- 11 Aralık 2018
- 41.911
- 260.467
- 598
Faturayı yollamışlar dedi ama işalla fotoşoklu falan değildir.Ben 600 civari fatura ödedim tüm kışın faturasını bir ayda yatirmislar daha nasıl anlatayım anormalligi
Acaba faturayı hic gördü mu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Faturayı yollamışlar dedi ama işalla fotoşoklu falan değildir.Ben 600 civari fatura ödedim tüm kışın faturasını bir ayda yatirmislar daha nasıl anlatayım anormalligi
Acaba faturayı hic gördü mu
Soguk havalarda en azından başında çatı olacak çok mutlu oluyorum böyle insanlar görünce. Temiz bakılırsa ne kötü kokar ne pirelenir korkmayın. Keşke sahiplense birisi ama en azından güvenle uyuyacağı bir yeri var yavrunun.Kumunu, maması,suyu v.s koymuş kendi ilgileniyor, hava biraz yumuşasın dışarı alacağım dedi..kedi de dışarda geziyor hep zaten.her gordugumde mamasını yiyiyor .sıcak yerde çok tatlı uyuyor yaa![]()
Sibiryada yaşasam daha iyi vallahi,en azından gaz bol ve ucuzmuş☺Dedim ya 28 daire merkezi sisteme bizim 11.5 gelmiş. Nerdeyse 6 katı fatura hiç normal değil. Kutuplarda falan yaşamaları lazım.
Geçen kış kedimiz bizim paspasa yavrulamış, mecburen uzun bir süre apartman içinde baktık kendine ve yavrulara. Bir evin paspasını da tuvalet bellemişti kadın illallah etti artık haliyle. Paspasları atıyordu sürekli.Hava çok soğuk, kime ne zararı olacak kedinin,kışın sıcak biryer vermek niye olmasın...kediyi istemeyen ben olsaydım beni linclerdiniz![]()
Okuduğunuzu anlama ve yorumlama konusunda konusunda eksiğiniz var, empatide olduğu gibi.Pes yani,hiç çalışmamış koca ,baba parası yediğimi de nereden çıkardın,sizin öyle arkadaşlarınız var onlari kıskanıyorsunuz galiba.. emekliligime 4 sene kalmış biriyim..4 katlı küçük bir bahçesi olan apartmanda yaşıyorum, ev de kendi evim, çalişan kişinin eşini emekli ettik,yeniden bu yüke girmeye gerek yoktu diyorum,ben kendi çöpümü kendim atmak isteyemez miyim..emekliligine az kalmış biri olarak masraflarımı azaltmak isteyemez miyim?bina da benim gibi düşünenlerin sayısı şu an 9 daire, 2 daire sahibi de yurtdışında, diğerlerinden aynı fikirde olanlar var mı tam bilmiyorum..toplantıda konuşacağız..büyük sitelerde tamam illahaki bir ihtiyaç olur ama burası sadece 1 apartman..
Bütün elektrikgi,suyu ve doğalgazı kapicimi kullanıyor yani öyle bir yazıyorsunuz ki duyanda kadın evinde hamam işletiyor zanneder .Vallahi öyle, komşumun biri bahçeye bir kedi kulubesi koymuştu,1 ay öncede binanın içine aldı hava çok soğuk dedi,havalar ısınınca dışarı koyarız diye..kadın bir cok kişiye de söyledi yani hepimiz de tamam dedik..kedinin herşeyiyle de kendi ilgileniyor zaten..1 aydır söyleniyor binanın içine kedi mi olur falan..dedim hava buz gibi yazık değil mi hayvana..böyle şeyler işte..vallahi sıkıldım bu işlerden..kıdem tazminatı payı da ayrılıyor tabii bu arada..yok günlük olursa haftalık 250 nedir ya o tabiki sömürü olur.haftalik bizim apartman için 2 bin verilir yani,3 de verilir...biz kullandığı elektriği,suyu,doğalgaz falan 30 bine yakın gidiyor böyle..neyse toplantıda konuşacağız hepsini...
Ne kadar küçük şeyler peşindesiniz ne ayıp. Farkındamısınız günde 2 kere servis yapılıyor, apartman temizliği öyle veya böyle yapılıyor. Ayrı bahçıvan olması gerekirken üstüne bahçıvanlık yapıyor.Merhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
Günde 2 saate kaç kişi asgari ucret alip ev kirasi ve faturalardan da muaf oluyor?Apartman görevliliği bir meslek ve bahsettiğiniz kişi mesleğini icra ederek karşılığında hakettiği parayı alıyor. Bu konu tartışmaya kapalı bence. Neresi zorunuza gidiyor anlamadım. Bu kadar takıldığınız para da asgari ücret. Bin lira 3 kişilik yemek parası artık. Evlerindeki ocağı bile dilinize dolamışsınız. Üslubunuz bana rahatsız edici geldi. Memnun değilseniz apartman görevlisi olmayan bir apartmana taşınabilirsiniz.
Neyi eksik bulduğunuzu anlamadım tüm apartman görevlileri anlattıklarınızı yapıyor. Çöp toplama, bahçe bakımı, temizlik, servis… Gün içinde kapıya bırakılan çöpü almaz demişsiniz ama çöpün toplanma saati bellidir. Gün içinde kapıya çöp bırakılması asıl yanlış olan
Tek bir apartmana kapıcı olmaz zaten site olsa anlarim haftada 1 temizlikçi dışarıdan gelecek ayda 6bini geçmez bahçeyi de her hafta temizler zaten. Biz kapıcıyı cikardik çoğu apartman da buna mecbur artik çöpümüzü atıyoruz bizim kapıcının küfür etmedigi kimse yoktu çöpleri atarken kafamiza çarpıyordu.Aldigimiz deterjanlar ortada yok ,Evi de kiraya verdik ohh mis aidatıimiz 200 TL devir ekonomi devri burada 1000 TL yi kucumseyenler emekli maaşıni biliyor mu acaba.Merhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
Kapıcı sevdaniza hayran kaldımBütün absürt şeyleri (çöp olayındaki gibi) normali oymuş da kapıcı yanlış yapıyor ya da söylüyormuş gibi anlatıyorsunuz, çok ilginç.
Evinde kedisi olan, sokak hayvanlarına çok ciddi bir aylık bütçe ayıran bir insan olarak diyorum ki apartmanda kedi olmaz. Akıl işi değil. Kedi evleri yapılır, bahçeye konulur ama apartmanın içine konulmaz. Kapıcı yine haklı. Her verdiğiniz detayda kapıcı haklı çıkıyor![]()
Kusura bakın isterseniz ama haddinizi aşıyorsunuz ..!! 23 bin tl para mı canınız sıkılıyor apt görevlisine takmışsınızMerhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
Bizim kapıcı müslüm abi bu yazdıklarını okusa seni çarmıha gererdiMerhaba k.k üyeleri...23 dairelik bir apartmanda oturuyoruz..kapicimiz iki çocuklu bayan,çocukları yetişkin yaşta..topu topu günde 2 saat ya çalışır ya çalışmaz..sabahlari servis isteyen de pek yok,katları arada papas yapar,binanın giriş, çıkışını paspasalar.. akşamları çöpleri topluyor,gün içinde katları gezip de kapıya bırakılan çöpleri alıp atmaz..Binanin bahçesi var yazları akşam çimleri falan sular,arada oğlu çimleri makina ile biçer..bina toplantısının yapılacağı gün senede bir gün gözümüze soka soka iş yapar...kapıcı dairesi binanın girişinde öyle bodrum katı falan değil, ücretsiz oturuyorlar, elektrik ,su ,doğalgaz giderleri de ayrı değil onu da oturanlar ödüyor, mutfakta kullandıkları ocak bile elektrikli kullanıyorlar..maaş asgari ücret +sigorta ..yeni zamla asgari ücretin maliyeti 23 bin küsür..daire başı bin lira düşüyor...bu para benim zoruma gidiyor açıkçası..her ay bin lirayı çocuğumun hesabına yatırırım daha iyi..toplantı ocakta...eminim yine böyle gidecek..çöpümü ben kendim atarim,bina temizliği için belli zamanlarda biri bulunur,her ay bina olarak niye bukadar para veriyoruz bilmiyorum..benzer durum yaşayanların düşüncelerini bekliyorum...
Bence 50₺ der :)Sizce ne kadar olmalı miktar?
Bütün emekçilere sevdalıyız. Darısı başınıza.Kapıcı sevdaniza hayran kaldım![]()
Günde 2 saate kaç kişi asgari ucret alip ev kirasi ve faturalardan da muaf oluyor?
Günde iki saate iki göz evinizdeki işi bitiremezsiniz, ne kolay geliyor karşıdan.Günde 2 saate kaç kişi asgari ucret alip ev kirasi ve faturalardan da muaf oluyor?
Neden kiBizim kapıcı müslüm abi bu yazdıklarını okusa seni çarmıha gererdi![]()