- 25 Nisan 2018
- 5.120
- 9.947
- 198
Aidat ödemedim o yüzden direkt gidiyor diye düşündüm sağolun o zekada düşündüğünüz için ama siz yazarken karşıdakine tokat atar gibi oluyor yanlış anlamayın tabiki üslup farkı olabilir kötü demiyorum ama sert sanırım yapınız yada bana öyle geldi kusura bakmayınŞaşırmanız da anlamsız. Apartman görevlisinin kazancıyla aidat arasında bir bağlantı kurulamayacağını kavrayacak zekada bir kadın olduğunuzu düşünüyorum.
Apartman görevlisi muhtemelen asgari ücret alıyordur, sizin ödediğinizin tamamı görevlinin cebine girmiyordur muhtemelen. Onun için ödediğiniz aidatı sanki apartman görevlisinin cebine sayıyormuş gibi düşünmeyin derim.Selam kızlar görüşlerinizi bekliyorum
Eve dönüş yolunda yağmur yağıyordu annem yasli bi kadın bebeğin 3 tekerlekli arkadan ittirmeli bisikletini direk apartmana sokmuş çocuk üstünde aglıyo kaos çıkmış zaten ben arkadan geliyodum yetiştim Baktım apartman görevlisi anneme saydırıyor bi sürü isim var bi de bu çıktı neden kaldırıp içeri götürmüyosunuz diyor. Apartman kapısı ile asansör arası mesafe çok ve bi kat çıkman gerekiyo asansöre gidene kadar annem hem bunu kaldırıp hem ağlayan çocukla nasıl baş etsin neyse ben bunu duyunca baktım bizimkinin izi var ama içerler zaten her yer ıslak ve çamur. Çünkü hava yağmurlu haliyle tek giren biz değiliz. Abi dedim noldu. Niye böyle giriyosunuz kucaginizda taşıyın benim bir sürü isim var dedim o an bi paspas gördüm duvara yaslanmis bunla sileyim ben dedim bişey demedi gitti hızlıca. Bende başladım sildim her yeri 5500 tl (guncel zamsiz)apartman aidatı verdiğim yerde yağmurlu havada azar yiyip yerlere paspas attim. Ve üzüldüm de yani. Ne diyosunuz hanımlar sizce de ayıp mi etmemis mi bize
Söyleyeceğimi lafı dolandırmadan direkt söylediğim için yazı dilinde sert oluyor. Kusura bakacak bir şey yok.Aidat ödemedim o yüzden direkt gidiyor diye düşündüm sağolun o zekada düşündüğünüz için ama siz yazarken karşıdakine tokat atar gibi oluyor yanlış anlamayın tabiki üslup farkı olabilir kötü demiyorum ama sert sanırım yapınız yada bana öyle geldi kusura bakmayın
Yok görevli kaç tl alıyo bilmiyorum ama asgari almadığına emin gibiyim zaten burda yaşıyolar o mesele değil aslında. ben 5500 tl veriyorum sitede 360 daire var baya bi para ediyo tek hizmet asansör ve apartman görevlisi l. Havuz ne bileyim ıvır zıvır para alınacak şey yok belki çevre düzenlemesi o da bi şey yapılmıyor yere kimse çöp bile atmıyo. bu kadar para ona gitmiyorsa benim mi suçum ben kibarligimdan sildim çocuğumun dağıttığı yeri toplarım restorana gidince mama sandalyrsinden dokuleni de eğilir toplarım onlardan önce etrafa zarar vermek istemem ama azarlanmak hoşuma gitmedi ki ben kendine ve eşine sürekli selam veririm her gördüğümde ne bileyim yüzüm yumuşak zaten ama keşke böyle olmasaydı adam belki yorgundu bunalmisti ama bende iyi bi gün geçirmiyordum. Keşke kendimi daha iyi savunabilsem yırtık olsamApartman görevlisi muhtemelen asgari ücret alıyordur, sizin ödediğinizin tamamı görevlinin cebine girmiyordur muhtemelen. Onun için ödediğiniz aidatı sanki apartman görevlisinin cebine sayıyormuş gibi düşünmeyin derim.
Ama paspası alıp silmeniz de çok yersiz olmuş, ben olsam imalı bir şekilde kusura bakmayın der geçerdim.
Aylık 5500 ne yaa bi de sana tavrı ne kadar yanlış. Ayıp etmiş tabiki ama çok naifsinSelam kızlar görüşlerinizi bekliyorum
Eve dönüş yolunda yağmur yağıyordu annem yasli bi kadın bebeğin 3 tekerlekli arkadan ittirmeli bisikletini direk apartmana sokmuş çocuk üstünde aglıyo kaos çıkmış zaten ben arkadan geliyodum yetiştim Baktım apartman görevlisi anneme saydırıyor bi sürü isim var bi de bu çıktı neden kaldırıp içeri götürmüyosunuz diyor. Apartman kapısı ile asansör arası mesafe çok ve bi kat çıkman gerekiyo asansöre gidene kadar annem hem bunu kaldırıp hem ağlayan çocukla nasıl baş etsin neyse ben bunu duyunca baktım bizimkinin izi var ama içerler zaten her yer ıslak ve çamur. Çünkü hava yağmurlu haliyle tek giren biz değiliz. Abi dedim noldu. Niye böyle giriyosunuz kucaginizda taşıyın benim bir sürü isim var dedim o an bi paspas gördüm duvara yaslanmis bunla sileyim ben dedim bişey demedi gitti hızlıca. Bende başladım sildim her yeri 5500 tl (guncel zamsiz)apartman aidatı verdiğim yerde yağmurlu havada azar yiyip yerlere paspas attim. Ve üzüldüm de yani. Ne diyosunuz hanımlar sizce de ayıp mi etmemis mi bize
Söyledikleriniz matematiksel olarak benim kafamda oturmuyor. Bahsettiğiniz rakamlar saydıklarınız için çok fazla. Her ay 2 milyona yakın bir para toplanıyor demektir. Bu para nereye gidiyor diye sorgulamıyor musunuz?Yok görevli kaç tl alıyo bilmiyorum ama asgari almadığına emin gibiyim zaten burda yaşıyolar o mesele değil aslında. ben 5500 tl veriyorum sitede 360 daire var baya bi para ediyo tek hizmet asansör ve apartman görevlisi l. Havuz ne bileyim ıvır zıvır para alınacak şey yok belki çevre düzenlemesi o da bi şey yapılmıyor yere kimse çöp bile atmıyo. bu kadar para ona gitmiyorsa benim mi suçum ben kibarligimdan sildim çocuğumun dağıttığı yeri toplarım restorana gidince mama sandalyrsinden dokuleni de eğilir toplarım onlardan önce etrafa zarar vermek istemem ama azarlanmak hoşuma gitmedi ki ben kendine ve eşine sürekli selam veririm her gördüğümde ne bileyim yüzüm yumuşak zaten ama keşke böyle olmasaydı adam belki yorgundu bunalmisti ama bende iyi bi gün geçirmiyordum. Keşke kendimi daha iyi savunabilsem yırtık olsam
Bes bin bes yuz tl'ye aldiginiz tek hizmet apartman gorevlisi ve asansor mu cidden? Bu 5500 tl'ye merkezi sistem ve sicak su dahil mi?Yok görevli kaç tl alıyo bilmiyorum ama asgari almadığına emin gibiyim zaten burda yaşıyolar o mesele değil aslında. ben 5500 tl veriyorum sitede 360 daire var baya bi para ediyo tek hizmet asansör ve apartman görevlisi l. Havuz ne bileyim ıvır zıvır para alınacak şey yok belki çevre düzenlemesi o da bi şey yapılmıyor yere kimse çöp bile atmıyo. bu kadar para ona gitmiyorsa benim mi suçum ben kibarligimdan sildim çocuğumun dağıttığı yeri toplarım restorana gidince mama sandalyrsinden dokuleni de eğilir toplarım onlardan önce etrafa zarar vermek istemem ama azarlanmak hoşuma gitmedi ki ben kendine ve eşine sürekli selam veririm her gördüğümde ne bileyim yüzüm yumuşak zaten ama keşke böyle olmasaydı adam belki yorgundu bunalmisti ama bende iyi bi gün geçirmiyordum. Keşke kendimi daha iyi savunabilsem yırtık olsam
1 çalışan yok ki her apartmanın bir görevlisi var 5 blok onun dışında tesisatcisi guvenlikcisi gibi çalışanlar da var bi kere hesaplamıştık eşimle yine fazla paralar dönüyo. bütün daireler yani 360 daire de 1 kişiye ait ve adına şirket yönetiyor herkes kiracı niye bu kadar detay verdim inanın bilmiyorumSöyledikleriniz matematiksel olarak benim kafamda oturmuyor. Bahsettiğiniz rakamlar saydıklarınız için çok fazla. Her ay 2 milyona yakın bir para toplanıyor demektir. Bu para nereye gidiyor diye sorgulamıyor musunuz?
Bahsettiğiniz büyüklükte bir sitede ortalama 10-15 çalışan olmalı. Bu hesaba göre 500.000 ile 750.000 arası bir çalışan gideri çıkar ortalama. Yine yaklaşık olarak 100.000 gibi bir elektrik su gideri olur. Geri kalan 1 milyonun üzerinde harcama neye yapılıyor her ay? Bana kalırsa densiz görevliden daha büyük sorunlarınız var.
Güvenlik var bide merkezi sistem değil zaten bireysel her şeyBes bin bes yuz tl'ye aldiginiz tek hizmet apartman gorevlisi ve asansor mu cidden? Bu 5500 tl'ye merkezi sistem ve sicak su dahil mi?
Yani sizin tek sorununuz apartman gorevliniz degil galiba?
Aylik yapilan harcamalar detayli olarak apartman duyuru dolaplarinizda ilan ediliyor olmali, hic kontrol ettiniz mi?
Teşekkür ederim, evet bence de öyle.Söyleyeceğimi lafı dolandırmadan direkt söylediğim için yazı dilinde sert oluyor. Kusura bakacak bir şey yok.
O aidatın içinde görevlilerin maaşları, sigortaları, tazminat fonları, elektrik, su, asansör, ortak alan bakım giderleri, yönetim şirketi ücreti, varsa havuz, spor salonu harcamaları vs. var. Bunlar yoksa ve 5000 ödüyorsa sorun vardır zaten.
O paspasla o adamın ağzına bir çarpardım bir de yer çarpardı. Bunun için maaş alıyor ve sigortası yatıyor . İşi tam olarak bu anlatabildim mi? Şark kurnazına bak sen sinirlendim ya . Onun tek işi bu zatenSelam kızlar görüşlerinizi bekliyorum
İşte bu ülkede böyle olunc çok afedersin adamı şey ediyorlar.ben kendine ve eşine sürekli selam veririm her gördüğümde
Okuduğunuzu anlıyor musunuz? 1 demedim zaten, en az 10-15 çalışan vardır dedim.1 çalışan yok ki her apartmanın bir görevlisi var 5 blok onun dışında tesisatcisi guvenlikcisi gibi çalışanlar da var bi kere hesaplamıştık eşimle yine fazla paralar dönüyo. bütün daireler yani 360 daire de 1 kişiye ait ve adına şirket yönetiyor herkes kiracı niye bu kadar detay verdim inanın bilmiyorum
Neyine şaşırdınız o kadar yav bizim arkadaşın aidatı 15 bin.Adamın aldığı paraya kadar düşmedim sadece şaşırdım yazdım farkındaysanız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?