- 21 Ekim 2015
- 2.545
- 5.235
- 78
- Konu Sahibi belaokumakitapoku
-
Sana bir saygısızlıkları yoksa, deger görüyorsan, bence diger seyleri es gecBendeki ornege damadın ailesi çok ılımlı yaklaşıyor tamam kızım yaparız ederiz diye halbuki elde yok. Bilemedim ki fazla mi iyi niyetliyim
Canim valla istemedikce az veriyor bu turler. Hayır sen değerlisin ve herkes kadar isteme hakkin var. Saygı çerçevesinde herseyi dile getir. Bu gelin bir seyden anlamiyorlar demesinler. Sonra zaten kimse zerre birsey almiyor. Ne yaptırırsan suanBen de bu mantığa kaydigimdan ikilemde kalıp actim konuyu valla gayet te degerliler
Ben de çok sevindimmm mi üzüldüm mu bilemedim adimizanisanlim da cok anlayislisin tesekkur ederim diyerek konuyu vurguladikca ben kendimi tabiri caizse salak gibi hissediyorum niyeyse
Düğünum en iyi yerde olucak hayirlisiyla ve hiçbir saygisizliklarini gormedim ailesinin sık sık gorusuruz ve her zaman 2 3 hediyeyle gelirler hem bana hem aileme.Sana bir saygısızlıkları yoksa, deger görüyorsan, bence diger seyleri es gec
Dügünün iyi bir yerde olsun ama o kadarına hakkın var,o konuda hakkını yedirtme
Ben normal olduğumu düşünüyordum. Ta ki cazgirlik yapan kızların gayet te istediklerini yaptırdıklarını ve haketmedigi degeri fazlasıyla gördüklerini gorene kadar. Benim mantığım alamadı sizin alıyorsa buyrun açıklayın :)Siz hangisinin normal olduğunun ayrımını yapamıyor musunuz cidden? Mantığınızı aşan bir şey mi bu kadar, ben buna şaşırdım.
İnşallah sen de :) cok tesekkur ediyorumHiç öyle düşünme de hissetmede. Bence normaliz. Yani senin bi erkek kardeşin olsa ve nişanlısı herseyi istese alamadiginda dişlerini gösterse sevebilir misin o kızı.
Allah tamamına erdirsin insallah çok mutlu olursun. Eşya ya da muhteşem bi düğün değil seni evlendiğinde huzura kavuşturacak olan.
Mizacima ters geliyor nedense ben yapamıyorumCanim valla istemedikce az veriyor bu turler. Hayır sen değerlisin ve herkes kadar isteme hakkin var. Saygı çerçevesinde herseyi dile getir. Bu gelin bir seyden anlamiyorlar demesinler. Sonra zaten kimse zerre birsey almiyor. Ne yaptırırsan suan
Doğru olan senin yaptığın bence. Arkadaşım 2+1 evde oturan, 1200 TL ile aile geçindiren bir adamın kızıydı. Evlenirken nişanlısının maddi durumu orta halli olmasına rağmen, kendilerinin maddi durumu kötü olduğu için gözünde çocuğun maddiyatını çok büyüttü. Nitekim bütün karşı çıkmalarımıza ayıp demelerimize rağmen 1200 TL'ye biblo takımı istemeler, diğer odanın duvarını kır salona kat ben böyle istemiyorum diye yapılı evi kırdırtmalar derken evlendi. İstedikleri yapıldı tabiki ite kaka zorla bi şekilde.Ama arkadaşımın kvkp kızı sevmiyor artık.Eskiden sevgililik dönemlerinde tanırlarken seviyolardı. 2 parça fazla malı olsun diye kendini rezil etti bize göre. Sonuç olarak sevilmeyen, ve bu yüzdende eltisinin sevilmesini kıskanan bi kız oldu çıktı. Halbuki çok iyi bir kızdır ama iki eşya uğruna yaptığı şeyler yüzünden bir ömür adı kaldı görgüsüz. GEREK YOK.O yüzden düşünme yani.Doğrusu sensin.
Etrafımdaki nişanlı kızlar düğünle ilgili isteklerini fazla fazla belirtiyorlar. Ben ise her denilene tamam diyorum. Hani ne nisanlimi ne ailesini zora sokmak istemiyorum. Kendi oğulları sonuçta zaten ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır diye düşünüp extra isteklerimi söyleyip bunaltmiyorum insanları ki zaten düğün salonumuz bulunduğumuz yerin en iyisi olacak. Ama en iyisi olmasa da bi şey demezdim ben. Nisanlim da tesekkur ediyo anlayisli oldugum icin.Sonra dönüp bi de etrafıma bakiyorum kızlar en ufak bi şeyi sorun yapıyorlar illaki her ama her konuda onların dediği olacak nişanlısının ailesinin ne düşündüğü önemli değil. Nisanlilari da bunlari zorlansa bile kabul ediyo. Bunları gorunce kendimi tuhaf hissediyorum normal olan nedir?
Teşekkürler inşallah :)Normal olan sensin cicim. Şimdiki kızlar evliliği bir sınıf atlama ya da yarış olarak gördükleri için öyle davranıyorlar. Boşver sen, kimseyle yarışma. Ha istediğini ya da fikrini söyle ama diretme. Bugün ektiğini yarın biçeceksin. Nişanlıyken aynı senin gibi davranmış 3.5 senelik evli biri olarak söylüyorum bunu.
Bence de her seye tamam demek kotu :/ Altın muhabbeti derken su kadar altın taksin askim ailen mi diyorsunuz siz ya da aileniz?Şunu isterim, bunu isterim demek bana gorede itici bir durum ne ailem nede ben hic bir konuda boyle bir baski uygulamadik, istek iletmedik. Ancak her denilene tamam demekte bana göre olmasi gereken birsey degil. Mevzu en iyisi olsun degil ama bu kadarda iyi kotu herseye tamam tamam demekte iyi bisey degil bence. Bilemiyorum. Mesela ben simdi hic altin muhabbeti yapmadigima pisman oldum. Bende kvnin ustune duseni zaten yapacagini dusunuyordum. Ancak kvnin dugunde bana taktigi bilezik, kendine o siralar aldigi tvden bile ucuz mesela ki istese bana dogru duzgun bir bilezik takabilirdi yapmadi yani bu kadarinida beklemiyordum zaten gelinligim, ev esyalarim A dan Z ye hicbirinde kvnin bir kuruşu gecmedi evliliğimde. Altı ustu takacagi 1 bilezik onu adam gibi taksaydi.
Hayir bende ailemde hicbisey istemedik altinin lafi bile acilmadi. Ev esyalarimida bastan asagi benim ailem, biz aldik. Gelinligimi bile benim annem aldi. Kayinvalidenin bir iğnesi bile yok evimde . Bohça dahil HICBISEY ALMADI kv ve bizde istemedik zaten. Dugundeyse bana bitane hediyelik bilezik takti kv :)))) Bu ayip degil mi? Durumu olmasa neyse ama dogru duzgun bir bilezik yapabilirdi. Bunu yaptigi icin simdiki aklim olsa bal gibide altin siparisi verirdim. Insan olana anlayis gosterilir.Bence de her seye tamam demek kotu :/ Altın muhabbeti derken su kadar altın taksin askim ailen mi diyorsunuz siz ya da aileniz?
Teşekkürler aynısını sizin adınıza diliyorum :)Siz anormalseniz ben neyim bilmiyorum. Kayin ailemin evliligimizde kurusu yok ve bu durumu ne ailem ne ben sorun haline getirmedik. Hatta taktiklari bilezigi bile esimle ben alip ellerine vermistik takin diye.
Onemli olan huzur bence. Dugun hazirligiymis esyaymis bunlar onemsiz ilerde telafi edilecek detaylar. Telafi edilemeyen sey aradaki sayginin bitmesi ki bazi gelin adaylarinin kaprisleri yuzunden daha nisanlilikta bunu kaybediyorlar.
Huzurla, mutlulukla uzun yillar yasayacaginiz bir evlilik diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?