selem guzel anneler ve anne adayları a.s.evet kımse ugramaz oldu herkez nerde bende anlamıyorumlmaz: tavuskusu nerdesin bebişin nasıl
Uzun zamandır nete giremiyordum canım. Şimdi İzmir'e geldim annemin yanına da rahat nefes aldım. Oğlum her geçen gün büyüyor, komikleşiyor. En güzel zamanları herhalde. Uyku düzenimiz iyiydi ama ama uçak yolculuğundan sonra sapıttık. Artık gece 2den önce uyumuyor sabah 7 gibi emiyor sonra 11'e kadar uyuyor. Aslında iyi o uyurken yemek falan yapabilirim ama gece 2'ye kadar öyle uykum geliyorki anlatamam. Sen nasılsın, oğluşun nasıl?
Uzun zamandır nete giremiyordum canım. Şimdi İzmir'e geldim annemin yanına da rahat nefes aldım. Oğlum her geçen gün büyüyor, komikleşiyor. En güzel zamanları herhalde. Uyku düzenimiz iyiydi ama ama uçak yolculuğundan sonra sapıttık. Artık gece 2den önce uyumuyor sabah 7 gibi emiyor sonra 11'e kadar uyuyor. Aslında iyi o uyurken yemek falan yapabilirim ama gece 2'ye kadar öyle uykum geliyorki anlatamam. Sen nasılsın, oğluşun nasıl?
Canım uzun zaman oldu görüşemedik. Geceleri saatte bir uyanması çok zor, benimki iki gün önce sabah 5'e kadar uyumadı, ağlayacaktım yorgunluktan. Sonra sabah 9da uyandı bir daha da uyutmadım. Belki 20 dakikalık şekerlemeler yapmıştır. Sonra ne mi oldu akşam 11'de bayıldı resmen sabaha kadar uyudu. Artık gündüzleri fazla uyutmuyorum. Bakalım bu akşam ne olacak. Sen de gündüz fazla uyutmamaya çalış, belki düzelir. Allah kolaylık versin.merhaba ben de ne zamandır giremiyordum... maşallah... benim ilk çocuğum da bu da geceleri saatte bir uyanıyor.. 5 saat şaşırdım... ahh ahh bir de beni düşünün 5 senedir uykusuzum
yeni hamile arkadaşlara hayırlı olsun diyelim... burası bağımlılık yapıyor.. doğurduktan sonra bile bakamadan yapamıyoz...
merhaba hoşgeldin ohh dınlenmışsindir benım ogluşumda ıyı uyku duzenı gece ıyı ama gunduzleri pek uyuyamıyor ablamızın bagırmasından yukseksele tv ızlemesınden bırde son gunlerde durduk yere cıglık cıglıga canı yanar gıbı aglıyor dişmi acaba dıyorum ama daha erken ben oglandan degılde kızımdan cekıyorum uyku sorununu 2ye kadar uyumuyor cadı gunduzde gec kalkıyor tabi erken kaldırsamda oglen uyumuyor aksama dogru 6da uyuyor sonra tekrar kalkıyor gece 2de3de uyuyor gene 5yasında kocaman oldu hala boyle
ben okul konusundan çok yandım.. veli olmak o kadar zor ki... herkes derdi büyüsün sorunlar da büyür diye ben ne kadar büyücek ki abartıyorlar derdim hep... inanın büyük oğlumla okul vb. sorunlarla uğraşmak küçük kendi kendine büyüyor...
bu yüzden 2 .çocuklar daha kişilkli özgür oluyorlarmış yapılan araştırmalara göre.. ilkinde bizde bilmediğimiz için çoğu şeyi yanlışlarımız çok oluyor...
bizim bu 3. kreşimiz....2005 şubat doğumluyuz düşünün:)
bizim ki de biraz yaramaz ve inatçı...çok zeki o yüzden ikna edilmesi çok zor... en ufak birşey için 3- 5 cümle ile ikna ediyorum düşünün :) ve öle zeka gerekiyor ki .... bir büyük olsa karşında ikna etmesi daha kolay olur.... resmen satranç oynuyorum cümlelerimle...
ben şimdiki aklım olsa öğretmenin evli ve çocuğu da sizin çocuktan büyük bir öğretemene verirdim... bundan sonra diyorum okul değiştirirsem ona dikkat edecem.. ne kadar eğitimini de görseler bu işin.. empati yapamıyorlar....
hödö hödö şeklinde söylüyorlar... ve kendileri çabalamak yerine şikayet edip oğlunuz şunu yapıyor düzeltttirin diyorlar.... iyi de nasıl??????
bir öğretmen bana keşke kardeş yapmasaydınız... ben yaparsam tek çocuk yapacam falan dedi... yani kreşin psikoloğu zor durumlarda ne yapacağınızı falan söyleyip yönlendirmesi lazım...şimdi gittiğimiz yerde lafta psikolog var odası bile var... görünüşte...
ama sınıfa girip izlemiyor kreşte gününü geçirmiyor......
oyun oynarken terlemeleri terlerinin üstünde kuruması da kötü..çok hasta oluyorlar bu şekilde....yemek vb.şeyler bence 2.planda.....ödev baskısı ayrı sorun...çocuklar okuldan soğuyor şimdiden...daha neler neler... anlatıklarım bir iki örnek...
ve sinirlenip çocuğuma kötü davranmaya başladım şimdiden düşünün.. direk tembel çocuk damgası yemeye başladı gözümde... çünkü okuldan o şekilde yönlendiriyorlar...
tekrar okul değiştiremem normalde 0-6 yaş okul değiştirmemesi gerekiyormuş çocuğun....yeni öğrendim....bunun da etkisi var tabi benim çocuğumdaki hırçınlığının....
benim yaptığım hataları siz yapmayın... görüşme esnasında çok güzel göz boyuyorlar... ve ne soracağınızı bile bilmiyorsunuz... 700 veriyorsunuz ve sonucu pofff....hele bir de benim gibi yaramaz zeki bir çocuğunuz var sa iş çok zor....gerçi etrafımdaki arkadaşlar benim oğlum için çok uslu derler... yani daha yaramazları da var.....
veli olmak çok zor.....
yazsam sayflar sürer... deneyimli annelerin fikirlerini sorun mutlaka....
benim kızımsa temuz 2005 dogumlu okul konusu benı tedırgın edıyor cevreme soruyorum hangı okula gıdıyor memnunmusunuz herkezın sıkayetlerı ve menunıyetler farklı bazıları memnun bazıları degıl aklımda ıkı okul var ted veya toros dıgerlerı hakkında pek bılgım yok gıdıp bakmadımda daha once devlet okulu mehmetakıfersoy anaokuluydu sucıcegı bıle cıkkartı bırde benım delı oldugum sey hasta olan cocugu okula gondermelerı düşünün elinde ilac posetıyle cocugu servıse verıyorlar yurt dışında dr ıylestı dıye rapor vermeden okula almıyorlarmış.benım kızım istahsız yemek yemez ve zora geldımı aglar cok hasas bır cocuk kardesı olunca dahada hasalastı ogretmen cok onemlı dedıgın gıbı onlara emanet cocuklarımız seneye kadar dogru duzgun bır okul bulabılsem cok rahatlıcam
arkadaşlar bende 11 haftalık hamileyim kemer yaşam hastanesine gidiyorum doktorum berkant aydınoğlu,3lü taraa testleri ve diğer yapılacak testler ücrete tabii öyle mi haberim yokru buradan öğrendim biz emekli sandığına bağlıyız,doğumumu sizce enrede yapmalıyım?özel mi devlet mi?şimdiden teşekkürler....
Ben de varim bu günden itibaren:kedi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?