Araba kullanıyor olmak

Sizin sorununuz kendinizle.
Hayır diyememek insanın çok büyük bir problemidir.
Youtube da tülay kök ün sınırlar isimli video serisi var. İzleyin. Kendisi psikolog
Hayır demeyi öğrenmedikçe sinir küpü olursunuz.

Ufak ufak hayır demeyi ögrenmek lazım . Bizim de böyle bir sorunumuz vardı . Ailelerimizden, yakınımzdan, komşumuzdan herkes imkanın en guzel oldugu yerde dahil (marmaray , tramvay , metro , metrobus , iett, dolmuş .) Hersey bize 2 ve 10 dk uzaklikta bi konumda ki yerde duşunun . Özel araç gibiydik . En son çareyi arabayı kapının önüne degilde uzak bi otoparka vererek hallettik . 15 dk yürüyüş yapmiş gibi sayıyoruz napalim . Işten sonra orda birakip eve yuruyorüz. Arabanın uzakta oldugunu bilip pek sesleri cikmıyor. Gözden uzak olunca unutulduk .🤣

Ablamın bebeği oldu görmeye istanbula gittim tek başıma sırf bişe demesinler diye koştura koştura günübirlik bursadan kalkıp gittim Ve elim boş da gitmedim yağmur deli gibi yağıyo Karanlıkta oldu enişteme beni otobüse bırakır mısın dedim benim arabanın lastikleri yağmur lastikleri değil bırakamam dedi 🙄 hani 4 mevsimi duydum kar lastiğini yaz lastiğini duydum ama yağmur lastiğini duymamıştım Bi kız çocuğuna o havada kalk kendin git dedi resmen bir daha da bişey istemedim Çooookkk yüz vermişsin bak bizim enişteye feyz al biraz adam nasıl bahaneler üretiyor 😂
pes ya hele erkeklerin böylesine kaba oluşuna tahammül edemiyorum. Buna benzer bir şey benim de başıma gelmişti. yıllar önce ayağımdan ameliyat oldum ayak alçıda yatıyorum. dayım kalp krizi geçirdi Manisa da annem ben gidiyorum dedi ben de çok düşkünüm dayıma bişi olur yaşlı son kez göreyim diye anne dedim taksi tutalım gidelim. Bu arada izmir de oturuyoruz. gittik neyse tüm gün alçılı bacakla bekledık çıktı ameliayttan gayet iyi. dönüşte dayımın oğlu arabası olduğu alda 40 dklık yolu göz almadı ve alçılı bacakla otobüs terminaline bıraktı bizi şaka gibi... o günden sonra asla akrabaya özel araba kullanmamaya yemin ettim!

bende sizin gibiyim ve kendilerini acındırıyorlar bir şekilde ikna ediyorlar. hayır demeyi öğrenin işim var deyin bir şekilde ekin onları belli zaman sonra vazgeçerler sizde benim gibi sonradan görme olduğunuz için insanlara yardımcı olmak istiyorsunuz ama insanlar zor durumda kaldıkları için değil konforları için sizi arıyorlar ben olsam asla arayamam

Siz yüz vermişsiniz, bir kaç kere red etseydiniz ve hoşlanmadığınızı belli etseydiniz aramazlardı. Biz de eşimin yumuşak yüzlülüğünden çok çektik, şoför gibiydi ve hatta görevi gibi görülüyordu.

bari benzin atıyorlarmı? atmıyorlarsa siz bence Hayır kelimesini kullanmaya başlayın kullanılıyorsunuz cünkü

bari benzin atıyorlarmı? atmıyorlarsa siz bence Hayır kelimesini kullanmaya başlayın kullanılıyorsunuz cünkü
Yok hiç teklif dahi edilmedi 😀 Gerçi beklemedim de😊 Bundan sonra bu durumun sürekli olmaması için çabalayacağım. Her birinize değerlendirmelerinizden, yorumlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yıpranmamak için hayır demeyi öğrenmem gerekiyor gerçekten.

Açıkçası nasıl bir başlık yazacağımı bulamadım. 5 senedir araba kullanıyorum. Önce ailemin arabasını kullandım. Daha sonra birikimimle, biraz da borçla kendime sıfır bir araç aldım. Allah olmayan, isteyen herkese nasip etsin. Ancak sürekli olarak birilerinin şoförü gibiyim. Bu konuda şikayetçi olmamaya çalışsam bile nefsim sinirlerim izin vermiyor bazen. Şu an bile komşuyu bekliyorum hastanenin önünde. Bir saat sürecekmiş tahlil sonuçları filan. Oturduğumuz yerden hastaneye, hastaneden de oturduğumuz yere sürekli otobüs var. İşe giderken beni hastaneye bırakır mısın diyenler ya da otobüs gelmedi beni hastanenin önünden alır mısın diyenler... imkanı olmayan kişiler demiyor bunu. Hepsinin imkanları var. Bazen sinirlendiğim için de çok kızıyorum kendime, üzülüyorum ama öyle anlar oluyor ki enayi miyim ben diyorum kendi kendime. İnsanlar imkanları varken neden hayatını önemsemeden bunu yaparlar ki? Şu an hastaneye getirdiğim komşunun yanında refakatçisi de var. İsteseler işleri bittikten sonra otobüsle kapılarının önüne kadar gidebilirler ancak cayır cayır sıcakta kan tahlili sonucunun çıkmasını ve gelmelerini bekliyorum. Hayır de diyeceksiniz diyemiyorum. Bir keresinde işteyken komşu aradı durakta uzun süredir beklemiş otobüs gelmemiş. Çıkarken beni alır mısın diye. O zaman da böyle sinirlenmiştim. Hastane çalıştığım yere çok çok yakın değil. Allah rızası için neyse tamam diyorum ama bazen ciddi anlamda sinirlerim bozuluyor. Sadece bir iç döküş bu. Gidiş geliş 20 kilometre uzaklıktaki hastaneye hiç işim yokken, otobüsler de varken gelip üzerine saatlerce beklemek galiba nefsime ağır geldi bugün. Halletmem gereken işlerim de var. Gece olsa, ya da imkan olmasa neyse diyeceğim. Arabam olmadığı zaman işe giderken de, acil bir işim olduğunda da hiçbir zaman aynı güzergahta giden veya gitmeyen kimseye beni bırakır mısın demedim. Gece çok acil rahatsızlandığımda ambulansı çağırttım aileme. Birinden keyfi bir şey istemek hiç hoşuma gitmemiştir şimdiye kadar. Belki kızıp tepki gösterenler olacaktır ama başkalarının o kadar çok acil olmayan ve imkan bulunan durumları için o kadar çok zaman harcadım ki doldum taştım sanırım. Bu durumu yaşayan var mı? Kendimi neyse Allah rızası için yardım ediyorum diye teselli etsem de bazen sinirleniyorum. Sonra da sinirlendiğim için pişmanlık yaşıyorum.
Yapılan iyilik bir süre sonra gmrev olur,benden size tavsiye..

Be
Öncelikle @Esra + 1

Maddi durumumda değişiklik olduğunu öğrenen bir arkadaşım :
" Eee Subkortikal hanııım, beni tatile yollarken iyiydi, biraz da sen hesap yapa yapa geçin bakalım şimdi " demişti.

Kadına, param yok tatile gidemiyorum diye ağladığında, ben öderim sen git deyip, yıllık izninde yaptığı tatilin parasını ödemiş olmam batmış.

Öyle, her iyilik yaptığınız insanı sizi alkışlıyor falan da sanmayın diye yazdım.
Ne kadar fesat bir insanmış öyle. Aşırı sinirlendim..

Bir saat komsunun tahlil sonucunu beklemek mi? Hadi onlar tuhafta siz daha tuhafsiniz. Bu kadar bos vaktiniz var mi? Isim var demek bu kadar zor mu?

Ne kadar fesat bir insanmış öyle. Aşırı sinirlendim..

Homo sum humani nihil a me alienum puto demiş adamın biri, insanım, insana dair hiç bir şey bana yabancı değil. Yaşadıkça öğreniyoruz insanı. Hepimiz aslında aynı yapıtaşlarından müteşekkiliz de proporsiyonlar farklı. Bu yüzden, bu tip ruh durumlarını anlıyorum artık. Geçmiş nesillerimizin insanlık hali deyip geçtiği olgunluğa hayranlıkla bakmamak elde değil. Günün sonunda baktığınızda, aslında Roma'lı Terentius da, benim anneannem de aynı noktaya gelmişler :)

Hastahane isleri icin madem hayir diyemiyorsunuz pandemi var diyin. Korkuyorum diyin yada yalan söyleyin is yerinde birinde çıkmış riskli diyin.

annemin gün arkadaşlarından bana şöyle bir teklif gelmişti nisan-mayıs aylarında (pandemide) gün yapılamadığı için ben kapı kapı dolaşıp paraları toplayıp gün sahibine ulaştıracaktım bunun için telefon etmişlerdi :))) niye dedim sen gençsin gençlere bir şey olmuyor dediler ya olursa dedim salgın size var da bana yok mu kusura bakmayın kendimi sizin için ( bu arada param biriksin diye bende günde varım :)) riske atamam dedim çat diye kapattım telefonu annem-babam-arkadaşım-sevgilim kim olursa olsun isterse feriştahı gelsin hayırsa hayırdır o benim için ne münasebet ben milletin robotu muyum istedikleri an istedikleri şeyi yapayım alınan alınır yolunan yolunur valla umrumda olmaz o an keyfim neyi emrediyorsa onu yaparım ve bu Allah rızasını sıkıntıya sokan bir şey asla olamaz Allah beni yaşamam için yarattı millete kul köle olayım diye değil yapacağınızı sanmıyorum ama hayır demek çok zevklidir bir daha yanınıza sokulamazlar tavsiye ederim

pes ya hele erkeklerin böylesine kaba oluşuna tahammül edemiyorum. Buna benzer bir şey benim de başıma gelmişti. yıllar önce ayağımdan ameliyat oldum ayak alçıda yatıyorum. dayım kalp krizi geçirdi Manisa da annem ben gidiyorum dedi ben de çok düşkünüm dayıma bişi olur yaşlı son kez göreyim diye anne dedim taksi tutalım gidelim. Bu arada izmir de oturuyoruz. gittik neyse tüm gün alçılı bacakla bekledık çıktı ameliayttan gayet iyi. dönüşte dayımın oğlu arabası olduğu alda 40 dklık yolu göz almadı ve alçılı bacakla otobüs terminaline bıraktı bizi şaka gibi... o günden sonra asla akrabaya özel araba kullanmamaya yemin ettim!
Tırnağın varsa başını kaşıyacaksın allah kimseye muhtaç etmesin kim sana nasıl yaklaşıyosa sen de öyle yaklaşacaksın net yani

Hayır diyebilme sanatı tarzında kitaplar okumanızı öneririm. Bu konu olmaz baska konu olur yine siz sinir küpü olursunuz. Ortada vicdan yapılacak bir durum yok aksine sizi kullandıkları için vicdanen rahatsız olmanız gerekir. Gece olsa neyse derim ki o bile taksiler varken uygun degil.
Sadece birkaç kez bahane üretin tekrar aramayacaklardır

Back
X