Apartman sakinlerinin sokakları kendi araçları için tutma hakkı var mıdır?

Bugün iki yerde işim vardı, ikisinde de uygun bir yol kenarına, apartman önüne park ettim.
Bazılarının bakış açısına göre aman bura apartman önü,bura bilmem ne önü diye diye, park yeri arayıp durmam gerekiyordu.

Bunun savunuluyor olması kadar saçma birşey okumadım sanırım son zamanlarda.
Bunu savunanlar hayatında araç kullanmamış ve hayatında hiç saatlerce park yeri aramamış insanlar bence :KK66:

Bunu savunanlar hayatında araç kullanmamış ve hayatında hiç saatlerce park yeri aramamış insanlar bence :KK66:
Araç kullansalar bile, küçük ve boş alanların çok olduğu bir yerde yaşıyor olmalılar. 😬
İstanbul'da, apartman önü olmayan yer yok örneğin. O yüzden yol kenarına araba park edilmemeli demek, dalga geçmek gibi birşey oluyor.

Araç kullansalar bile, küçük ve boş alanların çok olduğu bir yerde yaşıyor olmalılar. 😬
İstanbul'da, apartman önü olmayan yer yok örneğin. O yüzden yol kenarına araba park edilmemeli demek, dalga geçmek gibi birşey oluyor.
Valla ben Ankaradayım burada da farklı değil, zaten ben parketmesem başkası edecek ;) her sokakta çift taraflı arabalar dizim dizim dizili :D

Kamu alanı ama siz de birinin evine önüne değil de farklı bi yere park edebilirsiniz. Ya da işim kısa sürecek diye belirtseniz bence sorun çıkmazdı.

Kendi otoparkim var. Ozel gunlerde misafirler geldigi icin otoparkta yer kalmiyor bazen. Iste o durumlarda apartmanin etrafina parkeden araclardan rahatsizlik duyuyorum. Sonucta apartmanda da uzaga gidemeyecek hasta, yasli vs. Insanlar var. Apartman onlerine degil de mumkunse daha acik yerlere parketmeyi dogru buluyorum. Ben cogunlukla oyle yapiyorum. Ev onune parkedeceksem de zaten camdan goren olunca izin istiyorum. Boyle sormadan etmeden ustune cikisarak yerlesmek hos degil bence.

Çok komiksiniz her yer apartman bina olan bir yerde şehir dışına parketmek gerek arabayı kimseyi rahatsız etmemek için :)) açık yer mi bıraktılar parkedelim :)

Bina önüne park etmemek için ancak böyle birşey olmalı Screenshot_20220608_161832.webp

Sartlardan sozedersek buyuksehirde nezih 1 muhitin en ust katinda ikametim. Lakin bu demek degildir ki varos 1 semtte bodrum katinda yasayan sakinlere, insanlik disi muamele edebilirim, cebren aracimi parkedip husumet cikartabilirim. Bana cok yanlis geliyor. Dolayisiyla da bu davranisi sergilemiyorum.
Ama haklisiniz. Empati yapabilen humanist kisilik sahibi bireylerin ve yalnizca kendine yasayan insanlarin fikir ayriligina dusmesi kacinilmaz.
Empati yapabilen hümanist kişiliğinizle sizin deyiminizle "varoş "semtte bodrumda oturanlar güzellemesi yapmanız çok sakil duruyor.
Varoş nedir yani.
Sokağa araba park etmenin insanlık dışı bir yanı olduğunu da ilk sizden duydum. Ailece görüştüğümüz insanlar var Yeşilköy'de müstakil evde oturuyorlar,icinde müstemilatı bile var ama bilin bakalım ne yok,kendilerine ait otopark. Kendi evlerinin önüne belki o semtle alakası olmayan,belki 2 sokak otede oturan birileri park ediyor,şöförleri onları evin önüne bırakıp 2 tur atıp park yeri bulup araci park ediyor sokaga,muhtemelen başka birinin apartmanının önüne.
Yapacak birşey yok ki.
Bakın soylediğinizin mantıkli bir tarafı yok önceki mesajınizda da. Sokagıniza/sokağımıza araba park edilebilir,kalabalık ve eski yerleşimli semtlerde(kapalı otopark yoktur zira)eviniz olsa yer bulamayıp 2 sokak öteye de park edebilirsiniz,o semtte oturmayan biri sizin binanin önüne de park etmiş olabilir hemde izinsiz gerekmiyor izin alması zira,gayet olağan bunlar kimseye de birşey diyemezsiniz.
Ha otoparkınıza parkeden misafir aracı konusunda yapabilecekleriniz var,aldırmazsınız içeri yonetimle görüşüp ama benim sokağima parkedemezsiniz diyemezsiniz. Bir adım otesi benim evimin önündeki sokak,burdan arabayla geçmeyin demek olur bunun çünkü. Mantıken pek bir farkı yok ikisinin.
Empati,humanizm bunlarla ilgisi yok konunun, insanların işi var ki gelmişler o sokağa. Konu sahibi de çocuğunun eğitimi ile alakalı bir sebepten,oradaki bir kuruma çocuğunu getirmiş,kurumun otoparkınin olmamasi konu sahibinin sorunu mu? Boş bulduğu yere tabi ki park edecek? Ha otopark girişi,kaldırım,engelli park yeri,bina girişi olur denilir buraya araba bırakmayın hatta ararsınız yetkilileri cektirirsiniz de pekala ama sokağa park ettirmemek gibi bir durum sözkonusu olamaz.

Son düzenleme:
Empati yapabilen hümanist kişiliğinizle sizin deyiminizle "varoş "semtte bodrumda oturanlar güzellemesi yapmanız çok sakil duruyor.
Varoş nedir yani.
Sokağa araba park etmenin insanlık dışı bir yanı olduğunu da ilk sizden duydum. Ailece görüştüğümüz insanlar var Yeşilköy'de villada oturuyorlar,icinde müstemilatı bile var ama bilin bakalım ne yok,kendilerine ait otopark. Kendi evlerinin önüne belki o semtle alakası olmayan,belki 2 sokak otede oturan birileri park ediyor,şöförleri onları evin önüne bırakıp 2 tur atıp park yeri bulup araci park ediyor sokaga,muhtemelen başka birinin apartmanının önüne.
Yapacak birşey yok ki.
Bakın soylediğinizin mantıkli bir tarafı yok önceki mesajınizda da. Sokagıniza/sokağımıza araba park edilebilir,kalabalık ve eski yerleşimli semtlerde(kapalı otopark yoktur zira)eviniz olsa yer bulamayıp 2 sokak öteye de park edebilirsiniz,o semtte oturmayan biri sizin binanin önüne de park etmiş olabilir hemde izinsiz gerekmiyor izin alması zira,gayet olağan bunlar kimseye de birşey diyemezsiniz.
Ha otoparkınıza parkeden misafir aracı konusunda yapabilecekleriniz var,aldırmazsınız içeri yonetimle görüşüp ama benim sokağima parkedemezsiniz diyemezsiniz. Bir adım otesi benim evimin önündeki sokak,burdan arabayla geçmeyin demek olur bunun çünkü. Mantıken pek bir farkı yok ikisinin.
Empati,humanizm bunlarla ilgisi yok konunun, insanların işi var ki gelmişler o sokağa. Konu sahibi de çocuğunun eğitimi ile alakalı bir sebepten,oradaki bir kuruma çocuğunu getirmiş,kurumun otoparkınin olmamasi konu sahibinin sorunu mu? Boş bulduğu yere tabi ki park edecek? Ha otopark girişi,kaldırım,engelli park yeri,bina girişi olur denilir buraya araba bırakmayın hatta ararsınız yetkilileri cektirirsiniz de pekala ama sokağa park ettirmemek gibi bir durum sözkonusu olamaz.

Yalnız empati de tek taraflı "Bina önüne park etmeyin, binadakiler park etsin biraz empati insanlık yapın" filan... Binasının önüne park edene ise "Yer bulamamış ne yapsın, biraz empati yapayım, binasının önünde yer bulsa oraya park ederdi zaten niye oturduğu yerden uzağa park etsin? İşi vardır napsın park edecek yer bulamamış başka, burası boşken başka yere niye gitsin, biraz empati yapayım" yok. Empatiler de binada oturanların önceliğinde ahshs

Yalnız empati de tek taraflı "Bina önüne park etmeyin, binadakiler park etsin biraz empati insanlık yapın" filan... Binasının önüne park edene ise "Yer bulamamış ne yapsın, biraz empati yapayım, binasının önünde yer bulsa oraya park ederdi zaten niye oturduğu yerden uzağa park etsin? İşi vardır napsın park edecek yer bulamamış başka, burası boşken başka yere niye gitsin, biraz empati yapayım" yok. Empatiler de binada oturanların önceliğinde ahshs
Nezih muhitte oturanların empati anlayışı buysa demek ki:olamaz:
Bizim semt nezih değil sanırım,herkes kendine göre empati kuralları belirlemiyor. Hatta hiç konuşulmuyor,yaşlısı,minik çocuğu olan binanın önüne ,kapıyı engellemeyecek şekilde park ediyor,diğer grup bende dahil yolun karşısınaki cebe parkediyoruz. Arada başka arabalar geliyor park ediyor gidiyor.
Yokuşta kaliyor sokağımız ,kar yağınca sokak ortasında bile kalan araçlar oldu bırakıp gittiler çıkmak mümkün değildi, sokağa küreme aracı giremedi karlar temizlenemedi yinede kimse şikayet etmedi.
Ona park etme,buna burda bırakma,ötekine sen nerde oturuyorsun,kime geldin diyemeyeceğimize göre,anlayışla karşılıyoruz.
Ama kim empati sahibi,humanist onu bilemicem şimdi.

Empatiyse mesele, konu sahibi çocuğunu özel eğitime götürmüş, ona ve çocuğuna yol üzerindeki ev sahibinden daha az empati yapılması gerektiğini kim iddia edebilir?
İlla hümanist kişilikleri ile işlerine geldiği gibi duyar kasacaklar. 🥴

Üşenmedim arabam için park savaşını kazandıktan sonra çevremdeki birkaç sokağın fotosunu çekmek için gezdim. Duyarlı, hümanist arkadaşlardan bu sokakların bina önü olmayan yerlerini göstermelerini rica edeceğim. (Park yeri bulduk da bina önü olmaması kusur kaldı)

Eklentiler

• 2ABC9085-B20C-402C-916E-8833F81058AD.webp
    2ABC9085-B20C-402C-916E-8833F81058AD.webp
    77,4 KB · Görüntüleme: 65
  • 910DB836-ED10-40B2-98B6-444D2445DABC.webp
    910DB836-ED10-40B2-98B6-444D2445DABC.webp
    99,6 KB · Görüntüleme: 71
  • BD583795-6929-4B23-B61A-4C58D3DE5A6A.webp
    BD583795-6929-4B23-B61A-4C58D3DE5A6A.webp
    96,3 KB · Görüntüleme: 72
Üşenmedim arabam için park savaşını kazandıktan sonra çevremdeki birkaç sokağın fotosunu çekmek için gezdim. Duyarlı, hümanist arkadaşlardan bu sokakların bina önü olmayan yerlerini göstermelerini rica edeceğim. (Park yeri bulduk da bina önü olmaması kusur kaldı)
Fotoğraflar konuya kapak olmuş resmen 😀

Back
X