• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba meselesi

Pazardan Elma alıyor sanki kaynın arada işe giderken kullansın diye almadınız sonucta arabayı. Kredisine ortak olsun çok binmek istiyorsa. Tovbe tovbe ya. :D

Bilmem kaç sene içerisinde arabamı 3 kere ağabeyime vermek zorunda kaldım, üçünde de araba haşat geldi, tek kuruşuna bile karişmadi masrafın. Orasi zaten vuruktu burası cizikti dedi her seferinde. Araba da ne vuruk ne çizik vardı 0 araba...

En son geçen ay istedi, kendi arabası yine kaza sebebiyle serviste, vermiyorum dedim.Veripte kötü olacagima vermeyip kötü oldum. Siz de vermeyin.

Merhaba kızlar canimi sıkan bi durum var.Araba aldık.Surekli kp e agiz egmekten bikmistik.Hastane işi için alırdık ona verirdi. Bu sene tatile gitcektik o da eşime veremem çocuklar burda sağa sola gidiyo demiş.yani kayinlarim arabayla geziyor diye üç dört gunlugune arabayı vermedi.Simdi konuya gelelim araba benim üzerime şimdi bunlar yarın öbür gün arabayla bi yere gitmek isterlsse asla vermek istemiyorum,hem bi kaza olsa ruhsat benim ben de sıkıntıya giricem hemde biz onların arabayla bir kere dışarı çıkıp gezemedik.Belkide kötü kalplilik bu ama içimden asla vermek gelmiyor. bi komşu bile istese veririm ama onlara içimden gelmez.Simdide ya araba isterlese diye araba sevincini yaşayamıyorum dün kaynim ise arada sizinkiyle giderim dedi.Bu konuda ne yapmam lazim
Açık açık söyleyin. Biz sizin arabayı hastalik dışı kullanmadık. Aynı şekilde bizim arabayida siz kullanmayin. 3/4gun gezmeye gitmek istedigimizde hayır dendiği için araba aldık iyide oldu herkes kendi altındakini kullansın he hastalık bişey olursa o ayrı ozaman arayın diyin. Onlar öyle yaparken kötülük olmuyorsa siz soylerkende olmasin

Yani şöyle düşünüyorum ben de hastane isleri için veririm tabiki bende aldım çünkü. Ama bi baba evladına üç gün tatil için araba esirgememeli ha verselerdi bende onlara verirdim
Olabilir tabii,ama mal canın yongasıdır. Bakın siz de mal sahibi oldunuz,kıymetini nasıl biliyorsunuz. Biri isteyecek diye aklınız çıkıyor. Onların da aklı çıkmıştır siz keyfi istediğinizde. Siz de yaşayıp öğrenmiş oldunuz,bence kimse kimseye arabasını vermemeli,kimseden de araba istememeli. Ne koşulda olursa olsun.

Merhaba kızlar canimi sıkan bi durum var.Araba aldık.Surekli kp e agiz egmekten bikmistik.Hastane işi için alırdık ona verirdi. Bu sene tatile gitcektik o da eşime veremem çocuklar burda sağa sola gidiyo demiş.yani kayinlarim arabayla geziyor diye üç dört gunlugune arabayı vermedi.Simdi konuya gelelim araba benim üzerime şimdi bunlar yarın öbür gün arabayla bi yere gitmek isterlsse asla vermek istemiyorum,hem bi kaza olsa ruhsat benim ben de sıkıntıya giricem hemde biz onların arabayla bir kere dışarı çıkıp gezemedik.Belkide kötü kalplilik bu ama içimden asla vermek gelmiyor. bi komşu bile istese veririm ama onlara içimden gelmez.Simdide ya araba isterlese diye araba sevincini yaşayamıyorum dün kaynim ise arada sizinkiyle giderim dedi.Bu konuda ne yapmam lazim
"Kimseye arabamı veremem bu zmana kadar babanın ki ile gidip gezdin onunla gez biz gezemedik şimdi kendi arabamla fink atıcam kaynım kusura bakma" de şakayla karışık.

arabanızı kimseye vermeyin, komşu da dahil, çok kıramıyorsanız sizi bırakayım diyin ama aracınızı vermeyin.

sizin arabanızı niye onlar kullanıyor ki sizin eşinizin dili mi yok.

Görmemişin arabası olmuş tutmuş vitesini koparmış..
Aynen öyle. Tatil için araba vermedi diye küsme hakkını kendinde görüyor şimdi de arabası olmuş ya huzurla binemiyor bile ya isterlerse diye.
Bunlar hep bana hep banadan

İlla vermek istemiyorsanız istedikleri zaman benim de ihtiyacım oluyor siz diğeriyle idare edersiniz deyin. Hiç anlamıyorlar ise bahane uydurursunuz hastaneye gideceğim, anneme gideceğim, arkadaşlarımla bulusacagım vs vs bahaneler bitmez.

Esinle konusup anlasin durumu anlatin güzelce. Esiniz anlayisli biri mi

Açık açık söyleyeceksiniz. Acil durumlar dışında aracımızı kimseye vermiyoruz. Bu kadar yani. Millete malımızın hesabını mı vereceğiz ya.

Yani şöyle düşünüyorum ben de hastane isleri için veririm tabiki bende aldım çünkü. Ama bi baba evladına üç gün tatil için araba esirgememeli ha verselerdi bende onlara verirdim
Şehirdışına gitmek için araba vermek başka bir şey bence. Siz sehirdisindayken hastalık sağlık ciddi bir ihtiyaç olsa ne yapacaklar? Onlara bu kadar gücenmeyin bence.

Biraz karışık anlatmışsın. Şöyle ki sizin araba onlarda mı? Kendi arabanızı mı izinle istiyorsunuz falan.
Neyse benim kardeşlerimle bağım çok iyidir hiç istemediler arabamı. İsteseler tapusuyla veririm. Kardeşimin arabası sıfır istediğin zaman al senin olsun der. Siz de zamanında onların arabayı kullandıysanız isteyince vermeniz gerekir.
Ama uzak yere vermeyin tabi. Nedeni de kısasa kısas 🤪
kendileri araba almadan önce kp'in arabasını ödünç kullanıyorlarmış hastaneye gitmek için falan
sonrasında birkaç günlüğüne gezmeye gitmek için kp'den arabayı istemişler
kp de arabayı çocuklar kullanıyor deyip vermemiş
şimdi bunlar da karı koca kendilerine araba almışlar
yarın öbür gün kp bizim arabayı ödünç ister mi diye kaygılanıyor
konu sahibi araba alınca kaynı hemen "işe arada sizinkiyle giderim" falan demiş
diyor ki onlar bize birkaç günlüğüne vermediler yarın öbür gün bizimkini isterlerse ben de vermek istemiyorum diyor
anlatabildim umarım :KK70: evet karışık yazmış biraz

araba gibi araçlar emanet verilmemeli çok önemli bişey olmadığı sürece
benim arkadaş, kiralık arabasını iş ortağına verdi birkaç sefer
herif aracın kirasına beş kuruş katkı yapmadığı gibi bi de maddi hasarlı kaza falan yaptı
arabayı kiraladığı adam bayağı sorun çıkardı falan

kendileri araba almadan önce kp'in arabasını ödünç kullanıyorlarmış hastaneye gitmek için falan
sonrasında birkaç günlüğüne gezmeye gitmek için kp'den arabayı istemişler
kp de arabayı çocuklar kullanıyor deyip vermemiş
şimdi bunlar da karı koca kendilerine araba almışlar
yarın öbür gün kp bizim arabayı ödünç ister mi diye kaygılanıyor
konu sahibi araba alınca kaynı hemen "işe arada sizinkiyle giderim" falan demiş
diyor ki onlar bize birkaç günlüğüne vermediler yarın öbür gün bizimkini isterlerse ben de vermek istemiyorum diyor
anlatabildim umarım :KK70: evet karışık yazmış biraz
Haha eline sağlık gayet güzel anlattın. Ne kadar alıyorlarsa o kadar vermeleri gerek. Ben eşitlikten yanayım 😂😂😂

Aynen öyle. Tatil için araba vermedi diye küsme hakkını kendinde görüyor şimdi de arabası olmuş ya huzurla binemiyor bile ya isterlerse diye.
Bunlar hep bana hep banadan
Hep banadan değil bana verilmediyse bende vermem bu kadar hastane için aldım bende hastane işleri 8cin veririm gezme için degol

Hep banadan değil bana verilmediyse bende vermem bu kadar hastane için aldım bende hastane işleri 8cin veririm gezme için degol
Allah güzel günlerde güzel yollarda kullanmayı nasip etsin de,pek de güvenme o dört tekele,sonuçta akşam eve girdiğinde sokakta bıraktığın mal.
Kayınpederleriniz bugüne kadar 10 defa verdiyse 1 defa vermemiştir tatil keyfi bir durum diye.Siz de o 10 defayı unutup 1 defaya takılmışsınız.

Ee önce sizin arabanız olsaydı onlar şehir dışına gitmek isteseydi verecek miydiniz?
Yoksa onların araba almasını bekleyip size verecekler mi bakalım diye bekleyecek miydiniz?
Uyanık gördüm sizi.
Hastane işi hariç isteseniz de şehir içi verirdi muhtemelen.
İsteseniz vermese yazardınız zaten.
Siz karı koca isterken iyi ama onlar istemesin diyorsunuz.
Keşke siz de baştan hiç istemeseydiniz her şeyi karşılıklı yapıyorsanız

Back
X