Araba almalı mıyım?

yildizperisiii

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2022
369
788
33
Evimizin bulunduğu yer konumuyla arabanın olması lazım. Babamın arabası bozuldu bı çalışıyor bı çalışmıyor. Eski olduğu için de yapılamıyor. İse gitmem için araba lazım yani. Kredi çekip araba mi alsam diyorum. ama emin değilim. Çünkü benim ehliyetim yok. Uzun vaadede ehliyet alma gibi bı durumum da yok. Alsam bile ben kullanmicam. ikinci bir durum da hastayım ve eğer çalışamayacak duruma gelirsem krediyi nasıl odicem. şöyle düşündüm biraz birikmiş param var.birikmiş parayı önden vermesem de her ay ödesem. Eğer çalışamaz hale gelirsem de birikmiş parayi kullansam. Düşünüyorum ama cesaret de edemiyorum.daha önce kredi kartı kullanmadım.olur da ödeyemem diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım

Aslında krediye beni yönelten şey de hasta olmam. Eğer ölürsem bı mal varlığım yok. Olmezsem de boşuna her gün araba sorunu yasicam. Düzgün cümle kuramadım ama anlamışsınızdır inşallah

O zaman önce ehliyet işini hallet. O esnada babanın arabasıyla idare etmeye çalış. Yani burda kimse sana ehliyet almadan araba al demez. Çünkü yasak
Ay yok yanlış anlattım. Beni ise babam bırakıyor normalde de zaten. Yani alırsam bu sefer benim arabamla bırakmış olacak. İşte resmiyette benim gerçekte onun gibi.. Araba kullanacak kadar sağlığım yok maalesef. Yarın 2 uzaklıktaki hastaneye gidicez milletten araba dileniyoruz mesela

Ne rahatsızlığınız var çalışma hayatınızı sekteye uğratacak mesela?

Bir de ehliyet almayacakmışsınız.

Bence babanızın arabasını satıp sizin birikmiş ekleyin. Ne kadar çıkıyor bilemiyorum ama daha az borçla halledebilirsiniz belki.

Babanıza teklif etseniz eski arabayı satıp üstüne kendi birikiminin koyup araba alamaz mısınız?
Bence babanızın arabasını satıp sizin birikmiş ekleyin. Ne kadar çıkıyor bilemiyorum ama daha az borçla halledebilirsiniz belki.
Yani aslında olabilir ama çalışmayan arabayı kim niye alsın bilmiyorum. Ama bunu bı sorayım babama. Teşekkürler

Astım harici bı teşhis yok. Bulanamadi ne olduğu. Yarın da test sonucu için gidicez inşallah bu sefer sorun neyse bulunur.
Olumsuzlukdan ziyade her ihtimali düşünmek diyelim
Kotu dusunmeyin. Once sagliginizi duzeltmeye odaklanın. İnsallah bir an once sifa bulursunuzm Daha sonra ehliyet araba alirsiniz. suan acil diyorsaniz birikiminizle babanizin arabayi degsitrp ustune koymayi deneyin

Astım harici bı teşhis yok. Bulanamadi ne olduğu. Yarın da test sonucu için gidicez inşallah bu sefer sorun neyse bulunur.
yıllardır mı bulunamıyor rahatsızlığınız,genel olarak sağlığım araba kullanmaya elverişli değil dediniz ama bi teşhis yok yeni mi başladı rahatsızlığınız

Astım araç kullanmaya engel değil.
Ayrıca ölümcül bir hastalıkta değil.
Eğer çalışma hayatınıza bütünüyle engel bir durum var ise zaten malulen emekliliğe başvurursunuz.
Biraz fazla karamsar gördüm.
Çalışmayan araba dediğiniz kaç model, markası ne?

yıllardır mı bulunamıyor rahatsızlığınız,genel olarak sağlığım araba kullanmaya elverişli değil dediniz ama bi teşhis yok yeni mi başladı rahatsızlığınız
Yok yeni değil.yaklasik 3 yıl. Çok anlatmak istemiyorum daha önceleri konu açmıştım. Sürekli tekrarlıyorum aynı şeyleri, yoruldum.

Astım teşhisi olan kısım. Asıl sorun teşhisi olmayanlar. Teşhisi olmadığı için bişey yapılmıyor. Raporum olan mamayı bile yazmadı doktor.
Arabayı bilmiyorum ama baya eski. Belki hurdaciya (adı bu mu bilmiyorum da) satarız. Eski arabaları da alan bi yer vardır belki

Hastalığınızla ilgili konuyu bulamadım. Belki yardımcı olacağımız bir konu vardır.
Sıkıldığınızı söylemişsiniz ama belki bildiğimiz, tecrübe ettiğimiz bir durum vardır.
Mama derken fortimel gibi bir şey mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…