Apartman İçinde Bitmek Bilmeyen Kediler ve Pislikleri

Kediler eşeleyerek tuvalet ihtiyaçlarını giderirler.
Öyle betona,mermere taşa falan yapmazlar. Aptdan dışarı çıkamadıkları için mecburen içeri yapmışlar belli. Havalar artık düzeldi. Bir dahaki kışa kadar dışarda olmalarında sakınca yok..
Onları bahçeye davet edin yiyecekle,mamayla..
 
Yani beğen butonuna birden fazla basma şansım olsaydı emin olun şarjım bitene kadar basardım. En anlamlı yorum. Duygularıma ve öfkeme tercüman olmuşsunuz.
 
okudum. benim de sözüm yok
 
hayvanseverliği ölçtüğünüz cihazları bana da getirir misiniz? Ben de üfleyince ibrenin "gerçek" mi "yalancı" mı hayvansever olduğunu anlayayım :) siz kendinizi çok iyi biliyorsunuz, o açıdan dedim :)
Bunun dışında, o zaman bu durumda ben de kedileri apartman içine alanların önüne gidip işesem nasıl olur sizce? :)
tam da dediğinizi derim "o kediler ne kadar çiş yapıyorsa bizler de yapıyoruz, bana da içgüdülerim orayı gösterdi." Malum, hepimizin geldiği yer doğa :)
 
kediler öyle kapı önlerine tuvalet yapmazlar. kuma yapıp koklaya koklaya kokusu geliyor mu hala diyerek üstünü örtmeye çalışan canlılardan bahsediyoruz. binanın içine madem alıyorlar alanda bir zahmet akıl edip arada dışarıda çıkarsın emin olun o hayvanda oraya tuvaletini yapmaktan çok mutlu değildir. resmen hayvana eziyet. aç susuz kumsuz binanın içinde olur mu kedi ya. yerinizde olsam binanın kapısına not yazarım kedileri içeri alırken suyunu mamasını kumunu koymayacaksan hayvana eziyet etme seni betonların arasına kapatsam altına yapmaktan mutlu olmazsın yazardım. biraz empati ya hayvana iyilik yapmak böyle birşey değil çok sinirlendim gerçekten.
 
sorunlu bir gebelik yaşadığım için doğum iznine erken çıktım ve yaklaşık 2 aydır işe gitmiyorum. Evde kaldığım bu süre boyunca bu problemle savaşıyorum (iki kere paspas değiştirdim-şu anda kapımın önünde paspas bile yok).
Öncesinde çalışırken de sabah çıkıp akşam döndüğümüzde bu problemle bu kadar sıklıkla karşılaşmıyorduk diye hatırlıyorum, çünkü sidiğin kokusu kesinlikle hissedilebiliyor.
Bu arada yönetimle yaptığım konuşmalar sonucunda bu problemin apartmanda yıllar boyunca olduğu; en üst kattaki bayanın tavan arasında hamile kedileri besleyip orada doğum bile yaptırttığını öğrendim.
Yani bir kişi kedileri çok ağır şekilde apartman içine alıştırmış aslında.
Eskiden bir de köpek alıyorlarmış apartmana, onun dışkılarıyla da uğraşılıyormuş. Şu anda sadece kediler var...
 
ilk mesajıma günlerdir karşılaştığım manzaralardan birinin fotoğrafını koydum, "göllenme"yi orada görebilirsiniz :)
 
mümkün. idrarırınızı yapabilirsiniz. bu sizin tercihiniz ve tepkinizdir
o olçüm aletini de size gönderebilirim.
şoyle çalışır. gercekten hayvansever biri hayvanın dogası geregi ( koku bırakma veya kum yoksa mecburiyetten ) çiş kaka yapmasına aldırış etmez. ortamı uygun hale getirir veya bunu saglayacak kişiler ile görüşüp çözüm arar.
bende bir köpek var. ve barınak köpeklerine gecici aile olurum. ayrıca hasta, yeni kısırlaştırılmış iyileşme döneminde ki köpeklere bakım yapıyorum. ishalli de gelir kusanıda.
ishal 10 sürer ve antibiotik tedevisi verilir. ilacını içirir. pataes pirincli mama hazırlarım.
elime kürek alıp kakasını yaptıgı bölgeleri toprak ile örterim.
kusarsa hergun midesinii tutsun diye pirinc lapası hazırlar biberonla içiririm. ilacı varsa veririrm
kısırlaştırılmış veya başka bir sebepten ötürü yarası olan hayvanlara günlük en az 2 kere olmak kaydı ile pansuman yaparım.
sokakta ac atılmış yaralanmış kedi köpek varsa alır tedavi ettirir. sahiplendirilenme kadar evimde bakarım.
ve benim evim cok şanslı bir evdir. gelen kedi köpek en fazla 3 ay durur. en kısası 15 gun. hemen sahip bulunur.
olmadı kedileri fethiyeye gönderin.
 
ilk mesajıma günlerdir karşılaştığım manzaralardan birinin fotoğrafını koydum, "göllenme"yi orada görebilirsiniz :)
he bak arkadaş da dogru yazmış ben resme baktım. kedi o kadar nasıl işer dedim.
aklıma acaba komşu kopegi mi var dedim. konu sahibi kedi yazdı ise kedidir dedim.
ama valla sen kediler derken köpek veya bir insan bile işemiş olabilir.
kedinin çişi o kadar cooookk olmaz.
 
TEŞEKKÜRLER! :)
 
yaptıklarını takdir ederek, her yaptığımız iyiliğin çeteresini tutarak bunları başkalarıyla paylaşma/paylaşmama inisiyatifini ben insanlara bırakıyorum. burada başka bir bayana da dediğim gibi, ne benim size birşey kanıtlamam (bu durumda sizin de gerekmiyor benim fikrimde), ne de sizin beni ikna etmeniz gerekiyor :)
Bununla beraber, sizin gerçek hayvansever tanımınızdaki bazı kriterler ile benim ortak alanda saygılı yaşayan bireylerin kriterlerinde bir kesişim kümesi ne yazık ki göremiyorum. "Gerçek" hayvansever ortak alan yaşamında insan haklarına ve hijyenine uymayı aldırış etmiyorsa, benim için gerçeklikten uzaktır.
Bunun dışında, subjektif tanımlarınız dışında bana verebileceğiniz kedilerin çişini yapmasını önleyecek bir öneriniz yoksa, esenlikle kalın sevgil, "gerçek" hayvansever :)
 
kum koy.
insan kadar hayvanlarında hijyene ihtiyacı vardır.
sizde iyi kalın :)
 

Zulme uğryan insanlar ne zaman konuşsun peki?
 
Kedılerın en nefret ettıgı durumdur pislik
Apartmanda kalmıssa mecbur yapacak
Saglık ıcın ıyı bırsey degıl
Bunu apartman toplantısı cozebılır
Apt kapısı acık kalsında barı dısarı cıkabılsınler ıcerde kaldıkları ıcın yapıyor kedi ne bılsın masum
 
Ay şaka gıbısınız
Konu sahıbı kedılerı sıze yollasında sızın evınıze bacanıza yapsın ozaman
Çocuk ıcın mısafır ıcın kapalı alanda hıjyen ıcın dogrumu arkadaslar
Gercek hayvansever ses etmez kafana bıle yapsa demıssınız e sızınde kafanıza yapmasında sakınca yok ozaman
Konu sahıbıne adreslerı ıletınde kedılerı gondersın


Bı arkadas demıs kedı kumu koyun dıye o mantıklı aslında ama bukez kumu temızleyecek bırı lazım aptdekıler sırayla kabul ederse ne ala

Kedı kapısı yaptırabılırsınız cıkısları kolay olur kedilerde mutsuzdur apt ye yapmalarından

Benımde kedım var ama evıme kapıma işesin dışkılasın ıstemem ne munasebet

Ne kadar pis insan varmıs yahu
 
Kendısıde biliyor naptıgını tosbik ya
Cısını yaptıgı yerı ne kadar sılersek sılelım bılıyor kedı yınede alıyor o kokuyu
 
Benim kedim kızgınlık donemınde bukadar cok çiş yapıyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…