Araba almak istiyoruz ama k.pederim

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.292
7.080
398
Eşimle iyi kötü bir araba alma planımız var 10 bin köşede birikmişimiz var şu an bebeğim olduğu için ben çalışamıyorum eşime en cok işe gidip gelirken lazım motorla gidip geliyor yağmurda çamurda mahvoluyor yollarda köpekler koşturuyor çok zahmetli eylül ayında da bir yerden 12 bin toplu para gelecek o zamana kadar da 4 5 biriktiririz diyoruz.K.pederim görümceme düğün yapacak borcu var borcu varken bile buluruz araba 70 80 liralık bir araç alırız sana diyormuş k.pederim bulmaya bulur ama kızı evlenecek adam nasıl para versin veremez zaten vermesin herkesin kendine göre masrafı var veremedigi gibi o buldu diye arabayı her istedığinde izin almadan emrivakiyle alır kulanır kendi işimizi göremeyiz araba onun kapıda durur ortak mal istemem diyorum.Bizim düğün zamanı da gurur yaptı erkek babası olarak mobilyayı alırım gurur yaparım dedi durdu millete karşı kendi almıs gibi gösterdi biz ödedik yine aynısını yapacak gelecek toplu paramıza da göz dikecek gibi hissediyorum haksız mıyım ? Eşim de biliyorum babam para katarsa araba oradan eve gelmeyecek diyor ama söyleyemiyor da ne yapsak nasıl yapsak ?

Eşiniz banka kredisine kesinlikle karşı
Elindeki motorun manevi değeri var satmaya karşı
Babadan gelen paraya karşı
Elinizde en iyi ihtimalle, her şey yolunda giderse 30 bin lira bir para olacak...
Nasıl araba alabilirsiniz ki? Hiç mantıklı gelmedi bana. Malesef her şey vergi, arabanin iki katı vergi ödediğin bir ülkede yaşıyorsun,30 bin liraya-sizi uzmeyecek bir araba almanın imkani yok. Biriktirseniz de Euro arttıkça,yeni vergiler geldikçe araba fiyatları artacak,yine başa döneceksiniz...
Araba istiyorsanız 3 yolunuz var, 3 beğenmediğiniz seyden birini seçin ;
Ya baba da katsın,ya motoru satın, ya da (en mantıklı seçenek) kredi çekin.

vazgeçtik deyin aniden haber vermeden alın. arabayı da ikinizin üstüne ortak yapın. istediklerinde çok da hayati bir şey değilse bize lazım deyin.
Alınca araç ikimizin üzerine olacak zaten en iyisi habersiz bulmak ve almak sanırım

Arabayı alın, aaa babacım seni zor duruma sokmayalım süpriz yapalım dedik , deyin geçin boşverin

Ah eşim bayılır bir sonraki adımını söylemeye

Ben bir takım sistemler var ya ev ve araba alınan o sisteme katılalım dedim yok mok dedi 20 30 a alınan araba sanayiden eve gelmez farkındayım

Ben bir takım sistemler var ya ev ve araba alınan o sisteme katılalım dedim yok mok dedi 20 30 a alınan araba sanayiden eve gelmez farkındayım
Eşiniz de ne ona geliyor ne buna.
Elini taşın altına sokmak lazım ki bu devirde mal mülk edinebilirsin... İşin zor bence böyle bir kocayla, çünkü bu adam bu kadar kredi dusmaniysa onu istemem,bunu istemem,suna da karşıyım falan ne ev alabilir,ne arsa, ne bir adım ileriye adım atabilir.
Eğer kaygıları diniyse "katılım bankaları" var, daha bir muhafazakar kesime hitap eden söylemleri var . Bir onları araştırın isterseniz, iyice bir ezberleyin argümanlarıni, kocaniza alttan alta anlatır ,aklina girersiniz

Eşim krediye faize aşırı karşı biri çok katı bu konularda

E sizin eşiniz nasıl araba almayı düşünüyor? Her öneriye karşı. Gökten para mı yağacak? Siz hiç karışmayın bence madem yol çeken sıkıntı yaşayan o nasıl bulabiliyorsa bulsun bir çözümünü

Aman paramız var demeyin görümcenin düğününe gider

Sizin birikim 10+12 bin gelecek hadi 2 ayda 8 bin yaptınız maksimum 30.000 o fiyata istediğiniz bir arabayı almanız mümkün değil.

Kp 80.000 lik araba alalım dediğine göre adam 50.000 verecek nerdeyse hisse olarak 3 te 2 o ödemiş oluyor.

Ki arabanın tamamini da siz alsanız baba sonuçta isteyecek ve o arabayı alacak sizden lazım olunca.

Aynı yerde oturduğunuza göre işiniz zor yani.

İki tarafında kendine ait arabası olmadığı sürece bu iş zor .

Eşiniz motorla idare etsin bence araba demek masraf demek.Siz altın, döviz birikim yapin.Yeterli birikimi yapınca gönlünüzden geçen arabayı alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…