Araba kullanıyor olmak

Sizin sorununuz kendinizle.
Hayır diyememek insanın çok büyük bir problemidir.
Youtube da tülay kök ün sınırlar isimli video serisi var. İzleyin. Kendisi psikolog
Hayır demeyi öğrenmedikçe sinir küpü olursunuz.
 
Ufak ufak hayır demeyi ögrenmek lazım . Bizim de böyle bir sorunumuz vardı . Ailelerimizden, yakınımzdan, komşumuzdan herkes imkanın en guzel oldugu yerde dahil (marmaray , tramvay , metro , metrobus , iett, dolmuş .) Hersey bize 2 ve 10 dk uzaklikta bi konumda ki yerde duşunun . Özel araç gibiydik . En son çareyi arabayı kapının önüne degilde uzak bi otoparka vererek hallettik . 15 dk yürüyüş yapmiş gibi sayıyoruz napalim . Işten sonra orda birakip eve yuruyorüz. Arabanın uzakta oldugunu bilip pek sesleri cikmıyor. Gözden uzak olunca unutulduk .
 
pes ya hele erkeklerin böylesine kaba oluşuna tahammül edemiyorum. Buna benzer bir şey benim de başıma gelmişti. yıllar önce ayağımdan ameliyat oldum ayak alçıda yatıyorum. dayım kalp krizi geçirdi Manisa da annem ben gidiyorum dedi ben de çok düşkünüm dayıma bişi olur yaşlı son kez göreyim diye anne dedim taksi tutalım gidelim. Bu arada izmir de oturuyoruz. gittik neyse tüm gün alçılı bacakla bekledık çıktı ameliayttan gayet iyi. dönüşte dayımın oğlu arabası olduğu alda 40 dklık yolu göz almadı ve alçılı bacakla otobüs terminaline bıraktı bizi şaka gibi... o günden sonra asla akrabaya özel araba kullanmamaya yemin ettim!
 
bende sizin gibiyim ve kendilerini acındırıyorlar bir şekilde ikna ediyorlar. hayır demeyi öğrenin işim var deyin bir şekilde ekin onları belli zaman sonra vazgeçerler sizde benim gibi sonradan görme olduğunuz için insanlara yardımcı olmak istiyorsunuz ama insanlar zor durumda kaldıkları için değil konforları için sizi arıyorlar ben olsam asla arayamam
 
Siz yüz vermişsiniz, bir kaç kere red etseydiniz ve hoşlanmadığınızı belli etseydiniz aramazlardı. Biz de eşimin yumuşak yüzlülüğünden çok çektik, şoför gibiydi ve hatta görevi gibi görülüyordu.
 
bari benzin atıyorlarmı? atmıyorlarsa siz bence Hayır kelimesini kullanmaya başlayın kullanılıyorsunuz cünkü
 
bari benzin atıyorlarmı? atmıyorlarsa siz bence Hayır kelimesini kullanmaya başlayın kullanılıyorsunuz cünkü
Yok hiç teklif dahi edilmedi Gerçi beklemedim de Bundan sonra bu durumun sürekli olmaması için çabalayacağım. Her birinize değerlendirmelerinizden, yorumlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yıpranmamak için hayır demeyi öğrenmem gerekiyor gerçekten.
 
Yapılan iyilik bir süre sonra gmrev olur,benden size tavsiye..
 
Be
Ne kadar fesat bir insanmış öyle. Aşırı sinirlendim..
 
Bir saat komsunun tahlil sonucunu beklemek mi? Hadi onlar tuhafta siz daha tuhafsiniz. Bu kadar bos vaktiniz var mi? Isim var demek bu kadar zor mu?
 
Ne kadar fesat bir insanmış öyle. Aşırı sinirlendim..

Homo sum humani nihil a me alienum puto demiş adamın biri, insanım, insana dair hiç bir şey bana yabancı değil. Yaşadıkça öğreniyoruz insanı. Hepimiz aslında aynı yapıtaşlarından müteşekkiliz de proporsiyonlar farklı. Bu yüzden, bu tip ruh durumlarını anlıyorum artık. Geçmiş nesillerimizin insanlık hali deyip geçtiği olgunluğa hayranlıkla bakmamak elde değil. Günün sonunda baktığınızda, aslında Roma'lı Terentius da, benim anneannem de aynı noktaya gelmişler :)
 
Hastahane isleri icin madem hayir diyemiyorsunuz pandemi var diyin. Korkuyorum diyin yada yalan söyleyin is yerinde birinde çıkmış riskli diyin.
 
annemin gün arkadaşlarından bana şöyle bir teklif gelmişti nisan-mayıs aylarında (pandemide) gün yapılamadığı için ben kapı kapı dolaşıp paraları toplayıp gün sahibine ulaştıracaktım bunun için telefon etmişlerdi :))) niye dedim sen gençsin gençlere bir şey olmuyor dediler ya olursa dedim salgın size var da bana yok mu kusura bakmayın kendimi sizin için ( bu arada param biriksin diye bende günde varım :)) riske atamam dedim çat diye kapattım telefonu annem-babam-arkadaşım-sevgilim kim olursa olsun isterse feriştahı gelsin hayırsa hayırdır o benim için ne münasebet ben milletin robotu muyum istedikleri an istedikleri şeyi yapayım alınan alınır yolunan yolunur valla umrumda olmaz o an keyfim neyi emrediyorsa onu yaparım ve bu Allah rızasını sıkıntıya sokan bir şey asla olamaz Allah beni yaşamam için yarattı millete kul köle olayım diye değil yapacağınızı sanmıyorum ama hayır demek çok zevklidir bir daha yanınıza sokulamazlar tavsiye ederim
 
Tırnağın varsa başını kaşıyacaksın allah kimseye muhtaç etmesin kim sana nasıl yaklaşıyosa sen de öyle yaklaşacaksın net yani
 
Hayır diyebilme sanatı tarzında kitaplar okumanızı öneririm. Bu konu olmaz baska konu olur yine siz sinir küpü olursunuz. Ortada vicdan yapılacak bir durum yok aksine sizi kullandıkları için vicdanen rahatsız olmanız gerekir. Gece olsa neyse derim ki o bile taksiler varken uygun degil.
Sadece birkaç kez bahane üretin tekrar aramayacaklardır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…