Antalyal Hamiler nerdesiniz gelin bulualm

Kordon kanı nedir?
Anne karnındaki yaşamda bebek göbek kordonu ile plasantaya bağlıdır. Plasenta bebek ile anne arasındaki besin ve oksijen alış verişini sağlayan organdır. Doğumdan hemen sonra plasenta görevini tamamlayarak doğumun üçüncü evresinde rahim dışına atılır. Kordon kanı bebeğin doğumundan sonra göbek kordonu içinde kalan kandır. Bu kan bebeğin damarlarında dolaşan kandan daha farklıdır ve kan üretimde görev alan kök hücreleri içerir.

Kordon kanının saklanması ne işe yarar?
Kordon kanı bankalarında kanlar iki amaç için saklanmaktadır. Bunlardan ilk ve en önemli amaç bebeğin ileride kemik iliği nakli gerektirecek bir hastalığa yakalanması durumunda kendine ait sağlıklı kök hücreleri kullanılarak tedavi edilebilmesi ve bu sayede uygun kemik iliği vericisi aranması gerekliliğinin ortadan kalkmasıdır. Kişinin kendi hücre ve dokuları ile uyum sorunu olmayacağından bu oldukça önemli bir avantajdir. Bir diğer amaç ise saklanan kanın sahibi izin verdiği taktirde bu kanın başka hastaların tedavilerinde kullanılmasıdır.

Hastanın kendi kordon kanı ile tedavi konusunda çok fazla deneyim yoktur. Gerçekçi olmak gerekirse bu tür uygulamalarda hastalığın yeniden tekrar etme riski bulunmaktadır. Öte yandan bebeklerinin kordon kanının saklanmasını talep eden anne-babaların asıl amacı bebeğin kardeşlerinde ya da yakın akrabalarında hastalık ortaya çıktığında tedavi açısından kolaylık sağlanmasıdır. 1988 yılında Fankoni Aplastik anemi hastalığı bulunan bir çocuğun ilk kez kordon kanı ile tedavi edilmesinden bu yana yüzden fazla hasta bu yöntem ile tedavi edilmiştir. Günümüzde 40'dan fazla hastalığın tedavisinde teorik olarak kordon kanı kullanılabilmektedir.

Kişi büyüdükçe vücut hacmi arttığından kordon kanındaki kök hücre sayısı tedavide yetersiz olmaktadır. Bu yüzden kordon kanı yalnızca çocukluk ya da erken ergenlik çağındaki hastaların tedavisinde kullanılabilmektedir

kızlar ben andevadan kevser hanıma gidiyorum bilgisi olan var mı nasıl bir doktor ayrıca andevada doğum yapan var mı doktor çok ilgili davranıyor 20 mayıstada sezeryanım var Allahın izniyle herkese kolay doğumlar nasip etsin Rabbim

Merhaba kızlar, bir haftadır yoktum bu süre zarfında Antalya'ya taşındım, internette anca dün bağlandı. Bu arada Lara'dayım ve bana cennet gibi geldi. Bebişimin kontrolüne daha hiç gidememiştim. Eşimin arkadaşının eşinin gittiği bir doktora gittim ve şimdilik memnun kaldım. Yaşam Hastanesi'nden Cemil bey. Eşimin özel sağlığı yeni yapıldığından özel sağlık sigortam doğumu ve muayeneleri karşılamıyor ama Yaşam hastanesi fiyatları nispeten iyi geldi. Taşınma olayı hamileliğin 5. haftası olunca çok yorucu oluyor. İster istemez bir şeyler kaldırıyorsun, bir haftadır ordan oraya koşturdum. Neyseki doktor keseyi gördü şu an için sorun yok dedi. İnanın taşınma stresi insanda ne bel ağrısı ne akıntı bırakıyor -tatlicadiarzu- Şimdi artık dinlenebirim sanırım

Anam içime doğmuş demekki kız olcağı :) inş. kesinleşir tekrar gittiğinde canım.

Antalya ya hoş geldin.. Ben de İstanbul da büyüdüm. üniversite ve evlenince 2 sene Eskişehir de oturdum.. eşimin işi dolayısıyla buraya geldik. ben de çok seviyorum Antalya yı.. hem küçük hem büyük şehirlerin artılarını taşıyor..deniz piknik olayı süper.. hele çocukla bunalınca hemen git denizde kumda stres at.. çocuk kumda suda oynasın falan...
Ben de Dedeman otel e yakın oturuyorum.. lara yolunda yani....

cumartesi doktora gittiğimde çok heyecanlandım.. o anı yaşadım sanki.. perşembe saat 2 de sezeryanım... saat 7 ye kadar en son katı yemek serbest 10 a kadar meyve suyu 11 e kadar su...
dedim benim şekerim düşüyor dayanamam falan. o zaman erken gel serum takarız dedi.... muhtemelen ben 10 gibi oralarda serum yiyor olacam....

kendinize iyi bakın...

selam kızlar.umarım herşey yolundadır herkes için.benim doğum yapacağım hastane belli oldu.özel konyaaltı hastanesi.daha yeni açılmış.eşimle gitttik gezdik.güzel bir hastane gibi.özellikle personel çok sıcak ve ilgili davrandı.ben beğendim yani.doktorum doğum için yedi mayıs demişti.ama son kontrolde bebek daha doğum kanalına yerleşmemiş dedi.çatı kemiğini muayene ettikten sonra da normal doğum için ne uygun ne değil orta genişlikte dedi.zaten plesantada ufak kistler ve biraz kireçlenme oluşmuş.çarşamba günü tekrar gideceğim.sezaryen olacak olursa haftaya yapalım demişti cumartesi günü ki ben artık normal doğumdan ümidimi kestim.büyük ihtimal sezaryen olacak.normal mi bilmiyorum ama son on gündür geceleri beni ateş basıyor.sabaha kadar üzeri açık vaziyette yatıyorum.sanırım biraz üşüttüm.zaten doğru düzgün gece uykum da kalmadı.stres ve sıkıntı ile üç günde bir buçuk kilo verdim.altı buçuk kilo alıp hamileliğimi tamamlayacağım bu gidişle.iştahım iyice kesildi.pek bişey yiyemiyorum.hayırlısı ile küçük kızımı kucağıma aldığımda bütün bu sıkıntılarımda gidecek inşaallah.allah hepimizin yardımcısı olsun.sevgilerimle...

Anam içime doğmuş demekki kız olcağı :) inş. kesinleşir tekrar gittiğinde canım.

evet canım kalbin temizmiş kesinleşince aber edicem hepinizi herkese selamlar bir hafta kadar giremicem sıonra görüşmek üzere sevgiyle kalın..

selam kızlar nasılsınız ben geldim.sonunda fırsat bulabıldım gelen gıden mısafır derken sonunda kızımla başbaşa kalabıldım:)eee nasılsınız bakalım göüşmeyelı umarım herkes ve bebişlerıde iyidir.

Canım biz iyiyiz. Sen nasılsın? Yaren nasıl? ayyyyyyy anlatsana neler yapıyorsun? Resim eklesene canım çok merak ediyorum ben bebişini kaydirigubbakcemile2

Kızlar merhaba
Ben antalya'ya yeni geldim, 24 haftalık ham,leyim ve iyi bir doktor arıyorum tıp fakültesi tercihim çünkü devlet memuruyum doğumu orada yapabilirim bana bir öneriniz var mı?????

Kızlar merhaba
Ben antalya'ya yeni geldim, 24 haftalık ham,leyim ve iyi bir doktor arıyorum tıp fakültesi tercihim çünkü devlet memuruyum doğumu orada yapabilirim bana bir öneriniz var mı?????

Cnm hoşgeldin öncelikle. Ama tıp fakültesini pek tavsiye etmiyorlar doğum için.

Canım biz iyiyiz. Sen nasılsın? Yaren nasıl? ayyyyyyy anlatsana neler yapıyorsun? Resim eklesene canım çok merak ediyorum ben bebişini kaydirigubbakcemile2

çok şükür canım kzımda bende iyiyiz.pc başka odada oldugundan kızı yanlız bırakıp nete gıremıyorum fazla.şuan bıle arada knt.edıyorum.sürekli yarenle uğraşıyorum guzelım hayatın anlamı aslında evlatmış anne olmadan anlayamıyormus bunu insan.allahım ısteyen herkese nasıp etsın inşallah.canım fotoları yuklemem gerek once pcye en yakın zamanda koyarım umarım.senın bebiş nasıl cınsıyet bellımı?a.s.

Allah analı babalı büyütsün inş. Tüm güzellikler onunla olsun. Benimde kızım olucak canım. Çok mutluyum. Allah senin gibi kucağıma almayı nasip etsin. Nasıl uyku durumu, emiyor dimi? Gece çok kalkıyormusunuz?

Teşekkürler cnm peki nereyi tavsiye ediyorlar? Bir de ben doktor olarak rahime aydilek falan dediler nasıl birisi biliyor musunuz?

Hiç duymadım cnm o doktoru. Ben devlet hastanesi doktoru Muhammet Öztürke gidiyorum. Çok memnunum doktorumdan. Hastane olarak devlet hastanesini yada andevayı öneriyor benim doktorum. Devlet hastanelerindeki aletler hem daha iyimiş hemde ebeler daha tecrübeli. Tıp fakültesiyle ilgili pek hoş şeyler duymadım.

çok teşekkür ederim güzelim amin cümlemizinkını.demek kızıma arkadaş geliyor.çok sevındım guzelım.inşallah hayırlısıyla kucağına almak nsaıp eder allahım.şuan 18günlük oldu canım genelde uyuyor zaten.karnını doyuruyoruz altı temızlenıyor gazı çıkarılıyor derken 1.5-2saat uyanık kalıyor sonra tekrar uykuya dalıyor.evet canım emıyor kızımda azım var maşallah ama tabı tam doymuyor.mama takvıye edıyoruz.sol gogsumu daha yenı yenı tam kavramaya basladı agzına tam alamıyordu.ememmıyordu makınayla sagdım sureklı.sımdı iyiyiz emme konusunda çık sukur.bıraz daha alışşın sol gogsume tam emsın.mamayı bırakacagım ınsallah.gece saat 3te kalkıyor hergun aynı saatte sankı saat kuruyor. pek ezıyetı yok çok şükür gazı olmassa tabıkı.:teytey:

Maşallah maşallah. Gaz olayıda her bebekte var ya mafediyo çocukları. Allah daha büyük sıkıntı vermesin cnm bnm. Resimleri sabırsızlıkla bekliyorum a.s.

mozijıku, snmrh_1303,duyguso ,çiğdem79pembemavı,angel...baby suzan,burcu_87 , nahla güzel dilekleriniz için hepınıze teşekkur edrım kızlar darısı hayırlısıyla sızlerın başına.hepinizi kocaman öpüyorum bebişlerınızıde.k.i.b esen kalın görüşmek üzere.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…