Araba kullanmak miiii

Kaza her zaman sizin hatanızdan kaynaklanmaz ki. Karşıdaki kişi de hata yapabilir. O zaman bunu düşünerek kimse araba kullanmasın. Eşinizin tutumunu takdir ettim. Ufak tefek kazalar her zaman olur. Siz kendinize güvenin. Gerisi kendiliğinden gelir.

Hiç ara vermemelisiniz.
Birden çok kazam oldu ve hasarlı arabayı yine ben kullanmak durumunda kaldım.
Ama ne zaman birkaç gün ara versem tedirginlik yaşıyorum.

Serit degistirirken sikintim vardi kullandigim zamanlarda simdi de olur muhtemelen buna ne onerirsiniz??bu gazla aksam bi pratik yapmaloyim doye dusunuyorumdaaaa

Simariklik ne alakaaa...anlatamadim sanirim kaza yaptim ve tekrarindan korkuyorummm

Korkıyorsanız psikologa gidin. Özel ders alın. Adama neden sarıyorsunuz. Beni zorluyor dediğiniz şeyin farkında mısınız? Çoğu insan kaza yapmasa bile araba vermiyor eşine. Şükredin halinize ve çözüm arayın.

Serit degistirirken sikintim vardi kullandigim zamanlarda simdi de olur muhtemelen buna ne onerirsiniz??bu gazla aksam bi pratik yapmaloyim doye dusunuyorumdaaaa
Şerit değiştirirken yanınızdaki araca bakmayın bakmayindan kastım kafanızı çevirip bakmayın. Aynadan kontrol edersiniz. vitesi yükseltip devri yakalayarak yanınızdaki aracı geçmeye çalışın. Vitesi yükseltmediyseniz de araba biraz bagirsa da gaza yuklenerek gecmeye calisin. Eşimden edindiğim bilgiler bu yönde. Ama ben mümkün mertebe sollama yapmıyorum. Gerçi bizim Rizenin yolları dar

Serit degistirirken aynalari kullanmaniz gerek.
Arkadan hizla bir arabanin gelmedigine ve yan seritte ayni sizin hizinizda bir arabanin olmadigini kontrol ettikten sonra hizlanarak serit degistirebilirsiniz.
Arkadaki arac olup olmasdigini dikiz aynasindan, yan seritte arac olmadigini da basinizi hafif ( tam degil) cevirerek kontrol edin, dikiz aynasindan goremediginiz arac yaninizda bitmis olabilir.
Bu durumda birbirinize toslamaniz kacinilmaz olur.
Tabi ondeki araci da unutmayacaksiniz.
Ondeki aracin poposuna yapisik giderseniz serit degistirmeniz cok guc olur oyuzden guvenlik acisindan da ondeki araca mesafe koyarak ilerleyin.

Trafikte kontrollü korku iyidir,dikkati açık tutar.
Benim de eşim ciddi anlamda baskı yapıyordu ve ben geçen eylül de trafiğe çıkabildim .bir yıldır ise araba ile gidip geldim.hala İstanbul da hiç bilmediğim bir yere gideceksem tedirginim, dönüşü kaçırır miyim,park yeri bulur muyum gibi.

İşin önemli noktalarından biri de ara vermemek.yaz tatili yüzünden araba kullanıyordum.dun eşim ile yola çıktık.arabaya yakıt alacaktık eşim gitti gelmedi bir süre.neyse camları açmam lazım coxujlar bunaldı. Geçtik direksiyona arabayı calistiramadim iyi miay dedim noluyir.esim dedi sen kulla .ben yemek yiyeyim. Kızım dedim tedirgin olma.ciktim yola 100-110-120 yi gordum.serit değiştirdim birkaç defa ve günlerdir unuttum mu ne oldu sorusu aklımdan çıktı gitti.
Özet geçecek olursam bu konuyu düşünüp kafanda büyütme. Ben kendimde bunu fark ediyorum ne zaman düşünsem ,kaza yapacağım bı şey olacak diye tedirgin oluyorum ama gayet iyi kullanıyorum aslında. İstanbul trafiğinde bir yıldır bir sorun yaşamadım çok şükür.

Kısacası korkma,harekete geç,ve her gün çıkmaya çalışan kısa mesafe bile olsa,ve bence tek başına cik

Kaza fobi olmuş olabilir. Pskilojik destek alın bu konuda bence.

Esinize de mesele sürmek değil korkuyorum deyin açıkça. Şoför tutsun çok bunaldiysa.

Korkunuzu rahatlatmaliydi önce. Sür demek yerine.

Ay daha dün bir passata sürttüm :). Bugun de fittiri fittiri gezdim. Allah buyuk kaza bela vermesin. Ufak tefek seyler herkes yapiyor. Bu arada arabamin tamponu beni terk etmek uzere. Ne yapayim cana gelecegine :)

Korkma demiycem korkuluyor biliyorum ben de büyük bir kaza yapmıştım şehirler arası yolda öyle küçük bir şey de değil ama işyerim eve uzak olunca ve bir de tek vasıtayla gidilemeyince mecburen kullanmak zorunda kaldım tekrar. Bir gün sabahın karanlık vaktinde yoğun yağmurda kendimi araba kullanırken buldum ve önümde kaza oldu işe gidene kadar Ayet’el Kürsi okumuştum:) mecbur kalınca alışıyor insan kazayı da unutuyorsun. Cesaret edemedikçe gözünde büyüyüp daha da imkansızlaşıyor. Sana tavsiyem cesaretini topla ve bin arabaya önce trafiksiz yerlerde kısa mesafe yap sonra yavaş yavaş geliştirirsin kendini unututrsun kazayı da.

Korkular yenmek içindir. Benim üniversitedeki ev arkadaşım araba kullanmayı yeni öğrenmişti. Trafik kazasında kaybettim kendisini. Kendisi kullanıyordu. Çok severdim. Üniversitedeki en yakın arkadaşımdı. Allah rahmet eylesin. Uzun süre araba kullanamadım. Sonra kendime dedim ki bu korkuyu yenmen lazım. Şimdi kullanıyorum. Ve çook zevk alıyorum. Her ne korkumuz varsa onu aşmak bizim görevimiz. Eşiniz haklı. Erişkin bir kadınsınız. Bebek gibi sizi getir götür yapmamalı. Ona eziyet.

Kendi kendinizi korkutuyorsunuz, kafanızdan atın o düşünceyi herkes kaza yapabilir ve bu süreklilik haline gelecek diye bir şey yok. Rahat olun geçin direksiyon başına keyfini çıkartın, araba kullanmak bir keyiftir. Merakınız kalmadıysa da kendinizi zorlamayın tabi, işkence haline dönüşmesin.

Selam tatlim. Oncelikle esini tebrik ederim seni destekledigi icinn evet zorlamak gibi olmus ama dert etme onu kazalara gelirsek 4 kaza yaptim birinde duvara gecirdim parkederken birinde duran arabaya gecirdim, birinde biri gelip arabama vurdu sonuncusu epey maddi hasarli oldu. Onda da yol benimdi kavsakta servis geldi sagimdan gecirdi, ilk anda sok etkisi oldu tabi fakat kullanamam ben demedim, yapi ile de alakali sanirim ama cika cika atlatirsin diye dusunuyorum. Hala da kaza yapabilme olasiligimiz var tabi hem boyle suruculer oldugu surece hem de trafige ciktigimiz surece.. biliyorsan ders almana gerek yok tabi ki. Esinle beraber cik cik sur. Esim simdi bana uzun yolda veriyor.

Adam ne güzel git sür diyor. Siz şikayet ediyorsunuz. Bu kadar şımarıklık da olmaz. Yuh diyorum.
Bunun neresi şımarıklık anlamadım. Korkuyor kadın. Bende aynı durumdayım. Eşimin isteğiyle aldım ehliyeti ve sürekli sürmemi istiyor. Ama arabada kızım varken korkuyorum. Kaza yapıp kızıma zarar vermekten korkuyorum. Kızımıda bırakacak kimse yok. Şımarıklık ve korku çok başla şeylerdir yani

Madem şerit değiştirirken sıkıntın var, mecbur kalmadıkça şerit değiştirme, acemiliğini atana kadar sağ şeridi kullan çok korkuyorum diyorsan dörtlüleri yak diğer sürücüler dikkatli olur, hadi bakalım başarılar

Eşin haklı. Herkes kaza yapabilir. Bu işte bu kadar korkulacak ne var. Biri bana anlatsın.

"kapida sen hep beni bekle bi yere gitmek icin diye soylenmelere basladi..ailem uzakta kullansan istedigin zaman git gel yaparsin beni beklemezsin diyor..kullananlardan neyim eksikmiss herkes kaza yapip araba kullanmaya devam ediyormus..bunaldim valla.."

Bu şekilde ifade ediyor kendisini. Sizin anlatımınız ve bu üyenin bir değil. Benim şımarıklık olarak görme sebebim eşinin tavrını eleştirmesi. Siz normal görüyor olabilirsiniz ben görmedim.

Pazar günleri sabah çıkın .Her köşe başında durun .Sagdan sagdan gidin .Mesela uzunca gorebildiginiz tenha bir yolda dur kalk yapin .Yarim saatlik bir istikamete gidin gelin .Hergun ayni istikamete gidin .Mesela hafta içi saat on gibi yollar tenha olur .
Dortluleri yakmayı unutmayın .
Basarilar.Herkes kaza yapıyor .Kaskocular niye var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…