sağol canım aminnn
bunlar hep aklımda olucak biberon yerine kaşıkla verilemezmi süt yada mama ben biberon ilk başta verilmiyor diye biliyordum yanılıyormuyum acaba,birde yıkarken file kullanışlımı küvet ve file ne diyorsun canım pişik kremi ne aldın memnunmusun?göğüs pompası avent manuel var bende umarım işimi görür sen ne kullanıyosun tatlım
kaşıkla zor guzeleım bızde denedık ama olmadı.ılk gun ağı denılen sarı suyu pompayla sıkıp verdık bebege kasıkla.ıkıncı gun sutum gelemdı tabı bebegın kan şekerı düştü hemde 20lere dustu normalde 70 olması gerekırken.sureklı tepkısız uyudu.çok korktuk ama çok şükür bısey olmadı.dr.hemen mamaya baslattı.banada dedıler bıberon verme gogsunu almaz dıye ama ben mama verıyorum çunku 25gun tek gogsumu emdı kızım dıger gogsumu emmedı.ve halada benı emmeyı bırakmadı tam tersıne benı emmeye dahada duskunleştı.ılk bır hafta mememı yoksa bıberonmu dıye afallıyo bebek agzına ılk alırken ama sonra anlıyor.canım senın sutun hemen gelır belkı bıberone gerek kalmaz sadece tedbır olarak al yanına dıye soyledım.eger gogus uçların yoksa yada içe gomukse son ayında göğüs ucu çıkarma hareketı yap.özelıkke duştayken suyu gögsune tut ve parmaklarınla gögus ucunu oyna tek elınle memenı ger dıger elının parmaklarıylada meme basını tutarak dısarı çek.çok işe yarıyormus ben yapmadım bılmıyordum zaten oyuzden tek mememı emmedı kızım.pompa bende chicconun manuel var memnunum.canım fıle kuvet bende aldım ama ben tek basıma yıkayamıyorum kızımı esım tutuyor ben yıkıyorum fılesını falanda çıkardım kulanmıyorum.bıraz buyudukten sonra belkı fılesıyle tek basıma yıkarım.pişik kremıde popolin kullanıyorum çok şükür şimdıye kadar hiç pişik olmadı.bebek yagınıda 3aya kadar kullanma dedı dr.aldıklarımıda kendım kullandım:1hug:
canım ya evet çok heyecanlıyım özene bezene herşeyini alıyoruz yapıyoruz ilk heves çok güzel duygular allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguları oda olayına üzülme canım dediğin çok mantıklı bencede az daha sık dişini kendi evinde çok daha rahat yaparsın odasını herşeyini şimdilik kendi dolabından bir yer ayır bence oraya koy şimdilik tabi odası olunca çok rahat oluyor ama az sık dişini sonra herşeyini rahat rahat gönlünce alırsınestağfirullah arkadaşım.tecrübelerimizi birbirimizle paylaşalım ki hepimize bir fikir olsun.anakucağı aldık ama biz onunla pek rahat edemedik.bi kere taşırken çok zorlanıyoruz.bebek de pek sevmedi sanırım.ne zaman koysak basıyor yaygarayı çıkarınca susuyor ancak.arabada oturma koltuğu olarak kullanacağız artık biraz daha büyüyünce.bizim anakucağı kraft.onun bebek arabası da vardı takım.senin tavsiye ettiğine bakarım önce.bende hafif ve pratik bişey düşünüyorum.ben nasıl olsa yanımda yatacak şimdilik diye bebek odası istememiştim ama böylesi de pek iyi olmadı sanırım.biz sadece beşik aldık yatağımın yanına koyacak büyüklükte.çok fazla yerim yok çünkü.ama bebeğin kıyafetlerini nereye koyacağımı şaşırdım kaldım. eşyaları nerdeyse ortalıkta.dolap alsam çocuk odası pek fazla büyük değil.zaten orda da kitaplık ve yemek odasının bi parçası var.koyacak yer orda da yok yani.zaten evimiz kira olduğu için iki üç yıl yanımda yatar sonra da nasıl olsa geniş bi ev alırız bebek odasını o vakit alırız diye düşünüyorum.sen böyle anlatınca özendim valla.allah sindirsin canım.nasıl da heyecanla bekleniyor bir an önce doğsun diye değil mi?benimde o günler geldi aklıma.hele son aylarda hiç geçmeyecek gibi geliyordu ama şimdi minik kızım yirmi günlük oldu bile.allah herkesi hayırlısıyla yavrusuna kavuştursun inşaallah...
bebek arabası çok rahat ve pratik ana kucağı almayacaksan dahada ucuza gelir 150-200 e halledersin oraya bak mutlaka hem hafif hem çok kolay tek elle tek düğmeyle katlanıyor ben çok beğendim
yeni doğum yapacak arkadaşlar belki duymuşsunuzdur eğer doğumdan sonra sütünüz gelmezse hemen helva yiyin.irmik veya un helvası değil de hani hazır satılan kakaolu fıstıklı olanlardan.benim ilk günler süt değil de sarı su geliyordu.helvayı duyduktan sonra yer yemez sütüm birden hemde bembeyaz geliverdi.aklınızda bulunsun...
aklımızda olsun canım hastane çantasına talım bir tane kaşıklar dururuz bende alkolsüz bira varmış onu duydum baya işe yarıyormuş eczanelerde satılıyormuş buda kalınızda olsun kızlar vitamalt dı galiba adı tam emin değilim
ben 1cocuk annesı olarak ve eltımın bebegınede bakarak bıberonla vermeyın benım kızım sarılık olmuştu hastanede bıberonla mama verdıler sadece 2ay emdı bırde kuvet kullanıslı ama fıle degıl ben hıç kullanmadım ıslanınca buzgıbı oluyor ıslak ıslak soguk oluyor almayın gereksız ilk ayda krem kesınlıkle sebamed kullanın dıgerlerınde cınko varmış yagınıda eltımın bebegının heryerı kızardı ısılık oldu doktor sebamed kullan demış bırde ozelıkle kız cocugunun altını ıslak mendılle degıl ılık su ıle pamukla temızleyın idraryolu ıltıhabı ve pişik olmasın dıye benım kuzum 40cıkmadan ıdraryolu ıltıhaplandı 10gun ıgne yedı senağlamasonra 3ay antıbıyotık kullandı aman dıyeyım a.s.kuzularınızı saglıkla buyutun ınsallah
canım çok sağaol ayrıntılarıyla yazmışsın ellerine sağlık allahtan göğüs uçlarım fazlasıyla çıkık füze gibi oluyorlar üşüyünce falan sanki sütümde bol olacak gibi hissediyorum ama hayırlısı bakalım göğüslerim çok şişti şimdiden sanırım montofon ineği gibi olucam sağıp dururum kendimi artık eşimde fazlasını ben içerim diyorkaydirigubbakcemile3
pişik kremini not aldım demek bebek yağı önermiyorlar 3 aya kadar bunu bilmiyordum ohh ne güzel kendin yağlandın demek iyi yapmışın canım allah bizede sağlıkla nasip etsin inşallah anne olmayı bebeğimi çok merak ediyorum :CüvCüv:
iyi haberlerle dönersin inşallah canım hayırlı uğurlu olsun tekrar
çok teşekkür ederim canım,malesef haberler kötü,bebeğimin kalp atışları yok,10gün sonra kontrol edecek doktorum,eğer yoksa yine alacaklar,senin ne zaman duyulmuştu kalp atışları
tatlım umarım kontrolde duyarsınız hakkında hayırlısı olsun canım ben 6 haftalıkken duymuştum kalp atışlarını ama bu değişebiliyor kişiden kişiye sanırım umarım iyi haberler veririsn bize öpüyorumçok teşekkür ederim canım,malesef haberler kötü,bebeğimin kalp atışları yok,10gün sonra kontrol edecek doktorum,eğer yoksa yine alacaklar,senin ne zaman duyulmuştu kalp atışları
merhaba canım hoşgeldin allah hayırlı doğum nasip etsin bir avazda kurtarsın canım :CüvCüv:hangi doktora gidiyorsun nerde nasıl doğum yapmayı düşünüyorsun canımmerba arkdşlar bende bu aya sonu doğum yabcam kızmız duru gelicek allahın izniyle öle güzel şeyşer yazmışisınzki duygulandım açıkcası bi an kendimi kızmla ilgilenir gibi hissettim :):teselli: sayenizde güzel vede tücrebyle yaşanmış bilgiler edinioruss teşekkürler kk annleri yiyki varsınız :CüvCüv:
merhaba tatlım hangi topik orası bizde arada orayada bakarız birleştirsek ya daha iyi olmazmı? amin canım allah bebişini sağlıkla büyütmek nasip etsin darısı başımıza benimde kızım olacak inşallah ekim 20 de bekliyoruz doğıumu daha çok var yaniArkadaşlar merhaba başka bir topikte antalyalı annelerle görüşüyorduk saolsun uğurumbenim buranın linkini vermiş ve bende geldim. 2008 Mart 31 annesiyim 1 tane kızım var, hepimizin bebişlerini allah bağışlasın. Hamişlere hayırlı doğumlar diliyorum..
tatlım umarım kontrolde duyarsınız hakkında hayırlısı olsun canım ben 6 haftalıkken duymuştum kalp atışlarını ama bu değişebiliyor kişiden kişiye sanırım umarım iyi haberler veririsn bize öpüyorum
merhaba canım hoşgeldin allah hayırlı doğum nasip etsin bir avazda kurtarsın canım :CüvCüv:hangi doktora gidiyorsun nerde nasıl doğum yapmayı düşünüyorsun canım
merhaba tatlım hangi topik orası bizde arada orayada bakarız birleştirsek ya daha iyi olmazmı? amin canım allah bebişini sağlıkla büyütmek nasip etsin darısı başımıza benimde kızım olacak inşallah ekim 20 de bekliyoruz doğıumu daha çok var yani
tatlım umarım kontrolde duyarsınız hakkında hayırlısı olsun canım ben 6 haftalıkken duymuştum kalp atışlarını ama bu değişebiliyor kişiden kişiye sanırım umarım iyi haberler veririsn bize öpüyorum
merhaba canım hoşgeldin allah hayırlı doğum nasip etsin bir avazda kurtarsın canım :CüvCüv:hangi doktora gidiyorsun nerde nasıl doğum yapmayı düşünüyorsun canım
merhaba tatlım hangi topik orası bizde arada orayada bakarız birleştirsek ya daha iyi olmazmı? amin canım allah bebişini sağlıkla büyütmek nasip etsin darısı başımıza benimde kızım olacak inşallah ekim 20 de bekliyoruz doğıumu daha çok var yani
slm kızlar aranıza yeni katılıyorum sırf antalya diye bebeğim abla oldu benim 9 aylık
Selam ben de antalya dan katılıyorum 13+2 hamileyim konyaaltı tarafındayım
umarım güzel paylaşımlar olur herkese merhabaaaaa.s.
amin canım aminn:Saruboceq::teytey:hayırlısıyla kucağımıza akmak nasip etsin rabbim arkdşlar bebeişlerimizi beeişleri olanlarında sağlılı sıhatli büytelimm canlarımm:CüvCüv::1hug::lepi:
hoşgeldin tatlım maşallah allah bizede nasip eder inşallah:CüvCüv:slm kızlar aranıza yeni katılıyorum sırf antalya diye bebeğim abla oldu benim 9 aylık
begonvil hoşgeldin canım hayırlı olsun bebeğin allah kucağına sağlıkla almak nasip etsinSelam ben de antalya dan katılıyorum 13+2 hamileyim konyaaltı tarafındayım
umarım güzel paylaşımlar olur herkese merhabaaaaa.s.
sağol canım burayada girerim aradaa.s.http://www.kadinlarkulubu.com/nisan-anneleri/256812-antalyali-nisan-anneleri.html
bu topikte görüşüyoruz canım...
selam annişlerr...ben bırkac haftalıgına antlyaya gıdecegım..orada hamıle mayosunu satan yerler nerede...mıgrostad falan varmıdır ..bılenler yazsın lütfeennnnnnn...
tessekkkur ederimmm herkese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?