Araba almamız şart ama benim tedirginliklerim var.

çok yakın zamanda seninle aynı durumu yaşamış biri olarak yazıyorum. ben de altınlarımı bozdurmayı düşündüm ama yapmadım. altınlar zor günler için güvencemiz. hem araba dediğin Allah korusun ama bir kazaya bakar. iyi düşününce altınlarımı böyle şeyler için harcamamaya karar verdim. biz de krediye girip aldık.
senin kaynın için yaşadığın durumu ben de eşimin arkadaşları için yaşadım. ona üretebildiğim bir çözüm yok malesef. hele ki seninkiler aynı apartmanda ve kardeşler. başta konuşursanız, her istediklernde vermezseniz (ki hiç sanmıyorum) belki istemezler. ama pek öyle bir şansın yok gibi. Alacaksanız bu konuda çok başınız ağrıyacağını bilerek alın:34:

Araba almak dert degilde,arabanin dertleriyle ugrasmak dert bence.
Arabanin sigortasi vergisi,muayensi zartı zurtu derken bide arada bozulduydu çarptiydi bir suru masrafi oluyor.
Bunuda gozonunde bulundurmak lazim

ben araba konusunda çok hassasım... eskiler ne demiş "at, avrat silah emanet edilmezmiş". eskilerin atı şimdinin arabası oldu...

bizim arabamız var çok şükür. yanında biz olmak kaydıyla - babam dahil - arabamızı ancak o şartla veriyoruz... emanet vermeye kesinlikle karşıyım. eşimin kuzeni demiş "arabanızı bana verinde sürmeyi öğreneyim". oldu canım dedim. ne akıllıymış. araba alacak parası var. kendi arabası eskimesin diye bizimkini kullanacakmış. akıllıya bak.

araba eşimin üstüne de dedim. oda izin vermez :1:.. ne dedi naptı bilmiyorum ama arabayı vermedik.. gitti araba aldı...

sizin durum farklı; sizde bir zamanlar emanet araba bulmuşsunuz. arada eşin alıyormuş. ozamanlar istediğiniz kişilere arabayı vermiyeceğim diyemezsiniz...

sizde düşünün de öle alın. ama araba büyük rahatlık... orası kesin...

bizde bu yıl araba aldık kredi çektik yetmedi 2 de bileziik bozdurduk işe gidip gelirken +gezmek için
birazda rahatımızı düşünelim şu 3 günlük dünyada ee fırsatıınızda varmış araba insanın eli ayağı oluyor
çok fazla düşünmemek lazım alın bebeişinizde olucakmış hastaneye sağa dola giderken ihtiyaç yanii lüx gibi görünsede

konu sahibi arkadaşım öyle iyi anlıyorum ki seni. ona bakılırsa ben de araba çok istiyorum. çünkü benim oturduğum yerle annemin oturduğu yer arası istanbul olmasına rağmen otobüsle 4 saat sürüyor ve ben ailemi görebilmek için her seferinde perişan oluyorum. biz de altlı üstü oturuyoruz kayınvalidemle.yarın öbür gün araba alsam onlar da hemen sahipleenecekler diye çok korkuyorum oraya götür buraya götür şuraya gidelim demelerinden delicesine korkuyorum. ki derler de bundan adım kadar eminim. köye bile arabayla gidelim derler ve benzeri milyon tane şey. hastalıkta ve gerçekten ihtiyaç halinde olmasına ben de bişey demem ama onlar da eminim ki abartırlar. iyi tanıyorum artık hepsini. benim de kenarımda hç param yok. borcumuz daha yeni bitti kenarda bi tek 3 tane bilezik var onları daha asla bozmam zaten. zaten eşimin de almaya hiç niyeti yok. sonuçta onun ailesi dibinde. eşlerin bencilliklerine gıcık oluyyorum sen anneni istediğin zman görebilyorsun. bense ayda bi kere bile göremiyorum. o yüzden arkadaşım bilemedim ki alsan bi türlü almasan bi türlü ama hamilemiymişsin de . o bebek ilerde iki üç yaşında bence otobüslerde sürünmesin. yazık güna malesef benim evladım olunca da anneannesini görmek için dört saat yol gidecek. o yüzden senin imkanın varsa kaçırma derim. eşin de tavrını koysun siz önceden konuşun eşinle.

arkadaşım şöle yapmasanız hallice bi araba alcanıza idare eder ayağınızı yerden kescek düşük model bi araba çekseniz yani başına bişe gelcnde üzülmiceniz yada az üzülceğiniz bi araba olsa hemde birikiminizin hepsini harcamasanız?

Yukarıdaki arkadaşında dediği gibi at, avrat, silah kimseye emanet edilmezmiş.

Bende bu konularda hassasım, en korktuğum şeylerden biri de bir yaya ya çarpıp panikle falan kaçmaları.

Benden de eşimin ailesinden bir kaç kişi istedi (ki arabam ben evlenmeden önce de vardı, evlendikten sonra 2 kere modelini yükselttik) bende ben veremem dedim, eşimde gülerek araba benim değil dedi, 3 - 5 kere istediler hepsinde de veremeyeceğimi söyledim, zaten her gün işe kendim gidip geliyordum sonradan istememeye başladılar.

Şuda bir gerçek ki emanet malın canı az oluyor.

Demem o ki, istediklerinde veremem diyeceksen kendini arabadan mahrum etme, sonuçta bebek olunca araba ihtiyaç oluyor.

arabanın masrafı da çok oluyor,araba varken ev için para birktirmeniz zaman alır.
eşin 10-11 de geliyormuş,vasıta bulmak sorun demişisn.hergün mü işe arabayla gelip gidecek.
hergün gidip gelirse alamazlar sanırım.ama hergün hergünde benzin sıkıntılı.
siz kaynınların arabasını kullanamıyormusunuz arada?onla idare etseniz.

araba alın ama tepkinizi de koyun canım. belirtirsiniz vermeyeceğinizi. bebeğim için alıyorum, sürekli kapıda duracak, tamirlik olsun istemiyorum dersin. kendi arabaları var sonuçta. yaptırsınlar.

bizim kuzen isteyip duruyodu bizim arabayı mesela. babam 'hanım kızıyo' derdi. annem 'eşim kızıyor'

ağız birliği yapmışlardı, kimse alamıyodu :)

Back
X