Araba almak istiyoruz ama k.pederim

Öyle bir huyu varsa haklısınız.
Para gelir gelmez kredi çekip alın. Süprizzz dersiniz.

Ben evimi yaptirirken k.pederim malzeme tasiyan kamyona 100tl vermiş. Sonra duydumki etrafta oğluma ev yaptiriyorum diye dert yanıyormuş . Gittim 100tl yi verdim.
Sonradan araba aldık pesinat +krediyle. Kaynanamla 500tl göndermis benimde katkım olsun diye. bende kaynanama; 500tl ile oğluma araba aldim havasi atmak icin mi gönderdi gerek yok dedim almadim.

Sakın ortak bişey almayın

O istiyor ki suya sabuna bulaşmadan olsun ben de diyorum katılım bankalarıni yok hık mık e zahneti çeken o cıkar yol da istemiyor külüstür araba alıp sanayiden eve gelmedikten sonra ne kiymeti var ki o arabanin
Allah sabır versin eşinizle olan hayatınızda ,ne denir ki?
Hiç tahammülüm yok ekonomik plan yapmadan bir şeyler isteyen insanlara. Umarım ikna edersiniz katılım bankalarina.
Ya da babası katsın, en azından mal maldır yani,böyle giderse hiç bir şeyiniz olmayacak
(Bence dua edin elinizdeki on bin çeşitli vaatlerle gorumcenin düğün masraflarına gitmesin)

Benim arkadaşımin kayın ailesi 'biz oglumuzu düğünsüz evlendirmeyiz, ele güne karşı laf ettirmeyiz,ölmedik biz' diye zorla uzaktaki memleketlerinde düğün yaptirtti. Kızcagiz takilan takılardan boynu egrildi,fıtık olduöyle bir takı takıldı.
Sonra giderken 'bunlarin hepsi bizim zamanında taktiklarimiz' dediler, kendileri taktıkları altın kemer dahil her şeyi aldılar.
Ve kaç yıl boyunca "dillere destan düğün yaptık" diye konuşup durmuşlar kız da deli olurdu, resmen düğün yapıp gelir kazandılar ama "erkek evlendirmek de zor" diye ortalıkta hava atıyorlar :))

Babası en fazla 5 6 verir eşime gazı verip ortadan çekilir aslında bu yüzden istemiyorum adamda para yok zaten veremez ki olmayani hadi oldu diyelim borç bulur verir
Siz önce bi karı koca piyasaya bakın bence
Maksimum 35 bininiz olacak
O parayla hiçbir araba alınmadığını az araştırsanız öğreneceksiniz zaten

Biz de benim için bazen 2. Araba bakıyoruz
Ama en dandik arabalar bile 70 bine alınmıyor
Mecbur idare ediyoruz
Piyasadan haberi olan biri olarak söylüyorum yani

O birikimli sistemler de yavaş yavaş batıyor
Daha geçenlerde burda konu açıldı onunla ilgili

Konuyu okudum direk yorum yapıyorum genelde konu bası sonu tutmaz ama.neyse

Bu kadar parayla 30 35 bin tl yle at arabası bile alamazsınız
Sizin piyasadan haberiniz yokmu kp yardım etsede o sizin araba olmayacak buda belli zaten
Çok acele etmeyin araştırın birikim dahada yapın

Ayni bizimkilerde öyle 1 ceyrek bile almadilar .evimde 1 yastiklari bile yok. ama sorsan düğün yaptılar. ama ben bundan çok memnunum. En azindan hak iddia ettiklerinde cevabimi veriyorum. hayatima müdahale edemiyorlar.

++++
Adam her şeye karşı

Hangisi bilginiz var mı?

Katılım bankasına başvurabilirsiniz alsat olarak değerlendiriliyor. Sanırım abim o şekilde aldı önceden.
Yani elinizdeki miktarla araba almak maalesef imkansız bide araba külfet ayriteyeten bunu karşılayacak bütçe de ayrı mesele

Ortak mal asla almayın kimsenin parasınida katmayin derim kredide çekmek istemiyorsunuz ozaman bir iki sabredin para biriktirin madem öyle alın

Abbovv

Off hala şu krediye faize karşı olmak nedir arkadaş 30 bine neyin arabasını alacaksınız acaba?
Bende şeyi merak ediyorum toplum olarak birbirimize ne zaman gerçekten saygı duymayı öğreneceğiz acaba ne zaman ben böyle düşünüyorum diyen birine off hala böyle düşünmek de nedir diyerek aşağılamaktan mesela ne zaman vazgeceriz acaba

Ki inancı gereği bir karar dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…