Araba sürmeyi ne kadar sürede öğrendiniz ?

Buna bir kadın sürücü olarak kısmen katılmıyorum. Hayır çoğu trafikte dikkatli, kurallara uyan sürücüler değiller. Aksine ürkek korkak, çok hata yapan, trafik seyrine göre aşırı yavaş araç kullanan, kötü hatta yanlış parkeden, dörtlüleri yakınca her yerde durabileceğini sanan araç kullanıcıları genellikle kadınlar. 1 km öteden önümdeki aracın sürücüsünün kadın olduğunu anlıyorum çoğu zaman. Trafikte bir erkek sürücü terörü var evet ama kadın sürücüler de sütten çıkmış ak kaşık değil.

Ehliyeti aldıktan 2 yıl sonra aktif kullanmaya başladım. 5 gün 1’er saat özel ders aldım. Sonra arabasız hiç bir işimi halledemeyeceğim bir yere taşındık. Mecbur olduğum için kullandım. Kaza hiç olmadı ama sürtme falan oldu (başka araçlara değil, direğe, kaldırıma falan) ama hep park etmeye çalışırken. Eşim her seferinde böyle böyle öğreneceksin, canın sağolsun birşey olmaz diye diye destekledi beni. Dikkatli olsana, beceriksiz falan deseydi hevesim kırılırdı kesin. Sizi olumlu desteklerse yakınınızdakiler süreç kolaylaşıyor.

Hergun kullanarak 1 ayda kivirirsiniz trafigin sakin ve boş olduğu zamanlarda caddelere cikin. Eğer unuttuysaniz ve emin degilseniz 3 ders daha alin Hem kendi hemde baskalarinin güvenligi için.

Şuna bi artı bir diyeyim ki yazarak diyorum, o kadar katılıyorum.

Şimdi ailemi şey etmeyin de benim dayanılmaz kafa yıpratan ısrarlarım ve hayır'dan anlamayan hallerim sebebiyle babam, tenha ve trafiğe kapalı, düz bir alanda (Kucağında kullanmaya çalıştıklarımı saymıyorum, kontrolü tam bırakmaktan bahsediyorum) 12-13 yaş civarı beni sürücü koltuğuna oturtmak zorunda kaldı. Kim bilir belki içimde bir formula pilotu vardı ama ehh klasik Türk ailesiyiz, olmadı. :)

Lise zamanlarımı ise geceleri babamlar en derin uykularındayken, arabayı kaçırarak Allah'a emanet sürüşler yaparak geçirdim. Sabah ezanıyla namaza uyanmalarından hemen önce eve döndüğüm ve babam km-benzin olayını takip etmeyen raad bir adam olduğu için uzun bir süre de yakalanmadım, kendi kendime piştim (Verilmiş sadakam varmış )

Cesurdum, girişkendim. Toydum ama gözü karaydım, ilgi alanımdı, bayılıyordum vites arttırma hissine bile.
Şimdi arkadaşlar, çoğu erkek de böyle; trafikte girişken, araba kullanmak onlar için karakteristik bir şey ve ilgi alanı. Ya çok klişe olacak şimdi "Ayy erkek çocuu bebekle de oynar kiğğ" demeyin evet oynar ama gözümün önünde bir oğlan çocuğu büyüyor; masasının üzerine arabalarını koleksiyoner gibi itina ile dizmiş ve orada minik Hotwheels arabalarından en az 60 tane olmalı. Naturel biraz, öyle bi yatkınlıkları var işte.

Trafikte aynı şekilde arkasından gördüğümde aracı "Aha kadın şoför" dediğim kim varsa ciddiyim ki kadın şoför çıkıyor.
Kararsız, çekingen, hız olayı tutarsız (Çok fren kullanıyor, yavaşlanmayacak yerde çekinip yavaşlıyor vb)
Tutarsızlık = karşı tarafı da şaşırtmak = kazadır trafikte.

Çok örnek verebilirim; başımdan geçen en berbat trafik kazasının müsebbibi bir kadındı. Ve en son araçtan inerken "O aynalar makyaj yapmak için değil!!!" diye bağırıyordum, anlatabiliyor muyum? Aynaları kullanmayı bilmiyordu kadın kendisini sollarken önüme şerit değiştireceği tuttu. "Ama ben sinyal verdim kiii" dedi sadece, sinyali verip önüme fırlamış aynadan bakmadan ve o sinyalin yeterli olduğunu sanıyor. :) Bu ani, aynasız hareketlerin çoğunu kadınlarda gördüm ben maalesef, inanın genellemek istemiyorum ama sinyali verip çat şeride girmeye çalışanlar kadınlardı kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum.

Hatalı park olayında yarıdan fazla kadın görüyorum, kaldırıma yeteri kadar yaklaşamamış, burnu içeride kıçı dışarıda arabalar, trafiği zora sokmuş sağ şeridi tıkamış, dörtlüye basmış yolun ortasında vb.
Bak ayna yok :) Aynaları kullana kullana parka gir işte. I-ıh.

Daha çok yazabilirim.
Ben kadın şoförlerden çektiğim kadar çekmedim trafikte, hemcinsim adına bunu söylediğim için de üzgünüm.

Konu sahibi, bol bol çalışın, pratik ile pekişir, cesareti elden bırakmayın ve aynaları kullanmayı iyi bilin-çözün, yapabilirsiniz.

Buraları hep kadın düşmanları sarmış anacım

Üç haftalık hızlandırılmış kursa başladım ve üç hafta sonundaki sınavlarda ehliyetimi aldım. Yani yaklaşık bir içerisinde aldım

Cesarete maşallah. Hayatta yapamazdım benim gibi gözü kara birisi. Bide şans. Ben yapsam yeminle gece deprem olur herkes uyanırdı

Sen yazınca ben de yazmadan geçemeyeceğim. Daha yepisyeni aldığım, sıfır, cillop gibi, pırıl pırıl bir aylık arabama ayna kullanmayan, arkasına dönüp bakmayan, gündüz gözüyle arkasında duran dev gibi simsiyah arabayı görmeyip geri geri park yerinden çıkan bir ablamız çarptı. Yaşadığım acıyı tahmin edersiniz. Kara oğlumun bir aylıkken iki kapısı birden değişti sayesinde. Kamu spotu: aynaları kullanınız, süs değil onlar.

Sana soruyorum strobum çılgın şöferim; sen hiç ben manuel araba kullanamam yeah, ay ben kendi arabamdan başkasını kullanamıyorooom diyen bi erkek sürücü gördün mü? Bu iki klasik örnek bile erkeklerin bu konuda bizden daha yetenekli olduğunun göstergesidir bence.

Kursta aldığım birer saatlik 14 ders yetmişti . Sonrasında tek başıma her yere gittim .

Kendinize güvenin , sakin olun , milyarlarca insan bunu yapıyor .

Ehliyetiniz varmış zaten , 2 saatlik ders alsanız yeterli olur bile . Fakat sakın tanıdık bir erkekten almayın bu dersleri .

Sürmekten kasıt kontağı çevirip sürmekse 2-3 günde alışırsın arabaya. Trafiğe karışmaya ise bulunduğun yere ve heves derecene göre 1 ayda alışırsın ortalama. Çevrede yapamazsın edemezsin diyenler illa ki olur sanki bana uzay aracı zaten bir süre sonra düşünmeden kullanıyorsun.

Benim eski müdürüm Manuel kullanamazdi, havuz araç alacağı zaman bile otomatik yoksa kendi arabasiyla cikardi ahshs

Onun disinda 7 yillik ehliyet ve 0 yol tecrubesi ile yakında trafikte yerimi alacağım. Çok sövmeyin bana e mi

Bir eğitmenden ders alırsanız daha iyi olur sizin için şahsen ben kendim için öyle düşünüyorum. Kendi aracınızda varmış sıfır değilsiniz sonuçta 1 ayda bence eğitmenle rahatlıkla kullanırsınız

Kimseden medet umma hele abi baba falan asla gerçek yüzlerini görürsün hic tavsiye etmem, sana kendi arabanda öğretecek bi hoca bul ben oyle yapmistim taa 18 yasimda. 21 saat ders almistim tam bir hafta.
Kocadan direksiyon dersi almak sonu boşanma garantili senaryodur

İstisna işte

Ben acemiye gıkımı çıkarmam lya. Hatta rahat olsun diye uğraşırım kollarım trafikte. Ama acemiliği atıp hala aynı tutuklukla aynı sarsaklıkla kullanamazsın araba.

Benimde ehliyetim var ama arac almadan kullanamayacağım galiba tam anlamiyla otomatik daha kolay onu alın ben hayvan ezerim diye çok korkuyorum kaç metre ötede görsem frene basıyorum

Ben kurs ile öğrendim,çok korkuyordum trafikten ama boş yerlerde sürdükçe ve kurs hocası ile trafikte sürdükçe öğrendim. Kendinize inanın gerisi geliyor korkulacak bir şey yok :)

Ya bi de şu var Kudra; öğrenene kadar çarp olayı... Abi çarpmayın gözünüzü sevim çarpmayın.
Bunu duyuyorum, şöyle yapıyorlar: Kocası ikinci elden, kazalı, işte ortalama bi araç alıyor, bunu çarpa yamulta öğrenirsin şey etme, sonra yenileriz diyor.

Ya çarpmayın işte, bu rahatlığı olanlar da var trafikte Kudra "Amaan çarptım, çizdim, yamulttum nasıl olsa değişecek" diye. Ben arabamı seviyorum ve bir başkasının denk geleliği yüzünden kazaya karışıp tipi bozulsun ya da değer kaybetsin istemiyorum. Günah la. : (

Babamın şöföründen 10 gün kadar ders aldım. Acemiliğimi atmam 6 ay aldı. O esnada maddi hasarlı büyük kaza yaptım.
Çok pratik yapmadan trafiğe çıkılmasına karşıyım. Trafik son derece dikkat gerektiriyor. Siz iyi olsanız bile karşınızdakinin bir anlık dikkatsizliği kazaya sebep oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…