Anormal olan ben miyim?

Varsayım olarak sormuştum hanı böyle mi denicek diye :) ama nasıl denir ki ben su kadar bilezik istiyorum

Varsayım olarak sormuştum hanı böyle mi denicek diye :) ama nasıl denir ki ben su kadar bilezik istiyorum
ha pardon. Ozur dilerim ben yanlis anladim. Bu biraz sizin aranizdaki diyaloğa bagli birsey ben o donem esime cok rahat su bilezigi tercih ediyorum. Nasıl filan derdim. Yada su bilezik bozdurunca kayipta yapmaz hosumada gitti bu tarz birsey olsun yada ailen ne dusunuyor bizimkiler bunu bunu alicak gibisinden muhabbet edebilirdim. Esim bunu yanlis algilamazdi. Bu sekilde istedigim bilezigi dile getirebilirdim. Ancak bende saf saf dedigim gibi demeye gerek yok ogullari sonucta iyi bir bilezik takar herhalde dedim ama cok yanilmisim. :) kendi ayibi ama insan kiziyor.

normalsin hayatım. ben eşimin ailesinin durumu kötü diye düğün istemedim, nikah yaptık. eşya istemedim, babamın aldığı koltuk takımında yatıyoruz memlekete gidince (doğudayız). doğuda olduğumuz için eşya aldırmadım, tayin çıkınca zaten yaparlar. borçları bitti şimdi sürekli söylüyorlar gelinde düzelim evinizi diye. takılan altınları sattım eşimin eline verdim araba alsın diye, diyar diyar gezdik birlikte. çok da güzel oldu. ha ne kaybettim, hiçbir şey!

benim huzurum ve mutluluğum her şeyden önemli. başlarda kayınvalidem çok mesafeli yaklaşıyordu bana, eltim herşeyi istemiş hatta bir ikisi olmayınca işi bozmakla tehdit etmiş baya sorun çıkarmış üzmüş insanları filan. ben sonradan öğrendim. ama görgüsüzlüğün lüzumu yok, sen iki bilezik iki mobilya için kavga edersen zaten mutlu olamazsın, hep kötü anılırsın. üzülüyordum ben de acaba beni istemiyorlar da ondan mı diye, nedeni sütten ağızları yanmasındanmış. eşin farkındaysa senin gerisi mühim değil. zamanla her şey olur yani, en güzelini yapıyorsun. beni enayi olarak görenler hep mutsuz kavgacı sorunlu oldular, ben asil oldum. bakma sen başka kızlara.. umarım eşin ve ailesi kıymetini bilirler, sevgiler :)

Normal olan sensin. Yine de içine sinmeyen şeyler konusunda söz sahibi ol. Başkasından beklemektense kendin yap. Oldugu kadar. Evlilik zaten kolay değil. Aşırı saçma şeylere para verip sonra bin türlü zorlukla yaşamaktansa olmamasını tercih edenlerdenim. En azından az öz olur, mutlu olunur. Ayrıca yok su kadar altın bu kadar bilezik vs muhabbetleri bana çok çirkin geliyor.

sana şimdi dediğini yaptıran kızlar elüstünde gibi geliyor ama öyle değil. eğer eşinin ailesi görmüş geçirmiş bir aile ise senin kıymetini bileceklerdir. çirkeflik yapan gelinlere bir şey diyemiyorlar sırf huzur bozulmasın, oğlumuzun ailesi dağılmasın vs diye diye ama arkasından da lanet okunuyor. sevilmiyor yani.

bilezik istemek filan çok yanlış bence. ben istemedim babam -herkes layıkıyla şerefine göre yapar zaten bunları konuşmamıza gerek yok biz diğer kızımda da birşey istemedik (ablamdan için) dedi geldiklerinde. orda bitti zaten herşey. dediğim gibi görmüş geçirmiş saygı duyulacak insanlarsa zaten yaparlar. bunları takma evlilik çok eğlenceli, bence bunun tadını çıkar :)

Bence normal davranışların..karşı tarafın durumunu da düşünmek en iyisi..biz eşimle aldık beyaz eşya ve mobilyalarımızı..salon parası ve tüm masrafları kendimiz ödedik takılanlarla..babası kanserdi ben anlayışlıydım ailemde aynı şekilde..zaten evleneli 2 ay olmuştu vefat etmisti kayınbabam toprağı bol olsun nurlar içinde yatsın..kendi paramizla aldikya daha kiymetli herseyimiz gözümüzde..birde birseyleri basarmanin verdigi mutlulukta bir ayri..esimin akrabasi evlendi 5 sene evvel 1.5 milyara gelinlik diktirdi biz ise 800 tl ye gelinlik ve damatligi birlikte aldik ve severek aldim ne gerek vardi nisanlimin durumu belliydi niye bende üzseydim onu..gayette güzeldi aldıklarımız..ayni şekilde mobilya alirkende cok pahaliya kacmadim dedigim sahsi soylerler hep herseyin pahalisini aldirdi oglan tarafina yapmadigi zorluk kalmadi diye..onun mobilyalari aldigi paranin yarisina bir fiyatla hem mobilyami hem beyaz esyamizi aldik biz..halada tas gibi esyalarim..markasida bildigimiz iyi bir marka mesela..birlikte çıktık bu yola elele verip ve allahın izniyle kimseye muhtac olmadan geldik bu günlere...sonuç 5 yılı doldurduk evleneli 3 yildir evimizi aldik Allahın izniyle bankaya ödeme yapiyoruz..arabamizi aldik Allahın izniyle..ve Allahın izniyle haziranda da evimizin neşesine kavuşmayi bekliyoruz..
Bence insan birbirini sevdikten sonra el ele verince hersey oluyor..karsilikli anlayis onemli..sizin davranislariniz gayet normal..asırı isteklerle karsi tarafi bogmakda olmaz ama icinize sinmeyen bir sey olursa abarti demiyorum ama soyleyebilirsinizde tabiki..

benim kardeşim de yeni nişanlandı ve bizim gelinimiz de senin gibi ne desek tamam der.ve şimdiden hepimiz için çok kıymetli.ve biz de onun için herşeyin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz.senin yaptığın normal ve doğru olan.bu bence tamamıyla aile terbiyesi ve görgüyle alakalı bir şey.gözü tok olan bir insan böyle davranır ancak

Ben iki durumuda anormal buluyorum cunku evlenirken ailelerden yardim almayi bir sey istemeyi kendimce yakistiramiyorum az cok farketmez evlilik yeni yasam demek bence daha evlenirken aileler yardim eder hatta her seyi ustlenen var ne anlami var evliligin sonucta belli yastan sonra calisiyor herkes calismali yani saglik sorunu yoksa para biriktirebilir ve karsisina ilk cikan kisiylede 1 yilda evlenmesinde calisip parasini biriktirsin aileye guvenmek yanlis

Hayir canim sen en iyisini yapiyorsun. Obur turlu yapan gelin adaylari inan evlendikten sonra, erkek tarafi bu yapilanlari unutmuyo ve gelinin burnundan getiriyo. Onemli olan huzur mutluluk .zaten dugun esya taki vs oluyo. Bide bunlari begenmeyip zora sokan kizlarimiz var. genellemiyorum yapmiyanda var sizin gibi. Umarim mutlu huzurlu bi yuvaniz olur .biz kiz isyedik abim icin kiz tarafi hicbisey istemedi.dedilerki siz ne uygun gorup yaparsaniz . Bizde fazlasiyla yaptik. Dugunden sonra kiz tarafi bizi utandirdiniz dedi. Herseyi cok guzel oldu dediler. Takidan tutunda eve kadar ev bile alindi. Onlarin bu asil davranisi guzeldi. Ama tabiki birseyi begenmediysenizde begendiysenizde bunu dile getirin. Uslup cok onemli .mutluluklar.

aa "eltimi nie benden çok seviolar halbuse ben çook ii bi insanım" konuları böle böle açılıo demek ki

Doğru ve yanlış kavramları kişiden kişiye değişir.
Size doğru gelen başkasına yanlış gelebilir.
Ama siz neden kendinizi karşılaştırıyorsunuz diğer nişanlı kızlarla?
Herkesin yetişme tarzı, kültürü, yaşadığı çevre, maddi imkanları farklıdır.
Bana göre yaptığın doğru ama kıymete binmiyorsunuz bu yüzden
Başından hoş olmayan nişanlılık geçmiş birisi olarak söylüyorum.

Hangi yüzden anlamadim

Nisanlim da özellikle bu konuyu vurgulayinca kendini salak gibi hissettim sadece umarım çok tesekkur ediyorum :)

Nisanlim da özellikle bu konuyu vurgulayinca kendini salak gibi hissettim sadece umarım çok tesekkur ediyorum :)

Hayır ya olur böyle ikilemler, korkular. İyi niyetin suistimal edilmesini kimse istemez. Ben de korkuyordum bu iyi niyetimi kullanıp da iş bittikten sonra yüzümüze bakmazsalar diye. Ha yapan yok mu, var. Ama ben eşime güvenmeyi tercih ettim. İlişkiniz sağlamsa, ailesi de görmüş geçirmiş bir aileyse rahat ol. Yaparlar. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…