• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antisperm Antikor yüzünden erkek faktörü infertilite?

needahandhold

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
1
Merhabalar. 2 senedir çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz ve sanırım sonunda neden olmadığının sebebini bulduk.

Eşimin sperm testinde antisperm antikorları bulundu ve bunun infertiliteye sebep olduğu söylendi. Sanırım tek çare ICSI tekniğiyle tüp bebek.

Başından daha önce böyle bir şey geçen var mı? Bu arada kullandıkları testin ismi MAR test olarak geçiyor. Eğer eşinizin sperm testi iyi olduğu halde hamile kalamıyorsanız bu testi gözden geçirebilirsiniz. Teşekkür ederim.

Merhaba, benim eşimde de aynı sorun çıktı. Biz 6 ay denedik olmayınca eşim detaylı bir test yaptırdı ve antikor sorunu çıktı. Yüzde 39 dan yüksek bir oran çıkarsa doğal yollarla gebeliğin zor olduğunu ama imkansız olmadığını öğrendik. Benim eşimde de sonuç yüzde 41 çıktı. Diğer değerleri güzel sayılır.
Genel olarak testiste geçirilmiş bir enfeksiyon, operasyon veya büyük bir darbe sebep olabilirmiş ama bizde böyle bir durum da yok. Yurtdışında yaşıyorum ve direk tüp bebek merkezine yönlendirildik. İlk olarak aşılama mı yoksa direk tüp bebek mi olacağı daha belli değil. Sizin sürecinizi de merak ediyorum nasıl bir tedavi uygulanacak yazarsanız sevinirim. Geçmiş olsun.

Back
X