- 20 Aralık 2015
- 1.080
- 857
- 53
- Konu Sahibi belaokumakitapoku
-
Varsayım olarak sormuştum hanı böyle mi denicek diye :) ama nasıl denir ki ben su kadar bilezik istiyorumHayir bende ailemde hicbisey istemedik altinin lafi bile acilmadi. Ev esyalarimida bastan asagi benim ailem, biz aldik. Gelinligimi bile benim annem aldi. Kayinvalidenin bir iğnesi bile yok evimde . Bohça dahil HICBISEY ALMADI kv ve bizde istemedik zaten. Dugundeyse bana bitane hediyelik bilezik takti kv :)))) Bu ayip degil mi? Durumu olmasa neyse ama dogru duzgun bir bilezik yapabilirdi. Bunu yaptigi icin simdiki aklim olsa bal gibide altin siparisi verirdim. Insan olana anlayis gosterilir.
Sen belli bir miktar bilezik mi istiyorsun?Varsayım olarak sormuştum hanı böyle mi denicek diye :) ama nasıl denir ki ben su kadar bilezik istiyorum
ha pardon. Ozur dilerim ben yanlis anladim. Bu biraz sizin aranizdaki diyaloğa bagli birsey ben o donem esime cok rahat su bilezigi tercih ediyorum. Nasıl filan derdim. Yada su bilezik bozdurunca kayipta yapmaz hosumada gitti bu tarz birsey olsun yada ailen ne dusunuyor bizimkiler bunu bunu alicak gibisinden muhabbet edebilirdim. Esim bunu yanlis algilamazdi. Bu sekilde istedigim bilezigi dile getirebilirdim. Ancak bende saf saf dedigim gibi demeye gerek yok ogullari sonucta iyi bir bilezik takar herhalde dedim ama cok yanilmisim. :) kendi ayibi ama insan kiziyor.Varsayım olarak sormuştum hanı böyle mi denicek diye :) ama nasıl denir ki ben su kadar bilezik istiyorum
Etrafımdaki nişanlı kızlar düğünle ilgili isteklerini fazla fazla belirtiyorlar. Ben ise her denilene tamam diyorum. Hani ne nisanlimi ne ailesini zora sokmak istemiyorum. Kendi oğulları sonuçta zaten ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır diye düşünüp extra isteklerimi söyleyip bunaltmiyorum insanları ki zaten düğün salonumuz bulunduğumuz yerin en iyisi olacak. Ama en iyisi olmasa da bi şey demezdim ben. Nisanlim da tesekkur ediyo anlayisli oldugum icin.Sonra dönüp bi de etrafıma bakiyorum kızlar en ufak bi şeyi sorun yapıyorlar illaki her ama her konuda onların dediği olacak nişanlısının ailesinin ne düşündüğü önemli değil. Nisanlilari da bunlari zorlansa bile kabul ediyo. Bunları gorunce kendimi tuhaf hissediyorum normal olan nedir?
Etrafımdaki nişanlı kızlar düğünle ilgili isteklerini fazla fazla belirtiyorlar. Ben ise her denilene tamam diyorum. Hani ne nisanlimi ne ailesini zora sokmak istemiyorum. Kendi oğulları sonuçta zaten ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır diye düşünüp extra isteklerimi söyleyip bunaltmiyorum insanları ki zaten düğün salonumuz bulunduğumuz yerin en iyisi olacak. Ama en iyisi olmasa da bi şey demezdim ben. Nisanlim da tesekkur ediyo anlayisli oldugum icin.Sonra dönüp bi de etrafıma bakiyorum kızlar en ufak bi şeyi sorun yapıyorlar illaki her ama her konuda onların dediği olacak nişanlısının ailesinin ne düşündüğü önemli değil. Nisanlilari da bunlari zorlansa bile kabul ediyo. Bunları gorunce kendimi tuhaf hissediyorum normal olan nedir?
Hayir canim sen en iyisini yapiyorsun. Obur turlu yapan gelin adaylari inan evlendikten sonra, erkek tarafi bu yapilanlari unutmuyo ve gelinin burnundan getiriyo. Onemli olan huzur mutluluk .zaten dugun esya taki vs oluyo. Bide bunlari begenmeyip zora sokan kizlarimiz var. genellemiyorum yapmiyanda var sizin gibi. Umarim mutlu huzurlu bi yuvaniz olur .biz kiz isyedik abim icin kiz tarafi hicbisey istemedi.dedilerki siz ne uygun gorup yaparsaniz . Bizde fazlasiyla yaptik. Dugunden sonra kiz tarafi bizi utandirdiniz dedi. Herseyi cok guzel oldu dediler. Takidan tutunda eve kadar ev bile alindi. Onlarin bu asil davranisi guzeldi. Ama tabiki birseyi begenmediysenizde begendiysenizde bunu dile getirin. Uslup cok onemli .mutluluklar.Etrafımdaki nişanlı kızlar düğünle ilgili isteklerini fazla fazla belirtiyorlar. Ben ise her denilene tamam diyorum. Hani ne nisanlimi ne ailesini zora sokmak istemiyorum. Kendi oğulları sonuçta zaten ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır diye düşünüp extra isteklerimi söyleyip bunaltmiyorum insanları ki zaten düğün salonumuz bulunduğumuz yerin en iyisi olacak. Ama en iyisi olmasa da bi şey demezdim ben. Nisanlim da tesekkur ediyo anlayisli oldugum icin.Sonra dönüp bi de etrafıma bakiyorum kızlar en ufak bi şeyi sorun yapıyorlar illaki her ama her konuda onların dediği olacak nişanlısının ailesinin ne düşündüğü önemli değil. Nisanlilari da bunlari zorlansa bile kabul ediyo. Bunları gorunce kendimi tuhaf hissediyorum normal olan nedir?
aa "eltimi nie benden çok seviolar halbuse ben çook ii bi insanımDoğru olan senin yaptığın bence. Arkadaşım 2+1 evde oturan, 1200 TL ile aile geçindiren bir adamın kızıydı. Evlenirken nişanlısının maddi durumu orta halli olmasına rağmen, kendilerinin maddi durumu kötü olduğu için gözünde çocuğun maddiyatını çok büyüttü. Nitekim bütün karşı çıkmalarımıza ayıp demelerimize rağmen 1200 TL'ye biblo takımı istemeler, diğer odanın duvarını kır salona kat ben böyle istemiyorum diye yapılı evi kırdırtmalar derken evlendi. İstedikleri yapıldı tabiki ite kaka zorla bi şekilde.Ama arkadaşımın kvkp kızı sevmiyor artık.Eskiden sevgililik dönemlerinde tanırlarken seviyolardı. 2 parça fazla malı olsun diye kendini rezil etti bize göre. Sonuç olarak sevilmeyen, ve bu yüzdende eltisinin sevilmesini kıskanan bi kız oldu çıktı. Halbuki çok iyi bir kızdır ama iki eşya uğruna yaptığı şeyler yüzünden bir ömür adı kaldı görgüsüz. GEREK YOK.O yüzden düşünme yani.Doğrusu sensin.
Kim istemezSen belli bir miktar bilezik mi istiyorsun?
Hangi yüzden anlamadimDoğru ve yanlış kavramları kişiden kişiye değişir.
Size doğru gelen başkasına yanlış gelebilir.
Ama siz neden kendinizi karşılaştırıyorsunuz diğer nişanlı kızlarla?
Herkesin yetişme tarzı, kültürü, yaşadığı çevre, maddi imkanları farklıdır.
Bana göre yaptığın doğru ama kıymete binmiyorsunuz bu yüzden
Başından hoş olmayan nişanlılık geçmiş birisi olarak söylüyorum.
Nisanlim da özellikle bu konuyu vurgulayinca kendini salak gibi hissettim sadecenormalsin hayatım. ben eşimin ailesinin durumu kötü diye düğün istemedim, nikah yaptık. eşya istemedim, babamın aldığı koltuk takımında yatıyoruz memlekete gidince (doğudayız). doğuda olduğumuz için eşya aldırmadım, tayin çıkınca zaten yaparlar. borçları bitti şimdi sürekli söylüyorlar gelinde düzelim evinizi diye. takılan altınları sattım eşimin eline verdim araba alsın diye, diyar diyar gezdik birlikte. çok da güzel oldu. ha ne kaybettim, hiçbir şey!
benim huzurum ve mutluluğum her şeyden önemli. başlarda kayınvalidem çok mesafeli yaklaşıyordu bana, eltim herşeyi istemiş hatta bir ikisi olmayınca işi bozmakla tehdit etmiş baya sorun çıkarmış üzmüş insanları filan. ben sonradan öğrendim. ama görgüsüzlüğün lüzumu yok, sen iki bilezik iki mobilya için kavga edersen zaten mutlu olamazsın, hep kötü anılırsın. üzülüyordum ben de acaba beni istemiyorlar da ondan mı diye, nedeni sütten ağızları yanmasındanmış. eşin farkındaysa senin gerisi mühim değil. zamanla her şey olur yani, en güzelini yapıyorsun. beni enayi olarak görenler hep mutsuz kavgacı sorunlu oldular, ben asil oldum. bakma sen başka kızlara.. umarım eşin ve ailesi kıymetini bilirler, sevgiler :)
Oğullarına kıymet veriyolarsa da mi yapmazlar?herkesin ailesi oğlu için en iyisini yapmıyo ama işte. bide öyle düşün
işin içine para giriyorsa evet her aile yapmazOğullarına kıymet veriyolarsa da mi yapmazlar?
Oyleyse zoraki mi yaptirmaliişin içine para giriyorsa evet her aile yapmaz
Nisanlim da özellikle bu konuyu vurgulayinca kendini salak gibi hissettim sadeceumarım çok tesekkur ediyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?