Antalyal Hamiler nerdesiniz gelin bulualm

Güle güle büyütün bebeğinizi..

NEJAT DEMİRTAŞ - samanyolu pastanesi karşısı yüzüncüyıl da .

benim ilk oğlum 5 yaşında hiç antibiyotik kullanmadık.. ilaç tabi kullandık hasta olduk.. ama o kadar uzmanki ilk başta normal ilaç veriyor siz durumu gelişmeyi bildiriyorsunuz ve antibiyotiğe gerek var mı yok mu ona göre devam ediyor..

yeni doğan bebeğim sarılığı 16,5 idi ama emiyor ve tepkileri normal idi ve uyanık ta duruyor idi...başka dpoktorlar hemen küvöze yatması lazım ışığa dedi.. biizim doktor gerek yok dedi.. şaşırdık başta inanamadık. uzayan sarılık oldu.. herkes söylendi ama bakın dedi sırf siz rahat edin test yaptıralım dedi.. karaciğer vb. bir çok şey herşey normal çıktı....ve küvöze yatmadan atlattık inanın...

daha ne diyeyimm.. hastane olsun derseniz yenidoğan için Anadolu da Dr.Aşkın hn. var..

Ben de ikinci çocuğumda süt sorunum oldu ama ben hiç dinlenemedim ve kayınvalidemler var idi 4,5 yaşında çocuğum falan derken çok stres yaptım hiç uyumadım... süt için mutlaka dinlenmen lazım.. bana bir ebe demişti kendini inek gibi göreceksin yiyip içip bol bol su içip yatacaksın iş yapmayacaksın diye... ben yapamadım ve doktorumuz ilk 4 ay mamaya karşı.. barsak tümörüne bile yol aççıyormuymuş tıbbi olarak çizdi biçti anlattı ama şimdi tam aklımda değil tabi... lohusalıktan insan herşeyi takıyor kafaya ve süt gidiyor şimdiki aklım olsa kimseyi dinlemez yatar dururdum.. ben de süt için neler denedim.. alkolsüz bira malt içeceği adı altında eczanede satılıyor tadı pekmez gibi..ve şekerli.. ama benim şeker düzensizliğim var ve şekerli şeyler yememem lazım .. şekersizi de bildiğimiz bira.....ben de tereddüt etmiştim dini açıdan ama hangisi daha günah diye düşünüp içtim her gün 1 tane ve sütüm olduuu....belki de stresimi aldım rahatladım da sütüm oldu .. doktorumuza da sordum her gün 1 bira 2 kadeh şarap serbest dedi. alkol derdiniz yoksa eğer dedi :)

bir de bir memeni 10 dk. diğerini 10 dk. 20 dk. emzir mutlaka.. aman biri geldi kapı çaldı falan erteleme... önce bebek diğer memeyi emmezse süt yolları tıkıyor ve sütün azalıyor... bebek emmese de uyusa da sen mutlaka 2-3 saatte bir sağ biraz.. göğsüne sürekli elinle masaj yap ovala.... sıcak banyo iyi geliyor süt getiriyor.. ve sık sık emzirmemey çalış 1,5 - 2 saat olsun arası dinlen sen de bu arada .. bizim doktor eğer çok emdiyse aynı aç gibi davranır anlayamazsın farkı derdi... gaz sancısından da aç gibi davranıp acısını memede dindirmek istiyorlar. nurse harveys bebek için gaz şurubu kullandık biz....ve karnına saat yönünde masaj yaparsan da rahatlıyor bir yağ ile olabilir. elma yağı kullanacaksan 1 damladan fazla kullanma mutlaka...

emdikten sonra sırtına pat pat diye vurmaktan korkma bizim doktora gidersen yöntemi gösterir sana... küçük gaz çıktı diye pes etme altta büyük bir gark var onu çıkartamaya çalış. yukarıdan.. barsağa indiği zaman gaz bebeğe sancı veriyor ve dindirmek için yine emmek istiyor...

Son düzenleme:
Merhaba; Ben de varım. Daha yolun başındayım , nasipse ikinci çocuğum olacak. Ama sanki ilk hamileliğimmiş gibi her şeyi unutmuşum. :)

Ay canım ne güzel yazmışsın. Emzirmeyle ilgili hiçbir şey bilmiyorum, hep internetten, dergilerden öğrenmeye çalışıyorum ama senin yazdıkların beni çok rahatlattı. Süt gelmesi için dinlenmek gerek demişsin ilk 40 gün annem yanımda olduğu için dinleneceğim sonrasındaysa yanlız kalacağım.Yemek yap, bebek bak, etrafı topla derken bakalım becerebilecek miyim. Allah size kolaylık versin sizde iki çocuk var

selam kızlar nasılsınız?? ne zamandır bakamadım..iş çok yoğun olunca evde uyuyakalıyorum erkenden:))
umarım herkes iyidir.
bende idare ediyorum işte..bu ara neden bilmiyorum normal mi onu da bilmiyorum vaginama çok baskı oluyor ara sıra ağrı gibi bir de yarın dr a gidicem bakalım umarım sorun yoktur.
kimse yok gene(( keşke biriniz bişey diyebilse bana normal ya da deil diye yarına kadar zor beklerim ben ..

Merhaba; Ben de varım. Daha yolun başındayım , nasipse ikinci çocuğum olacak. Ama sanki ilk hamileliğimmiş gibi her şeyi unutmuşum. :)

İnan bana da herkes dedi 2. deneyimlisin diye hiç te öyle olmuyor.. ilkinde yaşamadığım herşeyi bunda gördüm, uzayan sarılık, hiç geçmeyen konak, sütümün olmaması ve çok fazla gaz sorunu vb. herşeyi bilince insan daha çok stres yapıyor.. ilkinde ameliyat sonrasını bilmediğimden korkmamıştım . ikincisinde çok telaş yaptım nedense bir de ilki sezeryan olunca ya normal doğum sancım tutarsa korkum olmuştu kanala girer de normal doğurmak zorunda kalırım diye. erken doğurursam nerde küvöz bulurum falan herşeyi irdelemiştim. ilkinde cahillikle insan şansa bırakıyor biraz.. ne kadar hamile olduğunu bilsen de içinde bebek olduğuna inanamıyor. ben ilk çocuğumda şaşkınlıktan 2 gün gözümü kırpmamış bu benim karnımdan mı çıktı demiştim :) keşke hamile iken onu karnımda hep sevim okşasaydım stres yapmasaydım demiştim.. inanırmıısnız ilk çocuğum 4,5 yaşında iken ve hamile iken oğluma söylediğim şarkı var şimdi bebek ilginç birşekilde ağlayıp huzursuzlandığında tek o şarkı ile susuyor... yani hamile iken bizi duyuyorlar emin olun buna:)

tek çocuk hiç birşey çok çocuk herşey derlerdi öyle imiş. öyle planlı sistemli olmak gerekiyorki bir koptumu ipin ucu herşey karışıyor...tabi 2 kardeşin birbirini sevmesi en önemli şey..
büyük oğlan bebiş olduğunda 2 aylık idi sanırım bebek ablamın kcağında iken koşarken geldi çarptı bebeğe bebek nasıl içli apladı korktu ve uzun bir süre abisini gördüğünde ağladı ve kucak istedi düşünün.. sadece abinin bebeği sevmesi değil bebeğin de abiyi sevmesi önemli.. bazen herşeyi boşverip onlar iyi ilişki kursun diye oturup oynatıyorum onları.. bebeği konuşturuyorum kendi ağzımdan "abicim abicim hadi uyan ben uyandım sabah oldu" diye uyandırıyorum. abi bezini getirdiğinde " benim süper bir abim var " falan gibi abinin çok hoşuna gidiyor....

baskı olması normal ama kasılmaların da başlamış olabilir nst de anlaşılır. Kasılma başlaması erken doğum işaretidir. Bol bol dinlen..

İnşallah süt sorunun gaz sorunun olmaz da bebeğin uyur, eğer uyursa herşeye vaktin yeter. bir arkadaşım 24 saatin 20 saati uyuyordu diyor, bazı bebekler de gece hiç uyanmıyormuş. inşallah herşey gönlünce olur.

Saol canım, artık gaz sorunu, pişik, konak gibi tamamen bana yabancı bir dünyaya merhaba diyeceğim. Pişik olmasın diye büyük tuvaletini yapınca altını yıkayın diyorlar, kışın nasıl çocuğu hasta etmeden altını yıkayacağım. Islak mendilleri de çok kullanmayın diyorlar. Hele göbek bağı düşmeden silerek banyo yapın diyorlar. Hiçbir şey bilmiyorum, Annem bile hatırlamıyor senağlama

yok yıkama canım usur soguktakucuk bır kap ayarlarsın ona ozel olur cezvede hazır suyu ılıtırsın ılık suyla pamukla sılersın altını sonra kurularsın kremını surersın bunu ozelıkle kız ıcın yapıyorsun ıdraryolu ıltıhaplanmasın dıye hemde pişik olmasın dıye benim bebiş erkek yapmıcam natural arındırılmış sulu ıslak mendıller var ondan aldım gobek bagıda 1haftalıkken dusuyor sonra yıkarsın bız kılımayla ısınıyoruz ben bıle banyo yaptımı usuyorum onlar daha usurler yaz olsa hergun yıka

Benim de oğlum olacak, sen hangi marka ıslak mendil aldın? UNI'nin yenidoğan ıslak mendilini almıştım o işe yarar mı? Saçını falan da mı göbek bağı düştükten sonra mı yıkayayım ? Kakasını normal pamukla mı sileyim yoksa ona özel siteril pamuklar mı satılıyor? Amma çok soru sordum dimi :kedi: Biz de klimayla ısınacağız, Antalya'daki ilk kışım olacak. Yatak odamda klima yok umarım UFO gibi ısıtıcılar bebişe yeter

baskı olması normal ama kasılmaların da başlamış olabilir nst de anlaşılır. Kasılma başlaması erken doğum işaretidir. Bol bol dinlen..

sağol canım yorgunluktan ve de fazla harekettenmiş benim o ağrılar ve basınç.bi de bebek iriymiş onunda etkisi varmış.eğilmek filan yasak artık .bişey taşımakta:))opuyorumnanaktan

canım az kalmış doğuma galiba:))hazırlıklar iyice hızlanmış sanırım.
benden de annemden duyduğum naçizane bir iki öneri:))
yumuşak tülbent gibi pamuklu kumaşlar oluyormuş.onlardan hazırlamılar bizimkiler kusmuğunu silmek için bile ıslak mendil iyi değil diylar .saf sabun ve su:))
bu kumaşların etrafını iğne oyası yapıyolar bide:))alıp 20-30 tane kesmek lazım sakın deterjenla da yıkama sabuntozu dediler
bizimkiler biraz titizlenir ama ıslak mendilden daha iyi gibi geldi bana da en azından ilk ay için
çok öptüm gene uzattım demi üff çene işte ben de bolopuyorumnanaktanzemuszemus

küçük bir leğen ve bir iki marapalık su yeter.. Ama bu bile o an çok zor geliyor. Ben de pamukla sildim.. Ya da kolonyalı mendille temizleyip pamuklu su ile duruladım ve kuruladım tabi. Kurulamayınca da pişik oluyor ıslak kalmamalı.

Göbek bağı için bize hastaneden reçete yazmışları. Reçete de ya alkol ya da batikon yazıyor idi.ama batikonun ismi farklı idi meğer batikon tarzı birşley sürmemek gerekiyormuş. Eczanede alkol olmayınca diğerini vermişti. Bizde onunla temzilemiştik. Allahtan doktor a 2 gün sonra gitmiştik çürümeye başlamış kokmaya başlamış ve eğer geçmezse antibiyotik bile kullanmak gerekir. Sakın ıslatmayın kuru kalsın sadece alkol ile silin demişti. Aslında hiç temizlemesiniz de birşey olmazdı. Ya da alkol ile demişti..onu da allah a şükür atlattık. Zaten 3-5 güne düşüyor hemen kuru kalırsa. Bir de bezi göbeğin üstüne çekmeyin. Bez ıslanınca göbek de ıslanıyor çişten..bezin üstüne çok küçük bir bezi kare katlayıp koyabilirsin üstüne ıslanmasın diye ya da..ya da doğduktan sonra aklına takılan herşeyi sor. Böyle desem de unutacan o zamana. Kadar

Canım hiç uzatır olur musun, ne güzel yazmışsın. Valla az kaldı diye bende bir panik başladı sorma. İlke Bebe'de o oyalı tülbentlerden satıyorlar, almıştım. Bebeği yıkarken süngerden daha iyi oluyormuş. Bebeğin tuvaletini pamuklu suyla sildikten sonra onlarla iyice kurularım.

Valla sabahtan beri kendime güvenim geldi yazılarınız sayesinde. Artık rahatça bebişimin kakasını temizleyebilirmişim gibi geliyor :) Göbek bağı konusuna gelince dediğin gibi bezi kare katlayıp koymak akıllıca, annemler de eskiden göbek bağına birşey sürmezlermiş. Demekki şimdi alkol sürülüyor.

Kızlar çok saolun cevaplarınız için, çok rahatladım a.s.

ben hagıues natural arındırılmış su dıye ıslak mendılı var ondan aldım bırde evybaby dogal ıslakmendılınden aldım kakasını normal pamukla sıl zaten onlarda steril tulbentle kurularsın popocugunu kafasını sampuanlı tulbentle falan sıle bılırsın hafıfce zaten hastanede temızlıyorlar sırf kanlı gelmıyor 1hafta içinde bagı dusuyor ozaman yıkanıyor dr ve hemşireler sana soylerler benım yatak odamda kılıma var ama ısıtıcıda yakıcaz kılma ısıtasıya kadar ısıtıcı daha mantıklı yok canım cok sormadın benım bırtane var ve her turlu derdı cektık gaz ıdraryolu ıltıhabı sarılık sutum gelmedi sadece 2ay emdi 4yasına geldıkte ne zorluklarnan geldık doktor doktor gezdık azcık tecrube kazandık:hulya:

Canım ne zorluklar çekmişsin, inşallah ikinci de hiçbir sorun yaşanmaz, sağlıkla büyür bebişin. Yardımların için çok saol, artık içim rahat

Günaydın arkadaşlar.

hepinize güzel bir gün diliyorum. Sabah kalkın ve karnınızdaki bebeğinizle güzel bir kahvaltı yapın.. kahvaltıda ceviz de yiyin mutlaka :)

bol bol dinlenin uzun zaman kendine vakit ayıramayacağınızı düşünüp ne yapmak istiyorsanız yapın şimdiden:)

hoşçakalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…