Araba aldım ama pişmanım sanki 😪

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cogsicagtir02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
2.402
1.166
83
32
Biraz dertleşmek icin yazıyorum arkadaşlar. Benim durumumda olan var mı diye de merak ediyorum açıkçası. 7 yıldır çalışan biri olarak gecen yaz araba aldım. Aldım derken kredi cektim. Aslında biraz da almak zorunda kaldım. Neden derseniz ne bir birikim yapabiliyordum ne de istediğimi alabiliyordum. Sebebi ise aileme maddi yönden destek olmam. 7 yılda elimde avucumda hic bir şey kalmıyordu. Ya kardeşlerime gönderiyordum yA da ihtiyacı var diye aileme. Aileme kredi çekmek zorunda kalmıştım onu da gecen yaz benim biraz birikmişliğimle kapattım ki bir araba alayım. Aldım ama sanki pişmanım. Cünkü elimde yine bir sey kalmıyor.
Bu devirde arabasız da olmuyor. Herkes bir plan yaparken kimseden beni de surdan alır MIsın demek zor geliyordu açıkçası. Ya da bir doktor, hastane isi olunca zorlanıyordum. Bunlar aklıma gelince iyi ki aldım diyorum ama suan eksideyim resmen. Bu arada araba alıp borclanmasaydım da suan yine aileme gönderiyor olacaktım. Sizce iyi mi yaptım kötü mü ?

Düzenleme: herkese iyi dilekleri için çok teşekkür ederim. Allah isteyen herkese nasip etsin insallah ama borçsuz

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla 16 yıldır çalışıyorum, daha yeni külüstür bir şey alabildim. Bekarken millete beni de burdan alır mısın, beni de bırakır mısın diye diye ömrüm geçti, çok pişmanım. Ben de aileme yardım ettiğim için alamamıştım. Çok çok iyi yapmışsın. Araba artık lüks değil, ihtiyaç. Kendin için bir şey yapmışsın, o kadar çalışıyoruz, az bile. Hiç düşünme bile, güle güle kullan.

İyi yapmışsınız bence zaten para biriktirilmiyor. Para durduk yerde eriyip gidiyor. Birkaç yıl sıkıntı çekersiniz aldığınız yanınıza kâr kalır. Kazasız belasız iyi günlerde kullanın inşallah.

Çok sağolun. Evet kendim icin bir sey yapmak istedim. Aileme yaptkıkalrkm da gözlerine bile gelmiyordu

İyi yaptınız sakın pişman olmayın. Bizim evlenmeden önce bir aracımız vardı eşim polisliği kazanıp farklı ile gidince babamdan arabayı alamam hem millet kınar hem de köye çok lazım oluyor dedi. Bende 1 sene okul okudum çok lazım olmadı. Sonra bir yağmur günü çoğu arkadaşı arabasına atlamış evinin yolunu tutmuş benimki donuna kadar ıslanmış galeriye gitmiş adam hiç para almadan vermiş arabayı. Düğünden sonra ödeyecem demiş. Herkes o kadar kızdı ki düğün arifesinde bu araba nereden çıktı diye. 2017 yılında 36 bine aldığı araba şimdi 95 bin TL ye vermiyor . Araba durduğu yerde değer kazanıyor . Hiç pişman olmayın eğer bir yatırımınız yoksa para cebe girmeden çıkar. Ne eşim ne de ben hiç pişman değiliz şimdi 2 aracımız var evimiz var. Tabi ki borcumuz var. Ama o borçlar gider değerleri daha da artar. Araba gerçekten çok çok ihtiyaç gecesi gündüzü yazı kışı var öyle bir anda araç lazım oluyor ki.

Evet annem hastayken yürüyerek onu hastaneye götürmek çok zoruma gidiyordu içimi rahatlattınız sağolun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…