Apartman hayatı

Çocuk haklı elbette belki balkona kum getirseniz odasına kaydırak vs koysanız mutlu olmaz mı? Veya haftasonu sabahtan akşama kadar ormana götürseniz tüm enerjisini atsa belki iyi gelir
Dönüp dolaşıp tvye dönüyoruz yine malesef. Ne yapsam yetmiyor yapay kum aldım kaydırak bisiklet ama yetmiyor. Kendim köyde büyüdüğüm için çok mutlu bir çocukluk geçirdim. Çocugunun böyle büyümesi içimi çok burkuyor.

bence bu eksikliği siz yaşıyorsunuz çocuk değil

yani çoğumuz apartmanda yaşıyoruz

çocuklarımız da

ben de apartmanda büyüdüm

çocuk ile zaman geçirmek sadece doğada olmaz ki

evde şu bu değil önemli olan birlikte bir şeyler yapmak

taş getirir oynar çöp alır oynar çocuk

mesela oğlum at kestanesi seviyor

10 yaşında biz hala her sonbahar at kestanesi toplamaya gidiyoruz

bakın eve yakın bir yer değil pazar günü özellikle at kestanesi toplamaya

onlarla oynuyoruz

çocuk evde diye değil boş diye sıkılıyor

bir de o sizin beğenmediğiniz beton bile ona cazip geliyor gitmek istiyor

ama ben bu kadar dramatize edilmesi taraftarı değilim

yeşillik yok ise betonda yaşar insan her şeye uyum sağlar isterse tüm balkonunu yemyeşil yapar vs vs

bir de okula gitmiyor mu pandemi nedeni ile mi evdesiniz

sonuçta 3 yaş sosyalleşme çağı kendi yaşantısı olduğunda size bağımlılığı da azalır

ama yine söylüyorum o köy hayatını, sokaklarda büyük çocuklarla kalabalığa karışıp yaşayıp gitmeyi siz özlüyorsunuz çünkü çocuk onu zaten bilmiyor

Bahçeli evi olanlar ne şanslı ..çok üzülüyorum evde duran çocuklara
şişe tabsiyem aracinz varsa ve gündüz evdeyseniz calismiyorsaniz herhun yeşillik bı alana götürün araçla..mutlaka vardır feda edin vaktinizi ve götürü n ..çocukluk daha geri gelmeyecek

Anlıyorum ama bizde mahallede büyüdük öyle bahçeli evimiz filan yoktu gayette mutluyduk. O yaştaki çocuklar zaten enerjik olduğu için her şeyden çabuk sıkılıyor. Belki kreş daha iyi gelebilir orda enerjisini atar.

Evin de manzarası hep ev olunca sizin içiniz sıkılmış galiba. Çocuklar çünkü parka ağaç görmeye yeşilliğe gitmiyoki. Hafta sonları bazen ormanlık yerlere gitsek bile çocuklar iki salıncak bi kaydırak var onların tepesinde. Koca alanda bi orayı istiyolar. Çok üzmeyin kendinizi dediğiniz gibi yerede gitseniz eve gelince ağlayacak. Benim küçükte aşağıda gün boyu dursam eve gelince kapının önüne yatıyo bi daha gidelim diye. Eskisi gibi de değil ki salayım çocuğu oynasın. Evde birşeyler yaparak ilgisini dağıtın. Mesela dosardan gelince banyoda bol köpüklü saatler onunda hoşuna gider. Hem yıkanmıs olur. Sonrası sevdiği bi yiyecek uyku gün biter zaten.

Memuruz. Yakın gelecekte taşınmamız mümkün değil malesef
Artık memurlar orta sınıf degil içiniz rahat olsun.siz zenginsiniz farkında degilsiniz.eşim özel aektor calısanı asgarı ücretin bı tık uzerinde maas..ben işsiz.biziz orta sınıf.eskıden bız fakırdık bu sartlarda bız orta sınıfız.

Kızım doğmadan evimiiz değiştirdik hangi eve baktıysak onun için baktık park yeşillik bebek arabasıyla gezme vs şimdi çok şükür hiç sorun yaşamadık karantinada bile her gün indik apt bahçesine kedi sevdik o bile bi maceraydı çok eğleniyor 1,5 yaşında

Aracınız varsa götürün başka parklara,illaki vardır evinize uzakta olsa.
Öte yandan hava almakta birşeydir çocuk açısından. Oğlum 25 aylık haftasonu parklar kalabalık oluyor diye götürmüyorum ama sabah çıktım bizim sokakta yürüdük,kimse yoktu,kızım scooter kullandı,oğlum ağaç,kuş,araba gördü sevindi,koştu sağa sola . Yürüdük,yoruldu,hava aldı,yetti ona.
Üzülmeyin, eminim ufak yürüyüşlerde keyif verir çocuğunuza,havalar bozmadan her gün 1 saatte olsa çıkarın.

Kedi sahiplenin. Yavru olursa daha iyi olur çocukla büyüyorlar. Kardeşim kaç gün kedinin başını beklerken yanında uyuyakaldı sayamadım bile. Çok mutlu oluyorlar size de terapi olur.

Kum havuzu fikri hosunuza gider mi bilmiyorum ama balkonunuz varsa deneyebilirsiniz. Ufaklıkların çok hoşuna gidiyor. Leğen gibi birşey alıp içine ince plaj kumu koyuyorsunuz. Kova kürek vs. verince eline epey oyalanıyorlar. Bizim ufaklık için ciddi teselli oldu kum havuzu bu yaz. Tek kötü tarafı kumu eve getiriyorlar. Paspas serdim girişe işe yaradı.
Biz başka bir ülkede apartmanda yaşıyorduk. Pandemi yüzünden tüm parklar kapandı burada, hala da kapalı. Biz de bahçesi olan bir eve taşındık. Gerçekten hepinize çok iyi geldi. Dilerim gönlünüzce bir yere geçmek yakın zamanda size de nasip olur.

Evimizin yanında central park vardıda götürmedikmi?

Şaka bir yana büyük şehrlerde de çok güzel yeşil temiz park alanları var ama bazen iş bazen ekonomik durumlar buralara gitmeyi engelleyebiliyor. Her mahallede okullar var ve bunların bahçeleri şu dönemde günün büyük çoğunluğunda boş. çocuğunuzu oralara götürün. en azından trafik tehlikesi olmadan koşar,toprakla , topla oynar. enerjisini stresini atmış olur sizde rahatlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…