- 25 Haziran 2016
- 7.497
- 13.331
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bahane üretebilirim ama bunu dile getiremem biliyorum. O yüzden sadece konu sahibine öyle cevap verdim. Tüm bahaneler evet aklıma geliyor ancak onu dile getirebilsem söyleyebilsem zaten olay bitecek onlar da anlayacak ancak bunu bile yapamıyorum. Hayır diyemiyorum, utanıyorum hayır demeye ya da bahane bulmaya. Neden o zaman konuyu açtınız diyeceksiniz, konu içerisinde de iç döküş olduğunu yazdım. Vardıysa da yaptığım bir hayır, o da zaten bu sinirle uçtu gittiBelki bundan sonra beni hastaneye bırakır mısın diyenlere hayır diyemesem bile bekleme konusunda hayır demeyi öğrenebilirim. Hepinize teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız destekleriniz için.
Çok teşekkür ediyorum yorumunuz ve tavsiyeleriniz için.Umarım daha fazla yıpranmadan anlayabilirsiniz, kimsenin şoförlüğünü yapmak zorunda değilsiniz, hedefiniz bu olmalı.
Siz utanıyorsanız ya da hemen bahane bulamıyorsanız örnek veriyorum telefonu siz açmayın anneniz/kardesiniz acsin simdi musait değil hazirlaniyordu ne vardı ben söylerim desin, biri bir yere taşınacaksa tamam ben söylerim rply arar desin, siz de o sırada bahane için zaman kazanın, ya da doğrudan annenize geri arattirin acele isi varmis götüremeyecek desin kapatsin.
Sizi anlıyorum iyilik yapmaya çalışıyorsunuz. Ama sinirleriniz size tepki veriyor ve yaptığınızın doğru olmadığını anlatmaya çalışıyor size. Kullanılıyorsunuz. Hayır yapmayı düşünürken L lavanta111 'in de söylediği gibi kendi kul hakkınıza giriyorsunuz. Komşularınız bircok imkanları olmasına rağmen sizi özel şoför gibi kullaniyor bunun sonu yok ve bu keyfilik zamanla daha da laçkalaşacak. Hayır yapmak istiyorsanız başka bircok yolu var bunu kendi hakkınıza girmeden yapabilirsiniz. Sonuç olarak siz bilirsiniz ben sadece iyi niyeti suistimal edilen birine üzüldüm.
Haklısınız. Yakıt konusu hiç açılmıyor bile. Zaten beklemiyorum da herhangi bir şekilde karşılık. Sadece sizin de belirttiğiniz gibi giden vakit, yorgunluk insanın sinirlerini altüst ediyor. Değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.Siz cok safsiniz hala kendiniz aciklamaya calisiyorsunuz yanlismi dusunuyorum diye. Hic kimseyi goturmezdim he cok lazim olur gidersin. Tahlil sonucu bir saate cikiyor dediklerinde iyi ben gidiyorum siz donersiniz neden diyemediniz? Boyle afedersiniz ama siz esek olursaniz semee vuraniniz cok olur yani. Millet parasina kiyamiyor sizi kullaniyor arabaya benzin koyan varmi acab? Eminim yoktur. Hayir para onemli degil giden vakit yorgunluk niye yoruyorsunuz hayir isim var taksiyle gidin bitti bukadar hayir diyemiyorum diye bir sey yok
Aa su hareketi sevimsiz,musmula gorumceme bile layik gormem,kendi ailemde de boyle bencil eniste yok.Ya bi kere de gittik ama bişe istemedik yaniEvde oturuyoruz ablam enişte beye durağa bırak Dedi Yağmur da yok ne dicek acaba dedim Araba çok ters yerde çıkaramam şimdi dedi evden çıktık ki araba kapının önünde
![]()
Niye tepki göstersin ki sana buradakiler.Araba senin keyif senin acil de bir şey yoksa gitsinler kendileri.Ben olsam beni bırakır mısın desem bile kapıda bekletemem yani.İnsanlar ne kadar yüzsüz.Açıkçası nasıl bir başlık yazacağımı bulamadım. 5 senedir araba kullanıyorum. Önce ailemin arabasını kullandım. Daha sonra birikimimle, biraz da borçla kendime sıfır bir araç aldım. Allah olmayan, isteyen herkese nasip etsin. Ancak sürekli olarak birilerinin şoförü gibiyim. Bu konuda şikayetçi olmamaya çalışsam bile nefsim sinirlerim izin vermiyor bazen. Şu an bile komşuyu bekliyorum hastanenin önünde. Bir saat sürecekmiş tahlil sonuçları filan. Oturduğumuz yerden hastaneye, hastaneden de oturduğumuz yere sürekli otobüs var. İşe giderken beni hastaneye bırakır mısın diyenler ya da otobüs gelmedi beni hastanenin önünden alır mısın diyenler... imkanı olmayan kişiler demiyor bunu. Hepsinin imkanları var. Bazen sinirlendiğim için de çok kızıyorum kendime, üzülüyorum ama öyle anlar oluyor ki enayi miyim ben diyorum kendi kendime. İnsanlar imkanları varken neden hayatını önemsemeden bunu yaparlar ki? Şu an hastaneye getirdiğim komşunun yanında refakatçisi de var. İsteseler işleri bittikten sonra otobüsle kapılarının önüne kadar gidebilirler ancak cayır cayır sıcakta kan tahlili sonucunun çıkmasını ve gelmelerini bekliyorum. Hayır de diyeceksiniz diyemiyorum. Bir keresinde işteyken komşu aradı durakta uzun süredir beklemiş otobüs gelmemiş. Çıkarken beni alır mısın diye. O zaman da böyle sinirlenmiştim. Hastane çalıştığım yere çok çok yakın değil. Allah rızası için neyse tamam diyorum ama bazen ciddi anlamda sinirlerim bozuluyor. Sadece bir iç döküş bu. Gidiş geliş 20 kilometre uzaklıktaki hastaneye hiç işim yokken, otobüsler de varken gelip üzerine saatlerce beklemek galiba nefsime ağır geldi bugün. Halletmem gereken işlerim de var. Gece olsa, ya da imkan olmasa neyse diyeceğim. Arabam olmadığı zaman işe giderken de, acil bir işim olduğunda da hiçbir zaman aynı güzergahta giden veya gitmeyen kimseye beni bırakır mısın demedim. Gece çok acil rahatsızlandığımda ambulansı çağırttım aileme. Birinden keyfi bir şey istemek hiç hoşuma gitmemiştir şimdiye kadar. Belki kızıp tepki gösterenler olacaktır ama başkalarının o kadar çok acil olmayan ve imkan bulunan durumları için o kadar çok zaman harcadım ki doldum taştım sanırım. Bu durumu yaşayan var mı? Kendimi neyse Allah rızası için yardım ediyorum diye teselli etsem de bazen sinirleniyorum. Sonra da sinirlendiğim için pişmanlık yaşıyorum.
Neden siz geliyorsunuz acaba ...Resmen şoförleri olmuşsunuz .Azcıkta olsa yüz ifadenizden isteyerek yapmadığınızı anlasalar çekinirler bence.Sohbet ede ede getirip götürüyorsanızÇok rahatsızlanmış bahsettiğim kişi. Ki akıllarına ne ambulans ne otobüs geliyor. İlk önce ben geliyorum galiba. Bilmiyorum ben birinden bir şey isterken o kadar rahatsız oluyorum ki. Başkalarının bu rahatlığını görünce şaşırıyor, bazen de sinirleniyorum.
Siz bu kadar naif olduğunuz için diğer insanlar bu kadar kaba ve bencil. Bahane üretemiyorsanız yani yalan söyleyemiyprsanız gerçek sebepler yaratın. O gün gerçekten iş çıkarın kendinize. Ofiste kalın, ters tarafa gezmeye gidin, avmye gidin olabildiğince her gün iş çıkarın kendinize yalan söylememiş olursunuz eğer beceremediğiniz şey buysa. Fakat aslında Bi kere yapsan çok basit Bi şey olduğunu anlıycaksın, günlük hayatta herkes birbirine bahane bulur canı istemez Bi şey uydurur her zaman olur ve çok normaldir. Lütfen Bi kere yapın kendiniz için. Size çözüm üretiyoruz nasıl yapıcam diyorsunuz sizi aradıklarında telefonu açmadan 3 5 saniye bekleyip kendine Bi iş uydurun, hastane Cafe arkadaş buluşması rahatsızlık vs ve direk onu söyleyin. Telefonu açıp gevelemeyin kararlı konuşun. 1 2 olduktan sonra kesilir zaten. Yani daha da artık dediklerimize hala yapamam derseniz arabayı satın.Açıkçası
İnanın arabam olmadığı zamanlarda aynı güzergahta giden arkadaşlarım ısrarla seni bırakalım deseler bile hiçbirine tamam demedim. Nezaketen soran, ısrar eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ettim ve durağa gittim bekledim gelince de bindim otobüse. Hiçbir şekilde kimseden hiçbir şey beklemedim bu zamana kadar. Çünkü kimsenin kendisini buna mecbur hissetmesini istemedim hiçbir zaman. Mecbur değiller ve imkanım varken onlara zahmet vermek, borçlu hissetmek istemedim. Ama yapamıyorum hayır diyemiyorum çünkü karşı taraf çekinmeden isteyebiliyor. Bundan sonra çabalayacağım bilmiyorum nasıl yapacağımı.
Zaman çok kıymetli, başkalarını bu kadar uzun süre beklemeyecek kadar kıymetli ve telafisi yok. Hayatınızdan çalmayın. Araba kullanıyorum ama işimi görecek kadar, sevmediğimi de belirtiyorum. Milletin peşine koştururken Allah korusun başınıza bir kaza gelse cezasını tek çekeceksiniz, bazı şeylerin vebali iyi biri olmaya değmiyor malesef... Kimseyi taşımak zorunda değilsiniz.Vallahi bir şey diyemedim. Aradılar tahlil sonucu bir saate çıkacakmış. Bekleme bile demediler.
Çok cimri kuzum aşşşırı cimri tuvalete gitmiyo acıkacak diyeAa su hareketi sevimsiz,musmula gorumceme bile layik gormem,kendi ailemde de boyle bencil eniste yok.
Esim degil kardesimi, kendi kardesini goturmeye davranmasa (mecburiyet durumunda elbette) gozumden duser,ne demek insanlik öldü de cenazesi de kalkti galiba...