Antidepresana sığınmak istemiyorum

miniminimarg

Bir umut lazım şimdi bana
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
435
403
123
Bir yıldır psikolog terapisi görüyorum. Beni terapiye başlamaya iten şey yaşadığım yıkıcı ilişkiler oldu, tam düzelicem derken tekrar mutsuz olmalarım psikoloğumun canına tak etmiş olacak ki beni psikiyatriste yönlendirdi. Psikiyatrist kan vitamin değerlerime baktırıp britellix 10mg verdi. vitamin değerlerim aşırı düşük çıktı bu arada, özellikle b12 160larda d vitamini de çok düşük bu yaz neredeyse hiç güneşe çıkamadığım için. Sağlık ocağından b12 ve dvitamini takviyesi yazdırdım. Sağlıkocağındaki doktor bu eksikliklerin depresyon yapabildiğini söyledi.
Yani büyük ihtimalle halsiz, mutsuz, bitik hallerimin sebebi vitamin eksikliği ama yine de psikiyatrist beni psikolog yönlendirdi diye boş göndermedi bence. Birkaç gün sonra ilacın bir aylık kullanımı bitiyor ve kontrole gideceğim ama gitmek istemiyorum. Hatta şu andan itibaren ilaca artık devam etmek istemiyorum. uykusuzluk, kaşıntı, mide bulantısı dayanılmayacak seviyede değiller ama varlar. öyle ahım şahım bir düzelme de göremedim kendimde, ki zaten ilaç kullanmamı gerektirecek kadar depresif değildim. Psikoloğumun hamile oluşu yüzünden normalde vermeyeceği bir kararı hassas düşünerek vermiş olabileceğini düşünüyorum.

Velhasıl, hazır çok kullanmamışken ben bu ilacı bırakacağım ama aranızda kullanan oldu mu birden mi bırakmak lazım, çünkü lustral gibi yavaş yavaş başlamadık birden günde bir taneyle başladım. Bugün 24.gün .

Antidepresan ilaçları birden bırakılmiyor ne yazık ki! Doktorunuzla konuşup doz azaltıp zamanla bunyenize göre bırakırsiniz. Başlarda olduğunuz için daha kolay olacaktır.Gecmis olsun.

20-25 gün gibi bir sürede ilaca alışmanız da fayda görmeniz de mümkün değil ki zaten. Sihirli değnek değil bu ilaçlar ve ihtiyacınız olmasa dr vermezdi. Kontrolünüze gidin, doktorunuzla birlikte karar alın.

B12 düşük değil ki,benim de o civarlarda çıktı bana ilaç vermedi.
Ayrıca bana da ilaç verdiler,kullanmadım. Gerek duymadım.

Vitamin takviyesi muhakkak almalisin.
Ben bir ara ruh gibi dolaniyordum etrafta. Meğer vitamin degerlerim dibe vurmuş doktor sen nasıl ayakta duruyorsun dedi. D vitamini b 12 demir bir sürü ilaç kullandım şimdi daha iyiyim çok şükür.
Onun dışında depresan ilacini da azaltarak bırakın ve kendinizi oyalayacak şeyler bulun. Geçmiş olsun

Vitaminlerinizi kullanmayı ihmal etmeyin. Dogru formlarını bulun internetten kendiniz arastırıp doktora bu vitamin yanında bu Vitaminle kullanılırsa etkisi artar mı gbi sorular sorarsanız daha acıklayıcı olacaktır size karsı. Antidepresan konusunda bi yorum yapamıyorum.

Antidepresan ilaçlar etkisini en az 3 aylık kullanımda gösterir, hemen bırakmayın yan etkileriyle karşılaşabilirsiniz. En azından azaltarak bırakın kullanmayacaksanız.

Rica ederim kafanıza göre ilaç bırakmayın.
Ne kadar acelecisiniz.
Bir bekleyin,vücut ilaca alışsın ve etkisi görülsün.
Baktınız etki yok, doktorunuza danışırsınız.
İlacı değiştirir.
ayrıca ilaç kullanımı gerektirecek kadar depresif olup olmadığınıza siz değil, doktor daha iyi karar verir, bunca yıl boşuna okumuyorlar öyle değil mi?

ilaç kullanman gerketiğinin farkındasındır umarım
İlaç kullanılacak bir hastalığım yok,insan kendini bilmez mi?
Sadece dikkat bozukluğu var onun için zaten ilaç alıyorum.
Doktor 2 dakika dinlemeden "doprosyono gormosson" diyip elime reçeteyi tutuşturduğu için,antidepresan almaya gerek duymadım. Ayrıca siz nereden biliyorsunuz kullanmak zorunda olduğumu?

ben antidepresan için demedim
B12 için dedim 160 düşük bir değer benimkide okadar dr ilaç verdi kullanmadım bile yazmişsın
onun için dedim ,
yoksa antidesana ihtiyacının olup olmadıgını tabiki ben bilemem

Bana b12 için ilaç vermedi,anti depresan verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…