Ben de bir şey danışayım hazır hanımlar da toplanmışken müsadenizle. Benim yaşadığım site 2 bloktan oluşuyor, her blokta 16 daire var. Burada yaşayan insanların çoğu ev sahibi toplamda 3kiracı var benimle beraber ve aile apartmanı yani burada yaşayan insanların çoğu evli ve çocuklu çalışan insanlar. ben bi yandan okuyorum da ama buradan bakınca madden sorumsuz olup da aidat ödememesi gereken tip öğrenci yahut kiracı olandır benim bildiğim çünkü kiracı taşınır gider ama ev sahibi sürekli yüzyüze bakıyor, üç kuruş kâra geçmek uğruna değer mi sanmıyorum. dediğim gibi apartmanda aidatlar ödenmiyor,hâl böyle olunca da aksaklıklar oluyordu, günlerce kesik olan elektrikler ki eklemeden edemiyorum pencere yok merdivenlerde ben en üst kattayım. 4 kat in çık in çık maden işçisi gibi girip çıktım bi dönem apartmana. Elektrik kesintisi yüzünden asansör de arızalandı o da çalışmıyor, benim de o dönem şehir dışına çıkmam icap ediyordu, kapımın önünde çıkarken bi şekerleme ambalajı dikkatimi çekti ama bi elde fenerle çöp poşeti, öteki elde valiz olunca alamadım açıkçası. Aradan 1ay geçti geri geldim. yerinden milim oynamamış ambalaj... gidip sordum haliyle elektrikler gelmiş ama asansör bozuk, merdivenler silinmemiş niçin böyle diye. bana cevabense e başkaları ödemiyor diyor e tamam ama bunun günah keçisi ben miyim? elalem ödemiyor ben aptal mıyım da ödüyorum, ben merdivenlerin pırıl pırıl olmasını yada hemen problemlerin çözülmesini beklemediğimi ama en azından bu sorunlardan birini halletmesinu istedim çünkü 10kuruş dahi olsa birinden para aliyorsan bence karşılığını vermek gerekir. ben de baktım ki bi değişim yok ödemedim, kimsr de kapıma gelip arkadaş sen niye ödemedin demedi. elektrikten baska çalışan tekbi şey yoktu apartmanda ben yine valizimi taşıdım durdum, ki rutin alışverişlerden söz etmiyorum bile.su sipariş ettigim vakitsucu bile şikayet ediyor daha tamir edilmedi mi diye. neyse aylar sonra bi başkası kapımı çaldı . Ben yeni yöneticiyim deyip de benden bu geçmiş 3ayın borcunu ve bu ayı talep etti. yahu dedim ben geçtiğim üç ay ne hizmet aldım da benden neyin ücretini alacaksınız? bizden 20 lira para toplanıyor bu20liranın 5i temizlik ,5i elektrik, 10u da bakım onarım adı altında geçiyor. binada herhangi bi bahçe bakımı yapılmıyor, bahçeyi otlar bürümüş. o kadar ki yan binanın görevlisi bizim bahçeden kendi bahçelerine taşan otları kırpıyor. binada bakıma girecek tek şey asansör, geçen gün de kapıma gelince ağzından kaçırdı normalde asansör başı 100lira ama biz iki blok olduğumuzdan indirim yaptılar her ay asansör başı 75 lira toplamda 150 lira asansör bakımına veriliyor diye. e şimdi biz toplamda 32 daireyiz bakım onarım diye 10 lira alınıyor geriye170 lira kalıyor bu 170lira nereye gidiyor ? anten, otomat gibi şeyler bozulunca ücret alınmaz mı? yani habire habire ya bozulursa deyip de fazla fazla mı toplaniyor. herkesten? bir de şunu sormak istiyorum banabi makbuz veriliyordu ama bunun üstünde isim soy isim imza vardı bu resmi midir yoksa tırıçkadan mıdır? yani benden bu geçmiş 3ayı resmi yolla alabilir mi, ikincil olarak da ben o ay içinde ne yapılırsa onu ödeyeceğimi söyledim. temizlik yapılırsa temizlik için 5lira, elektrik ödenirse onun için 5lira, asansör çalışıyorsa onun için 10lira ama bakıyorum bakıyorum bu benim ödediğim asansör ücretini kıyaslıyorum bu parayla değil 2 , 4asansör onarılır. Şu an tatildeyim döndüğümde bunu konuşmak istiyorum, evet belki büyük bi rakam değil ama niye millete haksız yere yedireyim ki ?