araba kullanırken hâlâ tedirgin oluyorum

miniminimom

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
609
Puanlar
23
yaklaşık 4 aydır araba kullanıyorum 18 aylık bebeğimden fırsat buldukca kullanıyorum pratik yapmaya calışıyorum fakat hâlâ kavşaklarda u dönüşlerinde ne bileyim park halinde geri geri cıkarken arabalar hızla geliyosa vs aşırı panik oluyorum belli etmesem de..zaten bi kac kez arabayı sürttüm . daha kac ay gecmesi lazım tecrübeli olmam için :(

Çok ay geçmesi lazım. Hemen hemen 2 yıl aynı rotada araba kullandim okula git gel şeklinde. Farklı yollarda surmedikce tecrübe edinmek zor. Ne zamanki atandım dağ başı bir köye, şehre gitmem için 2 saat virajlı uçurumlu karadeniz yollarından gitmem gerekti o zaman tamam dedim ben oldum. İlk kullandigimda o yolu 2 saat 15dkda gidiyorken şimdi 1.5 saatte gidebiliyorum. Her yerde de araba kullanırım hissi geldi.
Yavaş ve dikkatli bir şekilde farklı yollarda, farklı illerde sürüş yaparak daha hızlı şekilde tecrübe kazanabilirsiniz. 4 ay çok az bir süre ama farklı bir trafiğe çıktığınızda yanınızda tecrübeli biri de olmalı.

Tamamen size bağlı birsey ne kadar çok pratik yaparsaniz o kadar tecrübe kazanırsınız farklı güzergahları deneyin kendinize güveniniz artar

Çok ay geçmesi lazım. Hemen hemen 2 yıl aynı rotada araba kullandim okula git gel şeklinde. Farklı yollarda surmedikce tecrübe edinmek zor. Ne zamanki atandım dağ başı bir köye, şehre gitmem için 2 saat virajlı uçurumlu karadeniz yollarından gitmem gerekti o zaman tamam dedim ben oldum. İlk kullandigimda o yolu 2 saat 15dkda gidiyorken şimdi 1.5 saatte gidebiliyorum. Her yerde de araba kullanırım hissi geldi.
Yavaş ve dikkatli bir şekilde farklı yollarda, farklı illerde sürüş yaparak daha hızlı şekilde tecrübe kazanabilirsiniz. 4 ay çok az bir süre ama farklı bir trafiğe çıktığınızda yanınızda tecrübeli biri de olmalı.
cok haklısınız teşekkür ederim

'araba kullanma pratiği yapmak' niyetiyle araba kullandığınız sürece gitmez bu. bir yere gitmek niyetiyle yola çıkarsanız beyniniz otomatik pilotta daha rahat kullanırsınız. siz şu an her denemede kendi kendinizi sınava sokuyorsunuz. çevreyolunda sevdiğiniz bir playlisti açıp gezin bebeğinizle, keyif almak için sürün en azından.

- 1000 iqlu adamların araba kullanma şekillerini görüp hala tedirgin olamazsınız ya
bugün mesela dümdüz gidiyorum yolda arkamdan arac korna basıyor hata yaptım sanıyorum baktım sonrasında hızlı şekilde kprna basıp gecti gitti galiba yol vermemi ya da hızlj gitmemi istedi anlamadım.

bugün mesela dümdüz gidiyorum yolda arkamdan arac korna basıyor hata yaptım sanıyorum baktım sonrasında hızlı şekilde kprna basıp gecti gitti galiba yol vermemi ya da hızlj gitmemi istedi anlamadım.
kendi kendine havlayan sokak köpekleri gibi düşünün. binde bir ihtimalle kuyruğuna bastığınız için havlıyordur ama çoğu zaman sırf canı ses çıkarmak istediği için havlar. akılsız hayvan neticede dimi.

Normal, 6 ay kadar bayağı tedirgindim. İş makinaları, kamyonlar beni çok strese sokuyordu. Özellikle harfiyat kamyonları korkulu rüyamdı. Sürdükçe açılıyorsun. Ne çok iyi sürüyorum diyeceksin ne çok korkacaksın ortası iyidir. Dikkati sağlar.

Sağdan gittiğiniz müddetçe yavaş gitmeniz kimseyi bağlamaz. Hızlı gitmek isteyen sol şeritten aksın gitsin. Merak etmeyin onlar sizi görüyor ve onlar da ona göre sürüyorlar. Bunu düşünmek beni rahatlatıyordu mesela. Normal hızda gidin gideceğiniz yere. Şehir içinde 50 km/h bandında gidiliyor ancak.

yaklaşık 4 aydır araba kullanıyorum 18 aylık bebeğimden fırsat buldukca kullanıyorum pratik yapmaya calışıyorum fakat hâlâ kavşaklarda u dönüşlerinde ne bileyim park halinde geri geri cıkarken arabalar hızla geliyosa vs aşırı panik oluyorum belli etmesem de..zaten bi kac kez arabayı sürttüm . daha kac ay gecmesi lazım tecrübeli olmam için :(
Normal ama korkuyla yola çıkmayın yemek yemek gibi rahat bir şeymiş gibi. Fırsat buldukça kullanmanızda dolayı yani zamana bakıp üzülmeyin zamanla oturacaktır güle güle kullanın. 🌸

Back
X