Araba sürmeyi ne kadar sürede öğrendiniz ?

Bunu bana da diyorlar. Çarpmayayim mi yani

Şunu yapan varsa da allah çıkarsın ne diyelim. Öküzlük.

Ben ne öğrendiysem kocişkomdan öğrendim valla. Kendi arabasını verdi sevgiliyken öğreneyim diye ben araba almadan önce. Her koca aynı değil. Boşanmadık, evlendik
Bana da eşim öğretti. Ama olaya kendi eşimden değil de standart Türk kocalarından bakıyorum

3 ayda öğrendm ist trafnde 2 kere kaza yaptım hız yapmadğn için maddi hasarla atlattım.. fakat sonuç araba sürmeyi sevmedim seveeeemedimmm hoşuma gitmedi ısrar etmekten bu işi eşime devrettim he uzun yol olduğunda bkaç saat alırım ama keyifle degil mecburiyetten. Sizde ortalama 3 ayda halledersiniz amaaa aman dikkat ve yavaş size bişey olmasın

Çarpmamaya çalış, mümkün mertebe çarpma itinası ile öğren, çarpacaksan da uzaklarda çarp bana çarpma gözünü sevem
Ufacik dokundurayim sana be, hadi be hacı be

Ya tabii durduk yere carpisan arabalarda gibi kullanmaz kimse ama trafige yeni cikacak olana (mesela ben) istisnasiz herkes "ya cok yeni araba alma, zaten acemisin, surtersin carparsin ogrenirsin korkma" diyor gercekten herkeste "aman biz de acemiyken ne hatalar yaptik, boyle boyle ogrenilir" modu var.

Hata muhakkak yapılıyor. Önemli olan kimseye zarar vermemek. Benim ilk arabam minnacıktı. Her deliğe girer, her aralıktan geçerdi. Fare gibi kafasının geçtiği yerden geçebiliyordu resmen Belki onun etkisidir benim kaza yapmamam çarpmamam sürtmemem.

Benim o kadar minik alma sansim yok malum yine de buyuk araba bakmiyorum ama. Hele bir alisayim once, degistiririm gerekirse.

Yandan accık sürt madem.
Arkamdan dokundurma huylanırım.

2006 dan beri kullanan biri olarak ne cezam ne kazam var diye diye konuşurken geçen ay o kadar saçma ve sekizde sekiz suçlu olarak bir kaza yaptım ki hem de AVM otoparkında çıkarken öndekine çarptım böyle saçma bir kaza

Kocadan hoca olmaz
Aynen. Bi arkadaşımın eşi dışardan çok beyefndi görünüyor. Denizde kum bunda para. Giyimkuşam o biçim. Bindiği arabalar son model. Oturma kalkma nezaket muazzam. Ben de ne bilim göründüğü gibi biri sanıyorum.

Neyse arkadaşıma araba kullanmayi öğretirken çok sinirlenmiş bu beyefendi . Arkadaşımın kafasina vurmuş. Ayni sadakatsizdeki derinin asyaya vurmasi gibi.
Kizin kafasi direksiyona yapışmış. Hani vurmanın da asil bi tarafi vardir dimi. Tokat atmak arkadan yapiştırmaktan daha ciddi duruyor daha.

Ben bi hayal kırıklığı gecirdim. 18 yaşındaydım ve her şeyi göründüğü gibi sanıyordum.

Neyse bu beyefendinin başka da ciddi falsosunu duymadım. Ama yıkıldım ben bi kere.

O gün kocadan ders almanin sakat iş olduğunu anladım

Ailenizle hele ailenizin erkekleri ya da eşinizle kesinlikle direksiyon çalışmayın. İnsanı soğutuyorlar. Ben eşim yüzünden ehliyetimi çakmakla yakmaya kalkışarak bıraktım araç kullanmayı, kendisi makam şoförlüğü yapıyor bana şu an. Ehliyet kurslarında çalışan hocalardan özel ders alın. Bir ayda halledersiniz. O sınavı geçen adam kesinlikle gayet iyi araba kullanır. Konuşanların lafına bakıp benim yaşadığımı yaşamayın

Ben de aynı konudan dertliyim. Özel öğretmenden 7 ders aldım. Toplamda 14 saat sürmüşümdür İstanbul trafiğinde. Ama yine de çok heyecanlanıyorum. 90'ı geçemiyorum hala korkuyorum. Bir de şeritten hafif hafif kayıyorum direksiyonu çok sıkıyorum galiba ondan oluyor. Zamanla bu sorunları aşarım diye düşünüyorum ama eşim beni çok geriyor Araba sürmek zor değil de trafiğe uyumlu hareket edebilmek zaman meselesi.

Ben varım ve aktif olarak kullanıyorum. Tabi geliştirmem lazım dahada iyi olmam gerekli. Gözümüzde büyüttüğümüz gibi birşey değilmiş bunu söyleyebilirim.

Eşim araba ile her çıktığımızda benim kullanmamı isterdi hala öyle ve o şekilde epey ilerlettim eksiklerim olsa da. Öğretecek kişi sabırlı olmalı size panik yaptıracak sözler sarf etmemeli. Daha çok cesaret vermeli. O sebeple yakınlarınızda böyle biri yoksa direksiyon kurslarında kendi aracınızla hocalarla ilerletebilirsiniz.

Kimse anne karnında araba kullanmayı öğrenmedi. Kullanan onca insan var sizde herkes gibi yapabilirsiniz, yapmalısınız dağ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…