- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
- Konu Sahibi BiProfenid
-
ben olsam giderdim. Çocuklar herkesi davet etmiş, abuk bir niyetleri yoktur ki...
biz böyle görüşmelere giderken, sevgililerden de isteyenler gelirdi. arkadaşlarınıza bir sorun bakalım, sınıf dışından gelecekler var mı? evetse, sevgilinizin gelip gelemeyeceğini sorun. beraber gidin.
eğer sadece sınıfa özel ise, ve gitmek istiyorsanız gidin.
sevgiliniz, kendi hiç mi bir yere gitmiyor, arkadaşlarıyla maça vs... böyle hatırlatmalarda bulunun...
her konuda böyle kıskançlık yaparsa, durumunuz gerçekten zor...
belki de, kendi de davet edilmek istiyordu, edilmediği için huysuzluk ediyor olabilir..
Seni çok iyi anlıyorum..
Ama şu da var bu kadar kısıtlamalara ilerde pişman olacaksın..
Yani insan arada normal arkadaşlarıyla da birşeyler paylaşmak istiyor..
sor bakalım o ankarada kızlı erkekli ortamlarda hiç bulunmuyor muymuş?
Bulunmuyorum diycek sana tabii..
sevgilimin şehir dışında olduğu günlerden bir gün kızlar yazın havuza gideceklerdi.erkek yok kız kıza..
tabii benimki zin vermedi..
o zamanlar cep telefonu da yok..gitmedim desem nerden bilecek?
ben dürüstüm ya, sözünden çıkmadım havuza gittim ama koca gün havuzda eğlenen arkadaşlarımı izledim oturma kısmından..nasıl üzülmüştüm..
Annem ..kızım git ..falan demişti ama gençlik işte:)
Şimdiki aklım olsa ne yaparım..o havuza girerdim o gün..
bunun gibi çoook şeyler yaşadım bende..
yani sevgilinle papaz ol demiyorum ama bir yolunu da bul..
Sozlu degilsin, nisanli, evli degilsin. Senin basinda annen baban var, sevgili burda dis kapinin dis mandali oluyor biraz. Ben boyle hicbir resmiyet yokken havalara giren insanlari anlamiyorum. Izin vermemeler, kisitlamalar. Sen daha universite ogrencisisin. Tabii ki hayatini yasayacaksin. Kimsenin buyruguna girme. Anan baban izin vermis mi, vermis, bitti o zaman. Ezdirme kendini.
sana benden bir abla nasihatı kimse ama kimse için yapmak istediklerini erteleme..
ailen dışında...
Hemde nasıl..
Bir ben bilirim bir de Allah..
nereye izin vericen bırak yaa
Onun yerime kendimi koyuyorum.
Tama kabul cıngar çıkartırdım, başının etini yerdim ama yinede izin verirdim.
Tabi o günden sonra gelsin tripler.
bu kadar kıskanç olursa zararlı çıkar ama sana çok baskı yaparsa sende gayri meşru yolları tercih edersin şöyle ki bu partiye gitmeni istemez sende ona haber vermeden söylemeden gizlice gidersin bu daha kötü olur. erkek arkadşınızın biraz bunları düşünmesi lazım. baskı yapmak kötü sonuçlar doğurur yalan söylemek zorunda kalırsın çoğu zaman yada gizli saklı yapmak zorunda kalırsın.
nereye izin vericen bırak yaahele orada tabağına kısır koyacaklar, "bi börek daha alır mısın?" diyecek tatlı bi kız alllahııımm sonra benimki ehehelele diye yiyecek filan abooo.
ama çiküfte olayında hiç de öyle olmaz bak. 3 tane gardaş çökecek iman gücüyle yoğuracak yin mi bacım diye de marula sarıp vericek, evlere sessiz dağılacaksınız. evet seninki farklı bence sen git:)))
kıskançsın dediklerinde böyle oluyorum
İzin isterseniz kimse vermez...
Bilgi verirseniz, "yarın akşam şuraya gideceğim" diye, o zaman yorum yapma hakkı tanımamış olursunuz.
İzin istedikçe birileri sizin sahibiniz konumunda olur. Ancak anne babadan izin alınır. o da kendi kendi ayakları üzerinde durana kadar.
Sonra onlardan fikir alınır, bilgi verilir ama izin istenmez.
Benim zihnim yanlış işliyor olabilir bu konuda, zira özgürlüğüm kısıtlandığı anda bir canavara dönüşüyorum
İzin isterseniz kimse vermez...
Bilgi verirseniz, "yarın akşam şuraya gideceğim" diye, o zaman yorum yapma hakkı tanımamış olursunuz.
İzin istedikçe birileri sizin sahibiniz konumunda olur. Ancak anne babadan izin alınır. o da kendi kendi ayakları üzerinde durana kadar.
Sonra onlardan fikir alınır, bilgi verilir ama izin istenmez.
Benim zihnim yanlış işliyor olabilir bu konuda, zira özgürlüğüm kısıtlandığı anda bir canavara dönüşüyorum
Ben gidebilir miyim demedim ki.
Gideceğim dedim.
Bana verdiği tek cevap : "Hayır."
Hani "sana güveniyorum, etrafa güvenmiyorum" söylemleri var ya, kocaman bir yalan.
Kendi özgüvenini sorgulamasını iste ondan.
Bence kesinlikle gitmelisin. Ve bu gizli saklı olmamalı.
Zaten şimdide çok sakin durduğumuz söylenemez.peki gittiğinde sonuçlarına katlanabilecek misin yani tartışmaya?
madem tanıyor oda gelsin o zaman sizinle..böylece sorun çözülmüş olur..
aksi halde bana düşmez ama bence de yanlış olur oraya yanlız gitmeniz..belki onun bilip siizn bilmedğiniz bir şey biliyordur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?