Empati yapabilen hümanist kişiliğinizle sizin deyiminizle "varoş "semtte bodrumda oturanlar güzellemesi yapmanız çok sakil duruyor.
Varoş nedir yani.
Sokağa araba park etmenin insanlık dışı bir yanı olduğunu da ilk sizden duydum. Ailece görüştüğümüz insanlar var Yeşilköy'de villada oturuyorlar,icinde müstemilatı bile var ama bilin bakalım ne yok,kendilerine ait otopark. Kendi evlerinin önüne belki o semtle alakası olmayan,belki 2 sokak otede oturan birileri park ediyor,şöförleri onları evin önüne bırakıp 2 tur atıp park yeri bulup araci park ediyor sokaga,muhtemelen başka birinin apartmanının önüne.
Yapacak birşey yok ki.
Bakın soylediğinizin mantıkli bir tarafı yok önceki mesajınizda da. Sokagıniza/sokağımıza araba park edilebilir,kalabalık ve eski yerleşimli semtlerde(kapalı otopark yoktur zira)eviniz olsa yer bulamayıp 2 sokak öteye de park edebilirsiniz,o semtte oturmayan biri sizin binanin önüne de park etmiş olabilir hemde izinsiz gerekmiyor izin alması zira,gayet olağan bunlar kimseye de birşey diyemezsiniz.
Ha otoparkınıza parkeden misafir aracı konusunda yapabilecekleriniz var,aldırmazsınız içeri yonetimle görüşüp ama benim sokağima parkedemezsiniz diyemezsiniz. Bir adım otesi benim evimin önündeki sokak,burdan arabayla geçmeyin demek olur bunun çünkü. Mantıken pek bir farkı yok ikisinin.
Empati,humanizm bunlarla ilgisi yok konunun, insanların işi var ki gelmişler o sokağa. Konu sahibi de çocuğunun eğitimi ile alakalı bir sebepten,oradaki bir kuruma çocuğunu getirmiş,kurumun otoparkınin olmamasi konu sahibinin sorunu mu? Boş bulduğu yere tabi ki park edecek? Ha otopark girişi,kaldırım,engelli park yeri,bina girişi olur denilir buraya araba bırakmayın hatta ararsınız yetkilileri cektirirsiniz de pekala ama sokağa park ettirmemek gibi bir durum sözkonusu olamaz.