Kızlar,
Eşimin dayısı çocuğum doğduğunda kayınvalidem aracılığıyla bize çeyrek altın göndermiş , başka şehideyiz eşimin dayısı ile. Geçen hafta öğrendim bu durumu ve kayınvalidem bu çeyreği bize vermedi. Dayısının eşi beni aradı sordu, üzerinden 6 yıla yakın zaman geçmiş ama telefondayken konusu açıldı, neden beni aramadın teşekkür etmedin demek istedi. Bende konudan habersiz olduğumuzu söyledim. eşime sordum bilgisi yok. kayınvalidemi aradım; yaa aamaan verdim ya size dedi kapadı telefonu. Şok oldum. Yengemizi tekrar arayıp, durumu açıkladım.O da ben o zaman tahmin ettim de aranız bozulur diye diyemedim. İlk gelin geldiğimde bana da neler ettiler zaten, huylarıdır ama ben nasıl düşünemedim o zaman dedi vs. konuyu kapadık.
Ama ben çok içerledim. Ben ne zor zamanlar geçirdim, eskiye göre iyi de olsam hala zor zamanlardayım, bari bir çeyrek altınımı bana verseydin dimi?
Dün de kv. eşimi aradı, kız kardeşi başka şehirden misafir gelecekmiş, eşime de buzluğunuzdan et getir demiş( eti de ben almadım, birisi hayrına bağışladı bize) eşimde bana sordu bende hayır vermiyorum dedim. Parası var imkanı var bize bir hayrı yok, bari elimdekini alma yani dimi? Eşim bişey demedi ama ben ayıp mı ettim, ben saygısızlık mı yapıyorum diye yine kendimi suçluyorum. Hep böyleyim. İnsanların beni aptal / enayi yerine koymasına müsaade ediyorum, etmediğim de de kendimi suçluyorum.