
Psikolojik danışman sıfatımla üstüne basarak söylüyorum bu yaşadıklarınız kesinlikle normal değil.
Annelik değil bu.
Nasıl izin verirsiniz yeni doğmuş bebeğinizi sizden alıp,kendi koynunda yatırmasına?
Bebeği düşürmeniz için yol gösterdiğinde de
mi uyanmıyorsunuz mevzuya?
Gözünüzü seveyim artık açın gözünüzü.
Çocuk sizin ve eşinizin çocuğu.
Anneniz çok istiyorsa kendine tekrar çocuk doğursun.
Yok vazgeçtim,doğurmasın,
o masum çocuğa da yazık olur.
Anneniz mümkünse çocuklardan uzak dursun.

Vallahi şimdi bunu bir KV yapsaydı ortalık ayağa kalkardı...ortada çok büyük bir yanlış var ve bunu ancak senin tavrin çözer...annene haftanın 3 günü gitmeyeceksin...görüntülü kamera açmaya aldın...ilerde çocuk sizi kesinlikle ebeveyn yerine koymaz çünkü anneanneden onaylı olacak...KV de yapsa annemde yapsa aynı tepkiyi veririm ...torun sevgisi değil bu artık hükmetmeye dönmüş

Bir süre gitmemelisiniz. Ağaç yaşken eğilir. Annenizi kırmanızı isteyemem elbet ama ciddi bir sorun ve bu durumu konuşmanız gerek. Böyle devam ederse ileride minik yavrunuz sizi dinlememeye başlar çünkü sizin koyduğunuz tabuları anneanne yıkıyor ve malesef çocuklar kuralsızlığı sever. Anneniz ilk torununa en büyük kötülüğü yapıyor farkında değil.

evet hepsinin farkındayim ama nasil ne sekil uygulamaliyim bilmiyorum.. ne desem hep ters tepiyor.. ne yapsam yanlis hayirsiz evlat
Ben istemezmiyim Anneanneyle büyüsün cocugum... baska Anneanneleri görüyorum ve imreniyorum... ben Anneme cocugu kisa birakip 1 2 saat sonra almak ha, hic birakma al cocugunu der... veya cocuk ordayken geliyoruz almaya hazirla hemen gelip cikicaz bile demem yanlis.. Annemin cevabi : o ne demek? diyor... ama kendisi emri vaki yapmasini biliyor eve gelip hadi gidiyoruz.. veya ordayken bugün beraber uyucaz halbuki öyle bi sözleşmedik...
hep birilerini öne sürüyor onda öyle bunda söyle... onlarda cocugu heryere. götürüyorlar biz nereye gidebildik öğlen geliyor sabah aliyorsun oluyor... hangi ese dosta cocugukla gitmisler gezmeye falan... napim zamani iyi degerlendirin ozaman diyorum yine yanlis...
Kizima annen onu bunu yapıyormu diye kizima soruyor, sorguya cekiyor yani.. ilerde ben sizin evde ne olup biteni cocuktan alirim haberini diyor.

giydirdigim elbiseye bile karisiyor bu ne böyle para verseler giydirmem, anneanne sana güzelini alir falan demeler

Öpmek isterim öpme cekil olur... yanagindan öpme sarkar surdan öp diye bana emir verir... Baban sakin yanagindan öpmesin kizartiyor diyor... yani hepsine laf yetisdirmekden yoruldum... gitmek istemiyorum sonra vicdan yapıyorum Annedir bugün var yarin yok doysub toruna diyorum ama o hep orda kalsin istiyor adeta😣
Bir anne bunu bilinçli olarak nasıl yapar aklım almıyor ama en büyük kötülüğü en yakınınızdan göreceksiniz bu gidişatla. Siz çalıştığunız falan için annenizin bakması mı gerekiyor? Neden göz yumuyorsunuz bu derece?

Hiç şikayet etmeyin. Niye gidiyosunuz ki gün aşırı?
Çocuğunuzu siz yetiştiremiyorsunuz. Anneanne baksın rahat edeyim mantığıyla mı hareket ediyorsunuz sanki bana biraz öyle gibi geldi.Anneanne baksın ama sizin istediğiniz gibi baksın istiyorsunuz. Maalesef hem çocuğu iyi yetiştireyim hem ben dinleneyim sürekli bakmayayım olmuyor. Oturun evinizde kendiniz bakın çocuğunuza. Anneanne daha fazla zarar veremez heralde. Anneannesi hiç olmasın bundan iyi olur çocuğunuz için. Çocuğun çok sıkıntılı biri olmasına sebep olacaksınız.

Merhaba Arkadaslar,

acaba benmi alinganim veya yanlış düşünüyorum.Lutfen fikir akil verin bana.

Simdi 3 yasinda bir kizim var. Sık sık annemlere giderim yani haftada 3 kere.
Annemin kizima tarsi tutumu beni rahatsiz ediyor. Allah razi olsun ayirmaz etmez sağolsun, ilk torun haliyle asiri seviliyor, ama benim sıkıntım beni Annesi olarak saydirmiyor veya benim yerime yani Anne yerine geciyor..nasil adlandirsam bilmiyorum veya anlatsam... Misallar vereyim en güzeli...

Kizim 2 isimli annem illa istedigi icin koyduk tamam amena. Biz kendi istediğimiz isimle hitap edince kiziyor, hayir senin adin o degil diyor kizima....Sen yedirme sen giydirme, sen tutma, sen verme anneannesi yapar eder...
Kizimda kapti tabiii hayir sen degil anneanne yapsin diyor orda, öptürmeyi birak ellettirmiyo bile bana kendini orda... neyse onuda gectim öğlen uykusuna annem yatirir ordayken ben yatirmak isterim cekil ordan olur ... sonra kötü kelime konuşmayin derim hayir anneanne izin veriyor diyebilirmis... benim "hayir" dediklerime hepsi anneanne izin verir diyor... düşer kosarken kucaklarim, kucagimdan alir.... bisey yüzünden aglar alir elimden.... Annen demez adimla hitap eder... Anneni Babani döverim ben der...sonra kizim Anneyi Babayi dövücem diyor veya Anneanne Anneyi döver. Ben halbuki hic döverim ederim bu yasa kadar demedim ama sizden öğrendi bunu dedigimde hayir kac kere görüyoruzki biz cocuguda öğreticezmis... eve dönmek isterim hep bi zorluk... geliriz tekrar, annen seni kacirdimi annende demez adimla hitap ederek seni kacirdimi der... sen kimin cocugusun, kimin yavrususun sordurur.... Anneanne demesi yetmiyor "Canim Anneannem" demesi lazim kizimin....en sinir olduğum konu evin senin burasi Annen gitsin Kocasinin yanina der...kizimda burasi benim evim degil Anneanne benim evim diyor 😪ileride ne olacagina simdiden söyler öğretir ..yani daha neler neler anlatsam bitmez... sonra sen soguksun hic konusmuyorsun oluyor... konuşuncada kavga cikiyor sen cocugu bizden kıskanıyorsun oluyor...kiskansam sık sık gelmem...Anne olarak bi hicim burda.. şaştım kaldim lütfen iyisiyle kötüsüyle bu tutum sizce nasil? .. tüm anneanne babaanneler böylemi?
ilk cocugum ve ilerde bas edemicem kizimla diye korkuyorum...hergün anneanneye gidelim der.. Anneme gün asiri gidiyoruz gitmedigimiz gün videolu kamara acmasak niye acmadim olur 😪
Haftanin 3 gunu ne isin var annende ?

Valla İnan’ın sizinkinin bir benzerini ben yaşıyorum 🤦🏻‍♀️ Sizinki kadar şiddetli değil ama size çok yakın 🤦🏻‍♀️ Benim annemde ben neye hayır dersem evet der anne muhabbeti bizde de var sürekli orda kalalım ister biliyorum kötülükten değil ama Ramazan ayında kalamıyorum doğal olarak söyleyince haftada bir gelmeniz az , kapıdan çıkarken özlüyoruz vs vs daha neler neler eğer bişey dersem de bu sefer ben kötü nankör oluyorum ne diyim sınırları çizmeye çalışıyorum ben çok sabit fikirliyim bazı şeylerde öyle öyle aşmaya çalışıyoruz 🤷🏻‍♀️

Annene neden kiziyorsun ki? Bu duruma izin verdigin icin kendine kizmalisin. O cocuk sana ait. Egitiminden terbiyesinden sen sorumlusun. Olumsuz yonde etkilendigini fark ettigin ilk anda kim olursa olsun umursamadan arana mesafe koymaliydin..

Back
X