- 14 Ocak 2012
- 11.857
- 73.538
- 798
Camdan baktığında araba burada oh, rahatlaması belki ne bileyimApartmanin onune park etsenizde siz uyurken bile arabaya carpabilirler ki. Bence park yeri sevgisi bundan daha farkli birsey :)

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Camdan baktığında araba burada oh, rahatlaması belki ne bileyimApartmanin onune park etsenizde siz uyurken bile arabaya carpabilirler ki. Bence park yeri sevgisi bundan daha farkli birsey :)
Size birşey demedim aslında bende. :)Off ceza alirsiniz demedim zaten. :) Hiç bir kural, ceza içermese de biz anlayişli olup insanlarin evinin onunu tercih etmiyoruz diyorum.Neyse acik yazdigimi dusunuyordum.![]()
Bazı teyzelerin işi gücü yok bekliyorlar camda. Yaşlılara saygı falan diyorlar da yaşı gereği halden anlaması gerekmez mi bu insanların ?Geçen benzer bir olay yaşadım. Sağlık ocağına iğne vurulmaya gidiyorum. Baya geniş sokak bu arada. Herkesin yaptığı gibi sağlık ocağının en yakin evin duvar dibine park ettim. 11.30tu bu arada saat. 15 dakika sürdü sürmedi arabaya geldim camda da bi teyze gordum zaten. Bi kağıt yapıştırmış arabaya. Senin evinin önü yok mu yazmış.
Bazı insanlarda çok terbiyesiz gerçekten. Hamileyim düşük iğnesi vuruluyorum belkide alınganlık yaptım bilmiyorum ama kalbim kırıldı.
Çıkıp kızım buraya park etmezsen sevinirim gibi deseydi etmezdim. Dedigim gibi geniş ve bol park yeri olan bir yerdi.
Ki yinede açıkça park yeri yazmıyorsa sokak kenarları herkese açıktır.
Genel olarak kaba insanlar olduğumuz için kimsenin kimseye tahammulu yok bence.
Gerçekten camdan bakıp en ufak bir sey bulayımda çıkayım diye bekliyorlar. Yok ben anladıklarını düşünmüyorum tabi genel herkes öyle değil ama. Ben bu tarz davranışlar sergileyen kimseye yaşı büyük diye saygı duymuyorum direk ordan uzaklaşıyorumBazı teyzelerin işi gücü yok bekliyorlar camda. Yaşlılara saygı falan diyorlar da yaşı gereği halden anlaması gerekmez mi bu insanların ?
Konu sahibi apartman duvarını kastetti sanırım. Otopark girişi değil anlamında.Bizde kaldırım tümseği mi ne diyorlar o yok, sokak diye giriyorlar. Duvar vs diyince belki de adamların alanıdır diye düşündüm, bazen arsa kenarını ayırıyorlar, oluyor öyle. Direkt yol olsa duvar vs ne alaka? Anlamadım
Sadece evimizin önüne gidiyor olabilir miyiz arabayla? Niye araba kullanalım o zaman? Memleket omega yoksunluğu çekiyor resmen.Geçen benzer bir olay yaşadım. Sağlık ocağına iğne vurulmaya gidiyorum. Baya geniş sokak bu arada. Herkesin yaptığı gibi sağlık ocağının en yakin evin duvar dibine park ettim. 11.30tu bu arada saat. 15 dakika sürdü sürmedi arabaya geldim camda da bi teyze gordum zaten. Bi kağıt yapıştırmış arabaya. Senin evinin önü yok mu yazmış.
Bazı insanlarda çok terbiyesiz gerçekten. Hamileyim düşük iğnesi vuruluyorum belkide alınganlık yaptım bilmiyorum ama kalbim kırıldı.
Çıkıp kızım buraya park etmezsen sevinirim gibi deseydi etmezdim. Dedigim gibi geniş ve bol park yeri olan bir yerdi.
Ki yinede açıkça park yeri yazmıyorsa sokak kenarları herkese açıktır.
Genel olarak kaba insanlar olduğumuz için kimsenin kimseye tahammulu yok bence.
Eğer kendi binalarının önünde kalan yol ise evet hakları var.Şuan çok öfkeliyim. Sakinleşmeye çalışıyorum. Oğlumu özel eğitime getirdim. Sokağın uygun bir yerinde arabamı park ettim. İnanın park ettiğim yer duvar dibi. Binadan bir adam çıktı. Buradan arabanızı çekin dedi. Bir sürü saçma sapan gerekçe sundu. Önce bina önüne çektiniz dedi. Burası duvar dedim. Sonra özürlü yeri dedi Hani nerede tabelası dedim. Siz buraya park ediyorsunuz bu insanlar nereye park edecek dedi. Ama burası kamu alanı, böyle bir dertleri varsa otoparklı bir evde oturtabilirler dedim. Biz burası için belediyeye kira ödüyoruz dedi. Bu külliyen yalan, böyle bir uygulama yok dedim. Ama çaresiz arabamı oradan almak zorunda kaldım. Çünkü arabama zarar verebilir. Şimdi soruyorum size apartmanların kamu alanı olan sokakları tutma hakkı var mıdır? Ben bunu gasp olarak nitelendiriyorum. Ya siz?
Yani bizde aynı şeyleri yapıyoruz aslında ancak uygun boş bir alan bulursam da para vermeyi tercih etmem, oraya park ederim. Açıkçası sokakları apartman sakinlerinin önceliği olarak görmediğim için gönül rahatlığıyla park ederimİstanbuldayim. Gidecegimiz yeri bilmiyorsak önceden bakiyoruz malesef nereye park edebiliriz diye. Ucretli otopark varsa oralari kullaniyoruz. Eee yuruyoruz haliyle biraz.
Malesef buyuk sehirde inecegimiz yerin dibine arabayi park edemiyoruz her zaman.Bazen otoparklar bile dolu oluyor. Kimsenin suçu yok bunda tabi.
Çok güzel bi bakış açısıSadece evimizin önüne gidiyor olabilir miyiz arabayla? Niye araba kullanalım o zaman? Memleket omega yoksunluğu çekiyor resmen.
Böyle bir durum için polisi arayıp arabayı kaldirmalarini isterseniz bir sonuç alamazsınız. Yani yasak değildir.Eğer kendi binalarının önünde kalan yol ise evet hakları var.
Bina yapılırken belediye binadan bunun için işgaliye adı altında hatırı sayılır bir ruhsat ücreti almaktadır.
Bu ücret binanın yolu park için işgal edeceğini var sayarak alınır.
Bu rakam evin etrafından geçen yol miktarına göre artar.
Yani üç tarafı yol ile çevrili bir bina ise buna göre alınır bu ücret.
Yani binanın etrafında kalan yol için bira sakininin öncelikli park etme hakkı mevcuttur.
Ama kişinin evinin çevresi değilse bilemiyorum tabi ki.
Böyle bir uygulamadan haberim yok açıkçası. Ancak böyle bir uygulama olsa bile, apartman önündeki sokağın park hakkı, apartman sakinlerine aittir diye genel geçer bir kuralın olması gerekmez miydi?Eğer kendi binalarının önünde kalan yol ise evet hakları var.
Bina yapılırken belediye binadan bunun için işgaliye adı altında hatırı sayılır bir ruhsat ücreti almaktadır.
Bu ücret binanın yolu park için işgal edeceğini var sayarak alınır.
Bu rakam evin etrafından geçen yol miktarına göre artar.
Yani üç tarafı yol ile çevrili bir bina ise buna göre alınır bu ücret.
Yani binanın etrafında kalan yol için bira sakininin öncelikli park etme hakkı mevcuttur.
Ama kişinin evinin çevresi değilse bilemiyorum tabi ki.
Aynen evet apartman duvarıKonu sahibi apartman duvarını kastetti sanırım. Otopark girişi değil anlamında.