Araba kullanmayı nasıl başardınız

Miniminis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
386
218
53
36
Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir kendimi nasıl cesaretlendırmelıuım cok ıstedıgım seylerden bırı bu ama hep gergin hissediyorum

Manuelde cok panik yapiyorum. Otomatik cok rahat. Ehliyet aldiniz mi

7 yıldır ehliyetim var ilce ıcınde surebiliyorum ama diger turlu panik oluyorum İl merkezinde bir ısım olsa mınıbus le gidiyorum ya da esim goturıyor

önce araba aldım sonra önce otoparklarda boş arazilerde kullandım ardından tenha sokaklarda pratik yaptım sonra şehir içine geçtim ve yoğun saatlerde kullandım

yanımda tecrübeli birileri varken kullandım sık sık.

tek başıma çıktığımda genelde sakin zamanlarda ve rahat yollarda kullanmaya çalıştım önce zamanla yoğun saatlerde yoğun trafiğe de çıkabilir oldum şimdi çok rahatım ama bi 2 3 senemi aldı hala daha da temkinliyimdir.

Bu konudan bu yıla kadar ben de cok muzdariptim. 10 yildir ehliyetim var ama esimle yaptigim birkac pratik sonrasi trafik korkum daha da çoğaldı ve uzun süre direksiyon başına gecmedim. Ben çözümü özel derste buldum. Eşten ya da yakından sürücülük ogrenilmiyor ne yazık ki. Bir hafta sürekli dersle( günde iki saat) su an aktif surucuyum. Hem de İstanbul trafiğinde, düşünün . Imkaniniz varsa kesinlikle ozel ders alin.

Korkuyorum diyip kullanmamak daha kötü korkunun üzerine gidip yenmek lazım bende aşırı panik olurdum korkardım yavaş giderdim hep sonra araba aldım sakin yerlerde başladım ilk sonra trafiğe girdim sonra kaplumbağa hızımdan biraz daha hız yaparak denedim hala çok hızlı gidemem gitmekte istemem tabi çok temkinli olmak lazım en ufak dalgınlık olmamalı

buyuksehırde mı yasıyorsunuz? nelkı o yuzden gerılıyosunuzdur trafıge cıkmaktan. kesınlıkle yakın bı akraba ıle yenmeye calısmayın korkunuzu daha da panık olabılırsınız. Ben ılk ögrendıgımde uzun bı dag yolu vardı yokus asagı oradan ınmeye basladım asagı kadar ınerdım sonra arkadasım arabayı tekrar cıkarırdı falan 2 hafta ıcınde ara sokak falan derken trafıge cıktım 2 ay sonra sehırler arası gıttım tabi bunu ehlıyetsız yaptım o konuda cok pısmanım suan olsa yapmazdım. Sevdıgnız sakın bı arkadasınızla deneyebılırsınuz bence

off yaaa bende çok kullanmak istiyorum. ehliyet alalı 8 yıl oluyor. ara ara eşim öğretmeye çalışıyor ama korkuyorum, panik oluyorum. kaza yapacakmışım gibi geliyor. nasıl aşıcam bu duyguları. çok sıkıldım artık bi yere giderken eşime beni bırak, almaya gel demekten :/

Yaklaşık 18 yıldır ehliyetim var ama şöförlük sıfır. Hep küçük yerlerde işime yakın yerlerde yaşadım ihtiyaç hissetmedim ama artık öğrenmek istiyorum ben de

Ben de de aynı sorun var. Ehliyetim var ama sürmüyorum; daha önce kaza da geçirdim. Herkes bana bu konuda baskı yapıyor hatta "ne gerizekalılar var araba kullanıyorlar sen mi kullanamayacaksın" diyorlar "işte onlar kullanmasa belki kullanırım" diye gülüyorum ama gerçek şu ki bende fobi halinde adeta. Eşim tenha yerlerde korkumu yenmem için zorla veriyor bazen ama bende hiçbir gelişme yok. Bir de şu var, ben araba sürmekten zevk almıyorum, bazısı çok sever araba kullanmayı, sevsem belki üstüne giderim korkumun da sevmiyorum ne gerek var diyorum. Siz gerçekten isterseniz yenersiniz korkunuzu diye düşünüyorum, niye olmasın? Ama size şiddetle otomatik vitesli araba tavsiye ederim; gerçekten çok daha rahat ve kolay.

Back
X