Araba kullanıyor olmak

Eğer gruplarda araba süren tek bayansanız başınıza bu işler çok geliyor, millet yolun sefasını sürerken siz yok sinyaldi yok kavşaktı derdinde oluyorsunuz, bayanlarr lütfen arkadaşınız araba sürmeyi biliyor ve arabası var diye servis şöförleri gibi görmeyin bizi , arada bir olur ama herzaman da ı ıh :)

Ben de yaklaşık 13 yıldır araç kullanıyorum ve benim için bir tutku... ama araba aldığımdan beri özellikle yakın çevre hep bir beklenti içinde olmaya başladı. Bir yere dahi gidilecekse ya şimdi dolmuşlarla oraya nasıl gelelim vs.. tantanları hepsine kulağımı tıkıyorum. arabam yokken ben kimseye beni gel al demedim ya da gidelim bir yerlere asla demedim ama insanlar ciddi yüzsüz. yakın lokasyon olmadıkça özellikle gidip almam. ya da buraya gel burdan beraber gidelim derim. nasıl alıştırırsan öyle gider hayır demek zor ama demeye başladın mı mutlu oluyorsun boşver!

Çok cimri kuzum aşşşırı cimri tuvalete gitmiyo acıkacak diye 😁 ablam da illallah ediyo kayınvalidesi de böyle cimri yoksa efendi çocuk hani Kırmıyo incitmiyo ama iş benzin yakmaya paraya hesap ödemeye gelince bizim ki pııırrrrr
Ayy ne kadar itici.
Kirmiyor degil ona da useniyor o zaman.
En sevmedigim adamsi tipi...

net olun müsait değilim, yolumun üstü değil, evden çıkmayı düşünmüyorum.
"hayır" mutluluğa açılan kapıdır.
yıllarca araç konusunda ve başka bir dolu konuda suistimal edilmiş biri olarak söylüyorum, sonunda tahammülsüz biri olup çıkarsınız. şimdi öyle büyük yemin ettim ki, mezardan anam çıksa, beni kullanamazsınız. biliyorum ki başka yeminleri dayanamam bozarım.
faydaları yok, faydalanıyorlar.
artık iyiliklerimi tanımadıklarıma yapıyorum. ilk hayırda zaten nankörlük göreceksiniz. ha bir gün önce ha bir gün sonra.
belli ki empatik bir insansınız, bir anda yapamazsınız, yavaş yavaş başlayın. mesela bu lüzumsuz beklemeniz size milat olsun başlayın.

Yaptığınız şey tercih mi zorunluluk mu? Hayır diyemiyorsunuz. İyi görünen şeyleri öyle yapmanız gerektiğini öğrendiniz ya da başka şekilde davranırsanız insanların sizin hk olumsuz düşüncelerinden korkuyorsunuz. Zorunluluk olarak yaptığınız şeyler bazen iyi de olsa sizi yoruyor. Merhamet kapasitemiz sınırlıdır. Hayır demeyi öğrenmelisiniz.

Yok artik. Yasli aciz cok kucuk bebekli varsa goturun. Diger türlüsüne hayir diyin.
Guzergah uyarken götürmek benim icin sorun olmaz ama 1 saat beklemek falan ne bileyim.

Isim var diyin. Bu yüzü sizden buluyorlar.

Vallahi bir şey diyemedim. Aradılar tahlil sonucu bir saate çıkacakmış. Bekleme bile demediler.
Keşke 😭 Telefonla aradı kardeşi. Tahlil vereceklermiş bir saat sonra çıkacakmış diye. Bekleyeyim mi dedim bekleme demedi. Sıcak ya nerede bekleyeceksin diyor. BEKLEME demiyor. Sabrediyorum ama cidden bazen sabrım taşıyor.
Suç sizde kusura bakmayın, bekleyeyim mi diye soruyorsunuz. Bu soruya, sıcak ya nerede bekleyeceksin cevabı gayet uygun verilmiş. Hastaneye bırakıp geçmiş olsun deyip donebilirdiniz

Ablamın bebeği oldu görmeye istanbula gittim tek başıma sırf bişe demesinler diye koştura koştura günübirlik bursadan kalkıp gittim Ve elim boş da gitmedim yağmur deli gibi yağıyo Karanlıkta oldu enişteme beni otobüse bırakır mısın dedim benim arabanın lastikleri yağmur lastikleri değil bırakamam dedi 🙄 hani 4 mevsimi duydum kar lastiğini yaz lastiğini duydum ama yağmur lastiğini duymamıştım Bi kız çocuğuna o havada kalk kendin git dedi resmen bir daha da bişey istemedim Çooookkk yüz vermişsin bak bizim enişteye feyz al biraz adam nasıl bahaneler üretiyor 😂
Oha! Ablaniz ne dedi?
Hastanede eşini tek bırakmamak için falan mı öyle söyledi küçük enişte?
Mantikli bir aciklama bulmaya çalışıyorum. Genelde sacma şeyler duyunca savunma mekanizmam mantıklı bir şey bulmak için kendini zorlar.

Birtakım insanlar onlar için yaptığınız iyiliği artık size iş olarak yaptırmaya başlamışlarsa... Üzgünüm bunu görev olarak üstünüze alınmış görünüyorsunuz. Hayır demek zor. Ama bahane bulmak kolay. Bir iki kez başka işim var, aaa maalesef ordan geçmiyorum deseniz anlayacaklar konuyu.

Bakın size şöyle bir tecrübe aktarayım:
Yedi aylık falan hamileydim, bir saat gidiş bir saat geliş mesafe ile otobüsle işe gidiyorum. İş arkadaşım benden iki yüz metre ileride oturuyor, yol üzeri. Bir gün seni bırakayım demedi.
Bir gun tüm kizlar buluştuk, dönüşte herkes arabasına birkaç kisi aldı. Biraz gittikten sonra bizi arabasına alan arkadaş indirdi. Trafiğe girmek istemiyorum dedi. Otobüs durağına beş dk kadar yol vardı sadece. Bunlar benim yapmayacağım ve insan olarak anlamayacagim şeyler.
Yolum uzerinde olan kişiye yardım ederim tabii ki, bu enayilik değil. Ama sizinki Allah için yapmak da değil, mecbur hissetmek

Hayır demeyi öğrenin. Çok rahat edersiniz. Kuru teşekkürle dolmuyor benzin deposu.

Arabam var bağ işi için isteyen de oldu, araba kullanmayı öğrenmek için isteyen de. Olmaz deyip geçtim. Darılan darılsın, menfaat için seviyordur.

Nefislik ya da pişman olman gereken bir şey yok. Madem otobüs var bırakma bu kadar basit. Alıştırmışsınız gibi geliyor.

Oha! Ablaniz ne dedi?
Hastanede eşini tek bırakmamak için falan mı öyle söyledi küçük enişte?
Mantikli bir aciklama bulmaya çalışıyorum. Genelde sacma şeyler duyunca savunma mekanizmam mantıklı bir şey bulmak için kendini zorlar.
Hayır evdeydik ablam yoktu yanımızda sorduğumda ben de bişe demedim tabii söylemedim ablama

Hayır diyemiyorsan direk bahane bul, bi işim var 1 saate gelirim de mesela. Ertele, ötele. Onlara konfor sunma, zamanla azalırlar merak etme aynı şeyleri ben de yaşadım hatta geçmiş konularımda var. Arabamı aldı arkadaşım birgün benzini harcayıp kapıma koydu. Sinir bozucu bir şey gerçekten seni anlıyorum

Açmayın telefonlarını sizi dusunmeyeni siz neden düşünüyorsunuz, ya da çok sonra dönüş yapın.siz kendinizi dusunmezseniz başkası sizi düşünmez

Back
X